Hae Anna.fi-sivustolta

Sähköä siirtävä ahnehtii

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 09.08.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Elenia nosti sähkön siirtomaksuja kuusi ja puoli prosenttia, koska haluaa vetää sähköjohtoja maan sisään. Jotkut kunnat maksoivat puolet kaivuutöiden kustannuksista, koska halusivat samaan uomaan valokaapelin, joka tuo varmuutta tietokoneiden käyttöön. Kunta perii asiakkailta tietysti takaisin maksamansa summan, joten itse asiassa sähköpiuhan kaivuutöiden maksajia ovat näissä kunnissa taloudet, jotka halusivat varman tietokoneyhteyden. Nyt nämä samat asiakkaat joutuvat maksamaan sähköpiuhojen kaivuutyöt myös muille, koskapa se on peruste siirtomaksujen nostolle. Hävytöntä!
   
 2. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kysymys on siis siitä, että osa Elenian asiakkaista on maksanut puolet kaivuutöistä saadakseen maakaapeloinnin niin sähkölle kuin valokaapelille. Rahoitukseen käytettiin kunnan säästöjä, jotka peritään kuukausittain asiakkailta takaisin.

  Sääästöjä oli kertynyt silloin, kun kunnallinen sähköyhtiö myytiin yksityisille monopoliksi. Sekin tiedetään, etteivät kaikki valtuutetut olleet halukkaita myymään, mutta heitä kohtaan käytettiin painostusta. Saatiin aikaiseksi yksityinen monopoli, joka on härskeydessään kaiken yläpuolella.

  Ja nyt sähköyhtiö siis haluaa, että jo oman maakaapeloinnin puoliksi maksaneet rahoittavat myös muille kaivuutyöt. Ei ole oikein oikeusvaltion periaatteiden mukaista, eikä olisi väärin tutkia asiaa tarkoin. Ehkä perustuslainkin vastaista.
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kaiketi Elenia voi nostaa sellaisten asiakkaiden hintoja, jotka eivät vielä ole maakaapeloinnista maksaneet, mutta eivät heiltä, jotka ovat siten tehneet. Asiakkailta ei saa periä kahteen kertaan rahaa siitä, että sähkön siirtokaapelit sijoitetaan maan uumeniin. Vaikeata ymmärtää sitä, että maksaa maakaapeloinnista koko ajan sen verran kuin vaaditaan, mutta joutuu lisäksi pulittamaan yritykselle siitä, että muutkin saavat kaapelit maahan. Näin ollen korotuksesta tulee luopua niissä kunnissa, joissa maakaapelointi on tehty osittain asiakkaiden varoin. Asiakkaat joutuvat Elenian päätösten mukaan eriarvoiseen asemaan, mikä on todella väärin.
   
 4. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ilmeisesti Suomessa vallitsevat viidakon lait, joiden mukaan vahvin syö heikompansa. Piakkoin alettaneen periä siirtomaksua myös vedestä niin kaupungeissa kuin maaseudulla, missä sijaitseviin talouksiin vaadittaneen vesimittarit ostettavaksi. Paskalait ovat jo käytössä, mutta jätevesistäkin alettaneen periä lisämaksua valtiovallalle.

  Tievero tulee myös, sillä tiestön ylläpito maksaa, eivätkä verovarat riitä siihen, kun elätetteinä on paljon virkaeliittiä. Ihmisten siirtomaksut on ohjattava monopoliyrityksille, jotka rahoittavat omistamiensa maanteiden korjaukset. Ulkomaalaiset eivät tarvitse maksaa niitä, jottei turismi kärsi, mutta suomalaisten on pulitettava ne ulosoton uhalla. On saatava rahvas ahdinkoon, mistä eivät voi nousta muut kuin lottovoittajat.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Jos tälle sivustolle kirjoittaa sähköyhtiöiden ahneudesta, Amanda herää heti henkiin kirjoittaen jonkinmoisen islamväritteisen tarinan. Arvattavasti pyrkii suojelemaan omaa leipäpuutansa hän, joka huhujen mukaan asuu Ruotsissa. Sen lauluja laulaa, jonka leipää syö. Sellaista se on! Viimeksi ehti kulua pari minuuttia ennen kuin muslimiotsikko livahti ylimmäksi sen jälkeen, kun kirjoitin sähköyhtiöiden ahneudesta. Toivottavasti kaikki ymmärtävät, etteivät nuo tarinat ole muuta kuin peitettä aloituksille, jotka eivät ole sähköyhtiöille mieluisia.
   
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tulipas piippi keskellä yötä, joten vilkaisin, onko Amanda nostanut muita aiheita ensimmäiseksi. Ja oli totta kai, kuten arvelinkin. Elenian sähkön siirtomaksujen arvostelu ei ole hänen mielestään oikein, koska hän pyrkii koko ajan suojelemaan leipäpuutansa.
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Suomessa joutuu maksamaan monista asioista moneen kertaan nykyisin, kun yksityisille yrityksille on annettu monopoleja. Jätemaksuja voivat periä niissä kunnissa, joissa on joko asunto tai kesämökki. Perusteena on siis rakennus, eikä ihminen, joten jokukuka voi olla joutunut tilittämään jopa kolmeenkin eri kertaan jätemaksuja, vaikka on elänyt roskaamatta liiaksi.

  Nyt vaikuttaa siltä, että sähköyhtiö voi maksattaa tietyille ryhmille maakaapeloinnit useaan kertaan sekin. Eipä ihme, että moni on joutunut velkakierteeseen, josta pyrkivät pois jopa yrittäen saada lottovoiton tai pelaamalla yksikätisillä rosvoilla, vaikka tietävät, että ne koukuttavat ja vievät viimeisetkin eurot. Mainostajat osaavat työnsä, eivätkä piittaa siitä, että ihmiset joutuvat ahdinkoon.
   
 8. vierailija Vierailija

 9. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sähköyhtiöt veloittavat perusmaksun lisäksi energiasta ja sen siirrosta, joten eipä ihme, että porskuttavat. Talon tai mökin ylläpito maksaa jo maltaita, koska kiinteistöveron lisäksi on pakko olla muun muassa vakuutukset. Ja maaseudulla talot tai mökit ovat lähes nolla-arvoisia, sillä nuoret eivät enää kaipaa rauhoittumaan idyllisiin maisemiin. Ainoastaan yrityksille pyritään takaamaan katkoton sähkö, muttei muille, vaikka yksityiskäyttäjät maksavat kaikesta enemmän kuin firmat.

  Kiinteistövero on vaikuttanut siten, ettei maaseudulla sijaitsevia taloja osta enää kukaan, koska niistä on tullut rasite omistajalleen. Myyntiajat ovat pidempiä kuin nälkävuodet, eivätkä iäkkäät pääse irti omaisuudestaan voidakseen muuttaa kerrostaloihin loppuajakseen. Ehkei kukaan uskalla ottaa ilmaiseksikaan vanhaa taloa, sillä verottaja voi pitää sitä lahjaveron alaisena tulona.

  Omakotitalon tai erityisesti vanhan maalaistalon yllä- ja kunnossapito on työlästä, eivätkä iäkkäimmät jaksa enää leikata nurmikoita itse. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää muutto viime tingassa hoivakoteihin, sillä jälkeläiset eivät halua hekään muuttaa takaisin synnyintaloonsa. Kunnat eivät tarvitse asukkaita, koska saavat verottaa kiinteistöjä, joten johtoporras voi lekotella rauhallisin mielin ja nostaa hyvää palkkaa ilman velvoitteita.
   
  Last edited: 12.08.2019
 10. vierailija Vierailija

  Siinäpä olisi jollekin businessidea. Taloyhtiöillä on talonmies, miksei sitten näilä vanhuksilla jotka asuu omakotitaloissa.
   
 11. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Nurmikon leikkaus, siivous, kauppareissut ja lääkeostokset vievät paljon aikaa, joten tuskin yksikään nolla-arvoisessa omakotitalossa asuva kykenee maksamaan sellaista summaa, että joku voi työllistyä sillä. Ei ole bisnesidea, jollei iäkäs ole varakas. Usein lapset seuraavat vanhuksen edesottamuksia, vaikkeivat auta, vaan ainoastaan kinuavat rahaa.

  Aurinkosähkö voi olla myös bisnes, muttei kennojen ostajalle, vaan energian siirtäjälle, joka mieluusti ottaa omaan verkkoonsa ylimääräisen energian, muttei maksa siitä juuri mitään, vaikka vaatii siirtokustannuksina kuluttajilta maltaita. Tavallisen tallaajan mahdollisuudet tehdä hyviä diilejä ovat olemattomat, koska kaikessa suositaan suuria toimijoita.

  Valitettavasti sähköyhtiöt ovat kyenneet jo nyt imaisemaan itselleen ne hyödyt, joita energian muuttamisella lämmöksi on saatu aikaiseksi. Ilmalämpöpumppujen tai maalämmön hinta on jo korkeampi kuin normaalisähkön siihen aikaan, jolloin sähköyhtiöt eivät ahnehtineet. Yösähköllä lämmittivät kaakeliuuneja, joihin halvalla saivat energiansa ostaa.

  Arvelen sillä tavoin, että rosvoille koittavat piakkoin kulta-ajat, sillä ihmisten on pakko ottaa rahansa pankeista, jotteivat joudu maksamaan sen säilyttämisestä. Jokukuka voi ajatella siten, ettei digitaalisen numerosarjan säilyttäminen voi olla kovin kallista puuhaa, eikä olekaan, vaan ahneuden alttarille pyrkivät nykyään kaikki. Samapa oikeastaan, antaako lanttinsa pörssihuijareille vai rosvoille, sillä lopputulos on aina sama.
   
 12. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Oslo aiotaan saada ilmastohysterian mallikaupungiksi kaikkein nopeimmin maailmassa, joten varmaan siellä asuvat elävät pitkän ja puhtaan elämän. Muu maailma hukkuu saasteisiin, mutta Norja pelastuu, koska ihmiset ostavat jo nyt sähköautoja enimmin. Kaiketi jo puolet uusista on sähköautoja. Ruotsalaiset valjastivat koulupinnarin ilmaston puolustajaksi, mutta sanat eivät ole sama asia kuin teot.

  Norjan naispääministeri syytti äskettäin ruotsalaisia äärioikeistoon kuuluvia syylliseksi siihen, että maassa tehdään terroritekoja. Näin siitä huolimatta, että hallituskumppanina on laitaoikeistoon lukeutuva puolue. Ruotsalaisten mielestä norjalaisten on paras katsoa omaan peiliin, eikä syyttää muita. Taisi toisella terroriin osallistuvista olla poliittinen motiivi ja toisella uskonnollinen.

  Ihme, että nykyisin rikoksiin vaikuttavat syyllistyvän sellaiset ihmiset, joilla on taloudellisesti kaikki paremmin kuin hyvin. Osoittaa kaiketi sen, ettei ihmisyys ole kiinni varallisuudesta, vaikka usein siten kuvitellaan. Ruotsissa hyvillä asuinalueilla käytetään mielettömän paljon huumeita ja pidetään yllä sellaista mielialaa, että elämä on ruusuista. Eipähän ole, minkä tavallinen rahvas on aina tiennyt, vaikkei ole sitä ääneen aina lausunut.
   
 13. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 331
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sähköyhtiöiden ahneus johtunee siitä, että ne sijoittavat ulkomaille huikeita summia ja pitävät suomalaisia eurooppalaisina hölmöinä, jotka maksavat ylihintoja siirtokustannuksina. Suomi on EU:n nettomaksaja siis monin eri tavoin, joten eipä ihme, että unkarilaisten mielestä veljeskansa on muuttunut henkiseksi viholliseksi. Ennen asiat olivat toisin, kun kumpikin oli jollain tavoin alainen itäblokille.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti