Hae Anna.fi-sivustolta

Rokotuksista

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Havrix/ Twinrix, 16.12.2004.

 1. Havrix/ Twinrix Vierailija

  Antavatko hepatiitti rokotteet suojan heti vai kuinka paljon ennen matkaa olette rokotuksen hommanneet? Muistan lukeneeni,että rokotus pitäs ottaa viim.2 viikkoa ennen matkaa,pitääkö paikkansa?
  Entäs ne malariatabletit?Kannattaako popsia?
   
 2. Hanna Vierailija

  Otimme gammaglobuliini-rokotteet hepatiittia vastaan, halvempi vaihtoehto, joskin heikompi suoja, mutta asiantuntijoiden mukaan aivan riittävä Intian reissulle.
  Otimme rokotteet muistaakseni kuukautta ennen matkalle lähtöä. Heliopar-kuuri (malaria) popsittiin myös, joka kannattaa aloittaa viikkoa ennen matkalle lähtöä että tietää sivuvaikutuksista. Minulle tuli ainakin kova päänsärky ja huono olo. Jotkut eivät tosin syö tätä kuuria ollenkaan.
  Myös maitohappobakteerikuuri kannattaa syödä jotta voi sitten huoletta kokeilla Intian makoisia ruokaelämyksiä.
   
 3. johan Vierailija

  Ai gammaglobuliini edullisempaa? Kahdella Epaxal piikillä saa suojan 20 vuodeksi ja yhdellä gammaglobuliinilla 4 kuukaudeksi. Ainakin tuon Epaxalin hinta oli sellainen, että se menee matkabudjetin pyöristysvirheeseen, että jos vähänkään aikoo 20 v aikana reissata, niin varmasti Epaxal on edullisempi.

  ""Havrix® 1440 ELISA U/ml ja Epaxal: Vasta-aineet ovat yli 80 %:lla rokotetuista suojaavalla tasolla kahden viikon kuluttua ja yli 90 %:lla kuukauden kuluttua rokotuksesta. Rokotteet tulisi antaa mielellään vähintään kaksi viikkoa ennen matkalle lähtöä. Perusrokotuksen (kaksi annosta) jälkeen suojan kesto on ainakin kymmenen vuotta, ennustemallien mukaan 20 vuotta.

  Ennen altistusta annetulla gammaglobuliini-injektiolla (2 ml) saadaan noin 80 %:n suoja noin 2-4 kk:n ajaksi. Gammaglobuliinia voidaan käyttää rokotuksen vaihtoehtona, mikäli rokotusta ei haluta käyttää ja oleskelu taudin esiintymisalueella on lyhytaikaista.""

  Malarialääkkeitäkään ei kannata popsia ihan summamutikassa, vaan pitäisi ensin selvittää mihin menee ja mikä tepsii paikaliseen malarialoiseen. Helioparille on monin paikoin loiselle kehittynyt vastustuskyky. Itse en syönyt mitään malarialääkettä, enkä tainnut edes nähdä ensimmäistäkään hyttystä, joten yksioikoista ohjetta on paha antaa.
   
 4. Goa Vierailija

  Jos olette menossa Goaan, on malariapillereiden syönti turhaa. Mahdollisuus saada malaria on niin pieni, ettei kannata riskeerata malariapillreiden sivuvaikutuksilla.

  Lääkkeiden syönti on aina riski, joten turhien pillereiden popsiminessa ei ole mitään järkeä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti