Hae Anna.fi-sivustolta

Ruoka kanarialla

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä ride, 29.01.2007.

  1. ride Uusi jäsen

    liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä kanttaa tilata, jos haluaa syödä paikallisia ruokia ? Entä hyviä ravintoloita Americasissa ?
     
  2. Kattis* Vierailija

    ..mitkä ovat hyviä paikallisia ruokia? Jotain erikoisuuksia tai muuta vastaavaa?
     
  3. Pasi Puro Vierailija

    Moi.
    Playa de las Americas on täynnä ravintoloita, mutta monet ovat Englantilaisia tai Saksalaisia. Itse lähdin Americasista ajelemaan vuoristo teille ja sieltä löytyi mukavia ravintoloita. Ne olivat rauhallisia, edullisia ja osan terasseilta pystyi ihailemaan upeita vuoristo maisemia. Ruokalistat olivat myöskin monipuolisia, mutta joskus palvelua sai vain Espanjaksi. Vinkkejä Teneriffalle ja Americasiin löytää seuraavilta Suomenkielisiltä sivustoilta: http://personal.inet.fi/surf/tenerife/main.html
     
  4. Pez Vierailija

    http://www.puertodelacruz.es/puerto/front_end/articulo.php?id_Art=187&idioma=2
     
  5. nälkäinen Vierailija

    yhtään nälkään kuollutta turistia ei ole tavattu kanarian rannoilta
    hyvä sivu löytyy osoitteesta; http://www2.siba/~ekurki/frame04.html
     
  6. Krispiina Vierailija

    Me satuttuttiin ihan summassa semmoiseen ruoka paikkaan tai pihvipaikkaan, kun Steak House California. Se sijaitsi em.hotellin kohdalla. Sattui omistaja olemaan suom.rouvashenkilö ja mies oli lähi saarelta kotoisin.Siellä saimme parhaat ruoka annokset, eikä ollut kallistakaan. Kolmen ruoan ateria maksoi 11.50€.Pihvit oli mureita ja kaikki muutkin ruoat hyviä.Tarjolla oli tavallinen kotiruokalistakin.Henkilökunta ystävällistä ja suomenkielen taitoisia. Ruotsinkielisiä tyttöjä oli tarjoilijoina kanssa. Siisti ja viihtyisä paikka. Emme sitten enää vaihdelleet paikkaa, kun löysimme tuon.Päiväsaikaan söimme rannalta tullessa missä milloinkin.
     
  7. chica1 Vierailija

    Americaksen alueella on yllin kyllin hyviä kanarialaisia/esp. ravintoloita, ne ovat turistiravintoloista huomattavasti poikkeavia. Aivan mahtava liharavintola sijaitsee El Camisonissa, "La Fresquera", heillä myös oma viinibodega, josta saa myös ostaa mukaan, ja myös ravintolasta löytyy ei joka pojan oliiviöljy nimeltään "Dauro"- on todella hyvää. Kaikki aina suosittelevat Meson Castellanoa siinä vieressä, mutta itse otan siellä vain tapaksia. Kanarialainen ravintola siinä Californiaa/Noelia sur-hotellia vastapäätä on Mojo Picon.
    Cristianoksessa bussipysäkkien takana Overseas-kiinalaisen rav. vieressä "La tasca de mi abuelo"- espanjalainen ravintola on loistava.
    Adejessa Barranco del infierno- vaellusreitin alussa sijaitseva Otelo on kuuluisa kanastaan jota kannattaa ottaa papas arrugadas-ryppypottujen kanssa, ja lisukkeeksi mojoa ja aliolia. Italialaisia ravintoloita mm. Cristianoksen sataman lähellä Piccolo, Americasissa Mamma Rosa, Bianco jne. Kalaravintoloita: La Caletassa "La Vieja" tai Celso, San Isidrossa El Jable, Marsalá Playa san Juanissa.
    Kiinalaisia ja intialaisia on joka nurkalla joissa saa halvalla vatsan täyteen, mutta jos elämystä hakee, Americasissa Star of Asia, mongolialainen rav. ja Biancon vieressä Slow Boat Teppanyaki-japanil/kiinal. ravintola jossa mahdollisuus istua teppanyaki-pöydässä, jossa kokki tekee ruuat. eiköhän tässä jo, ja aina kannattaa kysyä pöytävarauksista respasta tai oppaalta (ehdottomasti varaus: La Fresquera, La vieja, Bianco, Slow B. Teppanyaki) Oteloon ei tarvitse varausta, suljettu tiistaisin. Buen Provecho!
     
  8. Krispiinalle Vierailija

    siis kysyttiin paikallisista ruokapaikoista, ei suomalaisista lihapulla-perunamuusi-ravintolaa
     
  9. eipäs Vierailija

    Krispiina ei maininnutkaan olevan lihapulla-perunamuusi-ravintolan.
    Teneriffalla on ravintoloita joissa saattaa olla suomalais omistusta esim. Puerto de la Cruzissa on La Herreria ravintola sellainen, ja ei tosiaankaan ole mainitsemasi lihapulla-perunamuusi-ravintola.
    Miksi heti pitää vastata kärttyisästi jos ei jonkun suosittelema paikka käy?
     
  10. rantalomailija Vierailija

    Söimme todella hyvät pippuripihvit Bouleward?-nimisessä ravintolassa useaan kertaan viime reissulla. Annokset oli tosi reilun kokoiset, kanarianperunat ihania ja talon punaviini hyvää. Kahdelle pihvit ja karahvi punaviiniä n.30e/2 hlöä, eli ei hinnankirous.
    Monta pettymystä tuli ruuan suhteen, mutta tuon paikan kun löysimme, emme muualla sitten käyneetkään.
    Ko. paikka sijaitsee Playa Torviscasin rannassa mereltä katsottuna vasemmalla eka ravintola. Siellä oli miellyttävä tunnelma merimaisemalla ja elävää musiikkia. Tarjoilijat ystävällisiä eikä kiireestä tietoakaan. Ihan tulee vesi kielelle. Hyviä matkoja kaikille!!
     
  11. chica1 Vierailija

    kukin suositelkoon oman kokemuksen perusteella, se on selvä juttu. Itse olen monasti syönyt Californiassa ja tunnen omistajat, ja kyllä oli kelpo ruokaa. ainahan toisten sanomisia arvostellaan, muttei niille kannata lotkauttaa korvaansakaan. Kanarialla käydessä on ihan pakko maistaa niitä papas arrugadas - ryppyperunoita, ne tulee syödä kuorineen päivineen koska jutun juju on juuri kuoreen imeytynyt suola. Mojoa - punaista tai vihreää maun mukaan (itse vihreästä en tykkää koska siinä on korianteria) ja punaista saa joka paikasta vähän eri reseptillä ja vahvuisena. Herkkämasuiselle se ei sovi, saattaa närästää railakkaasti! Alioli - on valkosipulimajoneesia joihin ravintolat laittavat joskus yrttejä sekaan. Kania - Conejo, salmorejo- kastikkeella on hyvää, ja kanissa ei ole paljoa kaloreita jos linjojaan vahtii. Espanjalaiset Manchego-juustot ovat myös juuston ystäville kiva tuliainen.
    Täällä on niin paljon ravintoloita ettei nälkäisenä tarvitse kulkea. Paellaa täytyy espanjan matkalla aina kokeilla, onhan se se ´espanjalaisin`ruoka, sitä lihalla ja kanalla, merenelävillä (nam) sis. katkarapuja, mustekalaa, kalaa ja sitten simpukoita, tai sekasössä missä kaikkea. Kasvisvaihtoehtokin on.
    Minä rakastan ruokaa, ja ulkomaiden matkoista monasti jääkin makuelämykset mieleen. hyvä ravintola jäi edellisessä kirjoittamatta, Valle San Lorenzossa- Era de las Mozas, lihat grillataan avotulella ja ravintola on myös edullinen. Costillas de cerdo- porsaan kylkiluita, sisäfilee - solomillo.
     
  12. äityli Uusi jäsen

    liittynyt:
    05.02.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä mies allerginen valkosipulille ja sehän on yleisin mauste sielläpäin. Miehelle tulee anafylaktinen reaktia jos syö valkosipulia. Meillä on huoneistohotelli, että voidaan tehdä ruoka itse, mutta välillä haluaisi käydä myös ravintoloissa. Onnistuuko se?
     
  13. msk Vierailija

    Monista käyntikerroista tulee mieleen Americasista ravintola Tango. Se on Veronicasista lähtevän "pääkadun" päässä. Siellä on kaikki ruoka hyvää. Maista myös kania ja ryppyperunoita jossakin vaiheessa. Samaisen kadun varrella on mainio ja edullinen kiinalaisbuffet... Merellisessä ilmastossa ruoka maistuu.
     
  14. Porin ässä Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äityli,kyllä varmaan saa ilman valkosipulia,ainakin ala carte-ravintoloissa joissa ruoka valmistetaan odottaessa,kun muistaa vain sanoa tarjoilijalle asiasta.Hyvä jos osaa jonkinverran englantia,tai vielä parempi,jos opettelee saman asian espanjaksi.Nuo buffet-ravintolat ovat asia erikseen,melko varma voi olla ainoastaan jälkiruuista,jos ihan kaikista niistäkään.
     
  15. M+T Vierailija

    Americasissa(kin) on paljon hyviä ruokapaikkoja. Kiinalais- ja pitsapaikat ovat nekin välillä paikallaan. Kahdessa viikossa ehtii kokeilla sitä sun tätä, vallankin jos nuorisoa on mukana. Matkatoimistojen hotellikansioissa on neuvottu monipuolisesti näitä paikkoja. Niillä tiedoilla on hyvä alkaa. Silti - löytämisen iloa! Siellä voi olla just se maailman paras kiinalainen tms. Por favor!
     
  16. chica1 Vierailija

    tuosta valkposipuliallergiasta pitää painavasti sanoa, ja vielä varmistaa kun ruoka tuodaan , että varmasti on ilman valkosipulia. SOY ALERGÍCO AL AJO = OLEN ALLERGINEN VALKOSIPULILLE ´ajo`, lausutaan ´aho`- valkosipuli.
     
  17. äityli Uusi jäsen

    liittynyt:
    05.02.2007
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0


    Kiitokset tuosta tiedosta! Ajattelinkin pyytää jotain espanjan taitoista kääntämään ja kirjoitan vaikka lapulle varmuuden vuoksi. Toisaalta tuo valkosipuli on ongelma myös Suomessa, kun moni "luulee" makukysymykseksi ja eivät selvitä onko mausteseoksissa mukana valkosipulia. Mies on saanut anaflylaktisen reaktioita muutaman kerran vaikka on pyydetty ilman valkosipulia. Miten tuohon lisäisi vielä, ettei saa olla missään mausteseoksissakaan. Jos joku kielitaitoinen osaisi auttaa. Kiitos!!!!
     
  18. Porin ässä Uusi jäsen

    liittynyt:
    21.09.2006
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moikka, mausteet ilman valkosipulia=ESPECIAS SIN AJO,Hyvää matkaa.
     
  19. nostetaan Vierailija

    tässä ketjussa vastaus americansille
     
  20. 0lli Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.06.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teppanyakia kannattaa ehdottomasti kokeilla. Se on nuori japanilainen ruokalaji, joka on suunniteltu grillpihiviä halajaville amerikkalaisilla eli soveltuu varsin hyvin myös Suomalaiseen makuun. Teppanyaki-ravintoloita ei valitettavasti vielä ole Suomessa, mutta Tappanyakikulttuuriin voi tutustua täällä. Teppanyaki – sielukasta grilliruokaa! Sielukasta ravintoa

    Teppanyakia kannattaa maistaa maailmalla ja sitä söisi mielellään täällä Suomessakin
     
  21. Palmito Uusi jäsen

    liittynyt:
    27.12.2011
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    10
    Aika monet suosittelevat kansainvälisiä ravintoloita, ei niinkään paikallisia. Mutta eipä se tietenkään ole keneltäkään pois. Paellakaan ei ole kanarialainen vaan ennemminkin manner-Espanjan juttu. Vaikka onhan se tainnut jo levitä yleisespanjalaiseksi ruuaksi.

    Mutta se hiusten halkomisesta. Paikallisia ruokia ovat em. ryppyperunat ja mojot ja kaniini, sekä Adehen kana. Lisäisin listaan chokot ja chipironet, grillatut seepiat siis, vuohen ja kilin liha on perinneruokaa, sardiinit, kaikenlaiset paikalliset kalat, mustekalasalaatti jne. Saarilla ei kasvateta nautoja, mutta lihaa tuodaan etelä-Amerikasta. Paikalliset suosivat argentiinalaisia grillipaikkoja.
     
  22. ookke kara Tunnettu jäsen

    liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    2 439
    Saadut tykkäykset:
    69
    olisi perinne keitto Potaje Canario, eri versioita, kasviskeitto ja hyvää.
     
  23. Palmito Uusi jäsen

    liittynyt:
    27.12.2011
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    10
    Aivan. Ja sitten vielä ropa vieho, muhennos, jossa on kikherneitä ja lihaa.
     

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti