Hae Anna.fi-sivustolta

  1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

    Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

    Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

    Ystävällisin terveisin,

    Annan toimitus
    Dismiss Notice

Rosmarin

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä marjolaine, 26.09.2009.

  1. marjolaine Uusi jäsen

    liittynyt:
    08.09.2007
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Munakoisovanukas

    3/4 kg munakoisoja
    1/2 kg pieneksi paloiteltua rasvatonta sianlihaa
    iso sipuli
    1/2 kg tomaatteja
    1 maustamaton jugurtti
    puolen sitruunan mehu
    2 munaa
    100 gr juustoraastetta
    kanelia, paprikaa, pippuria, suolaa, kermaa.

    Kuullota pilkottu sipuli pannulla öljyssä. Lisää kuoritut ja paloitellut tomaatit, joista olet poistanut siemenet. Paista kunnes tomaateista lähtenyt vesi on haihtunut ja kastike on paksua. Lihapalaset lisätään ja paistellaan hetken.
    Munakoisot kuoritaan (muutama kuoripala säästetään koristeeksi) ja leikataan puolen cm paksuisiksi viipaleiksi. Keitetään kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, n. 15 min. Annetaan veden valua hyvin pois siivilässä.
    Samassa vedessä keitellään muutaman minuutin ajan koristeeksi säästetyt kuoret.
    Uunivuoka vuorataan alumiinifoliolla, joka rasvataan. Kuoripalat asetetaan pohjalle esim. tähden muotoon.
    Tomaatti-, sipuli-, lihaseokseen lisätään jugurtti, sitruunamehu, kaneli, paprika, pippuri, vatkatut kananmunat sekä kerma.Sekoitetaan ja suolataan maun mukaan.
    Vuokaan asetetaan vuoron perään ensin munakoisoa, sitten tomaattiseosta, juustoa jne. Viimeinen kerros on munakoisosta.
    Paistetaan kuumassa uunissa vesihauteessa tunnin verran ja annetaan seisoa vielä puolisen tuntia vesihauteessa ennen tarjoilua.
    Jos on tarpeen niin voi vanukasta paistaa hetkisen lisää uunissa tai myös vesihauteessa liedellä.
    Voidaan nauttia lämpimänä tai kylmänä.
     
  2. rosmarin Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kaunis, marjolaine. Tulee käyttöön, kuulostaa todella ihanalta.
     
  3. marjolaine Uusi jäsen

    liittynyt:
    08.09.2007
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on toinenkin hieman samanlainen ohje, jota voisi kutsua vaikka:

    MUNAKOISOPATEEksi

    4 isoa munakoisoa (n. 800gr)
    4 munaa
    4 rkl juustoraastetta
    4 rkl korppujauhoja
    rakuunaa
    basilikaa
    suolaa ja pippuria
    Munakoisot kuoritaan ja paloitellaan pieniksi kuutioiksi, jotka kaadetaan kylmään, suolalla maustettuun veteen. Veden alettua kiehua koisoja keitetään n. 15 min. Annetaan valua kuiviksi siivilässä.
    Otetaan puolet munakoisoista, 2 munaa, 2 rkl korppujauhoja, 2 rkl juustoa ja puolet yrteistä ja ne muussataan sauvavatkaimella (tai vastaavalla). Tämä sama toistetaan toisella puoliskolla aineksista.
    Sekoitetaan yhteen ja maustetaan suolalla sekä pippurilla.
    Kaadetaan n. 25 cm per 10 cm kokoiseen vuokaan, joka on vuorattu alumiinifoliolla sekä rasvattu.
    Paistetaan vesihauteessa (johon on laitettu munankuori, jotta veden kiehuttua se ei sotkeutuisi pateen joukkoon) keskikuumassa uunissa n. tunnin.
    Kypsyyden voi tarkistaa veitsen terällä, jos se säilyy puhtaana niin paistos on kypsä.
    Ei kannata paistaa liikaa, jottei patee kuivuisi liikaa.
    Tarjoillaan lämpimänä kevyen bechamel-kastikkeen kera tai kylmänä.


     
  4. rosmarin Uusi jäsen

    liittynyt:
    22.04.2009
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä oli toinenkin ohje, voi kiitos! Miksi ne pitää muussata kahdessa erässä, vai onko se liian raskas kerralla muussattavaksi?
     
  5. marjolaine Uusi jäsen

    liittynyt:
    08.09.2007
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahdella kertaa muussattuna tulee ehkä hieman kuohkeampaa... totellen orjallisesti alkuperäistä ohjetta...
    Tulos on hyvää, joten hyvää ruokahalua!
     

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti