ruokien raaka-aineet ja mitä niistä tehdään..

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja keppälerttu
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

keppälerttu

Tunnettu jäsen
02.08.2005
18 153
53
48
oon aiemminkin tästä tahnyt aloituksen, mut teenpä taas..

eli mitä kaikkea samoista raaka-aineista saa aikaiseksi, ja miksi toinen on hyvä, mut toinen ei..

1. perunaa, maitoa, jauhelihaa, mausteita, kasviksia ja vihanneksia, leipää, juustoa, kananmunaa (ja jotain muuta)

* muusi, lihapullat, kasvisgratiini, leipä
*kebab-perunavuoka, munamaidolla, salaatti, leipä
*lohkoperunat, lihamureke, kasvisraaste, leipä
*pitaleipä, välissä tuoresalaattia, kebabbia, perunasalaatti,

2. makkaraa, perunaa, kasviksia, salaattia, leipää, juustoa

*makkarakeitto, leipä, juusto,
*makkarakastike, perunat, kasvisraaste, leipä ja juusto
*uunimakkara, muusi, salaatti ja leipä
*lämmin makkaraleipä, perunasalaatti, vihreäsalaatti

(perunasalaattia ei tarvitse tehdä majoneesiin, kevyt kermaviili sopii hyvin)

Miksi noi lämpimät leivät, pitaleivät ym ovat sit epäterveellisiä, samat raaka-aineet niissäkin on, ja tuoreena syödyt kasvikset on terveellisempiä kuin keitetyt.
 
Hmm. No ehkä se on joillekin vain niin syvään piintynyt tuollainen vanhanaikainen ajattelutapa, että kaikki mukamas erilainen (muu kuin jotkut perus-/perinneruuat) ovat epäterveellisiä. MInusta on hyvä, että esim. kouluissa ruoka tarjoillaan siinä muodossa, kuin se lapsille maistuu. TOinen vaihtoehtohan on se, että ollaan koko koulupäivä syömättä. Ja miksi ruuan pitäisi olla mahdollisimman ankeaa, kun samoista raaka-aineista voi valmistaa myös paremmin maistuvaa ruokaa. Ajat muuttuvat, miksi ruokien pitäisi olla iän kaiken niitä, joita ne olivat esim. silloin, kun me olimme pieniä tai meidän vanhempamme... :xmas:
 

Yhteistyössä