Hae Anna.fi-sivustolta

Sähköntuotanto

Viestiketju osiossa 'Kanariansaaret' , käynnistäjänä Tuulimylly, 12.01.2005.

 1. Tuulimylly Vierailija

  Tietääkö kukaan,millä pääsääntöisesti kanariansaarilla tuotetaan sähkö?Asia rupesi kovastikkin kiinnostumaan saarelta palattuani,mutta en oikein ole saanut sitä selville yrityksistäni huolimatta.Mutta uskon,että tätä kautta asia selviää.
   
 2. luultavasti Vierailija

  Veikkaisin että merenpohjassa menee sähköjohdot mannerespanjasta tai muista lähimaista. Tuollaisen saarirykelmän sähköntarpeeseen tarvitsisi melkoisen kasan tuulimyllyjä sähköä pumppaamaan, eikä siellä missään näkynyt kuin muutaman myllyn rykelmiä joillakin kasvitarhoilla tms.
   
 3. sähis Vierailija

  Kanarialla tehdään sähköä samalla tavoin kuin muuallakin eli voimalaitoksissa, jotka käyvät öljyllä tai hiilellä. Muutama tuulivoimala on enempi kokeilua. Ydinvoimaloita saarilla ei ole.
   
 4. maria Vierailija

  Joulukuun tiedon mukaan opas kertoi että 8% tuuli ja loppu öljyntuotannosta.
   
 5. näin on Vierailija

  Asia todella on näin (Taidettiin olla saman oppaan mukana).
   
 6. marek Vierailija

  olitko teneriffalla? villa-mandissa?
   
 7. mkm Vierailija

  Hienoa että vastaus löytyi! Palasin eilen Gran Canarialta ja sama ajatus alkoi vaivaamaan minuakin.
   
 8. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 994
  Saadut tykkäykset:
  444
  Aika monessa talossa, hotellissa ja kauppakeskuksessa on myös aurinkopaneeleja katolla. Luulisi tuonkin tuovan jonkinlista lisää sähköntuotantoon, ainakin siis ko rakennusten kohdalla.

  Eikös se "sähkölaitoksen" kompleksi ole siinä Santa Cruzista etelään vievän tien varressa sen jyrkimmän mäen alla meren rannalla. Näin olen ainakin ymmärtänyt.
   
 9. Aldo Mörö Uusi jäsen

  liittynyt:
  25.07.2016
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
 10. Antigue Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  15.07.2016
  Viestejä:
  1 994
  Saadut tykkäykset:
  444
  Voisiko todellisuus olla noin pieni. Ihan sähkön kohdalla kenties ehkä, mutta esim lämmin vesi lämmitetään myös auringon voimalla aika monessa talossa. Sen luulisi lisäävän energian uusiutuvan osuuden määrää.

  Tää on puhdas oletus, ei tieto.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
 11. eläkepappa Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  18.07.2016
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  180
  Tämä on mennyt näköjään meikäläiseltä ohi. Taidan suojautua edelleen alitajuisesti menneeltä työhistorialta. Espanjan uusiutuvien kokonaistilastossa tuotannossa totetutunut jää jopa alle 5 % koko Kanarian saaret huomioiden.

  Espanja ja Italia ovat vähän vaikeita kantoja aurinkoenergian kaskessa. Välimeren maat hyödynsi tehokkaasti aurinkoenergiaan suunnatut Eu-tukiaiset, joka vääristi markkinoita siten, että periferiassa, kuten Suomessa paneelien hinnat pysyivät pitkään turhan korkeina. Samalla tuotteistettiin nerokas rakenne, jossa pienosakkaille myytiin paneeleittain tuotantoa, jossa investoinnille oli tukiaisten avulla takuuhinta. Eri muodoissaan uusiutuvan energia rakentaminen on yleensäkin mahdollista vain tukiaisten avulla, jonka tyypillisesti veronmaksajat maksavat. Veromuodot sitten vaihtelevat.

  Kanarian saaret ei ole suurmarkkina ja koska tekniikan tuotantoa ei saarilla ole, ei voitonmaksimointi ole tuollaisella alueella niin helppoa, kuin manner-Espanjassa, mutta kyllä se pikkuhiljaa sinne ja tänne leviää. Kuljetaan kohti järjellisempiä toteutuskustannuksia, kun tekniikka kehittyy.

  Antiguen kommentti lämpimän vedentuotannosta on kyllä sekin oikeansuuntainen. Sitä ei kiinteistöissä mitata, joten se ei esiinny tuotantotilastoissa.
   
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti