Hae Anna.fi-sivustolta

Sammaleen poisto huopakatolta

Viestiketju osiossa 'Rakentaminen ja remontointi' , käynnistäjänä MUP, 16.08.2009.

 1. MUP Vierailija

  Tietääkö joku hyvää keinoa poistaa sammal huopakatolta?
   
 2. Meillä on käytetty katuharjaa. Sellaista pitkävartista talkkariharjaa, jossa on punainen leveä harjasosa ja joita myydään joka rautakaupassa. Mitä hellävaraisemmin harjaa, sen parempi. Meillä kasvaa jäkälää (Espoossa, hämmästyttävää, luulin, että jäkälät vaatii puhdasta ilmaa). Hieman sitä huovan pinnassa olevaa mustaa purua näyttää irtoavan pakosta jäkälän mukana mutta kyllä se on kuitenkin parempi kuin jättää jäkälikkö leviämään. Jäkälä tai sammal jää sateen jälkeen pidemmäksi aikaa kosteaksi kuin puhdas katto.
   
 3. Oisin kyllä pikkasen varovainen painepesurin kanssa. Sillä saa äkkiä pahaa vahinkoa aikaan jos saumat ei ole enää ihan tiukassa kunnossa. Ainakin on suunnattava paine ylhäältä alas niin että paineinen vesi avaa saumoja lisää. Huopakattoa pitäisi kohdella silkkihansikkain. Parasta olisi kai maata katolla mahallaan (paino jakaantuu suuremmalle alueelle) ja hammasharjalla varovasti irrotella kasvustoja. Tähän ei tietenkään kenenkään kärsivällisyys ja aika riitä. Ethän mene piikkareissa katolle, pehmeäpohjaiset kengät jalkaan.
   
 4. MUP Vierailija

  Onko kellään kokemusta "sammaleen tappamisesta" huopakatolta jollain torjunta-aineella esim. Roundupilla? Katuharjaa on jo kokeiltu, mutta se on aika työlästä, kun kattopinta-alaa riittää ja katto on aika jyrkkä.
   
 5. idisz Uusi jäsen

  liittynyt:
  09.04.2007
  Viestejä:
  3 528
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuhkalla pitäisi lähteä. Meillä on helppoa, kun on puilla lämmitettävä uuni. :)
   
 6. Rak mies 54v Vierailija

  Hyvä neuvo,mutta vähän lisäisin.
  Siis.Lisää tuhka veteen johonkin isoon astiaan ja anna olla pari -kolme päivää.
  Saat lipeää ,joka kyllä poistaa kasviston katolta.levität vaan katolle ,missä on sammalta
  ja annat vaikuttaa pikkuajan.kevyt harjaus ja huuhtelu lopuksi.
   
 7. rautakaupan poju Vierailija

  Sika-tuotteelta löytyy aine mikä poistaa sammalta. Tuote on sellainen kuin Sikagard 715 W.
   
 8. sammaleenkasvataja Vierailija

  Kokeilin tuota Sika-ainetta palahuopakatolle, mutta sammal viheriöi edelleen yhtä kauniisti.
   
 9. Kattopuuhastelija Vierailija

  SIIS. Ensin kaadetaan ne katolla roikkuvat pihapuut rakennuksen ympäriltä, jotta katto pysyy kuivana ja puhtaana. Sitten otetaan puhdasta tulisijatuhkaa ja vettä suhteessa 1:2-3. Sekoitetaan. Annetaan seisahtaa muutamia päiviä. Saadaan tuhkalipeää, joka sitten levitetään kastelukannulla tasaisesti katolle hyvällä poudalla. Kannattaa käyttää silmäsuojaimia ja kumihanskoja, lipeä on kovaa tavaraa, vaikka ei mikään teknokemiallinen myrkky olekaan. Sammaleen tainnuttua sen voi harjata pois ja käsittelyn voi toistaa koska vaan. Tuhkaa tarvitaan sitten kymmenkunta ämpärillistä, joka vastaa noin 10 motin puumäärän polttamista
   
 10. Näppäin Vierailija

  Meillä ollaan putsattu painepesurilla katot sekä mm. navetan sisältäpäin. Sammal alkaa aikaa myöten haurastuttaan tiiltä, muistelen, että söisi kalkkia tiilestä. Kattoremonttifirmat voi myös pestä tiilikaton ja päällystää värittömällä tai halutessa värilliselläkin aineella. Kattoremontti kannattaa jos haluat vaihtaa katon materiaalia. Savitiilikattojen ja betonitiilikattojen kattoremonttia http://www.myske.fi/palvelut.htm tekee mm. Myske Oy.
   
 11. Näppäin Vierailija


  Eli tiilikattoja remppaa ainakin Myske. Tuttavallani meni ainakin putkeen heidän kanssaan kattoremontti http://www.myske.fi/palvelut.html
   
 12. ecoman Vierailija

  Esimerkiksi ruotsalainen Jape tuote GrönFri on hyvä aine. Viime kesänä ruiskuttelin naapurin katolla Nelson tuotteen Tak Gti jota myyvät 1 litran pakkauksissa K-raudat.
  Grön Fritä ei suomessa myydä, mutta naapurini onnistui ostamaan joltain yritykseltä en muista oliko Bender ta vastaava, Jape tuotteen ainetta joka taisi olla samaa GrönFritä.
  Kodin Terra ja Prismat myyvät BioComp nimistä ainetta joka on Sokevan maahantuoma aine.
  Nämä aineet tappavat hitaasti, sammal muutama kuukausi, levä ja jäkälä ottavat vuoden tai jopa enemmän.. Mutta sitten on katto puhdas ja vahingoittumaton.
   
 13. jeje Vierailija

  Eikä sitten yhtään oo firman miehiä myske.fi mainostajat huh huh!
   
 14. joo Vierailija

  itse en kesähelteellä huopakatolla kovinkaan paljon kävelisi. Enkä muutenkaan kuin erittäin varovasti.
  Puuston poistosta kannattaa aloittaa. Ei lentele enää roskia katolle sammalen alustaksi. Lisäksi kun kerran vuodessa syksyllä tai keväällä tekee roskien poiston harjaamalla, niin eipä kasva jäkälät eikä sammaleet.
   
 15. hyviä kokenut Vierailija

  tuolta kannataa kattoa oli nopee ja hyvä palvelu ja eioo näkyny mitään sammalia katoilla tai muuallakaan mistä poistettiin.

  www.sammaleenpoisto.com
   
 16. Suihkunurkka Vierailija

  Meillä on alakerrassa suihku, jota ei juuri edes käytetä. Sen yhteen nurkkaan kasvaa vähitellen tummaa "sammalta". Maalari on poisanut sen, mutta sanoi sen tulevan uudelleen ja niin onkin käynyt. Toimisiko tuhkavesi myös siihen? Luultavasti veisi maalin.
   
 17. mievaan Vierailija

  Tosiaankin voi käyttää tuhkaa. Tällainen ohje löytyi toisesta keskustelusta.

  "Sammalen poistoon on olemassa omia pesuaineitakin, mutta jos ei halua niistä maksaa niin voi käyttää tuhkaliuosta. Laitat astian (esim. 20l) puolilleen tuhkaa ja täytät sen vedellä. Annetaan selvitä ainakin seuraavaan päivään niin että tuhka valuu pohjalle, jonka jälkeen otetaan neste erilleen. Nesteellä kastellaan katto kauttaaltaan tai ainakin siltä osin kun sillä on sammalta. Liuos on sen verran emäksistä että se tappaa sammalen juuriston. "
   
 18. tuhkis Vierailija

  Meillä laitetaan nurmikolle kalkkia, niin ne sammaleet kuivuu pois ja sitte ollaan ostettu joskus myös sammaleenpoistoainetta. Rakeet liuotetaan ämpäriin ja kastellaan sammal. Joo, ei talon nurkilla sais kasvaa mitään puita, ne varjostaa ja sammalta kertyy roskien mukana katolle.
   
 19. tommi_j Vierailija

 20. tommi_j Vierailija


  Tässä yksi: Kerabit Bio Plus
  http://www.kerabit.fi/tuotteet/sammaleenpoistoaine
   
 21. Puhdistus1 Vierailija

 22. Kannattaa kysyä joltain alan ammattilaiselta. Osaavat vastata luotettavasti. Itse teetätin kattorempan tuolta kautta ja vaikuttivat todella asiantuntevilta sekä avuliailta:
  http://www.rakennusliikevantaa.fi/

  Itse en omalle katolle ainakaan helposti lähde kiipeilemään, kun en luota siellä pysymiseen, eikä ole tarvittavia turvavaljaita tai mitään vastaavaa...
   
 23. Merisuolaa Vierailija

  Kokeilkaapa ripotella karkeaa merisuolaa.
   
 24. Erkki EJ Vierailija

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti