Hae Anna.fi-sivustolta

Saanko hyppiä

Viestiketju osiossa 'Odotusaika' , käynnistäjänä trampoliinilla?, 09.06.2005.

 1. minttu Vierailija

  Minulta kiellettiin heti alussa hyppiminen ja sellaiset touhut joissa esim. kova tärinää. Ultrassa huomattiin etinen istukka, joka onneksi on noussut kohdunduulta pois raskauden edetessä.

  X:lle elämäsi taitaa olla aika mustavalkoista, ääripäästä ääripäähän menoa.

   
 2. x Vierailija

  Et taida ymmärtää sarkasmia.
   
 3. leikkivä täti Vierailija

  Kiitos kommenteista! Niitä tulikin paljon. Viikonloppu tuli ja meni. Ja kyllä vaan uskaltauduin 4 vuotiaan kanssa hyppimään :) Isommat lapset saivat pomppia keskenään, mutta meillä kahdella oli kivaa keskenämme. Jossain vaiheessa huomasin, että hyppiminen otti selän päälle ja sitten lopetettiin se touhu. Yllättävästi siinä meni muuten pääkin hiukan sekaisin, joten jos pahaa tekisi, en varmaan olisi lähtenyt kokeilemaankaan.

  Mukavaa odotusta :)
   
 4. neuvolatäti Vierailija

  Olen itse raskaana ja näillä sivuilla liikuskelen. Hyppyminen ja pomppiminen ei ole normaalia liikuntaa.

  Kun nainen tietää olevansa raskaana hän luonnolliseti suojelee pientä alkua mahassa. Normaali elämä ei ole kiellettyä. Mutta jos henkilö ei esim. ole harrastanut liikuntaa paljoakaan ennen raskautta ei ole suositetavaa aloittaa uutta lajia. Uinti ja kävely ovat aina mielyttäviä ja turvallisia raskausaikana ja kevyt jumppa. Jumppaan saa myös hyviä ohjeita neuvolasta. Uintia vältettävä silloin kun kohdunsuu jo auki. Jos olet himoliikkuja mieti mitä jaksat ja mikä oikeesti on turvallista tehdä raskaana ollessa.

  Trampoliinilla pomppiminen aiheuttaa tärinää ja värähtelya myös alkuraskaudessa ja tälläinen ""liike"" tai hyppiminen ei ole sitä tavallista liikuntaa ollenkaan. Ja kyllä sen nyt järki luulisi sanovan. Kyllä se niin on että raskaus tuo joitakin rajoituksia elämään toisille enemmän toisille vähemmän. On äitejä jotka ovat reippaita loppuun saakka, toisilla turvottaa, lihakset kipeytyvät ja liikkuminen voi olla vaikeaa, jopa normaali ylöspääsy hankalaa toisille. Olemme kaikki yksilöitä, mutta jokaisen tulisi käyttää omaa järkeään ja ymmärtää, että kun olet raskaana elämä on normaalia, mutta on asioita joita tulee ottaa huomioon, koska ei se kuitenkaan niin tavallinen tilanne ole kun mahassa kasvaa ihmisen alku.

  Niin ja ennen vanhaan keskenmenoja oli paljon enemmän, lapsia kuoli myös paljon enemmän syntymän jälkeen. Naiset tekivät rankkaa työtä usein eivätkä aina edes tienneet olevansa raskaana ja paljon tapahtui siis keskenmenoja. Myös raskauksia oli paljon enemmän, koska ehkäisyä ei läheskään joka perheessä käytetty.
   
 5. Pomppu Vierailija

  Pomppinut pitkin raskautta eikä oireita ole ilmaantunut. Terveet lapset syntyneet.
   
 6. vierailija Vierailija

  Vanha ketju, mutta kerron oman kokemuksen, jos joku tätä sattuu vielä lukemaan.

  Itsellä nyt menossa 11. Rv ja olin trampoliiniparkissa hyppimässä.
  Kun tähän lupauduin, en edes tajunnut raskauden olevan mahdollinen este hyppimiselle. Aloin epäröidä, mutta päätin mennä ja ottaa rauhallisesti. Missään vaiheessa ei tuntunut pahalta. Ei oikeestaan mitenkään erilaiselta. Vähän ehkä aluksi tuli öllö olo, mutta sekin meni ohi. Toki otin tosiaan rauhallisesti, mutta ajoittain hypin ihan kunnolla. Trampalla hyppiminen itselle aiemmin tuttua.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti