Hae Anna.fi-sivustolta

Ruotsi -2

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 24.09.2020.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 601
  Saadut tykkäykset:
  304
  Ruotsin asioita, ja miksei muutakin :) kun kerran Ruotsissa asun, niin panostan kotimaani asioihin.

  ----------------------------------------------------------------------

  Pakolaisia asutetaan uusiin vuokrataloihin rikkaalle alueelle.

  Sosiaalidemokraatit Malmössa on keksineet että rakentavat uusia vuokrakerrostaloja rikkaalle asuntoalueelle missä useimmat asunnot on asukaitten omistamia, politiikot Malmössa luulee että sillä tavalla segregation vähenee.
  Ei pidä paikkaansa, sillä kun rikkaalle alueelle tupataan uusiin kerrostaloihin asukkaita jotka on pakolaisia. Lopulta joskus paikasta tulee samanlainen kuin Rosengård ja Rinkeby. Ruotsalaiset häipyy pikku hiljaa pois, kuten he esim. aikoinaan häipyi pois Rinkebystä.

  Vähentää segregatiota täytyisi vain muutama pakolainen laittaa rikkaille alueille asumaan, silloin he olisi yritettävä tulla toimeen asukkaiten kanssa ja sopeutua kun heillä ei olisi lähettyvillään muita työttömiä ruotsalaisia ja työttömiä pakolaisia.

  Useinhan on niin että seura tekee kaltaisekseen.
  Yksittäinen pakolaisperhe rikkaalla alueella voisi sopeutua aika hyvin.
  Mutta jos rakennetaan monta vuokrakerrostaloa ja ne tupataan täyteen ja pakolaisia, niin probleemat alkaa kohta kuulua ja näkyä.
  Ihmiset joilla ei ole asiat hyvin, sopeutuvat niitten joukkoon joiden laita on samalla tavalla ja näin ollen rikkaasta alueestakin tulee probleema alue kun nuoret alkaa myydä siellä huumeita ja rikolliset tappaa toisiaan.

  Noin katsottuna se on ymmärrettävää että alueen asukkaat eivät halunneet sinne vuokraasuntoja ja niihin pakolaisia suurin joukoin, sillä jo pelkästää nuorison ammuskelut ja tappamiset tekee sen että hyvin voivat ihmiset ei halua sellaista asuinalueilleen.

  Mutta toisaalta taas pakolaiset jotka muuttaa sinne sanovat haluavansa asua rauhallisella alueella.

  Kukaan ei sano rasisksi heitä jotka ei halua Rinkebyyn ja Rosengårdin tapaista asuinalueelleen
  Mukana voi kuitenkin olla ennakkoluuloja pakolaisista kaikkein lehtikirjoitusten takia ja odottavat ammuskelua ja sellaista.

  Politiikot ei ole käyttäneet aivojaan kun tuollaisen suunnitelman tekivät. Se voi hyvässä lykyssä joko onnistua tai thdä alueesta uuden probleemaalueen.

  Jos menen omaan itseeni, niin en minäkään tykkäisi jos esim. tuohon aivan asuntoni lähettyville rakentaisivat uuden kerrostalon ja laittaisivat sen talon täyteen pakolaisia, siitä ei hyvää seuraisi kenellekkään.

  Voin kuitenkin kertoa että noin puolen kilometrin päässä asunnostani on paikka minne tuppasivat paljon uusia pakolaisia asumaan parisen vuotta sitten, heisätä ei tullut mitään harmia paikkakunnalle. Sitäkin vastustetivat monet mutta politiikot teki niin kuin itse halusivat. Ne pakolaset on siellä väliaikaisesti, asuvat pienissä huoneissa ja heillä on vain micro millä voivat ruokaa laittaa, sieltä heidät siirretään muualle. He odottaa siellä vastausta saavatko jäädä Ruotsiin, ne sen verran uusia tulokkaita. Rikollisuus ei ole lisääntynyt heidän takiaan ainakaan.

  Ymmärrän rikkaitten vastapanon pakolaisille uusiin vuokraasuntoihin, sllä sellainenhan muuttaa koko sen paikan aivan erilaiseksi.

  ------------------------------------
  LIMHAMN. Ett pittoreskt gammalt fiskeläge som håller på att förvandlas till ett ”getto”, eller bara ett naturligt skav när olika socioekonomiska grupper möts.
  Utvecklingen med nybyggda hyreshus på Limhamn ska minska segregationen, men åsikterna om utvecklingen går isär.

  - https://www.expressen.se/kvallsposten/oron-vaxer-hyresgaster-flyttar-in-i-rika-stadsdelen/
  ---------------------------------------
  -
   
  Last edited: 24.09.2020
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 601
  Saadut tykkäykset:
  304
  Vahusten hoitopaikat

  Vanhusten hoitopaikoissa kyselyn mukaan uset hoitajat vastasivat että he joutui tekemään töitä ilman suojavaatteita ja että johtajat kielsi heitä kertomasta mitään hoitopaikan asioista muille ja että he kulki osastola osastolle ilman suojavaatteita kun niitä ei ollut ja menivät sii coronasairaan luota terveen vanhuksen luokse.
  - https://omni.se/granskning-personal-pa-aldreboenden-tystades/a/zgLPbb
  -
  Ei siis mikään ihme että corona levivi monessa vanhusten hoitopaikassa kulovalkean tavoin ja siihen lisöäksi se että oli paljon tuntipalkkalaisia töissä joilla ei ollut varaa olla kotona jos olivat sairaita.
  Tuo on siis yksi syy vanhusten kuolleisuuteen coronaan.-
  -
  Nyt hallitus satsaa paljon vanhustenhoitoon, sanovat ettö jopa lääkäreitä tullaan nyt palkkaan niihin hoitopaikkoihin. Aikaisemminhan ei ollut edes lääkäreitä.
  -
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 601
  Saadut tykkäykset:
  304
  EUn uusi ehdotus migrationssopimukseen olisi hyvöä Ruotsille

  Ei tulisi silloin niin paljon heitä joille ei asyyliä annettaisi. Ja näin ollen Ruotsiin tulisi vähemmän pakolaisia.
  - https://omni.se/analyser-nytt-forslag-ar-en-avlastning-for-sverige/a/X8w22b
  -
  Ehdotus on jo ehtinyt saada paljon kritiikkiä osakseen.

  Esim. se että ne valtiot jotka ei ottaisi vastaan pakolaisia, saisivat sen sijaan avustaa pakolaisten käännyttämisessä takaisin omiin maihinsa, siis sellaisten pakolaisten joiden ei katsottaisi olevan pakolaisia.
  Esim. Unkari, valtio jossa demokratia on rikki ja kansalla ei ole täysiä demokraattisia avapauksia, päättäisi asioista, siis pakolaisista, joista he ei pidä ja heidän omat lait ei ole demokraattisia.
  Näin ollen pois käännyttäminen jäisi paljolta noitte maitten haltuun joissa demokratia on vhentynyt ja sen ei siis katsota olevan ollenkaan hyvä asia.
  - https://omni.se/ledare-fel-lander-blir-eus-egen-utvisningsfirma/a/7KlggW
  '
  Tässä asiasta suomeksi

  EU-komissio on julkistanut uuden maahanmuuttopaketin – ”Meidän täytyy tehdä ero niiden välille, keillä on oikeus jäädä ja keillä ei”
  - https://demokraatti.fi/eu-komissio-...tkaisuna-ehdotetaan-palautusten-tehostamista/
  -
   
  Last edited: 24.09.2020
 4. vierailija Vierailija

  Oletko saanut bannit jo kaikilta ruotsalaisilta palstoilta?
   
 5. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 601
  Saadut tykkäykset:
  304
  OT

  Uteliaalle ärtyneelle vierailijalle.


  Juuri nyt olen enemmän kotimaani foorumilla kuin mitä täällä :)
  Siellä täytyy pysyä avauksien aiheessa ja ei saa alkaa keskustella, haukkua kirjoittajia, siitä se foorumi on hyvä, sitä moderoidaan yötä ja päivää, jatkuvasti, monta modea jotka myös ottaa osaa keskusteluihin.
  Miksi en saisi mielestäsi kirjoittaa tällä foorumilla? Ottaisit siis mielelläsi pois minulta sananvapaude tällä palstalla.
  Minä en enää sorru keskustelemaan kirjoittajista, kuten teistä monet tekee tällä foorumilla kun on huono moderointi ja melkein täysi sananvapaus niin muita haukkuvat ovat kovasti innostuneet tällä foorumilla, aivan kuin koulukiusaajat, ei ihme että kouluissa kiusataan toisia kun aikuisetkin tekee samaa. Aikuiset edellä ja lepset perässä.
  -
  -
   
 6. vierailija Vierailija

  "Minä en enää sorru keskustelemaan kirjoittajista, kuten teistä monet tekee tällä foorumilla"

  Luin jutun Malmön asuinalueesta. Jutun perusteella sain käsityksen, että asiat ovat hyvin. Idea toimii ja siitä kannattaa ottaa mallia.
  Minua naurattaa tämän palstan tosikkomainen suhtautuminen pakolaisiin. Asuinseudullani on aina ollut pakolaisia ja maahanmuuttajia. Kävelin illalla kauppareissun jälkeen ja vastaan asteli maahanmuuttajan näköisiä tyttöjä, jotka puhuivat virheetöntä suomea. Enemmän he ovat suomalaisia kuin minä monessa mielessä.
  Kirjoitustyyliäni on ruodittu iät ajat annan palstoilla. Mikään ei kelpaa, ja se sopii minulle vallan hyvin.
  Luen kirjoja, mutta en haaveile kirjan julkaisusta.
  Ei minulla ole yksinkertaisesti mitään sanottavaa.
  Varokaa koronaa. Se on kiihtymisvaiheessa.
   
 7. vierailija Vierailija

  Toivottavasti kirjoitukseni ei loukkaa sinua, mutta jäin miettimään, että mistä tiedät ne nuoret tytöt pakolaisiksi jos puhuivat virheetöntä suomea? Miksi he eivät voineet olla oikeasti suomalaisia? Onhan meillä ollut kautta aikojen suomalasia joiden vanhemmat tai toinen vanhemmista on muualta paenneita/tulleita, mutta lapset ihka aitoja suomalaisia. Kuuluisista esim. laulajat Kirka Babitsin ja Viktor Klimenko, poliitikoista esim. Jutta Zilliacus, vanhemmat paenneet muista maista. Entinen miss. Suomi Lola Odusoga, jonka isä on muualta, samoin terveysliikuttaja, tanssinopettaja Donata Pennasen mutta joiden isät eivät ole maahanmuuttajia eivätkä pakolaisia.
  Vähemmän tunnetuista entinen koulutoverini jonka toinen vanhemmista oli ns. mustasta Afrikasta ja pari muuta joista toinen oli perhetuttumme ja toinen pihakaveri, kummankin toinen vanhempi syvältä Afrikasta. Kaikki ihan aitoja suomalaisia, eivätkä vanhemmat ole paenneet mistään, tuovatpa ulkonäkönsä mieleen mitä tahansa (y).

  Sinun tapaamasi saattoivat ollakin maahanmuuttajia, mutta ajattelin, että eivät kai välttämättä vaikka ulkonäkö toisikin mieleen maahanmuuttajat? Joskus toisen polven suomalaiset harmittelevat kun heidät aina katsotaan maahanmuuttajiksi vaikka eivät tunne kuin Suomen kotimaanaan. Itsekin olen pannut merkille nykypäivän satunnaisista juttukavereista esim. bussipysäkillä sysimustan ihmisen kanssa, että ulkonäöstä huolimatta puhun ihan oikeasti supisuomalaisen kanssa.

  Tosin tuntemattomista en tiedä pelkän kielen perusteella ovatko enemmän suomalaisia kuin minä ;) :). Millä sitäkin mittaisi ;):)
   
 8. vierailija567 Vierailija

  Sinulla on eri käsitys mikä on keskustelua kirjoittajista. Minusta tuo oli ihan täyslaidallinen keskustelua tämän palstan kirjoittajista :).

  Hymyillen (ei pilkallisesti) , eikä yhtään ärtyneesti :)
   
 9. vierailija Vierailija

  Lukutaidossa vai ymmärryksessä vikaa?
  Kukaan ei ole sinua koskaan kieltänyt täällä kirjoittamasta. Kukaan ei koskaan ole sananvapauttasi ollut rajoittamassa.

  Kun kerran on niiiiin paljon parempiakin foorumeita, miksi kirjoitat palstalla asioista, joista olet itsekin todennut, ettei pahemmin täällä kiinnosta? Miksi yhä uudelleen ja uudelleen tulet tänne luomaan pahaa mieltä, huonoa henkeä ja eripuraa?

  Jos et pidä siitä, että "kimpuusi hyökätään"...miksi?

  Onko tuo masokismia, huomionkipeyttä, tahallista ilkeyttä? Miksi?

  Ja tätä en missään nimessä sano ilkeillen tai kritisoiden, todisteeksi siitä tässä hymiö: :)
   
 10. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 601
  Saadut tykkäykset:
  304
  Aikaisemmin on puhuttu että pakolaisia täytyisi asettaa asumaan ympäri maata, sinne ja tänne, mutta ei montaakaan samaan taloon tai samalle paikkakunnalle, sillä silloin intergaatio toimisi nopeammin kun olisi pieni pakko sopeutua yhteiskuntaan, sillä se taitaa olla harva joka haluaa aina olla yksin ja kielitaidoton.

  Minun asuisalueellani on tehty näin. Ei ole kerrostaloja joihin on tupattu vain pakolaisia.
  Ihmiset, eri kansalliset asuu sikin sokin täällä ja hyvin on mennyt, olen asunut tällä paikkakunnalla yli40 vuotta ja nähnyt miten asiat on edenneet. Tänne muuttaessani ei täällä montaakaan maahanmuuttajaa vielä ollut.
  Olen kuintenkin aina ollut tietoinen että olen itsekkin maahanmuuttaja ja sen takia en ole koskaan alkanut haukkua maahanmuuttajia ja maahanmuuttoa.
  En tunne enää olevani suomalainen, mutta en tunne olevani kai ruotsalainenkaan sataprosenttisesti, tunne olevani maahanmuuttaja, siis mamu, matu ;) ja se kelpaa minulle hyvin.
  Tuo miten pakolaisiin suhtaudutaa johtuu johtuu monelta kun heillä on ennakkoluuloja ja jotkut on rasisteja jopa. Se on tietämättömyyttä, siis ennakkoluuloa monen taholta.
  Kelläpä tässä mitään erikoista sanottavaa on- Niin on minunkin kirjoituksiani jatkuvasti haukuttu tällä palstalla mutta ei se haittaa, jokainen tyylillää, ei kannata hermostua haukkujista.
  Kun kirjoittaa itsestä niin monetkaan ei täällä tykkää sellaisesta. Muttaminulle ainakin sopii erittäin hyvin kirjoittaa itsestäni kuin muista kirjoittajista. En kertakaikkiaan halua puhua kaikesta vain pintapuolisesti spekuloiden, haluan.
  Täällä sataa vettä syvällisempää ja sitä saan kun kerron itsestäni, uskallan tehdä sen, mukavaa lueskella miten eri tavalla foorumilaiset suhtautuu kirjoituksiini, monet makeat naurut olen saanut.
  Minusta haukkuminen foorumeilla on sitä kun joku tai jotkut alkaa haukkua jotain nimimerkkiä.
  Yleinen puhe esim. foorumin tyylistä ei ole sama asia kun ei anna haukkuja jollekkin määrätylle niminerkille.
  Mutta he jotka haluaa riidellä, he kyllä löytää vikoja aina ja jollei muuten he alkaa tulkita sanoja tahallaan aivan väärin.
  Mutta jos ei anna kaiken häiritä itseään, silloin se ei häiritse.
  Kirjoittele vaan omalla tyylilläsi, mukava lueskella juttujasi.
  Ruotsissa corona taas on alkanut leviämään, toivottavasto ei leviä liikaa taas. Luultavasti stockholmilaiset on kyllästyneitä coronaan, Stockholmissahan se leviää juuri nyt kaikkein eniten-
  Täällä sataa vettä. Olen katsellut sarjaa, Mutantväder, voi miten kovaksi väder on muuttunut monilla alueilla. Ihmisillä tulee olemaan suuria vaikeuksia kun väder muuttu pahaksi ja tappavaksi enemmän. Ihmisen oma vikahan se tietenkin on.
  -
   
 11. vierailija Vierailija

  Tuolla politiikalla ajetaan ihmiset pois kodeistaan, rikkaat ruotsalaiset muuttaa, kun rakennetaan suuri talo vuokra-asuntoineen alueelle. Ja pakkomuutot herättävät vain lisää vihamielisyyttä pakolaisia ja poliitikkoja kohtaan . Tuollainen asuntopolitiikka tuo vain lisää ääniä SD:lle.
   
 12. vierailija Vierailija

  Kuinka paljon pakolaisia sun asuinaluella on? Muutama kymmenen vai muutama sata? Kuinka monta prosenttia pakolaisia? Se on kuule monesti ihan määristä kiinni miten niihin suhtautuu.
   
 13. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 601
  Saadut tykkäykset:
  304
  Se johtuu ihmisen luonteesta millä tavalla suhtautuu muihin ihmisiin.
  -
   
 14. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 601
  Saadut tykkäykset:
  304
  Olen samaa mieltä, suuri kerrostalo rikkaaseen kuntaan täyteen pakolaisia, ei tule pitemmän päälle onnistumaan.
  Kysymyshän on loppujen lopuksi intergaatiosta eikä vain segregaatiosta.
  Minun paikkakunnala ovat sekoittaneet hyvin kaikki ihmiset, ei ole mitää suurta kerrostaloa pakolaisia täyteen. Pakolaisia ja muita maahanmuuttajia on paljon, aivan kuten on ruotsalaisiakin paljon, mutta kaikki asuu siellä sun täällä monissa eri taloissa ja hyvin menee, on mennyt hyvin jo monet vuosikymmenet tällä tavalla.
  -
   
 15. vierailija Vierailija

  Ei johdu. Se johtuu monesta asiasta.
   
 16. vierailija Vierailija

  Kaupunginosani väkimäärää tuskin löydän googlettamalla.
  Alla Tilastokeskuksen tilasto pääkaupunkiseudusta. Olen asunut lähes koko ikäni Helsingissä. Kerran kysyin työkaveriltani (somali) minne he ovat häipyneet kotikulmiltani. Aika kuluu ja moni oli kuulema muuttanut Helsingin ulkopuolelle.
  En jaarittele enkä rönsyile enempää ettei minun eikä lukijoiden verenpaine kohoa.
  Koronan aikaan kannattaa pysyä hyvällä mielellä.
  Julkaistu: 29.5.2020

  Jo puolet Suomen ulkomaalaistaustaisesta väestöstä asuu pääkaupunkiseudulla
  Tilastokeskuksen mukaan Suomessa asui vuoden 2019 lopussa 423 494 ulkomaalaistaustaista henkilöä. Heistä 209 108 eli puolet asui pääkaupunkiseudulla. Voimakkaimmin suurimmista ulkomaalaistaustaisista ryhmistä pääkaupunkiseudulle ovat keskittyneet somalialaistaustaiset, 79 prosenttia ja intialaistaustaiset, 70 prosenttia.

  Pääkaupunkiseudulla asuvien osuus taustamaan mukaan 2019
   
 17. vierailija Vierailija

  Kiitos tilastokeskuksen tietojen tuomisesta. Tuo "Heistä 209 108 eli puolet asui pääkaupunkiseudulla." ei huoleta minua, sillä pääkaupunkiseutu on iso alue. Sinne uppoaa helposti hajautettuna tuollainen määrä.

  Kansallisuudella voi olla väliä, sillä huomasin toisesta lähteestä, että eräässä itäsuunnan lähiössä on aika paljon maahanmuuttajia, eikä heistä ole siellä harmia. Tiedän, sen käytännönläheisesti, koska omaiseni on asunut siellä vuosikymmeniä.
   
 18. vierailija Vierailija

  Mutta kun...ikävä kyllä nuo pääkaupunkiseudun 165 195 somalia eivät ole hajautettuna tänne. He asuvat tietyillä alueilla, joilla sitten käyttäytymisensä ja yhteiskunnan rasittavuutensa vuoksi tuntuvat näennäisesti olevan enemmistö.

  Huutavat kaduilla ja pihoilla 24/7, kun tästä huomautetaan -> olet rasisti.
  Lapset juoksevat ja kirkuvat kerrostaloissa jopa öisin, kun tästä huomautetaan -> olet rasisti.
  Busseissa huudatetaan musiikkia ja yskitään miten sattuu, kun tästä huomautetaan -> olet rasisti.
  Naisten perään huudellaan ja käydään käsiksi, kun tästä huomautetaan -> olet rasisti.
  Kaupoissa käyttäydytään kuin sikolätissä, kun tästä huomautetaan -> olet rasisti.
  Liikennesäännöistä, esim. kuinka ylitetään tie, ei ole hajuakaan, kun tästä huomautetaan -> olet rasisti.

  Heitä asuu jopa naapurintalon invarapussa. Missä suomalainen invalidi asuu?

  Miten tämä rikastuttaa kulttuuriani?
   
 19. vierailija Vierailija

  Neljännes Helsingin väkimäärästä? Ei todellakaan uppoa kuin tietyille alueille. Käytännönläheinen tarkoittaa muuten omaa kokemusperäisyyttä. Malmikin on koillinen lähiö.
   
 20. vierailija Vierailija

  Kun liityttiin Euroopan unioniin, päätös merkitsi muutosta kulttuuriin, joka oli syntynyt vuosisatojen aikana kristinuskon ympärille, mutta maallistunut ajan saatossa. Tulokkailla on eri uskonto, ulkonäkö, tavat ja kulttuuri, josta he eivät halua tai voi luopua, mutta monet suomalaiset sopeutuvat uusiin oloihin melko vaivattomasti. Maaseudulla muutos on hidas prosessi, sillä tulijat ovat uskonnollisia, eikä heille voida rakentaa moskeijoita muihin kuin suuriin kaupunkeihin.

  Suomalainen kulttuuri pysyy siis maaseudulla pidempään kuin suurissa kaupungeissa, mutta uusia vaikutteita sekin saa, sillä suomalainen media tukee monikulttuurisuutta. Televisiossa ja lehdistössä, kuten myös sosiaalisessa mediassa on esiintyjiä, jotka tuovat lisäväriä kulttuuriin jo pelkästään olemassaolollaan. Vanhat maallistuneet käytännöt eivät enää toimi, vaan kaikessa on otettava huomioon uskonnolliset normit.

  Esimerkiksi uimahallien aukioloja on muutettava sellaisiksi, että musliminaisilla on eri vuorot kuin miehillä, koska uskonnolliset normit pakottavat toimimaan siten. Tiedä sitten voivatko kristityt naiset käydä samaan aikaan uimassa, sillä koskaan ei voi olla varma siitä, mikä sukupuolinen suuntaus muunuskoisella tai pakanalla on. Ruotsi on pyrkinyt ottamaan huomioon kaiken, mutta siitä huolimatta siellä on ongelmia eri väestöryhmien kesken.
   
 21. vierailija Vierailija

  Et siis itse asu ongelma-alueella, missä lähes kaikki ovat muualta tulleita? Ja jos et asu, niin sinulla ei ole omia, jokapäiväisiä kokemuksia maahanmuutajien mukana tulleista ongelmista.
   
 22. vierailija Vierailija

  Parisataa tuhatta Helsingin kokoisessa kaupungissa on naurettavan pieni summa. Mitä tarkoitat tässä aika paljolla, kuinka monta prosenttia? Ei teillä Suomessa asuvilla taida olla minkäänlaista kokemusta siitä, että suuret alueet täyttyvät pelkästään maahanmuuttajilla?
   
 23. vierailija Vierailija

  Kuinka moni suomalainen tykkää siitä, että heidän on sopeuduttava uusiin tulokkaisiin ja heidän tapoihin? Miksi ei uusien tulokkaiden tarvitse suomalaistua ja sopeutua?
   
 24. vierailija Vierailija

  Noin on. Hakiessani uutta asuntoa luin kommentteja eri alueista, myös idän suunnalta ja ainakin yhden itäsuunnan alueella oli juuri mainitsemasi laisia ongelmia. Siksi kannatan hajautusta ja varsinkin tavallisten pakolaisten/maahanmuuttajien tasapuolista sijoittamista myös keskituloisten ja rikkaiden alueille.

  tv. Se vierailija jota lainasit
   
 25. vierailija Vierailija

  "Pääkaupunkiseutuun kuuluu neljä kaupunkia: Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Vantaa. Ilmausta Suur-Helsinki käytetään joskus samassa merkityksessä, mutta sillä voidaan joissain yhteyksissä tarkoittaa laajempaakin aluetta. Niinpä ilmauksen käyttöä viranomaiskielessä on hyvä välttää. Ilmaus Helsingin seutu on yleiskielessä väljempi kuin pääkaupunkiseutu.
  Ilmaus Helsingin seutu voi olla yleiskielessä väljempi kuin pääkaupunkiseutu. Viranomaiskielessä silläkin on tarkka tarkoite. Jos esim. tilastoissa esiintyy Helsingin seutu, mukaan on laskettu Helsingin kaupungin lisäksi 11 kuntaa, nimittäin Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kirkkonummi, Vihti, Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Hyvinkää ja Sipoo."
  http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/403
  [​IMG]

  "Pääkaupunkiseutu on noin 1,2 miljoonan asukkaan kasvukeskus"
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pääkaupunkiseutu

  Käytännönläheinen oli minulta muutenkin väärä termi. Sopisi paremmin vaikka "käytännönläheinen työ tai ajattelu" yhteyteen. Minulle kyllä riittäisi tieto siitä mitä läheinen kertoo asuinympäristöstään ja kokemukseni vierailujen ajalta sekä matkustaminen alueelle eri vuorokauden aikoina. Mutta käyttääkseni nyt oikeata termiä, niin minulla on alueesta myös pitempi käytännön kokemus (asuttuani siellä reilu ½v. oman kotini putkiremontin ajan).


   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti