Hae Anna.fi-sivustolta

Salmiakkivodkan ohje

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Reseptiä etsivä, 01.09.2005.

  1. Reseptiä etsivä Vierailija

    Hei!
    Ulkomaalainen ystäväni ihastui salmiakkikossuun Suomessa vieraillessaan. Hän haluaisi valmistaa kotona Portugalissa turkinpippureista itse uutta suosikkijuomaansa. Olisiko kenelläkään kotitekoista juoman valmistusohjetta? Kiitokset!
     
  2. iisi Vierailija

    Murskaa tehosekoittimella ne turkinpippurit kirkkaaseen viinaan ja sekottelee.
     
  3. ja Vierailija

    Ja Turkinpippureita saa nykyään myös valmiina rouheena!
     
  4. pikku-h Vierailija

    Ja muistaa ensin juomalla vajentaa pulloa että siihen mahtuu paljon turkinpippureita.
     
  5. Mara Vierailija

    Oma kokeiluni aikoinaan: salmiakkikossu mikroaaltouunia apuna käyttäen :) Sulatin turkinpippurit posliiniastiassa mikrossa (muistaakseni laitoin tilkan vettä joukkoon), sekoita välillä äläkä pohota koko aikaa täysteholla. Siitä tulee sitten mustaa velliä, joka sitten lorutetaan kossupulloon. Sekoitellaan, laitetaan jääkaappiin. Pulloa pitää muistaa sekoittaa ennen kuin kaataa lasiin.

    Tämä resepti sopii varmaan vain rohkeille ja kokeilunhaluisille! ;)
     
  6. summittainen Vierailija

    Itse tungin votkataskumattiin (eli 2 dl) 10 turkinpippuria ja tuli oikein maukasta. Vähän piti hörpätä votkaa pois pippurien tieltä :) Ne liukenevat kyllä ihan itsekseen ilman mitään lämmittelyjä tai sulatteluja.
     
  7. * Vierailija

    Voit laittaa karkit myös muovipulloon ja sitten astianpesukoneeseen. Sulavat siellä pesun aikana.
     
  8. Kotikemisti Vierailija

    Kokonaiset Turkinpippurit eivät kovin helpolla liukene huoneenlämpöiseen alkoholi-vesiseokseen varsinkaan jos seos on yhtään tiukempaa. Varaudu kovaan ravistelu-urakkaan joka voi olla toki meditatiivinen prosessi kohti seitinohutta salmarikänniä mutta jos on kiire: Hakkaa normaalikokoista (150g) Turkinpippuripussia varovasti kaulimella tai hienosäätölekalla murskataksesi karkit rikkomatta pussia. Sekoita rouhe pieneen määrään (n.1dl) vettä ja kuumenna kattilassa varovasti sekoittaen kiivaasti. Älä polta pohjaan tai keitä sen kummemmin kokoon! Lisää saamasi salmiakkisiirappi sopivaan pulloon ja kaada vodkaa päälle. Ravista ja tarjoa joko huoneenlämpöisenä tai viilennettynä. 150g makeisia riittää 0,5-0,7 litraan valmista omaa salmaria.
     
  9. Kotikemisti Vierailija

    Itseäni lainaten haluan vielä korostaa paria pointtia: Turkinpippureita ei tarvitse hakata hienoksi jauheeksi, karkea rouhe sulaa hyvin kuumaan veteen vispilällä sekoitettaessa. Älä jätä kattilaa hetkeksikään valvomatta kuumentaessasi vesi-karkkiseosta, on kovaa kuohumaan yli ennemminkin kuin pohjaan palamaan!
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti