Hae Anna.fi-sivustolta

Roskaläjät valtion hoidettaviksi

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 20.11.2020 klo 22.28.

 1. vierailija Vierailija

  Ruotsissa on paljastunut epäilty ympäristörikos, josta epäillään seuraavan veronmaksajille 500 miljoonan kruunun menoerä. Jätealan yritys on jättänyt konkurssihakemuksen, vaikka eri puolilla Ruotsia on sen jäljiltä useita tuhansia tonneja jätettä. Yrittäjä on epäilyjen mukaan vain kerännyt jätteitä sen sijaan, että olisi kierrättänyt niitä.



  https://www.expressen.se/nyheter/klimat/skattebetalarnas-nota-for-sopberget-500-miljoner/



  (Suomessa ilmeisesti on poltettu jätteitä melkoisesti Lapissa, joten jätteiden käsittelyssä on puutteita lähes kaikkialla. Valtio toki säästyi isolta laskulta.)
   
 2. vierailija Vierailija

  Usein voi lukea artikkeleita, joissa kauhistellaan Venäjän jätehuoltoa, mikä on ihan oikein sekin, mutta omissakin nurkissa vaikuttaa olevan puutteita. Ilmasto on nostettu sellaiseen uhkakuvaan, etteivät ihmiset uskalla enää edes kortta polttaa pelätessään maapallon lämpenemistä. Jos Pohjoismaat ovat osin hyviä esimerkkejä muille, mutta eivät täydellisiä nekään. Ruotsissa jäteongelmia on ollut useita, sillä jokin aika sitten löytyi maahan upotettuna patterimönjää, missä on raskasmetalleja mukana. Eikä kukaan tiedä, mitä tällä kertaa on säilötty jätekasoihin.
   
 3. vierailija Vierailija

  Patterimönjää tuodaan laillisesti Ruotsista Suomeen, mutta sitä ei kerrota, mihin se lopulta päätyy. Voi arvata, ettei vain yhteen kasaan, jollei rahdata ulkomaille. Raskasmetallit ovat hankalia hävitettäviä ja säilyvät pitkään, joten niitä ei haluta haudata edes syviin onkaloihin.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti