Hae Anna.fi-sivustolta

Riva del garda, hotellit Miravalle/ Villa Nicolli

Viestiketju osiossa 'Italia' , käynnistäjänä ellabella, 24.01.2007.

 1. ellabella Vierailija

  Hei,
  ensi kesäksi suunnittelemme ensimmäistä matkaamme Gardajärvelle ja Riva del Gardaan. Kuulisin mielelläni kommentteja ja kokemuksia hotelleista Miravalle ja Villa Nicolli. Varsinkaan jälkimmäistä ei ole täällä kommentoitu.

  Miravallessa houkuttaa sijainti, mutta onko ilmastoinnin puute ongelma.
  Villa Nicolli sijaitsee hivenen kauempana (n. 1km keskustasta) ilmeisen rauhallisessa ja vehreässä ympäristössä. Hotellin hintaan sisältyy puolihoito, kun taas Miravallessa olisi tyytyminen aamiaiseen.

  Mitä kokemuksia puolihoidosta tai -hoidottomuudesta Rivassa? Onko joka päivä helppo löytää mukavia ja jopa kohtuuhintaisia ravintoloita. Pari kertaa päivässä pitäisi kuitenkin jotakin syödäkin. Minkä tyylisiä ja -hintaisia ruokapaikkoja Rivasta löytyy.

  Kiitos, jos joku viitsisi vastailla!
   
 2. Miravalletar Vierailija

  Hienon kohteen olette valinneet! Riva on ihana paikka!

  Olen ollut kahdesti Miravallessa ja suosittelen sitä lämpimästi: ystävällinen henkilökunta, hyvä sijainti, ihana aamupala ulkona. Ja nykyään on oma ravintolakin. Tosin ilmastoinnin puute on tosiaan harmittava. Ensimmäinen matkani osui elokuun alkuun ja silloin oli yöt hyvin lämpimiä ja jatkuvasti oli lakanat märkinä hiestä. Suihkussa tuli käytyä usein ja yöpaitakin täytyi pestä pariin otteeseen viikon matkan aikana. Mutta emme antaneet sen häiritä lomaamme. Olimme kuitenkin mieluummin keskustan lähellä kuin ilmastoidussa hotellissa kauempana. Ja päivän ulkoilun jälkeen tuli uni hyvin, hikoilusta huolimatta. Toisen matkan aikaan toukokuun lopussa ei onneksi niin kuuma ollut.

  Rivasta löytyy ravintoloita joka lähtöön, joten puolihoito ei ole tarpeen. Ja ikävästi se puolihoito sitookin liikkumista, kun ruoka-aikaan täytyy olla hotellilla. Me liikuimme niin paljon Rivan lähiympäristössä ja vähän kauempanakin, että mukavampi oli syödä silloin kun tuli nälkä, missä silloin sattui olemaankaan.

  Jos kuitenkin hotelli on syrjässä, niin puolihoitokin voisi tulla kyseeseen, mutta Miravallesta ei kauas tarvinnut kävellä (nykyään ei edes pois hotellista), kun löytyi ravintoloita.

  Rannalla keskustan kohdalla on ravintoloita vieri vieressä, on tasokkaampia ja sitten on ihan pizzerioita. Tasokkaammissa saa tietenkin vähän enemmän maksaa, mutta pizzaa ja pastaa löytyy Italiassa edullisesti. Ymmärtääkseni myös hotellialueella on ravintoloita, mutta niissä emme käyneet.

  Meille riiitti Miravallen runsas aamiainen pitkälle iltapäivään. Syömässä kävimme vain kerran päivässä. Helteen takia ruoka ei päivällä maistunutkaan (vedellä ja jäätelöllä pärjää aika hyvin!), joten syömässä kävimme sitten vasta vähän myöhemmin, tosin ei kuitenkaan italialaiseen tapaan myöhään illalla. Rivassa onneksi ravintolat palvelevat jo ennen klo 19.00.
   
 3. ellabella Vierailija

  Kiitos Miravalletar paljon vastauksestasi!

  Miravalle vaikuttaa kyllä mukavalta hotellilta ja ymmärsin, että myös hotellin puutarha ja muu ympäristö on vehreä ja viehättävä, vaikka aivan keskustan tuntumassa ollaankin.
  Ajattelimme itsekin retkeillä lähikylissä ja kauempanakin, joten ehkäpä se puolihoito ei paras ratkaisu olisikaan.
  Mitä tahansa vinkkejä ja lisätietoa otetaan mielellään vastaan, jos vain jaksat kirjoitella.
   
 4. keskustaan! Vierailija

  Ehdottomasti kannattaa valita keskustahotelli! En ole asunut Miravallessa, mutta on varmaan hyvä. Me olimme ensimmäisellä reissulla hotellialueella ja toisella vanhassa kaupungissa ja ilman muuta keskustamajoitus oli paljon parempi (vaikka hotelli olikin paljon vaatimattomampi). Riva on hieno paikka!
   
 5. Miravalletar Vierailija

  Viimeisimmästä Rivassa käynnistäni on jo muutama vuosi, joten en pysty mitään viimeisimmän tiedon vinkkejä antamaan, mutta jotain tulee kuitenkin mieleen.

  Jos olette urheilullisia, niin olette varmaan jo tietoisia siitä kappelista, jonne kannattaa kiivetä. Reitti sinne lähtee aivan Miravallen kohdalta, tien toiselta puolelta. Jos ette jaksa kappelille saakka kiivetä, niin kannattaa kiivetä ainakin linnalle saakka. Reitti linnalla saakka on loivaa, mutkittelevaa, hyväkuntoista tietä. Linnaltakin on ihan kivat näkymät Rivaan. Siitä eteenpäin onkin sitten jyrkempää.

  Jos olette valmismatkalla, niin suosittelen ehdottomasti osallistumista Dolomiittiretkelle. Jos vuokraatte auton, niin sitten siellä pystyy omatoimisestikin kiertelemään, ja varmasti näkee enemmän, mutta jos kulkee julkisilla, niin silloin tuo järjestetty retki antaa enemmän.

  Muut retket voi tehdä omatoimisestikin. Ainakin lähikylistä saa enemmän irti, kun kaikessa rauhassa kiertää siellä missä haluaa. Garda-järvestä on muuten ihan hyvä kirjakin, muistaakseni Anja Kinnusen kirjoittama.

  Venetsiassa käymisestä täällä on ollut monta mielipidettä. Itse kävin järjestetyllä matkalla ja hieman häiritsi se kellon vahtiminen. Omaa aikaa jäi niin vähän, että koko ajan piti tarkkailla kelloa. Ne kujat ja sillat olisivat houkutelleet kävelemään pidemmälle ja pidemmälle. Muuten olin kyllä ihan tyytyväinen retkeen.

  Eipä tällä kertaa muuta tule mieleen. Kysele, jos haluat jostain erityisestä tietää enemmän. Rivasta on aina ilo kirjoittaa.
   
 6. Memmu Vierailija

  Moikka,
  Kumman hotellin ellabella valitsitte? Kerropa kaikkea!
  Haluaisin niin kuulla Villa Nicollista kun me valitsimme sen.
   
 7. Memmu Vierailija

  Ja Kiitos tuota vinkistä, tilasin Anja Kinnusen Gardajärvi-kirjan ja se on hyvä!!!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti