Hae Anna.fi-sivustolta

Saako mieheni perintöä minulta?

Viestiketju osiossa 'Avioero' , käynnistäjänä Kylmä hiki, 27.04.2008.

 1. Kylmä hiki Vierailija

  Ollaan eroamassa, meillä ei ole avioehtoa. Äitini kuoli juuri, ja tulen saamaan huomattavan perinnön. Viekö mieheni puolet tästä perinnöstä mennessään? Eräs ystäväni väitti että vie, mutta voiko asia olla todellakin näin?

  En tiedä koska sen perinnön saan, voihan olla että avioero tulee voimaan ensin. Vaikuttaako se aika siihen saako mieheni puolet perinnöstäni vai ei.
   
 2. kylmä totuus Vierailija

  Todennäköisesti vie, koska teillä ei ole avioehtoa ja äitisi on kuollut ennen teidän avioeroanne.Älä sitten eroa jos et halua miehellesi antaa rahaa, eli jos raha on onneasi tärkeämpää.
   
 3. Ei kai suhteessa ole enää onnea jos erotaan?

  Miten jos se perintö pamahtaa kun ositus on jo tehty mutta ero ei ole ihan vielä astunut voimaan. Voiko osituksen muuttaa, lapsia ei ole?
   
 4. raha ei tuo onnea Vierailija

  ajoituksista en tiedä.

  riippuu miehestäsi haluaako hän äitisi omaisuudestakin puolet. jotkut ei halua. jos haluaa, niin saa, jos ajoitus on sellainen, että hänellä on siihen oikeus.

  sanoit, että perintö on suuri. eiköhän se sitten riitä kahdelle. se on vain rahaa. älä takerru siihen. katkeroidut vaan turhaan.
   
 5. On mahdollista Vierailija

  tehdä avioehto vieläkin ja rajata siinä avio-oikeuden alainen omaisuus tai sen ulkopuolle jäävä. Jos vain erosi on niin sopuinen, että mies siihen suostuu. Ette siis ole laittaneet eroa vireille?

  Jos erohakemus on laitettu vireille ennen äitisi kuolemaa, hänen perintönsä ei olisi enää avio-oikeuden alaista.
   
 6. On mahdollista Vierailija

  jäin vielä kertomatta, että äidilläsi on saattanut olla asiakirja, jolla hän on ilmoittanut, että hänen jäämistöönsä ei lasten puolisoilla ole avio-oikeutta. Se pelastaisi koko tilanteen!
   
 7. Kari64_2 Vierailija

  Nyt sulle tuli asiaa asianajajalle... mutta tietääkseni se päivämäärä kun avioero on laitettu vireille (1.vaihe), ratkaisee. Eli sen päivämäärän jälkeiset perinnöt ja muut tulot (ja menot) eivät kuulu avio-oikeuden piirin!
   
 8. maaruk Vierailija

  Tuota asiakirjaa kutsutaan tesstamentiksi.
   
 9. maaruk Vierailija

  Tietysssti vain yhdellä S:llä !!

  Jos äiti siis on tehnyt testamentin, jossa sulkee pois perillisten puolisoiden avio-oikeuden, ei ole mitään hätää, perintö jää avio-erossa vain saajalleen.

  Jos sopua on, puolisot voivat tehdä avioehdon, jossa rajataan avio-oikeutta. Avioehtosopimus pitää tehdä ennen kuin ositusperuste tulee eli ennen kuin avioeroa on haettu tai toinen hakenut.

  Viimeinen konsti on vedota siihen, että perintö tuli ihan avioliiton loppumetreillä ja pyytää oikeudelta osituksen sovittelua niin, että äidiltä saatu perintö jäisi kokonaan tai osittain puolison avio-oikeuden ulkopuolelle.

   
 10. Näyttää vielä tänäkin päivänä olevan ihmisiä,joilla ei ole avioehtoa. Miten tuollainen on vielä mahdollista.
  Ap tunnen sympatiaa kohtaasi ja toivon asian olevan vielä korjattavissa, totisesti mutta mutta....aika pahalta näyttää
   
 11. rva 45 Vierailija

  Ainoa pelastus lienee, että äidilläsi on tosiaan ollut testamentti, jossa rajataan ulos lasten puolisoiden oikeus. Vaihtoehtoisesti osituksessa voinee vedota avioliiton lyhytaikaisuuteen. Miehesi tuskin suostuu avioehtoon, jos on hiukankaan riitaa ja tietää tulevasta perinnöstäsi (vaikka suostuihan esimerkiksi Susanna Sievinen). Uskoisin äitisi olleen sinua järkevämpi tässä asiassa, vanhemmat ihmiset usein ovat. JA kannattaahan kysyä, vaikuttaisiko pesän jakamatta jättäminen toistaiseksi mittenkään.
   
 12. Triinu Vierailija

  Milloin avioero astuu voimaan?

  Kannattaisko jotenkin yrittää "viivyttää" sitä perinnön tuloa, tehdä perukirjoituskin ihan viime metreillä jne. Sehän pitää muistaakseni tehdä kolme kuukautta kuoleman jälkeen. Sitä ennenhän perinnön omistaa kuolinpesä.

  Mutta tosiaan kannattaa ihan ehdottomasti hoitaa tämä asia lakimiehen kautta, että menee varmasti oikein. Ja jos tää lakimies vaikka tietäisi jonkun "jipon." Todennäköisesti et saa miestäsi allekirjoittamaan mitään avioehtosopimusta, jos hän vain tämän perintöasian tajuaa. Ellei miehesi ole sitten niin hyväluontoinen, että ei halua ottaakaan perinnöstäsi mitään.
   
 13. maaruk Vierailija

  Avioeron voimaanastumispäivällä ei ole merkitystä, vaan ratkaiseva päivä on se, milloin avioeron 1. vaiheen hakemus on jätetty, jos hakemus jätetään yhdessä. Jos eroa hakee vain toinen, ratkaisevaa on se, milloin toinen on saanut tiedon erohakemuksesta. Tuolloin on syntynyt ositusperuste ja sen hetken jälkeen hankittuihin tai saatuihin omaisuuksiin ei puolisolla enää ole avio-oikeutta, vaikka ero olisikin kesken.

  Alkuperäinen ei kertonut, millä tavalla he ovat eroamassa. Onko eroa haettu vai onko kaikki vasta ajatuksen asteella?

  Perunkirjoitus on pidettävä 3 kk:n kuluessa kuolemasta. Perunkirjoituksella (sen pitopäivällä) ei ole mitään merkitystä, koska ap. kysyjästä tuli äitinsä perinnön saaja sillä hetkellä, kun äiti kuoli. Kuolinpesänhän voi pitää jakamattomana maailman tappiin asti.
   
 14. Truy Vierailija

  Samat sanat, uskomatonta, että vielä tänä päivänä on ihmisiä naimisissa ilman avioehtoa. Tyhmyydestä sakotetaan, sorry vaan.
   
 15. mnb Vierailija

  suoritetaan, sen päivän mukaan, kun ero on laitettu vireille, siis kun hakemus on toimitettu käräjäoikeuteen, yksin tai yhdessä.
   
 16. Juulia___ Vierailija

  Eli tosiaan mieheni exä uhkaili tällä asialla. Tilanne oli ihan sama kuin ap:lla, heille tuli avioero, ja vain vähän ennen sitä miehen äiti kuoli. Heillä ei ollut avioehtoa ja naimisissa oli oltu pitkään. Miehen äiti oli tehnyt testamentin, mutta tästäkin huolimatta exä uhkasi viedä asian käräjille. Mies lahjoitti exälle heidän yhteisen asuntonsa, jotta ei olisi tarvinnut sinne käräjille lähteä. Kyse oli huomattavasta perinnöstä.
   
 17. minä--- Vierailija

  en ole mitään saanut, kun ukkoni isä kuoli. En ollu edes perinnönjaossa. Ukkoni sai rahaa. En ees tienny, että minäkin muka olisin saanut. tästä on jo 15 v. aikaa. perintönsä on jo kuluttanut.
   
 18. höh!.. Vierailija

  No et tietenkään saanut. Mutta jos olisit ottanut avioeron niin sitten olisit saanut puolet yhteisestä omaisuudestasi, jokon myös perinnöt lasketaan. Jos teillä ei ole avioehtoa saat puolet siitä mitä nyt on jäljellä kaikesta omaisuudestanne, kun otat avioeron.
   
 19. perijätär Vierailija

  Vainajan tilit suljetaan sinä päivänä, jona hän kuolee ja se omaisuus joka silloin on vainajan omaisuutta on se joka perunkirjoituksissa jaetaan, muusta tarvitaan kuitit ja ne vähennetään osuuksista.

  Tästä kuolinpäivän omaisuudesta kuuluu sinulle se osa mikä kuuluu ja se on omaisuuttasi kuoloinpäivästä alkaen. Näin ollen erotessanne puolittuu koko omaisuutenne, perintö mukaan lukien, jos miehesi näin haluaa.

  Sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin yrittää puhuttaa mies olla ottamatta vastaan osuuttaan yhteisestä omaisuudestanne.

  Paitsi se ositus. Onko se jo allekirjoitettu ja todistajien allekirjoittama. Onko se tehty niin huolella, että siihen ei ole enää mitään lisättävää? Kaipa siinä pitäisi mainita perintöosuuskin ja kummalle se kuuluu yhteisellä sopimuksella.
   
 20. Matias-vaari Vierailija

  Peruskirjoituksessa ei jaeta mitään, se on vain verottajaa varten. Omaisuudenjako on eri asia.

  Jos olette tehnyt osituksen keskenänne jo ennen tätä kuolemantapausta, sinulla on hyvä mahdollisuus yrittää pitää perimäsi omaisuus. Jos ette eroakaan, ositus kuitenkin jää aina voiman.Vähän riippuu siitäkin kuinka pitkä suhteenne on ollut
   
 21. minä--- Vierailija

  Luepa aloitusviesti. Siinähän muija pelkää, että hänen ukkonsa saa muijan äidin perintöä.
   
 22. tyhmä kai sitten Vierailija

  "Avioehto
  Samat sanat, uskomatonta, että vielä tänä päivänä on ihmisiä naimisissa ilman avioehtoa. Tyhmyydestä sakotetaan, sorry vaan.

  Mitä kaksi tyhjätaskua tekee avioehdolla. Meillä ei ollut mitään kun menimme naimisiin nyt on yhteisesti hankittu omaisuus. Keskinäisellä testamentilla on varmistettu, että lastemme puolisoilla ei ole oikeutta lastemme meiltä perimään omaisuuteen.
   
 23. ei ihan niin tyhmä Vierailija

  Otetaan nyt esimerkiksi tällainen vaihtoehto kuin tuolla aloittajalla. Se, että te olette tehneet testamentin, jolla suljette pois lastenne puolisot, ei tarkoita, että vanhempanne tai muut teille perintöä jättävät olisivat tajunneet tehdä samoin. Siinä sitten käy juuri niin kuin aloittajalle. Ei sillä ole mitään merkitystä, oletteko olleet tyhjätaskuja avioituessanne. Vain sillä on merkitystä, mitä omistatte eron hetkellä. Siinä vaiheessa sitä ei ollakaan ihan niin hyvissä väleissä sen puolison kanssa kuin hääpäivänä ja yllättäen useimmat ottavat kaikki likaiset keinot käyttöön. Niin vaikea kuin sitä olikin ajatella silloin kun yhteen mentiin. Jokaisen meidän pahin vihamies on yleensä ensin ollut meille rakas.
   
 24. Tryue Vierailija

  Ajattele, että puolisosi olisi tehnyt sinulle todella pahan tempun (raiskannut sinut, tai lapsesi, pitänyt salaa toista perhettä, ihan mitä vaan). Jotain niin hirveää, ettet halua hänelle enää mitään hyvää etkä todella luovuttaa hänelle jotain mikä on sinun. Siinä tilanteessa voi käydä vielä niinkin, että ennen kuin olet ehtinyt eropaperit viedä, niin voitat lotossa, saat perinnön, voitat arpajaisissa auton tms. Siinä se sikapuolisosi saa sitten siitäkin puolet, etkä sinä voi asialle mitään.

  Todennäköisyys on pieni, mutta oletettavasti vakuutat omaisuuttasi muutenkin pahan päivän varalta (kotivakuutus, autovakuutus jne). Mikset ottaisi ihan ilmaista vakuutusta omaksi parhaaksesi?
   
 25. Ei 2 tyhjätaskua sinänsä mutta juuri näitä perintötilanteita varten. Vai onko teidän koko sukukin tyhjätaskuja?
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti