Hae Anna.fi-sivustolta

Rosolli

Viestiketju osiossa 'Juhlaruoka' , käynnistäjänä Seija, 11.12.2005.

  1. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 031
    Saadut tykkäykset:
    17
    Ihan takuulla saa useimmin jätskiä kuin kerran vuodessa. Älä nyt noita vääräleukoja usko. Ei kyse ole talouden luuhistumisesta tuon kerman kanssa. En vain halua ostaa edes jouluna mitään ylimääräistä.
     
  2. bellona Vierailija

    Lapsi on äidilleen tietenkin aina lapsi, mutta sinunhan poikasihan lähentelee ripari-ikää käsittääkseni. Pitäisiköhän vaihtaa tuo "lapsi" johonkin muuhun sanaan? Ihan vaan poika?
    Tämä nyt on pikku juttu ja ihan sinusta kiinni.
     
  3. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 031
    Saadut tykkäykset:
    17
    On vasta 11 vuotias (täytti nyt syksyllä), joten kyllä hän vielä lapsi on.
     
  4. bellona Vierailija

    Oijoi miten erehdyin tuossa iässä, anteeksi! Lapsipa hyvinkin. Tuntuu kuin olisin osallistunut näihin palstoihin jo iät ja ajat...
     
  5. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 031
    Saadut tykkäykset:
    17
    No ei tuosta erehdyksestä mitään vahinkoa tullut.
     
  6. joo... Vierailija

    lapsi oli seitsemänvuotias, kun minä ensimmäisen kerran palstalla kävin. Siitä on siis neljä vuotta! Kuluupa aika nopeasti.
     
  7. Joulun paras ruoka Vierailija

    Rosollissa pitää olla kuorineen keitettyjä perunoita, porkkanoita, punajuuria, herkkukurkkua, sipulia, rasvasilliä ja omenaa sekä koristeena keitettyjä kananmunia, jotka pistellään pystyasennossa keskeltä kahtia painellen veitsellä siksak -kuviota, jolloin yhdestä munasta muodostuu kaksi kukkasta. Kastikkeena on löysäksi vatkattua, punajuurella värjättyä kermaa, joka on maustettu pienellä määrällä sokeria ja kunnon lorauksella etikkaa. Ensimmäisenä kuutioidaan perunat ja hienonnetaan herkkukurkut, sipulia, silliä ja omenaa. Nämä ainekset sekoitetaan keskenään makuuntumaan ainakin parin tunnin ajaksi. Sen jälkeen kuutioidaan porkkanat ja punajuuret, jotka pidetään erillään toisistaan siihen asti, kunnes rosollia sekoitetaan tarvittava määrä pöytään viemistä varten. Loput rosolliainekset voi kylmätilan säästämiseksi laittaa samaan kulhoon erottamalla ne kelmulla toisistaan. Näin voidaan seuraavinakin päivinä tarjota raikkaan näköistä rosollia.
     
  8. Joulun paras vinkki Vierailija

    Monet asiat ovat todella yksinkertaisia, ne vaan pitää ensin huomata. Kiitos "Joulun paras ruoka" ohjeen antajalle vinkistä, että rosolliaineet voi kelmulla erottaa. ( On nimittäin ollut kuppia kupin päällä...)
     
  9. bellona Vierailija

    Hyvä vinkki todella.
    Kaikkihan eivät sano silliä sisältävää rosollia rosolliksi vaan sillisalaatiksi. Itsekin jätän sillin pois nykyisin, vaikka lapsuudenkodissani tehtiin juuri sillisalaattia. Laitan mieluummin sillit erikseen.
     
  10. lullu Vierailija

    Rosolli on aivan ehdoton jouluruoka, ja ilman silliä kiitos. Luulis että näillä resepteillä pääsisi alkuun:
    http://www.kotiliesi.fi/joulu/arkisto/2008/12/15/rosolli-kruunataan-kastikkeella.aspx
     
  11. tumpelo+++ Vierailija

    Kuinkas tuossa rosollissa, voiko käyttää etikkakurkkuja vai pitääkö ne nimenomaan olla keitettyjä kurkkuja???
     
  12. suolakurkkuja Vierailija

    Siis mitä ? Rosolliin suolakurkkuja tai herkkukurkkuja.
    Keitetty kurkku, never heard.
     
  13. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 031
    Saadut tykkäykset:
    17
    Maustekurkkuja siinä käytettään.
     
  14. lähes rosolli Vierailija

    Teen joskus salaattia, johon tulee etikkapunajuurta, etikkakurkkua, omenaa, makaronia ja sipulia. Ohjeessa oli myös peruna, mutten koskaan laita sitä salaattiin. En pidä perunasta. Kastike tehdään kermaviilistä. Kastikkeeseen tulee vähän sinappia ja hyvin varovasti, eli teelusikan kärjellinen valkopippuria jauhettuna. Tarkkoja määriä en tiedä, sillä ohje "hukkui" muutossa. Kastike sekoitetaan salaattiin. Salaatti tulee nopeasti syötyä.
     

Nämä merkit paljastavat, että sinut on kasvattanut vahva nainen

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti