Hae Anna.fi-sivustolta

Saako mieheni perintöä minulta?

Viestiketju osiossa 'Avioero' , käynnistäjänä Kylmä hiki, 27.04.2008.

 1. kyllä Vierailija

  avioehdon voi tehdä vaikka nyt. Ei sitä tarvi tehdä silloin kun menee naimisiin.
   
 2. tyhmä kai sitten Vierailija

  Toi viimeinen on hyvä mutta minä en mielenrauhaani menetä sellaisten rahojen takia jotka eivät ole koskaan minun olleetkaan eli eihän mitään mikä ei ole sinun voi myöskään menettää, juttu on vain korvien välissä.

  Jos siis mieheni veisi puolet perinnöstäni niin kuitenkin kaikki mitä saisin olisi minulle plussaa.

  En toki ole avioehtoa vastaan, eipä siinä mitään häviä vaikka kaksi tyhjätaskua kirjoittavat avioehtoonsa varmuuden vuoksi, että perintörahat, lottovoitot ja arpajaisissa voitetut autot eivät ole yhteistä omaisuutta

   
 3. tavallista Vierailija

  Harvalla lienee ensimmäisessä liitossaan aviehto. Aviehtosopimus ei ole nllut muodissa aiempina vuosikymmeninå. Esim. 70-luvulla avioituneilla tuttavilla ei avioliiton solmiessa ollut minkäänlaista avioehtoa tai edes vanhempien testamenttia, jolla voidaan rajata puolison oikeus perintöön. He juuri ovat niitä keski-ikäisiä, joiden omat vanhemmat ovat vanhoja, lähellä elämänsä loppua. Monille on ehtinyt kertyä omaisuutta.

  Oikeastaan on kummaa, ettei tämä aihe ole herättänyt laajempaa keskustelua. Yksittääisissä tapauksissa tällaiset jutut kyllä puhuttavat ja työllistävät asianajajia. Jostain syystä on melko tavaallista, että lähiomaisen, vanhemman sairaus ja kuolena panee ihmisissä liikkeelle monenmoista. Jotkut eivät ilmeisestikään kestä läheisen sairautta, kuoleman kohtaamista ja tai edes puolison surua, Parisuhde alkaa rakoilla syystä tai toisesta. Silti eroa saatetaan viivyttää jajopa perua jo jätetty erohakemus. Tietoista ja laskelmoitua tai sitten ei? Sureva ihminen harvemmin jaksaa keskittyä ajatteleman omaa eroposessiaan pelkästään järkevästi. Mutta miten lie toisen osapuolen laita? Eroa viivyttämällä kun saattaa saada tuhannen taalan tilaisuuden ja huomattava "perinnön" ilman, että siihen varsinaisesti olisi mitään todellista oikeutettua perustetta. Oikeastaan hyvin lähellä laskelmoitua huijausta. Mutta onhan tietenkin mukavampi erota entistä varakkaampana ja aviosta oikeasti jotain saaneena, vaikka muuten ero mitätöisikin kaiken entisen.

  Edellä oli varsin tragikoominen havainto, ettei avioliitossa ollessaan saa välttämättä yhtään mitään puolisonsa perinnöstä, mutta kun laitta eron vireille, niin johan on oikeus puolikkaaseen jos ei ole sitä aiemmin tehtyä avioehtoa!

   
 4. ölökki Vierailija

  ..jos ap on eron laittanut vireille, ennen äidin kuolemaa, mies ei saa mitään. Mutta jos ero laitetaan vireille vasta äidin kuoleman jälkeen, mies saa osituksessa puolet...mutta perintö on sinun, jos olette avioliitossa, ei miehen, eikä mies peri äitiäsi, sinä määräät mihin ne rahat menee. Joten jos viisas olet ja sinulla on lapsia, niin luovu perinnöstä, heti perukirjoituksessa heidän hyväkseen, silloin et kyllä saa sitä itsekkään, mutta eipä saa mieskään.
   
 5. elämän kasvatit Vierailija

  Näin se menee, ja silti ihmiset aika harvoin tekevät avioehtoa. Meillä se on, vaikka ollaaan yhtä "rikkaita" (tosi rikkaita...joopa..) mutta kun noista perimysjärjestyksistä ei voi tietää, kuka kuolee ensin.

  Ja mistään parisuhteesta et voi tietää, koska se päättyy eroon, eihän siihen tarvita kun toisen sekoaminen ja siitä ei kukaan ole turvassa kun olosuhteet ovat otolliset.
   
 6. kysyä voi Vierailija

  Miten tuo, onko ap:lla lapsia, liittyy siihen kannattaako hänen luopua perinnöstä??
   
 7. (anonyymi) Vierailija  Ei mitenkään. P...n puhetta kokojuttu.
   
 8. ölökki Vierailija

  jos on pelkona, että mies erossa vie puolet perinnöstäkin, niin jos ap perunkirjoituksessa ilmoittaa luopuvansa perinnöstä lastensa hyväksi, niin käsittääkseni sitä ei silloin lasketa hänen omaisuudekseen ja hän ei peri äitiään vaan hänen lapsensa. Ja missään tapauksessa mies ei peri ap:tä, vain ap:n kuoleman jälkeen omaisuus ositetaan ja puolet saa mies aviooikeuden nojalla ja toisen puolen perii ap:n mahdolliset lapset, jos lapsia ei ole, niin asia on hieman toisenlainen, mutta silloinkin tulee kuvaan ap:n vanhemmat ja sisarukset.
  Joka väittää p...n puheiksi, niin passaa ottaa selvää, sillä noin säästyy yhdet perintöverotkin, tämä ei ole kiveenhakattua tietoa, mutta luulisin, että noinkin voi toimia. Perijä todella voi luopua perinnöstä, kokonaankin tai ainakin lastensa hyväksi, muusta suvusta en sitten tiedä.
  Ottakaa ihmiset selvää asioista, tehkää avioehtoja tai älkää menkö ollenkaan naimisiin, se on kaikista varmin keino suojata omaisuutensa! ;-))
   
 9. ymmyrkäinen Vierailija

  Mitä.. nyt tuli niin paljon asiaa etten perässä pysy? Siis ymmärsinkö oikein, että jollain keinolla pystyisin lapsille siirtämään jonkin osan perinnöstä. Mutta mitä minä siitä hyötyisin, samahan se on meneekö se perintö penskoille vai eksälle? Siis sillehän se kuuluu jolle kuuluu, ei ahneille sukulaisille tai vihoviimein jolleen pervoeksälle?

  Selvennys kiitos?
   
 10. ölökki Vierailija

  jos ero on pantu vireille äidin kuoleman JÄLKEEN, niin eron osituksessa se perintö katsotaan sinun omaisuudeksi ja joudut, jos enemmän omistat maksamaan äxälle tasinkoa, jos hän sitä haluaa.
  Mutta, jos ero pantu vireille ENNEN äidin kuolemaa, niin eron osituksessa huomioidaan vain sinun omaisuuteesi eron vireillepanon päivänä, siihen ei vaikuta sen päivämäärän jälkeen tullut omaisuus!
  Sinä et pysty siirtämään vain osaa perinnöstä vaan sinun on luovuttava lastesi hyväksi koko perinnöstä, jos haluat, että mies ei ainakaan saa mitään.
  Nämä on kinkkisiä juttuja, mutta kerroppa minulle, miten on ne päivämäärät, jos olet/olette jo hakenut eroa, kumpi tapahtui ensin...jos ette ole vielä hakenut eroa, suosittelen, että pikaseen "tärväät perintösi maailman tuuliin", ennen eron vireillepanoa!.
   
 11. hoxox Vierailija

  siinähän se menisi se omakin osuus. ei tunnu ihan järkevältä... tarkoitat vissiin sen piilottamista? onko ihan hyvä neuvo? menee laittomaksi.

  ei kai sentää se ole tärkeintä, ettei ex saa sitä?!
   
 12. Missä jatko? Vierailija

  Olen nyt odottanut ja odottanut, mutta en ole enää yhtään varma tuleeko tähän kiehtovaan tarinaan enää jatkoa?? Vaadin tietää, miten päähenkilölle lopulta kävi tämän asian kanssa!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti