Hae Anna.fi-sivustolta

Ruotsilla voiton avaimet

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä vierailija, 11.07.2020.

 1. vierailija Vierailija

  Ruotsalaisilla on edessään loistava taloudellinen tulevaisuus, sillä koronavirus on ollut menestys monessa suhteessa. Ulkomailta nuorina maahan muuttaneita ikääntyneitä on poistunut ajattomuuteen enemmän kuin muualla, mikä merkitsee sitä, että väestön ikärakenne korjautuu aiemmasta. Poliitikot puhuvat kestävyysvajeesta, koska tietävät, etteivät eläkeläiset kykene enää samaan ihmeeseen kuin nuorina, jolloin rakensivat hyvinvointivaltion kansalaisille ja tulokkaillekin.

  EU aikoo sitouttaa jäsenmaat velanotolla yhteisöön, joten taloutensa hoitaneen valtion rahvas joutuu puurtamaan entistä enemmän, jotta saadaan elintasoa yhteisön kaikkiin valtioihin. Ruotsilla on valtavat rautamalmivarannot, joiden louhinnan tehokkuutta on tehostettu koronakriisin aikana muun muassa Jällivaarassa, missä tauti alkoi jyllätä myös Vitåforsin kaivoksessa korjaustyöntekijöiden keskuudesta. Jopa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aika ajoin kehunut ruotsalaisten strategiaa, sillä hän ymmärtää hyvin taloudelliset näkökohdat.

  Ruotsia on kehuttu maahanmuuttopolitiikan vuoksi moraaliseksi suurvallaksi, mutta viruksen takia arvioon on tullut säröjä. Sikäläisen kokoomuksen ja maahanmuuton vastustajien yhteisesiintymiset ovat osaltaan laimentaneet mainetta, eikä demarien halu vaikeuttaa tulokkaiden saapumista ole sekään enää entisellään. Vain vihreät puolustavat avoimesti maahanmuuttoa ja haluavat säilyttää moraalisen suurvaltamaineen, joka monien mielestä on nai'ivismia pahimmillaan. Puolue on toki noussut tulokkaiden äänin mielipidemittauksissa yli neljän prosentin rajan, mikä Ruotsissa on raja parlamenttiin pääsylle.
   
 2. vierailija Vierailija

  Demarit halusivat vaikeuttaa maahanmuuttoa, mutta eivät kyenneet, koska joutuivat sietämään ympäristöpuolueen näkemyksiä. Vihreä elefantti on este demareille, jotka haluavat jatkaa hallituksessa muunkin kuin vain vallan vuoksi. Ilmeisesti tietävät, että kannattajista moni haluaa rajoittaa maahanmuuttoa siitä koituvien ongelmien vuoksi, joten haluavat profiloitua aiempaa isänmaallisemmiksi.
   
 3. vierailija Vierailija

 4. vierailija Vierailija

  Olisiko se todellinen syy Ruotsin linjassa koronaa vastaan, ettei rajoituksista olisi ollut mitään hyötyä koska maahanmuuttajat eivät niitä olisi kuitenkaan noudattaneet. Toisaalta näyttää siltä, että kun rajoitukset on purettu, niin omituisia väkivaltaisia purkauksia on tapahtunut ympäri Eurooppaa ja varsinkin Usassa, muutama myös Suomessa. Ehkäpä Ruotsi on nyt silleen niinku kusessa...
   
 5. vierailija Vierailija

  Tilanne on pakottanut näkemään, mitä on, kun ei pääse elämäänsä pakoon töihin, ulkomaille, muihin ihmisiin ripustautumiseen ja muuhun ulkoiseen. Onko tärkeintä raha ja markkinoiden toiminta? Saako heikommat jättää heitteille ja jeesustella perään? Kestääkö pää?
   
 6. vierailija Vierailija

  Suomessa sakotettiin suotta jopa rajoituksia rikkomaan pyrkiviä, vaikkei ollut mitään näyttöä sulkujen tehosta. Eiväthän mökkiläiset tartuta virusta, jos elävät eristyksissä. Sitä paitsi riikinväen keskuudessa tartuntojen määrät ovat samaa luokkaa kuin muissakin maissa, joten eipä ihme, että jotkut välttelevät ulkomaalaistaustaisia Ruotsissa. Kaikki eivät kykene, jos työpaikalle tulee vierastyövoimaa uusimaan koneita.
   
 7. vierailija Vierailija

  Seura mainostaa Esko Valtaojan lausetta, jonka mukaan aina hymyilevällä ei ole koskaan aitoa hymyä kasvoillaan. Pitääköhän moinen ajatus paikkaansa, sillä pitää muistaa, että mediassa itsekukin on vain tietyn ajan hymysuuna. Valokuva on vain pienen hetken otos, mutta hymy jää silti elämään lähes ikuisesti ihmismieliin.

  Sitä paitsi hymy voi olla aidosti huulilla, jos pohtii oman vallankäytön seurauksia, jotka voivat olla erikoisenkin julmia. Eräissä kulttuureissa hymy on pikemmin uhka kuin hyväksyntä, joten iloinen ilme voi kätkeä ikävän ajatuksen tai taloudellisen hyödyn maksimoinnin, mikä on yleistä mainoksissa. Aidosti hymyilevä haluaa rikkaaksi, eikä tähtitieteilijäksi.
   
 8. vierailija Vierailija

  Thaimaalaiset hymyilevät jatkuvasti mutta ovatko onnellisia vai onko se kulttuurin sanelema juttu.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti