Hae Anna.fi-sivustolta

Riu Merenguesta

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Kysymys, 07.05.2004.

 1. Annika Vierailija

  Sadesäällä lueskelimme ja kävimme ostoksilla Puerto Platassa sekä kerran Plaza-ostoskeskuksessa Playa Doradassa. Plaza oli hyvä kauppakeskus, löytyi tavaraa riittävästä (lähinnä perusturistikamaa), mutta hinnat taivaissa - hotellialueella kun ollaan. Itse asiassa emme löytäneet oikein mistään hirveän edullisia tuotteita. Riu Merenguen kauppakujalta ei kyllä kannata ostaa mitään ellei ole aivan pakko, me meinasimme ostaa pullon aurinkorasvaa ja hyttyskarkoitteen, mutta näiden kahden tuotteen yhteishinnaksi olisi tullut tähtitieteelliset 38 euroa! Eli Suomesta mukaan riittävästi aurinkorasvaa ja hyttyskarkotetta. Hyttyset ikäviä, ensimmäisinä öinä sain kivoja puremia jotka tulehtuivatkin vähän. Onneksi meillä oli yksi pieni hyttyskarkoite mukana.

  Meillekin oli pettymys kun aurinko ei joka päivä täydeltä terältä paistanut, auringonotto kun oli päätarkoituksena. Kuten jo tuonne toiseen viestiketjuun kirjoitin, aurinko paistoi neljänä ensimmäisenä päivänä lähes pilvettömältä taivaalta ja muina päivinä muutaman tunnin puolipilviseltä taivaalta. Onneksi pääosin sateet ajoittuivat ilta-aikaan. Jos olette lähdössä tammikuun lopulla, niin silloin pitäisi olla jo paremmat ilmat.

  Meillä oli huoneet toisessa kerroksessa (4 henkeä=2 huonetta). Itse en ainakaan huomannut homeen hajua. Kosteus on kyllä niin suuri, että varmasti joissain huoneissa on homevaurioita.

  Me annoimme tippiä lähinnä lähtöpäivänä laukunkantajille lentoasemalla päästäksemme eroon lopuista pesoista. Ja tietenkin siivoojalle loman lopussa. Palvelu pelaa kyllä ilmankin tippiä, vähän turhankin hyvin, kun ""holaa"" huudetaan joka paikassa ventovieraillekin (varsinkin tällaisille vaaleille suomalaisille...) ja illallispöydässä vesilasi täyttyy tuon tuosta. Lisäksi hotellialueella järjestetään tuon tuosta kaikenlaisia cocktail-partyja ja kuohuviinilasi ilmestyy käteen heti kun naamaansa näyttää ravintolan edessä (lapsille mehua).

  Pitkää vaatetta on hyvä ottaa mukaan, meillä kun sitä ei ollut matkustusvaatteiden lisäksi. Sateella iltasella on viileää, päivällä lämpötila ei koskaan laske alle 26 asteen vaikka sataisi. Illalliselle kehotetaan pukeutumaan vähän paremmin, ei nyt mitään smokkia/iltapukua tarvitse olla, onhan se kivemman näköistä olla hillityn tyylikäs kaikkien lippalakkipäisten jenkkien keskellä.

  Turisteja tosiaan piisaa, Merenguessa vähän liikaakin. Meitä ällistytti ranskalaislasten huonokäytöksisyys - tenavat etuilivat jatkuvasti ruokajonossa eikä kukaan väistänyt vastaan tullessa. Ranskalaisia hotelli on täynnä, amerikkalaisia ja kanadalaisiakin riittää sekä joitakin pohjoismaalaisia. Hotellialue on kyllä niin iso, että sinne mukavasti kaikki suomalaiset ja muunkin maalaiset häviävät.

  Vaatetuksesta vielä sen verran, että jos lähdette Santiagon vuoristoretkelle ja sattuu olemaan sadesää, niin ehdottomasti vaihtovaatetta (pitkähihaista) ja sateenvarjo (hotellilta saa) mukaan. Santiagon kadut ovat tuskin metriä leveämpiä ja niskaan tulee vettä kuin kannusta kaatamalla. Jeeppiajelulla pressun läpi tihkuu vettä ja penkit ovat märät, vaikka ne ""kuivataankin"" rätillä ennen ajelua. Koko Santiagon retki oli suuri pettymys, varsinkin huonon sään takia. Silläkin rahalla olisi saanut tuliaisia tai vaikka helikopteriajelun (jonne me sitten menimmekin viimeisenä lomapäivänä). Kopteriajelu oli hieno kokemus, 200 dollaria kolmelta hengeltä (yksi 11-vuotias) ja näki mm. oman hotellin ylhäältäpäin.

  Meidän lomaa vielä vähän varjosti se ikävä juttu kuin Aasian katastofi. Koska koko Riu Merenguen alueella eivät toimi minkäänlaiset kännykät, omani ei toiminut koko saarella, emme voineet pitää mitään yhteyttä sukulaisiimme. Kotona puhelinvastaaja tulvi viestejä, ja jossain vaiheessa (kenties puhelinasioista johtuen) meitä luultiin kadonneiksi Thaimaassa (tämä siis tapahtui ei-sukulaisten keskuudessa). Sukulaiset olivat joutuneet tarkistamaan kartalta missä päin maailmaa Dominikaaninen sijaitsee.

  Mutta oikein hyvää matkaa, toivottavasti on hyvät säät! Ja saa tietenkin kysellä lisää. Vielä kerran: ripulilääkettä, korkeakertoimista aurinkorasvaa, pitkähihaista ja hyttyskarkoitetta mukaan.
   
 2. Maiju Vierailija

  Palasimme viime viikolla myös Riu Merenguesta ja meille ainakin hotelli oli pettymys. Huoneet olivat ihan mukavat, joskin pienehköt, mutta muuten hotelli oli keskitasoinen., ei missään tapauksessa loistava. Ravintolat olivat meluisia, itsepalvelusysteemillä toimivia syöttölöitä. Palvelu oli lähinnä pöytien siivousta, ei muuta. Mahataudit kiersivät rajuina kaikilla johtuen luultavasti siitä, että ottimia käytti sadat ihmiset eikä niitä usein vaihdettu. Lounaspöydässä uima-altaan lähellä kärpäset kuhisivat ruuissa ja hedelmissä.
  Sää oli meillä melko huono, ei suinkaan mitään trooppisia sadekuuroja vaan vettä tuli välillä tuntitolkulla ja todella lujaa. Koska hotelli sijaitsee keskellä ei mitään, ei pilvisinä päivinä juuri mitään tekemistä ollut.
  Viihdepuoli oli kehnoa, nuoria poikia surkealla kielitaidolla vetämässä showta, enimmäkseen oli sadoille ihmisille illan viihteeksi tarjolla lähinnä seuraleikkejä. Päiväaktiviteetitkaan eivät paljoa parempaa tasoa olleet vaan perustuivat hassuissa vaatteissa amatöörien vetämiin juttuihin.
  Meille matka oli kyllä siinä määrin pettymys, että tuskin sille suunnalle ja ainakaan tuohon kohteeseen tai hotelliin enää mennään.
  Mielipiteitä on tietysti monia, mutta jos tuo on Aurinkomatkojen antia parhaasta päästä niin huono on tarjonta suomalaisille, jos seuramatkalle sinne haluaa. Tasokas ja korkeatasoinen on kyllä ihan jotain muuta. No, voihan olla, että kallis peso on alentanut tasoa siinä paikassa ja paikka on saattanut joskus parempikin olla, koska olihan siellä niitäkin, jotka olivat paikassa käyneet jo yli kymmenen kertaakin.
  Vatsa-antibiootteja kannattaa varata jo Suomesta paljon mukaan, koska monilla vatsatauti ehti tulemaan rajuna jopa kaksikin kertaa parin viikon aikana.
   
 3. Naranja Vierailija

  Juuri tässä keskustelussa kerrottujen asioiden takia en halua mennä All Inclusive -hotelliin. Tutustuimme Riu-hotellissa asuvaan pariskuntaan ja he kertoivat että eristyksissä ollaan paikallisista, hinnat on pilvissä ja kaikkialla on vain ja ainoastaan turisteja. Ilolla he sitten vierailivatkin meidän luonamme Sosuassa. Ja meidän kahden tähden (tosi mukavassa, siistissä ja tilavassa) hotellihuoneistossa.

  Dominikaanisessa uskaltaa hyvin liikkua itsekseen ja edullisia ostos- ja ruokapaikkoja löytää kun vähän kuljeskelee. Ja pääsee syömään rauhallisiin(kin) paikkoihin romanttisesti kahdestaan kynttilänvalossa. ;) Paikallisiin kannattaa tutustua, he ovat hyvin ystävällisiä ja kertovat mielellään maastaan. Sosuan ranta on rauhallinen ja hienohiekkainen, siellä voi uida suoraan rannasta ja lähellä on koralleja, joissa voi nähdä värikkäitä kaloja (erityisesti jos varaa niille esim. banaania syötettäväksi).

  Maan voi kokea niin monella tavalla. Se riippuu tietysti ihmisestä, mutta uskallan epäillä, että myös hotellin sijainnista. Minä rakastuin paikkaan täysin. Ihanaa ja rentouttavaa matkaa kaikille Dominikaaniseen tasavaltaan suuntaaville!
   
 4. Lähdössä Vierailija

  Kiitos kivoista vinkeistä, vielä tuli mieleeni Riu Merenguen ranta ; voiko siellä uida vai onko aallokko kova? Viime vuoden Brasilian matkalla rannoilla oli aina punainen lippu ja meri virtauksetkin olivat voimakkaat.

  Kaikesta moitteesta huolimatta odotamme innolla matkaa , olemme sen verran matkailleet, että pienistä ei hätkähdetä, jokainen kokee matkat omalla tavallaan.
   
 5. Annika Vierailija

  Merenguen rannalla tuulee sopivasti, ranta oli hyvä auringonottoon muttei niinkään uimiseen. Ranta erittäin matala (kuten hotellin uima-allaskin). Aallot eivät olleet kovin isoja, kyllä siellä uimaan pystyi, jotkut jopa snorklasivat (pohjassa tuskin kyllä oli mitään muuta nähtävää kuin kiviä ja jotain kasveja, jotka tarttuivat koko ajan jalkoihin). Punainen lippu oli useimpina päivinä ja silloin rannalle myös ilmestyi rantavahti pelastuslauttoineen ja -liiveineen.
   
 6. Teillä taisi olla tosi huono reissu. Oliko mikään hyvin?
   
 7. Lääkäri Vierailija

 8. Annika Vierailija

  Jos kysymys oli tarkoitettu minulle -> kyllähän niitä hyviäkin puolia löytyi. Hotelli oli siisti ja tasokas (mutten missään tapauksessa olisin antanut hotellille neljä plus tähteä), oppaat mukavia ja aina auttamassa (mm. silloin kun törkeät amerikattaret pöllivät rantapyyhkeemme rannalta - jos opas ei olisi hankkinut meille uutta pyyhekorttia, meiltä olisi veloitettu 20 dollaria kadonneesta pyyhkeestä/pyyhekortista!), helikopterilento ehkä koko matkan kohokohta. Helpompi noita huonoja puolia on kyllä listata. Tietysti oli ihan kiva, että huoneen baarikaappia täydennettiin joka toinen päivä ja sai esittää omia juomatoiveita (lähinnä virvoitusjuomien kannalta) ja huoneessa näkyi 19 satelliittikanavaa (lähinnä amerikkalaisia kanavia). Kukaan meistä muuten ei kyllä syönyt ja juonut kahden viikon aikana sillä hinnalla, mitä me all inclusive -hotellissaolosta maksoimme.

  Kannattaa muuten käyttää viereisten Riu-hotellin uima-altaita jos ei halua olla rannalla, niissä on PALJON paremmat altaat ja tilaakin enemmän.
   
 9. Annika Vierailija

  Lisäisin vielä sen, että tänä vuonna satoi joulun aikaan kuulemma enemmän kuin edellisvuosina. Näin kertoivat kohteessa jo useamman kerran samana vuodenaikana käyneet suomalaiset. Muutenkin vuosien saatossa koko Riu Merenguen on rapissut ja palvelut heikentyneet: ennen sai uudenvuodenaattona jokainen huone oman korin, jossa oli mm. viiniä ja pientä naposteltavaa, nyt kori oli vaihtunut pieneen savikippoon, jossa oli 12 viinirypälettä (jotka syötiin vuoden vaihtuessa).
   
 10. kokenut Vierailija

  Ota uimakengät mukaan,sillä merisiilejä on paljon.Anna pöytätarjoilijallesi pari taalaa,niin hommat hoituu helposti.
  Matkaa varatessasi ota aina aina huomioon,miten monta huonetta hotellissa on.Mitä isompi hotelli,sen isompi meteli...
  Sateita varten lukemista mukaan tai sanaristikoita...
  Hyvää matkaa.
   
 11. kartsa Vierailija

  mnkälainen hintataso siellä oli ruoka
   
 12. Manuela Vierailija

  Onnea utedsua liikkeesta! Nayttaa todella kauniilta pikku-putiikilta. Voi kun olisi taalla vahan lahempana Lahtea edes yksi tuollainen unelma-liike;)
   
 13. zahmbhvwg Vierailija

  GX7kjq <a href="http://syurqdykghsd.com/">syurqdykghsd</a>
   
 14. Juitasr Vierailija

 15. Juitasr Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti