Hae Anna.fi-sivustolta

Sähkösopimus

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä Ensiostaja, 28.05.2009.

 1. Ensiostaja Vierailija

  En oikein tiedä mihin palstalle tämä kuuluisi kun Elleissä ei ole palstaa nimellä asunnon ostaminen ja myynti, mutta seuraava kysymys minulla on: ostimme asunnon ja saamme sen hallintaamme ensi kuun puolessa välissä. Miten toimimme sähkövälittäjän kanssa? Katkaiseeko edellinen asukas yleensä sähkön heti muutettuaan ja pitäisikö meidän jotenkin ennakoida tätä asiaa? Mistä siis saan selville kulkeeko auntoon sähkö kun sen saamme? Myyjän kanssa ei ole keskusteluyhteyttä joten kysyn täältä miten yleensä toimitaan.
   
 2. Voihan olla että hän on jo pyytänyt mittarinlukijan paikalle, MUTTA JOS EI OLE, niin pyydä sinä. Teoriassa hän maksaa siihen asti kun mittari on luettu, mutta esim. kiinteistökaupassa voidaan sähköt katkaista jos vanha lasku on maksamatta, vaikkei se edes olisi teidän laskunne. Eli tilaa mittarin lukija sinne perjantaiksi, jos muutatte lauantaina. Jos ette saa lauantaiksi niin viimeistään maanantaiksi. Näin tilanne on melko yksiselitteinen, maksatte omastanne, ja myyjä maksaa omastaan, eikä hänkään voi väittää että yrititte kuluttaa sähköä maksamatta siitä heti muuton alusta lähtien.
   
 3. Yleensä Vierailija

  Sähkösopimus on asiakaskohtainen, joten kun sinä teet uuden sopimuksen tuohon asuntoon, päättyy entinen siitä päivästä alkaen, kun ilmoitat ottavasi vastuun. Parhaiten varmistat siis oman sähköntoimutuksesi tekemällä sopimuksesi sähköyhtiöön siitä päivästä alkaen, kun huoneiston hallinta alkaa. Senhän voit tehdä jo ennakkoonkin.

  Katsopa muuten kauppakirja. Siellä voi olla maininta mm. sähkösopimuksen vastuun siirtymisestä. Yleensä siinä mainitaan päivämäärä, josta uusi omistaja vastaa huoneistoon kohdistuvista maksuista.
   
 4. dhdush Vierailija

  Sähkösopimus ei ole tuollainen huoneisoon kohdistuva maksu.

  Vähän riippuu paikkakunnasta ja sähköyhtiöstä, mutta meillä täällä Helsingissä poismuuttava ilmoittaa H:n Energialle, koska lähtee, että saa loppulaskun. Uusi asukas soittaa sitten yhtiöön ja tekee sähkösopimuksen. Sen voi tehdä etukäteen.
  Jos asunto on vähän aikaa tyhjillään, sähköä ei yleensä katkaista.
   
 5. Yleensä Vierailija

  Lähtijä huolehtii vain oman osuutensa eli loppulaskun. Sähkön toimitus katkeaa, jollei uutta sopimusta ole huolehdittu kuntoon. Se on aina uuden asukkaan vastuulla, oltiinpa sitten missäpäin Suomea tahansa.
   
 6. Ansarikukka Vierailija

  Juuri näin. Lähtijä ilmoittaa sähkösopimuksensa loppuvan sähkölaitokselle, sinun ei tarvitse olla siitä kiinnostunut. Ilmoitat sähkölaitokselle päivän, mistä lähtien sinä tarvitset sähköä. Tee ilmoitus = sopimus noin viikkoa etukäteen, niin ei tarvitse maksaa mitään pikakytkentälisämaksuja.

   
 7. Yhteinen etu. Vierailija

  Yleensä sähkosopista ei kannata katkaista, koska uudelleen yhdistäminen maksaa. Kannattaa sopia uuden/vanhanasukkaan kanssa mitä maksetaan toiselle.
  Siitä tulee harmia jos ei saada valoa kun muutetaan, etenkin talviaikaan, onhan tietysti keksitty myrskylyhdyt. Vaikka veisi omat lamput, eihän ne pala kun ei ole virtasta.
   
 8. vierailija Vierailija

  Itse aina kilpailutan kaiken jos se on siis mahdollista, voit kilpailuttaa oman sähkösopimuksesi esim täällä: https://sahkosoppari.fi/sahkon-kilpailutus sähkön kilpailutuksella voit säästää useamman euron kuukaudessa. Vielä kun saataisiin joku muu siirtämään sähköä (Caruna) niin saataisiin sähkö kohtuu hintoihin :)
   
 9. vierailija Vierailija

  Tahtoo vain olla, että kaikki sähköä myyvät yritykset ei ole noiden sähkön kilpailuttajien sivuilla. Itse tulee ensin kilpailutettua niissä ja sitten ehkä vielä kysellä suoraan tarjouksia yhtiöiltä. No aikaa vievää ja onko säästö vaivan arvoista onkin eriasia.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti