Hae Anna.fi-sivustolta

Safari suuri pettymys

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Safarimatkaaja, 19.01.2013.

 1. Safarimatkaaja Vierailija

  Suomalaisia etukäteen Masai Mara safarin tilanneita ”huijataan” lähettämällä heidät todella vaatimattomaan yöpymiskohtaan Fig three Campiin. Finnmatkojen sivuilla puhutaan Lodgesta, mutta kohta on Booking.comin mukaan arvioitu 1 tähden majoitukseksi ja nimensäkin perusteella Camp eikä Lodge. Teltta jossa yövytään on parhaat päivänsä nähnyt varmaan 10 vuotta sitten, tosin puhdas ja siisti. Teltan takaosa on kivestä rakennettu ja jokaisella oma suihku ja wc tila.
  Samaa Masai Mara safaria myydään niin Finmatkojen kuin Fritidsresorin sivuilla samalla tekstillä. Lodge pohjois-osassa, sen ja sen joen rannalla, lähtö perjantaisin. Ihmettelenpä vain missä ne ruotsalaiset olivat? Eikö kukaan ollut tilannut ko. viikolle sitä Safaria? Olihan koneessa vähintään puolet ruotsalaisia. Taitaapa olla taas niin, että meitä suomalaisia ”hölmöjä” viedään mihin sattuu kun eihän me valiteta niin kuin svedut. Olivat varmaankin paremmassa majoituksessa ja syömässä kunnon ruokaa.
  Heikointa kohteessa oli ravintola ja ruoka. Kun meitä oli vain 4 paria suomalaisia ja 1 saksalaispari niin seisova pöytä oli sen mukainen. Kokkeja ja tarjoilijoita oli enemmän kuin meitä ruokailijoita. Pakkohan sitä oli syödä ja saihan siitä mahan täyteen.
  Meille paikka oli todella suuri pettymys kun lentokentältä saamissamme retkiselosteissa oli yöpymiskohteeksi merkitty Keekorok Lodge ja löysimme itsemme yllättäen Fig Threestä. Keekorok Lodge on samaisen Booking.comin mukaan 5 tähden paikka. Ystävämme, jotka ostivat Safarin paikan päältä suurin piirtein samalla hinnalla kun me maksoimme etukäteen, yöpyivät siellä. Sielläpä taisivat olla ne ruotsalaisetkin, jotka olivat tilanneet matkan etukäteen, ei niitä ainakaan meidän kanssa näkynyt. Pettymys oli suuri kun he tullessaan Safarilta kehuivat paikan maasta taivaaseen, kertoivat Prinssi Charlesin ja muita kuuluisuuksia käyneen siellä. Lähdimme siis suurin odotuksin kohti matkamme tärkeintä kohdetta nauttimaan Safarista ja kuinka kävikään!
  Soitin heti sinne tultuamme suomalaiselle oppaalle, miksi olemme täällä kun papereidemme mukaan meidän olisi pitänyt olla Keekorok Lodgessa. Hän vain ihmetteli, että sinnehän me lähetämme kaikki etukäteen varanneet. Eipä se paljon lohduttanut. Jälkeenpäin tarjosi satasen lahjakorttia, minulla meni varmaankin jo 5 kymppiä niihin puheluihin joita soitin selvittääkseni tilannetta.
  Kohtuudella on todettava, että Fig Three Campin safari ajeluissa ei ole moittimista, he tekivät kaikkensa näyttääkseen meille kaiken mahdollisen. Leijonat, kirahvit, puhvelit, antiloopit jne. Norsuja oli siellä vähän, mutta 3 päiväläiset onnistuivat näkemään myös sarvikuonon, joka on harvinainen koko alueella.
  Kaikkein eniten minua sapettaa se, että sama mentaliteetti matkatoimistoissa jatkuu yhä, myydään niille asiakkaille, jotka etukäteen ostavat ja maksavat huonompaa kuin saa paikan päältä samalla hinnalla. Eihän ne valita, mitä sillä on väliä! Me jotka haluamme varmistaa, että matkamme huippukohta Safari onnistuu varmasti, olemme se, jolle voi myydä vähän huonompaa, epämääräisin tekstein. Eikö se pitäisi olla päinvastoin, se joka ostaa ja maksaa etukäteen saa varmasti parhaan ja se joka ostaa paikan päältä saa sen mitä on jäljellä?
  Menkää ihmeessä Safarille Keniassa, se on sen arvoinen, todellinen elämys, mutta varmistakaa mitä saatte ja varmistakaa vielä toiseen kertaan, niin eiköhän se tämä suomalaistenkin aliarvioiminen joskus lopu.
  Masai Mara on vähän kalliimpi kuin Tsavon bussiretket, mutta istumalihaksille se on paljon helpompi kun lennetään 2-2,5 tuntia, 4-5 tunnin bussiajelun sijasta ilmastoimattomassa autossa ennen ja jälkeen varsinaista safari ajelua.
   
 2. Ellu Vierailija

  Hieno asia, että kirjoitat tästä pettymyksestä muille varoitukseksi. Ei uskoisi, että näin viitsivät matkanjärjestäjät huijata, pitää vaatia kunnon korvauksia ja olisi hyvä, jos kaikki pettymyksiä kokeneet kirjoittaisivat julkisille keskustelupalstoille kokemuksensa. Olemme lähdössä ensi viikolla Olympiamatkojen safarille ym. muulle Etelä-Afrikan matkalle. Onneksi emme tilanneet matkaa noilta mainitsemiltasi yrityksiltä. Toivotaan, ettei meille satu mitään vastaavaa.

  Olemme kuulleet, että suomalaisille annetaan matkoilla usein huonoimmat huoneet. Tästä riemastuneena esim. viime matkallamme vaihdatimme hotellissa huoneemme. Se kyllä toteutui mukisematta hotellin taholta.
   
 3. Tyytyväinen Vierailija

  Ellulle hyvää matkaa! Olimme pari vuotta sitten Olympian Safari (Pilanesberg), Soweto ja Kapkaupunki -matkalla, ja se oli upea! Kaikki sujui eikä ollut majoituksessa valittamista.
   
 4. afrikkaan Vierailija

  Kaukomatkat, niin afrikkaan kuin muuallekin, kannattaa varata niihin erikoistuneilta matkatoimistoilta, silloin saa sitä mistä maksaa,
  on asiantuntevat oppaat, sovitut majoitukset ja pienet ryhmät.
  Varatessa tietää mistä maksaa ja sen myös saa. Asiantuntemusta löytyy, pienemmät matkanjärjestäjät käyvät itse ensin tutustumassa paikkoihin ennenkuin järjestävät matkaa.
  Esim. Tsavon puistot, kumpikaan niistä eivät kuulu Kenian parhaimpiin, Masai Mara, Samburu, Nakuru ja Aberdare ovat paljon monipuolisempia. Niissä näkee eläimiä paremmin ja jokaisessa on omat erikoisuutensa.
  Parhaimman kuvan safareista saa tammi-helmikuussa Tansanian puolelta Serengeti, Tarangire, Ngorongoro ja sitten Sansibar tai jokin muu saari,
  Syksyllä Kenian puolella Masai Mara, Nakuru ja Amboseli + rantalomaa jossain.
   
 5. Omatoimimatkalle!! Vierailija

  Kannattaa suosia omatoimimatkan varaamista. Saat kaksi matkaa yhden hinnalla ja vielä jää vähän matkarahaakin! Matkanjärjestäjät ottavat matkoistaan hurjia summia ja se heille suotakoon. Itse varasin ensi vuodenvaihteeksi parhaimpaan sesonkiin 26.12 - 6.1. safarin ja Mombasan rantaloma-yhdistelmän alle 1700 eurolla. Lennot Hki-Mombasa 700 eur, all-inclusive hotelli Sentido Neptune Beach resort 7 yötä 420 euroa ja neljän päivän Tsavo-Amboseli safari 525 euroa Steve & Richard Safaris, jota hehkutetaan esim. Tripadvisorissa. Heillä hyvätasoiset lodget ja erityisen hyvät oppaat ystävämmekin mukaan.
  Vertailuksi: Samaan ajankohtaan vastaava Olympian matka 4200 euroa ja Adventuresin matka 3500 euroa. Samantasoiset hotellit ja safari, tosin Mombasassa molemmilla vain muutama päivä:)
   
 6. Kiinnostunut Vierailija

  Nyt, kun olet palannut matkalta, voisitko kertoa kokemuksestasi. Miten asiat sujuivat, minkälainen majoitus oli, olitko tyytyväinen safarin järjestelyihin, mitä kautta varasit lennot yms.
   
 7. kuluttaja-asialla Vierailija

  Teit luonnollisesti asiasta valituksen? Miten matkatoimisto vastasi ja millaisen hyvityksen sait? JOs markkinoinnissa ja matkavahvistuksessa on luvattu jotakin muuta kuin mitä saitte niin kannattaa viedä tapaus viime kädessä kuluttajaneuvojalle ja kuluttajariitalautakuntaan. Ei toki muuta kokemustanne mutta saatte rahaa takaisin ja matkatoimisto oppii läksynsä.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti