Hae Anna.fi-sivustolta

Sananvapaus ja niin sanottu islamofobia

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 20.06.2019.

 1. vierailija Vierailija

  Suomalainen=kansalaisuus!!! Miten niin ei mahdu??
   
 2. vierailija Vierailija

  Vaaleaihoinen länsimaalainen haukkuu toisia samanlaisia ja ikäänkuin kuvittelee ettei itse kuulu tuohon ryhmään? Mulle tulee mieleen ne naiset, jotka haukkuu ja vähättelee naisia ryhmänä, mutta jotka eivät ilmiselvästi tajua itse kuuluvansa tuohon ryhmään? Oiskohan ongelmia identiteetin kanssa?
   
 3. vierailija Vierailija

  Rasismi ei ole syntynyt länsimaissa tai valkoihoisten toimesta, kuten väität, laitapas linkki ja tieteelliset perusteet väitteellesi...On paljon järkvämpää uskoa, että rasismia on aina esiintynyt kaikkialla niin kauan kuin ihmisiä on ollut olemassa. Käyttäydyt itse kuin rasisti, jos väität rasismia länsimaalaisen keksinnöksi. Taas syytät toisia siitä, mihin itse syyllistyt.

  Tummatkin ovat mahtiasemassa, kaikkialla ei maailmaa valkoihoiset hallitse. Kaikista maista löytyy rasisteja, yksilöitä, jotka kuvittelevat oman kansansa, rotunsa tai ryhmänsä toisia kaikintavoin paremmaksi.
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 126
  Saadut tykkäykset:
  299
  Siihen on jo tottunut eikä siis välitä siitä kun jotkut valkoiset yrittää oestä pois valkoisten ihmisen rasistista historiaa.
  Se mitä rasismi on eri muodoissa, on kaikkien lukeneitten tiedossa,
  Rasismiin kuuluu muun muassa, afrofobi. islamofobi, antiziganinm, antisemitismi...
  Linkkerjä minulla toki on sekä ruotsin kielisiä ja englannin kielisiä, en laita aina linkkejä mukaan, sillä oletan että se mitä esim. rasismista kirjoitin, löytyy monista eri paikoista ja monella eri kielellä.
  Kun selostin tuota kirjoitustani, ennakkoluuloista, syrjinnästä ja rasismista, kohdisatin rasismi osan USAhan, sillä ole tutustunut aika hyvin amerikkalaiseen rasistiseen systeemmiin.
  "Reverse Racism". "Käänteinen rasismi", sellaista ei ole olemassakaan, se oli aikoinaan amerikkalainen oikeisto kun keksi tuon sanonnan sillä he pelkäsi menettävänsä heidän privilegerade asemansa yhteiskunnassa jos tummille antaisi samat mahdollisuudet hyvään elämään.
  -
   
 5. vierailija Vierailija

  Sille nyt on ylivoimaista käsittää, että rasismia on myös mustien sisällä -esim. usassa hyvin mustaihoiset ovat mustien mielestä rumempia kuin vaaleaihoiset mustat. Somalit ovat kohdelleet rasistisesti bantuja, joita he myivät orjiksi muslimaihin. Saudit kohtelevat hyvin rasistisesti Aasiasta tulevia palvelijoita ja alemman tason työntekijöitä. Suomessa rasistisia rikoksia tekee vähemmistöt toisiaan vastaan. jne. Ei rasismi ja valkoinen ihminen nyt tarkoita samaa asiaa.
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 126
  Saadut tykkäykset:
  299
  Viha katkeroittaa islamofobisten mielen, viha ja pelko johtuu tietämättömyydestä.

  Islamofobia


  Islamofobia on kollektiivinen termi ennakkoluuloille ja vihamielisyydelle islamia ja muslimeja kohtaa. Termiä on käytetty vain muutaman vuosikymmenen ajan, mutta kielteisiin asenteisiin islamista on vanhat juuret. Jo 1800-luvulla muslimien dynastiat pidettiin uhkana Euroopalle. Myöhemmin muslimeita pidettiin "huonompina" ja "erilaisina".
  Nykypäivän Euroopassa muslimeja pidetään usein homogeenisena ryhmänä riippumatta heidän yksilöllisestä näkemyksestään kulttuurista ja uskonnosta. Monet ja laajemmat kielteiset ajatukset siitä, miten muslimit ajattelevat ja käyttäytyvät johtavat syrjintään ja häirintään.
  - https://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/islamofobi

  Islamofobian tunnusmerkkejä

  ”Islamofobikko ja ylpeä siitä”.
  Monikultturistisen ja monietnistä Britanniaa ajavan[13] Runnymede Trust -ajatushautomon mukaan islamofobian tunnusmerkeiksi voidaan luokitella muun muassa seuraavat piirteet:[14]
  1) Islamia pidetään yhtenäisenä ilmiönä, joka on muuttumaton, taantumuksellinen ja paikalleen pysähtynyt.
  2) Islamia pidetään erillisenä ja ”toisena”. Islamin arvot eivät ole samanlaisia kuin muiden kulttuurien ja uskontojen, se ei omaksu vaikutteita niistä eikä anna vaikutteita niille.
  3) Islamilaista kulttuuria pidetään omaan kulttuuriin verrattuna huonompana tai alempiarvoisena. Islam nähdään raakana, järjettömänä, alkukantaisena ja sukupuolisyrjintää harjoittavana.
  4) Islamia pidetään väkivaltaisena, hyökkäävänä, sotaisana, terrorismia tukevana ja valloituksenhaluisena, maailmanvaltaan pyrkivänä uskontona.
  5) Islamia pidetään poliittisena aatteena, jota käytetään poliittisiin ja sotilaallisiin tarkoituksiin.
  6) Koetaan, että islam ei hyväksy arvostelua eikä huumoria, vaan vastaa väkivaltaisesti kaikkeen muualta tulevaan arvosteluun.
  7) Vihamielisyyttä islamia kohtaan käytetään oikeutuksena muslimeihin ja islamilaisiin maihin kohdistuvaan syrjintään ja kaiken islamilaisen torjuntaan.
  8) Islaminvastaista vihamielisyyttä pidetään luonnollisena ja normaalina asiantilana.
  - https://www.levandehistoria.se/fakt...mot-olika-grupper/islamofobi/definitioner-och
  -
   
 7. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 126
  Saadut tykkäykset:
  299
  En lainaa vihapuhettasi enempää.

  Islamofobia tai islamkammo tarkoittaa islaminuskoisiin kohdistuvaa vihamielisyyttä, ennakkoluuloisuutta tai syrjintää. Islamofobia ei ole lääketieteellinen fobia, vaan sillätarkoitetaan enemmänkin vastenmielistä tai vihamielistä kuin sairaalloisen pelokasta asennoitumista islamiin.

  - https://fi.wikipedia.org/wiki/Islamofobia
  -
   
 8. vierailija Vierailija

  Ruotsin puolustusvoimien alainen tiedusteluyksikkö julkaisi raportin islamisteista, joissa varoitettiin puolueita siitä, että nämä soluttautuvat niihin ja pyrkivät vaikuttamaan yhteiskunnan toimintaan juuri kuten Amanda täällä tuota terminologiaa viljelee. Islamofobia? Mikähän sekin nyt sitten on. Islamin arvostelu on sanktioitu nyt länsimaissa vihana. Mutta tämä on juuri sitä muslimiveljeskunnan tapaa muuttaa yhteiskuntaa, kun alustana on demarit tai vihreät tai mikä tahansa liberaalisen ajatussuunnan puolue, tällaiselle terminologialle on viljava maa. Konservatismillakin on siis puolensa ja siksi sitä vihataan. Siksi kirkkoa yritetään muuttaa niin, että se väistyy ikiaikaisena tammena jokaisen nuoren taimen edestä. Mutta eihän se luonto niin toimi.
   
 9. vierailija Vierailija

  amanda alkaa huudella islamofobiaa aina sen jälkeen, kun hänen kirjoituksensa kyseenalaistetaan ja pyydetään todisteita. Se on amandalle merkki siitä, että nyt tuli islamofoobikko haukkumaan islamia. hän ei vain kykene ymmärtämään että ei ole ok heitellä perättömiä väitteitä ja odottaa, että kukaan ei tartu niihin.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 10. vierailija Vierailija

  Amanda on radikaali-islamisti, jolle kaikki islamia koskeva kritiikki on islamofobiaa.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 11. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 126
  Saadut tykkäykset:
  299
  Vihakirjoitus minua kohtaan, jonka ylläpito poisti, ei ollut mikään kritiikki- uskonnosta Islam.
  Vihakirjoitus oli vihakirjoitus minusta.
  Normaalisti ihminen tunnistaa vihan ihmistä kohtaan eroon uskonnon kritisoinnista :) , mutta valitettavasti on hyvin monia joilla tätä taitoa ei ole. Eikä mikään ihme että taito puuttuu kun itsekkin haukkuvat koko ajan ihmistä.
  Googlatkaa ja lukekaa mitä eroa on vihakirjoituksella ihmiseen ja uskonnon kritisoimisella.

  Viha on hyvin paha asia ihmisessä. Ainainen viha katkeroittaa ihmisen, psyykke huononee ja saavat myös lopulta joitakin ruumiillisia vikoja itseensä, sillä ainainen riitely ja negatiivisyys antaa sairaita oireita iahmiselle.

  Uudelleen:

  Islamofobia tai islamkammo tarkoittaa islaminuskoisiin kohdistuvaa vihamielisyyttä, ennakkoluuloisuutta tai syrjintää. Islamofobia ei ole lääketieteellinen fobia, vaan sillätarkoitetaan enemmänkin vastenmielistä tai vihamielistä kuin sairaalloisen pelokasta asennoitumista islamiin.

  - https://fi.wikipedia.org/wiki/Islamofobia
  -


  -
   
  Last edited: 22.06.2019
 12. vierailija Vierailija

  Sananvapaus täällä on sitä, että ei saa sanoa sitä että mielipiteesi ovat radikaali-islamistin mielipiteitä. Jos sanoo, niin tekstit poistetaan. Sinä kyllä saat syytellä toisia rasisteiksi ja islamofobikoiksi.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
 13. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 126
  Saadut tykkäykset:
  299
  Viesti ylläpidolle.

  Lukitkaa tänä avaukseni, sillä se vetää puoleensa taas jälleen kerran vihakirjoituksia ja älyttömiä kuvitelmia minusta, En haluaisi että palsta pilaantuu vihaisista ad hominem kirjoituksista.
  Riittää että ovat pilanneet kristallipallon.
  Toivottavasti ylläpito huomaa tämän.
  -
   
 14. vierailija Vierailija

  Täällä on ollut nyt pitkät litaniat siitä, millainen on islamivihamielinen henkilö. Saakohan tänne vaihteenvuoksi kirjoittaa siitä, millainen henkilö on länsimaalaisvihamielinen, ilman että tekstit poistetaan? Saakohan tänne kirjoittaa siitä, millaisia mielipiteitä on radikaali-islamistilla? Ketjussa puhutaan sanavapaudesta, joten kai täällä saa näitäkin asioita kyseenalaistaa, vai saako?

  Radikaali-islamistin ihmisnäkeys on musta-valkoinen, eli että joillekin kuvataan ihmisyyden kaikki parhaat puolet ja toisille kaikki huonot puolet. Radikaali-islamisti näkee uskossaan pelkkää positiivistä, hän idealisoi islaminuskoiset ja kuvailee näille kaikki ihmisyyden parhaat ominaisuudet. Huonot puolet nähdään kaikissa muissa, ei muslimeissa. Heille kaikki paha on länsimaista lähtöisin, länsimaalaisilla on ihmisyyden huonoimmat puolet, kultturi, ihan kaikki heissä on mätää. Mitään kritiikkiä, ei edes asiallista, siedetä. Kaikkien tulisi vain sokeasti uskoa siihen, mihin radikaali-islamisti itse uskoo. Mielipiteenvapautta ei ole, eikä toisen katsontakantaa oteta huomioon, vaan se tuomitaan vihamieliseksi.

  Radikaali-islamistit ja muslimivihamieliset ovat pohjimmiltaan ihan samalaisia, idealisoinnin ja mustamaalaamisen kohteet vain ovat päinvastaisia. Muslimivihamieliset näkee pelkkää pahaa muslimeissa ja kaikki hyvä nähdään omassa ryhmässä. Länsimaalaisvihamieliset kokee kaiken länsimaalaisuuteen liittyvän negatiivisenä ja kokee että islaminuskoiset omaavat kaiken hyvän. Kummallekaan on ihan turhaa yrittää selittä sitä, että kaikessa ja kaikissa on sekä hyvää että pahaa, eikä täydellisyyttä ole olemassakaan. Molemmat elää omassa mielikuvituskuplassaan ja ovat yhtä fanaattisia uskossaan.
   
 15. vierailija Vierailija

  Jospa katsoisit itse ensiksi peiliin ja miettisit sitä mistä itse syyttelet muita täällä? Onko vain sinulla oikeus leimata toiset meilivaltaisesti ilman että joku puuttuu asiaan?
   
 16. vierailija Vierailija

  Kumma kun muslimit ovat kyenneet asumaan suomessa ja muualla pohjoismaissa satoja vuosia ettei heitä ole edes sen kummemmin noteeranut. moskeijakin tönöttänyt keskellä stadia.sitten kun tuli nämä uuden aallon muslimit radikaalisine ajatuksineen niin kaikki onkin sitten yhtäkkiä fobiaa ja vihaa ja kaikilla on yhtäkkiä paha olla.
   
 17. vierailija Vierailija

  Minä luulen että se paha olo näillä radikaalisesti uskovilla johtuu jostain ihan muusta kuin ympäristöstä, vaikkapa siitä, että ollaan jumituttu kehityksessä siihen vaiheeseen, missä on vielä musta-valkoinen ihmisnäkemys. Se nimmittäin aiheuttaa tosi paljon ongelmia, kun ei pysty näkemään itseään ja toisia sellaisina kuin he ovat.
   
 18. vierailija Vierailija

  se on narsistinen ihmisvaihe mihin jumituttaan.
   
 19. vierailija Vierailija

  Sinuun kohdistetaan henkilökohtaisia sivalluksia,koska sinä itsekin solvaat ja haukut täällä ihmisiä. jos haluat, että se loppuu, sinun itsesi on ensin korjattava omaa tyyliäsi keskustella. Jos hakut jotain tiettyä ryhmää, niin sinun on hyväksyttävä, että sitten joskus niitäkin ryhmiä haukutaan, joihin itse kuulut.  Ihmiset eivät valita ylläpitoon sinun solvaavista viesteistäsi, koska he haluavat, että kaikki näkevät millainen ihminen oikeasti olet ja että miksi sinusta kannattaa pysyä kaukana. Paras tapa tähän on olla valittamatta ylläpidolle, koska ylläpito vain poistaisi viestit ja sitten ei olisikaan mitään todistuaineistoa sinun todellisista kasvoistasi.  ps. minua ei haittaa vaikka poistattaisit tämän viestin, sillä tiedän, että olet kuitenkinlukenut sen.
   
 20. vierailija Vierailija

  Amanda kulta… jos joku ihminen hermostuu sinuun tai johonkin sinun sanomaasi, siitäkin huolimatta, että olet muslimi/nainen/vaihdevuosi-ikäinen/naimisissa/äiti/x, ei merkitse sitä, että tuo ihminen tarkoitti hermostumsiellaan sitä, että uskontosi on väärä/sukupuolesi on väärä/ikäsi tai hormonitasapainosi on vääär/sivilisäätysi on väärä/jälkikasvun hankkimisesi on väärä päätös jne. Siinä voi olla kyse ihan vain siitä, että ihminen hermostui sinuun tai väitteeseesi.  Sinä et ole islam enkä usko, että kukaan täällä oikeasti ajattelee, että tietäisit islamista mitään – sen verran usein sinun on osoitettu olevan väärässä. Ja koska sinä et ole islam ja koska sinä ET VOI tietää mistä syystä kukakin sinulle hemrostuu ELLET kysy sitä ihmiseltä itseltään ja saa häneltä vastauksen, NIIN tästä seuraa se, että SINÄ et voi päättää siitä onko sinulle hermostunut ihminen islamofoobikko tai ei. Jos sinä alat osoitella ihmisiä ja huudella, että sinä ja sinä olette islamofoobikkoja/rasisteja, se olet sinä, joka silloin syyllistyy kunnianloukkaukseen, jos ihmiset, joita osoittelet, eivät sitä ole.  Ja mitä sitten jos onkin islamofoobikko: tokihan tiedät, että ihminen voi pelätä kaikenlaisia outoja asioita. Siinä ei ole mitään pahaa, jos ihminen pelkää islamia, hämähäkkejä, tiedettä, aikuisia, koiria,Loiria,lapsia, ne ovatvain pelkoja eikä ihmistä voi pakottaa olemaan pelkäämättä jotain asiaa.
   
 21. vierailija Vierailija

  Minua hämää se, että koko palsta on täynnä eurooppalaisia, suomalaisia ja länsimaalaisia mollaavia kommentteja ja aloituksia, mitään hyvää tai positiivistä ei näytä löytyvän siitä ryhmästä, mitä tänne kirjoittajat edustaa. Muslimeista ja islaminuskosta ei saa sanoa mitään kritiikkiin viittaavaa, sellaiset tekstit poistetaan. Heistä löytyy pelkästään positiivisiä kirjoituksia, koska soraääniä ei täällä sallita. Onko tästä palstasta tullut muslimien propaganda forumi? Kun jatkuvaan kirjoituksia pakkosyötetään negatiivissen sävyyn yhdestä ryhmästä ja kehutaan toista, niin ihmiset lopulta lakkaa reagoimasta ja ajattelemasta itse. Jos oikein kehnosti käy, niin lopulta tekstit niellään ilman seulaa ja aletaan uskomaan niihin. Sitäkö täällä ajetaan takaa, yritetäänkö täällä aivopestä ihmisiä omaan uskoon?? Minä en päästä edes jehovalaisia kotiini, mutta täällä näitä pakkosyöttäjiä on näköjään pakko sietää.
   
 22. vierailija Vierailija

  Loiria... :LOL:
   
 23. vierailija Vierailija

  Kaikkien yhdessä hyväksymää tilannekuvausta ei ole näköpiirissäkään, enkä ole myöskään huomannut että ketjussa etsittäisiin ratkaisuja tilanteeseen.

  Mutta kysynpä kuitenkin koska "muslimit euroopassa" -tilanteessa on vaarallista eskaloitumispotentiaalia: Kenen, missä ja mitä pitäisi tehdä?
   
 24. vierailija Vierailija

  Amanda on rakentanut itselleen niin järkähtämättömän maailmankuvan, ettei hän anna sen muuttua, vaikka lukisi kuinka rationaalisia ja hyvin argumentoituja mielipiteitä.

  Hän kokee olevansa ristiretkellä oman maailmankuvansa puolesta, joten pieninkin arvostelu on hyökkäys kaikkea edustamaansa vastaan.

  Hieman pakkomielteinen, eikä kovin rakentava keskustelunmuoto, mutta annetaan se hänelle anteeksi. Hän kokee löytäneensä tien.

  Paistatellaan vain hänen viisautensa valossa.
   
 25. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 126
  Saadut tykkäykset:
  299
  Joo, kultaseni, vaikeaa luopua tavoistasi ? :)
  Mitä tulee sanomaasi.......
  niin minun sanottiin olevan radikaali islamisti, länsimaisten vihaaja, ja että puhun kuin ääri islamisti, samalla tavalla kuin isis-naiset Syyriassa puhuu, sanoi että levitän ääri-islamistista propagandaa, sanoi minun olevan ääripää islamisti tällä palstalla ja sanoi että tuon takia ei ole ihme että kukaan ei ole samaa mieltä kanssani.
  Tuollainen kirjoittelu on vihapuhetta eikä mitään muuta, voisin ottaa sen kunnianloukkauksena, mutta paksunahkaisena en tunne kunniaani loukatuksi penskojen tai nuorten räkätyksestä, sillä tarkoitus heillä ei olllut mikään muu kuin provosoida minua.
  Onko eräät suomalaiset todellakin noin vinksahtaneita että alkavat levitellä omia muslimivastaisia kuvitelmiaan minusta tällä palstalla?
  Komppaatko heitä, kultaseni? ;)
  -
   
  Last edited: 25.06.2019

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti