Hae Anna.fi-sivustolta

Sähkölämmitys- mitä maksaa oikeasti`?

Viestiketju osiossa 'Säästöpossu' , käynnistäjänä vbvb, 11.11.2007.

 1. Hanna Vierailija

  Talo on ainakin 160 neliötä, eipä ole tarkkuusmitattu. Lisäksi autotalli ja kaikki maatilan härvelit, joissa kuluu sähköä. Koko vuoden sähkölasku on noin 600 euroa.

  Näin se menee, kun oman metsän puulla lämmittää. Jotkut meinaavat, että helppohan se teillä on, kun noin halvalla pääsette, mutta hankkikaapa eka ne metsät, korjuukoneet, halontekokoneet, kuivaustilat haloille jne. Mutta näin halvalla pääsee, kun osaa vähän ajatella.
   
 2. sähköä Vierailija

  Vanha talo on halpa ostaa, mutta kallis lämmittää. Talosta tarvii maksaa vain kerran, mutta lämmittämisestä aina. Siksi en ostaisi vanhaa taloa.

  Meillä on vuoden 2005 talo 130 m2 ja sähköön meni joulu-tammikuussa yhteensä 170 € + siirtomaksu. Kaksi aikuista ja kaksi lasta. Eipä hirveästi maksa per kuukausi näin talvellakaan, vaikka on etäluettava eli laskutus perustuu todelliseen kulutukseen. Suora sähkölämmitys ilmalämpöpumpulla terästettynä.
   
 3. Saara Vierailija

  Kysymykseni kuuluu: Osaattekohan kertoa paljonkohan tulee sähkölaskun summaksi suurinpiirtein asunnossa joka on omakotitalon alakerrassa, neliöitä on 57. Ikkunat ovat kuulemma uusitut, mutta talo on rakennettu jo -50 -luvulla.
  Olen semmoiseen vuokra-asuntoon mahdollisesti muuttamassa mieheni kanssa ja tämän kummempia tietoja minulla ei vielä ole. Tiedän ainoastaan että sähkölämmitys. Vähän kieltämättä mietityttää.
   
 4. Kysyvä ei eksy Vierailija

  Helpoimmalla varmaan saisit tietää sähkölaskun arvioidun suuruuden kysymällä edelliseltä vuokralaiselta.
   
 5. Insinööri Vierailija

  Jos osaisi ajatella hivenen enemmän, niin lämmitysmuoto olisi luultavammin jokin muu.
   
 6. sbcde Vierailija

  Täällä oltais kans muuttamassa vuokralle ok taloon. Talo rakennettu varmaan 70-80 luvun taitteessa. Tosiaan tuo suora sähkölämmitys hivenen hirvittää. Asuinpinta alaa 118 neliöö, takka löytyy mutta niin huonolla paikalla että tuskin lämpö kovinkaan paljoa leviää. Ilmalämpöpumppu löytyy. Entisten asukkaiden mukaan 200-300 euroa kuukaudessa sähkölasku 7 henkiseltä perheeltä.
   
 7. hööh Vierailija

  Meillä on vanha talo lisäeristetty villalla. Oli sahajauhot. Käytämme ilmalämpöpumppua sekä pönttöuunia. Sähköpatterit on päällä vessoissa ja yläkerrassa, mutta alakerrassa pärjää ilman. Oikeastaan turhaan siis asennettiin alakertaan. Mutta eihän me silloin parikymmentä v. sitten tiedetty, että ilmalämpöpumput keksitään. Sähkölasku on pieni meilläkin.
   
 8. bloaah Vierailija  Aika jännä tapaus olet myös itse. Ei voi muuta sanoa!!! =D
   
 9. no ei Vierailija

  suihkutella vaan käydään saunassa. On kunnon puukiuas ja vesipata.
   
 10. rakentelija Vierailija

  Minkä takia kukaan enää nykyään rakentaa sähkölämmitteisiä taloja?
  Ihan hullun hommaa... Tampereella tälläkin hetkellä ihan uusia rivareita valmistuu sähkölämmitteisiksi. Ja kyse ei ole yhdestä taloyhtiöstä, vaan useammat uusiotalot ovat tällä paskasysteemillä toimivia.
  Missä maalämpö tai edes kaukolämpö???
   
 11. e vaan Vierailija


  kuka hullu lämmittää öljyllä. Kuulin kun eräs työntekijä puhui töissä, että vanhan omakotitalon lämmittämiseen piti ostaa öljyä, lasku oli 3500 e. Sähkölämmityksessä ei mitenkään ainakaan meillä tollasia summia mene, korkeintaan tonni.
   
 12. ed. Vierailija

  siis vuodessa niillä menee 3500e.
   
 13. Rakennus-DI Vierailija


  No katsos kun nykyajan rakennusmääräykset vaativat uusilta taloilta niin hyvän eristyksen, että energiankulutus lämmitykseen on naurettavan pientä. On ihan turha lähteä rakentamaan kymmenien tuhansien eurojen maalämpöjärjestelmää, kun talo pysyy lämpimänä valaistuksen, kodinkoneiden ja ihmisten toimesta.

  Maalämpöjärjestelmäkin lämmittää käyttöveden sähkövastuksella, koska lämpöpumpulla ei saa tarpeeksi kuumaa vettä (alkaa muuten bakteerit pesimään lämpökattilassa). Kaikki lämmitysjärjestelmät lämpenevät sähkövastuksella siinä vaiheessa, kun lämpöpumppu tai öljypoltin on (jälleen kerran) joulun pitkinä pyhinä tai asukkaiden ulkomaan matkan aikana sanonut sopimuksensa irti.

  Suora sähkö on riskittömin, yksinkertaisin & idioottivarmin lämmitystapa sekä ainoana äänetön. Se ei ole nimittäin herkkua, kun lämpöpumppu 15 vuoden välein pitää uusia ja kaivo kunnostaa... Puhumattakaan öljypolttimen öljynkärystä ja nuohoamisesta.

  Nykyaikainen releetön lämpöpatteri kestää vuosikymmeniä ja maksaa joitakin kymppejä eikä pidä mitään ääntä. Suora sähkölämmitys onkin ainoa lämmitystapa jota ei tarvitse harrastaa.

  Että siksi.

  Minäkin ottaisin suoran sähkön, jos rakentaisin uutta.
   
 14. kermis Vierailija

  180m2, suorasähkölämmitteienen 1 krs okt-talo. Lattialämmitys on, pesukone ja kuivuri laulavat monta tuntia päivässä, läppärit ( 4kpl ) käytössä usein aamusta iltaan, 2 isoa telkkaria, saunassa käymme muutaman kerran viikossa, valot palaa käytännössä joka huoneessa kaiken sen ajan, mitä olemme hereillä, varaava takka olis, mutta emme käytä sitä = sähkölaskut vähintään noin 600€ kk - eli ihan minimissään noin 7200€/vuosi ( mutta useana vuonna ollut enemmän ) .
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti