Hae Anna.fi-sivustolta

Ruotsin ja Suomen yhteinen historia jää vähälle Suomen historianopetuksessa

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 06.02.2020.

 1. vierailija Vierailija

  ruotsalaiset nimenomaan alistiviat suomalaisia. suomalaiset eivät voineet käyttää omaa äidinkieltään esim. asioidessaan viranomaisten kanssa. koulutuskin oli usien ruotsiksi. ei ole ihme, että suomessa on ihmisiä. jotka edelleen vihaavat ruotsalaisia. voit edelleen solvata minua kuten haluat, mutta faktat ovat faktoja ja jos haluat tutustua oikeasti neutraalisti kirjoitettuun historiaan alat sinäkin ymmärtää ruotsivihan taustoja. minua eihenk. koht. kiinnosta kuka vihaa ruotsia ja kuka ei, kuka vihaa suomea ja kuka ei, mutta henkilökohtaisten solvausten esittäjät, kuten sinä, ovat pohjasakkaa ja ansaitsettekin saada takaisin sen mitä toisille teette.
   
 2. vierailija Vierailija

  Tummensin kohdan johon viittaan. Ruotsalaiset eivät tosiaankaan harjoittaneet, eivätkä edes yrittäneet harjoittaa kansanmurhaa.
  Ensin yritin naurahtaa moiselle luulolle, mutta vakavaksi vetää se, että kiihkoilu ja tuomiot kohdistuvat samalla tietämättömyydellä ja väärän tiedon välittämisellä pakolaisia kohtaan. Tyhmyys on rajatonta- Tai kuten myös sanotaan: paha kello kauas kuuluu.
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 601
  Saadut tykkäykset:
  297
  Se on katkeruutta kun vihaa Ruotsia tuolla tavalla kuin tuo eräs kirjoitti ja suurentaa että Ruotsi halusi hävittää suomalaiset pois kartalta. En aikaisemmin ole koskaan kuullut noin rajua kuvittelua asiasta.
  Se mitä minä hänelle kirjoitin, kirjoitin samalla mitalla takaisin hänelle sen enempää välittämästä loukkaantuuko joku muu, sillä en kohdistanut kiivasta sanaani muille kuin ainoastaan vain hänelle joka syyrri Ruotsia "kansanmurhan" yrittämisestä tai muulla tavalla poistamalla suomalaiset kartalta.
  Jotta nauretaan Ruotsia vihaajalle ja nauretaan minulle, kiivaita sanoissamme olimme kumpikin ;)
  -
   
 4. vierailija Vierailija

  Puhdasta ja kaikista vieraista vaikutteista vapaata suomalaisuutta ei ole olemassa, ei ole koskaan ollutkaan. Suomalaisuus on alati liikkuva ja muuttuva kulttuurisisältö ja -prosessi. Suomalaisuus on antanut, ottanut ja torjunut sisältöjä ja vaikutteita kaikessa vuorovaikutuksessaan ympäröivän maailman kanssa. Suomalaisuudessa on paljon yhteistä sisältöä lähialueiden kulttuurien kanssa.

  "Suomi on ruotsalainen" ohjelma toi esille suomalaisuuden ja ruotsalaisuuden yhteisiä sisältöjä ja piirteitä. Yhteisen sisällön yhteisyys ei tee siitä vähemmän suomalaista.

  Suomalaisuuden vaalijoiden perusidea on ankkuroida suomalaisuus yhteen ajankohtaan menneisyydessä, ja nimetä sen ajankohdan suomalaisuus aidoksi ja todeksi suomalaisuudeksi. Ajan myötä ero muuttumattoman ankkuroidun suomalaisuuden idean ja dynaamisen ajantasaisen suomalaisuuden välillä kasvaa. Tämä aiheuttaa muutospaineita jotka purkautuvat monenlaisin tavoin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 5. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 601
  Saadut tykkäykset:
  297
  Tuo on totta.
  -
   
 6. vierailija Vierailija

  Pakkoruotsi on edelleen muistutuksena suomalaisten vainosta ja hyväksikäytöstä satojen vuosien ajalta. Miten sen voisi unohtaa, jonka takia emme osaa muuta kuin englantia ja huonoa ruotsia?
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 7. vierailija Vierailija

  Kerro se meille sitten.
   
 8. vierailija Vierailija

  Päinvastoin. Ohjelman tekijät yrittivät sulkea suomalaisuuden ruotsalaisuuden alle ja ja ruotsalaisuuden haaraksi.
   
 9. vierailija Vierailija

  Tutki sieltä ruotsinkielisestä materiaalista nimi Israel Nesselius, joka halusi hävittää suomen kielen kokonaan Suomesta. Ja sai palkkioksi viran Turun yliopistosta.
   
 10. vierailija Vierailija

  Täällä joku käy ikiomaa sotaansa ruotsia vastaan jääkäriliikkeen hengessä.  Mutta voi kauhistus, jääkärimarssin sävelsi ruotsalainen! - Jean Sibelius.
   
 11. vierailija Vierailija

  Toki hakemalla löytää sekä ruotsalaisia että suomalaisia yksittäisiä henkilöitä joiden ajatuksia ja toimia voisi kyseenalaistaa. Sinäkin kuulut heihin.

  Yksittäisen ihmisen käsityksistä ja teoista ei toki voi tehdä suurempaa ryhmää koskevia johtopäätelmiä. Jos yksi nainen vihaa zuluja, niin siitä ei seuraa että kaikki naiset vihaavat zuluja.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 12. vierailija Vierailija

  Kysehän on siitä, että ruotsinkieliset olivat valmiita silloin kielitaistelun aikana etniseen puhdistukseen, eräshän sitä harrastikin aivan omin käsin,telotti suomenkielisiä kansalaissodassa. RKP:n juuret kasvoivat verestä.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 13. vierailija Vierailija

  PALSTAN MODERAATTOREILLE:

  MINÄ PYYDÄN ETTÄ POISTATTE TÄSTÄ KETJUSTA KIRJOITUKSET JOTKA LIETSOVAT VIHAA RUOTSIA JA RUOTSALAISIA KOHTAAN. JATKUVA NEGATIIVISTEN YLEISTYSTEN, VÄITTEIDEN JA MIELIKUVIEN ESITTÄMINEN MENEE JO HYVIN LÄHELLE KIIHOTTAMISTA KANSANRYHMÄÄ VASTAAN.
   
 14. vierailija Vierailija

  Totuutta et voi poistaa historiasta, vaikka täältä tekstit haluaisitkin poistettavan. Kylmää faktaa.
   
 15. vierailija Vierailija

  Että meillä ei ole mitään omaa, vaan kaikki on tullut Ruotsista.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 16. vierailija Vierailija

  tuollaisten pyyntöjen tulisi olla tasapuolisia. pitäisi poistaa KAIKKI muutkin solvaavat viestit. esimerkiksi suomen ja suomalaisten solvaaminen, vierailija-nimimerkkien viestien tahalliset vääristelyt ja vierialijloihin kohdistuvat solvaukset. Yleensä nämä tulevat yhdeltä rekisteröidyltä nikiltä, hän kun haluaa haukkua toisia.
   
 17. vierailija Vierailija

  Jos haluat kirjoittaa moderaattoreille, niin jokaisen viestilaatikon alareunassa on oikeassa alareunassa "lähetä vastaus" laatikko ja vasemmassa alareunassa "Ilmoita asiaton viesti" laatikko. Paina asiattomaksi katsomasi viestin kohdalla tuota "ilmoita asiaton viesti" laatikkoa niin pääset moderaattorin kanssa yhteyteen.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 18. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 601
  Saadut tykkäykset:
  297
  Kylmää faktaa on että Ruotsin viha aleimuaa eräissä suomalaisissa edelleenkin historian takia, historian jota he suurentelee vihaamalla Ruotsia ja kuvitellen Ruotsin joksikin ryöstäjä valtioksi ja suomalaisten tuohajaksi pois kartalta.
  -
   
 19. vierailija Vierailija

  Suomalaiset kärsi todellakin nahoissaan hullun kuninkaan sodat. Moni talo autioitui ja sihen päälle vielä pieni jääkausi jolloin järvissä oli jäätä kesälläkin. Silti maksettiin sääöimättömiä veroja. Omia esi-isiään voi sen vertaa kunnioittaa että sanoo ääneen mitä elämä tuolloin oli. Ihmettelen tätä kritiikitöntä ruotsin vallan fanitusta. Loihan se länsimaalaisen yhteiskunnan rakenteita, mutta enemmän siihen vaikutti uskonpuhdistus kuin ruotsi itse.
   
 20. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 601
  Saadut tykkäykset:
  297
  Kerroppa minulle miksi olet pitkävihainen Ruotsille mielipiteittesi takia?
  Eikö olisi parempi mennä eteenpäin ja yrittää luoda parempaa näkemystä tämän päivän Ruotsista?
  Menneisyydessä on turha elää. Bruukaan sanoa samalla tavalla uskovaisille jotka haluaa elää menneisyyden aikojen mukaisesti ja Ruotsia vihaajille sopii sanoa samalla tavalla ;)
  -
   
 21. vierailija Vierailija

  Mikä pitkävihainen? Ei se mitään vihaa ole jos kertoo faktoja siitä, mitä ruotsin vallan aikana eläminen merkitsi tavalliselle viljelijälle. Kerroppa muuten miksi muissa maissa ei tällaista ihmeellistä ylistämistä valloittajistaan ei ole kuin Suomessa, jossa ruotsinkieliset järjestöt rahoittavat jopa akateemisia tutkimuksia? Eräs rkp_n politiikko ministerinä ollessaan muuten teetti jopa sotahistoriasta oman virallisen näkemyksensä. Poliittinen skandaali mistä lehdistö oli tuolloin aivan hiljaa.
   
 22. vierailija Vierailija

 23. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 601
  Saadut tykkäykset:
  297
  Kerro nyt se fakta mistä sitä voisi lukea että noin on, missä on faktaa että Ruotsi olisi valloittanut vaöltion Suomi?
  Missä on fakta tietoa luettavaksi että Ruotsi halusi hävittää suomalaiset pois kartalta ja hävittää suomen kieli??????
  Minua kiinnostaa tuollaiset väittämät, en ole koskaan mistään faktoista lukenut tuollaista, jotta jos sinulla on faktaa väitteillesi tueksi, laitappa linkit mukaan???? :)

  Min ä olen lukebut että Ruotsi teki retkiä alueelle, Itämaa, he kutsui aluetta, Österland ja eivät nähneet siellä ketään hallitsijaa tai hallitusta, ainoastaan vain ihmisiä siellä sun täällä asumassa, joten otti alueen itselleen ja alkoivat kehittää aluetta.
  Österland oli Ruotsia noin 700 vuoden ajan. Se on pitkä aika
  Kaunasi Ruotsia kohtaa tulee siis 700 vuoden takaa, kaunasi on pitkävihaista, muuta ei voi sanoa.
  -
   
 24. vierailija Vierailija

  Kyllä sinä netistä löydät kielitaistelun alkuvaiheet. Asianomaisesta teloittajasta on tehty myös leffa, jossa hän oli esikuvana.
  Tässä tietoa herrasta, jota RKP palvoi sen verran, että jakoi hänen nimissään mitaleita. Yksi saajista on mm Herra Lipponen.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Olof_Freudenthal

  RKP kommentoi, että se oli sen ajan ajatuksia eli ei sen kummempaa.
   
 25. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  5 601
  Saadut tykkäykset:
  297
  Mutta suomalaisia ei hävitetty pois kartalta ja suomen kieltäkään ei hävitetty pois.
  Sellaista faktaa ei löydy. Jos yksi ruotsalainen aikoinaan sanoi jotain, ei se edellytä sitä että Ruotsin valtio olisi ollut samoilla linjoilla.
  Samahan se on kun lukee Ruotsinvastaisten kirjoituksia tällä palstalla, niin ei voi sanoa että heidänkään sanat olisi faktoja, ne on vain yksittäisten ihmisten mielipiteitä historiasta ja ne ei ole faktaa.
  -
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti