Hae Anna.fi-sivustolta

Sano "ei kiitos" huumausaineille

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 06.01.2019.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  268
  Huumausaineet on maailmanlaajuinen riesa. Huumausaineisiin hurahtanut jää useimmiten kiinni aineeseen ja haluaa lisää ainetta ja yhä useammin.
  Huumausaineet pilaa nopeasti ihmiset aivot ja ei ainoastaan aivosoluja, myös intelligenssi vähenee, ajatukset on hitaampia ja ihminen ei osaa enää silloin tehdä "oikeita" päätöksiä.

  Monet kokeilee aluksi uteliaisuuttaan tai kavereitten kanssa sillä grupptryck on painostavaa ja monet haluaa olla ryhmässä samanlaisia, eivät halua erota ryhmästä.

  Ei huumausaineisiin heti kiinni jää, sehän riippuu paljosti siitä millä tavalla ajattelee, millainen psyykke on, ajatteleeko viisaasti tai antaako vain mennä ja ajattelee että kyllä se tästä hyvin menee.

  Huumausaineitten vaikutus ei hirvittävän kauan aikaa kestä, aineen vaikuttavat osat häipyy pois ihmisen kehosta.
  Mutta jäljelle jää se psykkinen halua, psyykkinen mielihalua jatkaa, tottumus, aivan samalla tavalla kuin esim. tupakanpoltossa, sormi tottunut pitämään tupakkaa, psyykke ja ajatukset sanoo että nyt haluan lisää, vaikka siis kehossa ei ole enään jäjellä narkoottista substanssia, mutta mielihalu ja psyykke haluaa lisää.

  Miksi tuota toilanneta voisi kutsua? Onko se ihminen silloin heikko psyykeltään kun ei kykene laittamaan mielihalujaan kuriin?
  Useimmat osaa laittaa mielihalunsa kuriin ajoissa. Jäljelle jääneet, heistä voi ehkä sanoa että he on heikkoja psyykkisesti kun eivät kykene sanomaan ei.

  Sitten tietenkin on ne pahimmat huumeet joista saa negatiivisiä ja ikäviä oireita jos ei saa ainetta lisää, he saa ruumiillisia oireita, ruumis huutaa lisää huumetta.
  Tuollaiset voi saada hoitoa, vieroitusta, mutta se taitaa olla pieni osa joka selviytyy vieroitushoidosta. Kun tuska on suuri, silloin he ei enää ajattele järjellä, he ajattelee halulla, himolla, saadakseen hyvänolon tubńteen ja pois se vieroituksen aiheuttaama ruumiillinen tuska.

  Useommat tietää kaiken tämän, jotta kysyä voi että miksi aloittaa jos kerran tietää seuraukset?
  Tai luuleeko se ihminen että hän ei jää kiinni aianeeseen, luuleeko liikaa itsestään?

  Vanha ei jää kiinni. Vahva tietää seuraukset.

  Voi myös sanoa että huumausaianeet, alkoholi ja tupakka mukaan lukien tavallaan karsii ihmisiä kahteen ryhmään, heikkoihin ja vahvoihin.

  Myös eräät heikoista voi tulla vahvemmiksi jos heitä avustetaan, autenaa.

  Lainaus:

  Han tror på individens makt att förändras
  - http://www.accentmagasin.se/kultur/han-tror-pa-individens-makt-att-forandras/http://www.accentmagasin.se/kultur/han-tror-pa-individens-makt-att-forandras/
   
 2. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  268
  Tutkimusten kukaan esim. cannabis on vaarallista nuorille. Nuorten aivot kehittyy edelleenkin ja cannabis voi aiheuttaa myöhemmässä elämässä muun narkotiikan käyttöä ja muita negatiivisiä effektejä.

  Tutkivat myös aivojen biologista funktiota ka kemikaalisia reaktioita joita tapahtuu nuorten aivoissa kun nuoret polttaa cannabista, esim. reseptorer CB! ja CB2. Näkivät cannabiksella olevan negatiivisen effektin nuoren aivoihin.

  Tutkijat katsoivat myös genetiska ja miljömässiga faktorer.Studiet näytti että sen että cannabis ja myöhempi muun narkotiikan käyttö helposti aiheuttaa esim. schizofreni.

  Lainaus:

  Ny studie: Cannabis farligt för unga.
  - http://www.accentmagasin.se/forskning/metaanalys-cannabis-farligt-for-unga/

  PSSSSSTTTT:
  Jag ser en underbar tystnad. Det onda syns inte. Bra. Hoppas det fortsätter så här. Livet är för kort för stt vara onda mot varandra.

  Toiveajatteluani:

  Älska om du vill bli älskad.
  Var vänlig om du vill bli bemött vänligt.
  Våga försvara det goda.
  - Amanda
   
 3. vierailija Vierailija

  Pössyttely on tosiaan kehittyville aivoille äärimmäisen vaarallinen. Eräs lääkäri kuvautti teinipoikansa aivot säännöllisen pössyttelyn jälkeen ja ne olivat kuin dementikon aivot.
   
 4. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  268
  Se on vahinko että maailma on alkanut olla positiivinen cannabikselle. Miksi?
  Ehkä siksi että sillä tavalla halutaan karsia pois jo nuorena heikot yksilöt?
  Vaikka vuodet on vierineet eteenpäin, ei ne vuodet ole vieneet pois cannabiksen vaikutusta nuorten aivoihin, eikä myöskään vaikutusta aikuisten avoihin.
  Epävarma ihminen tarvitsee silloin tällöin esim. cannabista tai alkoholia, saadakseen estot pienemmiksi tai olemaan iloinen......
  ......niin kuin nyt ei raittiina olessa voisi olla iloinen ja avoin.
  Miksi hakea mielihyvää cannabiksesta?
   
 5. vierailija Vierailija

  En tiedä miksi maailmasta on tullut pössylle ystävällisempi. Ehkä liberalismin takia. Kanadassa on pääministerinä liberaali ja tiettyihin osavaltioihin Usassa kasaantuu samanhenkisiä joilla sitten on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä. Itse olen hyvin päihdevastainen, aikuisena tosin jokainen tehkööt omat valintansa, ei kuulu minulle, mutta nuoria pitäisi suojella.
   
 6. vierailija Vierailija

  Jostain muistan lukeneeni, että oli ajateltu siten, että jos hashis tehdään lailliseksi, niin sen saadan ympärillä oleva rikollisuus poistettua. Vähän niinkuin kieltolaki ja viina.
   
 7. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  268
  Olisikohan "moraalin" luhistumassa kysymys kun cannabista aletaan suosimaan?
  Tai ajattelevatko että on kehityttävä ja suvaittava cannabis?
  Minä ajattelen edelleenkin että kysymyksessä on halu erottaa heikot ja heikkoihinhan ei sitten kai paljoakaan satsata kun tiedetään etukäteen että he on heikkoja indiviidejä.
   
 8. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  268
  Uusi tutkimus näyttää että joka neljännes psykoosisairaus on kopplad cannabikseen. On samalla tavalla kuin ennen vanhaan että oli mietoja, keskiveroisia ja voimakkaita cannabis, riippuen missä päin cannabis oli odlattu.
  Hashis muodossa ennen vanhaan oli laitettu mukaan aineita jotka aiheutti riippuvaisuutta, nykyajan tuotteitten sivuaineista en tiedä sanoa mitään.

  On todettu että ne kaikkien voimakkaammat on niitä jotka aiheuttaa psykoosisairauksia..

  Tutkimusta ajatelle tuntuu oudolta että cannabis halutaan laske vapaaksi.

  Kaikki tietää että nuoriso haluaa kokeilla, ovat uteliaita ja haluavat vaikuttaa aikuisilta kun polttavat cannabista.

  Eikö yhteiskunta välitä siitä että nuoriso kokeilee ja jää kiinni ja saa psykoosisairauksia pahemmassa tilanteessa??
  Vaikuttaa todellakin siltä että heikot halutaan karsia pois.
  Vahvat ei jää kiinni kokeiluunsa, heistä tulee yhteiskunnan työntekijöitä jotka vie yhteiskuntaa eteenpäin aikuisina.
  Ne heikot sen sijaan on karsittu pois ja ovat kiinni cannabiksessa ja sairauksissaa ja eivät ole kehittämässä yhteiskuntaa, ovat syrjässä, yhteiskunnsan ulkopuolella, heihin ei luoteta, heidän ei katsota selviytyvän elämästä kunnialla ja niin edelleeen.

  Kaikkia nuoria tulisi autaa antamalla cannabiksen olla laiton ja mieluummin koventaa lakia mitä tulee cannabikseen ja muuhunkin narkotiikkaan.

  Lainaus:

  Ny studie: Var fjärde psykossjukdom kopplad till cannabis
  De nya starkare varianterna av cannabis kan ligga bakom upp till vart fjärde fall av förstagångssjuka i psykossjukdomar. Det visar en ny studie publicerad i ansedda medicintidskriften The Lancet.
  - http://www.accentmagasin.se/forskning/ny-studie-var-fjarde-psykossjukdom-kopplad-till-cannabis/
   
 9. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  3 869
  Saadut tykkäykset:
  268
  Monet saa huonoja kokemuksia ja älyävät lopettaa ajoissa.
  Toiset ei välitä huonoista kokemuksista, jatkavat vain.

  Voin kertoa itsestäni kun olin nuori täällä Ruotsissa joa asuessani. Ensimmäinen kerta kun poltin, poltin yhtä paljon kuin ne kokeneet polttajat. Ulos mennessäni tunsin että oikea jalkani ei tominut, tunsin että vedin jalkaa perässäni. Ystäväni anoi että ei jalassasi mitään vikaa ole, mutta minusta oli, se oli äärettömän inhottava ja kauhistuttava tilanne kävellä kadulla ihmisten seassa ja laahata viallista jalkaa perässään.
  Kerran toisella kerralla sain jonkun kohtauksen, kaaduin lattialle, toiset oli pelästyneet, kun tulin tajuihini, olin vetelä kuin rätti ja pelotti.
  Ja sitten alkoholista kerron tämän että kerran oltuani klubilla tanssimassa otin taksin kotiin kun olin aika humalassa. Seuraava mitä muistan on aamulla kun heräsin ja ihmetteli. Olin viikannut hienosti vaatteni ja mennyt nukkumaan. En siis muista yhtään mitään siitä pienestä taksimatkasta, muistimenetys alkoholin takia. Aika pelottava kokemus sekin.
  Ei siis mikään ihme että vastustan narkotiikkaa ja alkoholia.

  Nuoret on kasvavassa iässä vielä, ei kannata jatkaa kokeilijaan, parasta lopettaa ajoissa.

  Lainaus:

  Maria Veitola avautuu nuoruutensa huumekokeiluista: ”Päihteet eivät tee hyvää psyykelle”
  Maria Veitola kertoo nuoruutensa huumekokeiluista. Hän on tyytyväinen, että kokeilut loppuivat paniikkikohtausten takia.
  - https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/julkkikset/olen-opetellut-puhumaan-asioista-suoraan
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti