Hae Anna.fi-sivustolta

Saanko hyppiä

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä trampoliinilla?, 09.06.2005.

 1. trampoliinilla? Vierailija

  Siskon lapsilla on trampoliini pihassa ja olen menossa heitä hoitamaan loppuviikoksi. Olen 7. viikolla raskaana, saanko hyppiä trampoliinilla?!

  Leikkivä täti

   
 2. Saat Vierailija

  Kaikkea saa tehdä niin kauan kuin se tuntuu hyvältä, ellei lääkäri ole erikseen jostain syystä jotain kieltänyt. Normaali raskaus ei mene hyppimällä kesken! Multa kiellettiin neuvolassa vain laskuvarjohyppy, mutta sitä en olisi muutenkaan juuri harrastellut... :)
   
 3. Hei haloo Vierailija

  Kyllä trampoliinilla hyppiminen on raskaana olevilta kielletty. Trampoliinien kyljessähän on raskaana olevan kuva ja ruksi päällä. Ja kyllä joo mielestäni koskee myös näin alkuvaiheessa olevia vaikkei mahaa vielä näykkään. Ajattele, jos putoat maahan tai mahalleen pahasti ja jotain sattuu.
   
 4. haloo ittelles Vierailija

  Se kuva ja ruksi vapauttaa trampoliinin valmistajan vastuusta, ettei kukaan keksi haastaa niitä oikeuteen. Jos kahvimukeihin tarvitaan varoitus ""sisältö voi olla kuumaa"" ja mikroon ""tällä ei saa kuivata kissaa"", niin ei mikään ihme....

  Ei kenenkään ole PAKKO hyppiä, mutta jos haluaa hyppiä, niin alkuvaiheen raskaus ei ole este. Noita vanhoja uskomuksia siitä miten nainen ei siunatussa tilassa voi muuta kuin maata ja huokailla, VOI päivittää nykytietämyksen tasolle.. :)

  Mutta, ap:lle: jos pelottaa, älä hypi. Stressi on kurjaa. Usein keskenmenon jälkeen aletaan miettiä, olenko tehnyt tai sanonut tai ajatellut jotain joka aiheutti km:n, ja aina sitä jonkun ""syyn"" keksii, vaikka järki (ja lääkäri) sanoo ihan muuta.
   
 5. Hei haloo Vierailija

  Ennenvanhaan kun trampoliineja oli vaan sirkuksessa, ei tarvinnut meidän mummoja varoitella niistä.
  Heh, paasaat samassa viestissä vähättelevästi varovaisuudesta nimeämällä sen vanhaksi uskomukseksi ja lohduttelet jo keskenmenon jälkitunnelmia. Että se siitä trampoliinin turvallisuudesta.
   
 6. ... Vierailija

  Kuule Hei Haloo , ratsastaa, jumpata hyppiä narulla jne. jne saa vielä alkuraskaudesta, ihan oikeesti ei se vauva irtoa masussa hyppimällä tai yskimällä. Alkuraskaudessa vauva on vielä niin hyvin suojassakin mahassa, että vaikka trampoliinilla mahalleen lätkähtäisikin niin tuskin mitään tapahtuu. Tuskin ap meinasi mitään hurjia temppuja tehdäkään. Kevyt pomppiminen ei haittaa mitään tai ketään :)

  ja edellinen asiaa kommentoinut ei kyllä kirjoittanut viestissään että trampoliinilla pomppimisesta saattaisi aiheutua keskenmeno vaan että ei kannata pomppia jos asia mietityttää, koska jos käy niin ikävästi että raskaus menee kesken niin itse hakee syitä sieltäkin missä niitä ei oikeasti ole. Ikävää kun viestejä ymmärretään tahallisesti väärin.
   
 7. elina Vierailija

  Oon koko pienen ikäni harrastanu rankkaakin liikuntaa, mutta jo aika raskauden alkuvaiheessa huomasin, että liikunta rauhottu automaattisesti todella paljon. Minusta käsite: ""raskauden alkuaikoina saa liikkua ihan normaalisti"", on aika ympäripyöreä käsite... Minusta kohdun joutuminen hölskyvään liikkeeseen tuntui jo alusta asti pahalta. Lisäksi henkisesti on selkeesti valmistautunu äidiksi tuloon...ajattelemalla, et tän 9 kk malttaa olla rauhallisemmin, jottei turhia riskejä lapsella olis.

  Tee siis sinäkin kuten parhaalta tuntuu. Itse tiedät ja tunnet.

   
 8. * Vierailija


  Aivan kaikki lajit eivät ole turvallisia raskauden aikana. Runsas aerobic ja hypyt sekä ratsastus, venyttävät kohdun kannattimia, jolloin kohtu altistuu nopeille toistuville liikkeille.

  http://www.selkaliitto.fi/oss/paattis_04a.htm

  Sellaisessa liikunnassa, jossa vatsaontelon paine kohoaa
  nopeasti tai on pitkään koholla, paine kohdistuu suoraan lantionpohjaan ja rasittaa lantionpohjan lihaksia ja tukikudoksia. Tämän vuoksi ei lantionpohjan lihaksiston vahvistamiseksi voi suositella mitä tahansa liikuntaa. Ongelmallisia liikuntamuotoja ovat mm. aerobic, hypyt, punttisaliharjoitukset ja juoksu.

  http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0101/5.htm


   
 9. Saat Vierailija

  Musta se oleellinen pointti tossa ""saa liikkua normaalisti"" on se NIIN KAUN KUIN HYVÄLTÄ TUNTUU. Ihmiset on kunnoltaan erilaisia, lajeja voi harrastaa eri ""rankkuudella"" jne, joten on tärkeintä että jokainen itse kuulostelee kroppaansa ja tekee vain sellaista, mikä tuntuu hyvältä. Jos hölskyy, kiristää, hengästyttää liikaa tms., on aika rauhoittua tai vaihtaa lajia, mutta sopivan liikunnan hyödyt äidille ja vauvalle on niin suuret että ""varmuuden vuoksi"" ei kannata ryhtyä sohvaperunaksi.

  Musta ei ole kyseessä äidin itsekkyys tai malttamattomuus, jos haluaa jatkaa liikkumista raskaanakin, vaan päinvastoin! Omasta terveydestä huolehtiminen on silloin erityisen tärkeää.

  Mutta tärkeintä on että jokainen tekee niinkuin itsestä tuntuu hyvältä vertaamatta muiden jaksamiseen.
  Onnellisella äidillä on onnellinen vauva :)
   
 10. **** Vierailija

  Ihan yhtä päivänselvää pitäisi olla hyppyjen välttäminen raskaana ollessa kuin se, että kahvi on kuumaa tai mikrossa ei kuivata kissoja. Vaan eipä näytä olevan, koska kuvalla laitteessa pitää vielä erikseen kieltää. Eli joku on vaikka Ameriikoissa saanut isot korvaukset valmistajalta, kun on pomppinut trampoliinilla raskautettuna ja jotain on tapahtunut.
  Mutta, kukin tyylillään ja omalla harkinnalla höystettynä tehköön mitä haluaa.
   
 11. Sinda Vierailija

  Hyppimistä ei suositella myöskään lantionpohjalihaksiin kohdistuvan kovan ylimääräisen rasituksen vuoksi. Noin alkuvaiheessa ne eivät vielä ole koville joutuneet, mutta ei niitä kannata ehdointahdoin rasittaa. Muutaman kuukauden päästä huomaat, että aivastellessa saattaa lirahdella tahattomasti, kun lantionpohjalihakset eivät enää kestä pieniäkään ponnistuksia. Kokemuksesta tiedän, ettei tunnu kivalta vaivalta, joten en suosittele turhaa hyppimistä.
   
 12. Nonnis Vierailija

  Mutta eikös trampoliinilla hyppiminen ole pehmeämpää kuin vaikka aerobikissa kiinteällä lattialla pomppiminen? Ainakin omista trampoliinikokemuksistani on jäänyt mieleen juuri pehmeät ja sulavat liikkeet. Varansa kannattaa tietysti pitää ettei hypi itseään reunan yli tms, mutta sitä nyt ei kannata tehdä ei-raskaanakaan.
   
 13. Mökö Vierailija

  Joo varmaan ihan sikana rasittaa lantiopohjan lihaksia ja muita kiinnikkeitä, sillä 7. viikolla kohtu on kasvanut jo ainakin 10 mm !!! (eli samanverran kuin muutaman tähän ketjuun vastanneen aikuisen naisen omat aivot) Sikiöhän on jo noin puoli senttinen tuolloin, kyllä sitä paranee olla hölskyttämättä, ties vaikka kaikki äidin sisäelimet repeisi siinä samassa rytäkässä!!!

  Hei koittakaa nyt tehdä joku ero alku-, keski- ja loppuraskauden välillä!!! Vai ajatteko maalaiset enää autolla kun olette raskaana? Landellahan on hiekkatiet usein niin kuoppaisia, että ei varmana tee hyvää täristää siellä masua... kamalaa, nyt en voikaan lähteä mökille viikonloppuna!

   
 14. Saat Vierailija

  Takaisin aiheeseen sen verran, että ap sanoi olevansa 7. viikolla. Siinä vaiheessa alkio on muutaman millin pituinen, eikä rasita vielä lantionpohjalihaksia :) Mutta, hyppiköön ken tahtoo tai olkoon hyppimättä, jos ei tahdo. Jokaisen oma asia.

  Mä haluisin vaan protestoida sellaista hysteerisen ylivarovaista asennetta vastaan, ja sitä että tulevia äitejä syyllistetään _aiheettomasti_, tyyliin ""etsä yhtään ajattele sun vauvaa, oma vikas jos menee kesken"". Riittää sitä huolta ja murehtimista muutenkin :)
   
 15. Eikä taas... Vierailija

  ""Hei haloo"" on tainnut olla väärässä jonossa kun aivoja jaettiin. Toivottavasti ei lapsella kävisi yhtä huono tsäkä.
   
 16. jaana Vierailija

  Tämäntyyppiset keskustelunaiheet saa kyllä näkyviin aika monissa ne typerimmät puolet.
   
 17. Hei haloo Vierailija

 18. Hei haloo Vierailija

  Sinä et mahda tietää mitään autolla ajosta, koska et ole vielä AJOKORTTI-IÄSSÄ tekstin fiksuudesta arvioiden! Nyt lopetan tämän lässytyksen ja pomppikoon ken pomppii vaikka millä viikoilla, ihan tasan oma asia!
   
 19. Hyppiä Vierailija

  En suosittele missään tapauksessa.
  Yks tuttu sai keskenmenon nostamalla kaupassa työssään painavia laatikoista ja limsa koria jne...
   
 20. x Vierailija

  No pitää varmaan ottaa koko raskausajaksi saikkua ja maata vaan sängyssä. Ai niin ja tutkia lääkärikirjoja ja lukea juttuja keskenmenoista ja muusta kamalasta. Vähemmälläkin saa pään sekaisin...
  Raskaus ei ole sairaus!
   
 21. I Vierailija

  Jos se vauva tulee ulos hyppimällä tai ratsastamalla niin siinähä on silloin jotain vikaa ja se joutaakin tulemaan pois...
   
 22. Ronja Vierailija

  Eiköhän oman järjen käyttö oo sallittua tässäkin asiassa. Niinhän sitä sanotaan, että sitä saa tehdä, mikä hyvältä tuntuu. Itse en ois pomppinut, koska se ei olis tuntunut alussakaan lainkaan hyvältä ajatukselta, mutta jollain toisellahan tilanne voi olla täysin toinen. Me ollaan kaikki erilaisia tuntemuksinemme ja omaa kroppaa pitää kuunnella. Sitä paitsi sehän on jokaisen oma asia mitä tekee, turha siitä täällä on alkaa riitaa ainakaan haastamaan.

  Hyvää odotusaikaa alkuperäiselle, pompit sitten tai et! ;o)
   
 23. N Vierailija

  Hei,
  Trampoliinilla hyppely voi olla ihan alkuraskauden aikana sallittua, mutta muista, että pompit vain jaloillasi ei mahallaan tahi selällään. Trampoliinilla voi hyppiä monella eri tavalla. Parempi olisi kuitenkin, jos keskittyisit lapsien turvallisuuden takaamiseen.

  Trampoliinilla voi myöskin käydä hassusti, jos ei ole tottunut pomppija. Samahan laskettelussa .. kaatua voi aina... Myös uimahypyissä veteentullessa voi käydä hassusti, joka voi aiheuttaa keskenmenon ... nämä vain esimerkkinä tai pohjatiedoksi päätösellesi.

  Itse olen elänyt osan elämääni trampalla, en suosittele, päätös on sinun itsesi kuitenkin.
   
 24. outoa Vierailija

  Tästäkin asiasta saisi varmasti ihan rakentavankin keskustelun aikaiseksi, mutta kun jotkut (mm. Hei haloo) ei sellaiseen kykene, vaan täytyy suorilta hyökätä suoraan niskaan. Surullista, miten huono esimerkki lapselle. Vanhempienhan kun täytyy kyetä olemaan juuri hyvänä esimerkkinä kasvavalle lapselle.
   
 25. Nennyskä Vierailija

  Minulle annettiin ohjeita, että saa hyppiä niin kauan kuin tuntuu hyvältä.
  Sitten, kun masu on tullut ulospäin ja tasapaino muuttuu, niin silloin ei kannata vaarantaa mahaasukkia :)
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti