Hae Anna.fi-sivustolta

Sarawak

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä M.D., 04.08.2004.

 1. M.D. Vierailija

  Matkamme suuntautuu ensi vuoden alussa Kuala Lumpuriin ja Borneon Sarawakiin. Kuala Lumpurista kyllä löytyy paljon tietoa, mutta Sarawakista kaipailisin lisätietoja. Hotellinamme on Damai Lagoon. Onko kokeumuksia kyseisestä hotellista? Millainen ranta, huoneet ja hintataso ravintolassa? Onko hotellin lähistöllä mitään ravintoloita tai kauppoja? Ilmeisesti ainakin naapurihotellissa on ravintola ja kävelyreitin näköalaravintola on kävelyetäisyydellä. Entä lähikylät, löytyykö niistä mielenkiintoisia ravintoloita tai nähtävää? Vielä lisäksi kiinnostavat vedet, eli onko snorklausmahdollisuutta ihan rannassa/jossain lähi saarilla? Tehdäänkö niille retkiä? Sateita ilmeiseti vielä on helmikuun alussa, mutta kuinka paljon?
   
 2. Heidi Vierailija

  Me olimme Sarawakissa (Kuching) viime joulukuun alussa. Sadekausi oli meneillään, eikä uimisesta tai auringonotosta ollut puhettakaan, vettä satoi päivällä pienissä heikoissa kuuroissa ja illalla monesti kaatamalla ja koko ajan oli pilvistä. Ilma oli kuitenkin mukavan lämmin, n. 30 astetta koko ajan ja päivällä tosiaan pienet kuurot eivät haittaa. Olimme keskustan Holiday Innissä. Sadekaudella vedet ovat sameita, joten snorklailu ei onnistu.
   
 3. Manner Vierailija

  Terve

  Keväällä oltiin viereisessä Holiday inn Damai Beach hotellissa. Hotellit sinällään erittäin tyylikkäitä, tasokkaita ja hyvin varusteltuja. Huoneet yleiset tilat tasokaat ja siistit, palvelu toimii niinkuin näissä mega-hotelli-ketjujen paikoissa yleensä.

  Rannat Damain alueella aika vaatimattomia, muutama sata metriä hienoa hiekkaa (varmaan osin tehtyä). Rannan leveys kiinni nousuveden tasosta. Vesi todella lämmintä,,,
  Snorklaus on kiinni aivan merivirroista, keväällä vesi aika sameaa. Ainakaan Damai beachin ranta ei vaikuttanut snorklaus paratiisilta. Mutta alueelta pääsee esim Turtle islandille tai muualle hotelleista järjestettävillä retkillä.
  Tosin maisemat rannan ympärillä mahtavat! Huojuvia palmuja ja vehreää sademetsää takana näkyvällä kukkulalla.

  Hintataso suomalaisittain edullinen, mutta Malesian hintoihin verraten kallis. Olut taisi minibaarissa olla 15 rm kun sen saa kaupasta 3-5 rm. Buffet illallinen noin 10 eur / hlö, mutta tällöin voi toki valittavissa hyvin monipuolisesta ja vaihtelevasta valikoimasta. Ruoka näissä isojen hotellien ravintoloissa kuitenkaan harvemmin säväyttää. Ja tämä on Damain alueen heikoin lenkki, kun lähistöllä ei ole ruokapaikkoja käytännössä lainkaan (edellyttää taksia).

  n 700 metriä Kuchingiin päin on hauska Jungle cafe jossa keväällä mainostettiin tulevia bbq iltamia ja siellä varmaan olisi ollut hieman paikallisempi meininki.

  Ostosmahdollisuuksia ei alueella ole. Mutta ei hätiä mitiä, Kuchingissa on sitten sitäkin enemmän! Ja Kuching on ollut yksi edullisimmista kaupungeista missä olemme Malesiassa käyneet. Kuchingista löytyy niin nykyaikainen ostoskeskus KFC:neen kuin paikallisten markkinat ja kalatorit.
  Kuching viehätti kaupunkina ainakin meitä ! Hotelleilta kaupunkiin noin 40 min. Hotelleilta säännöllinen liikenne kaupunkiin ja takaisin (hinta taisi olla 10 rm hlö - suunta).
  Taksi Kaupungista Damaille oli 45 - 60 rm välillä.

  Opastettuja retkiä ym paljon. Vieressä mm. Bakon kansallispuisto jonne kannattaa tehdä päiväretki (olisiko 200 - 250 rm hlö).

  Hotellien vieressä ollut ""vuoden 2002 turistikohde"" eli se borneon alkuperäisheimoja käsittelevä ""puisto"" ei oikein iskenyt. Ihan mielenkiintoinen, mutta tuli vähän sellainen 'joulupukki poroineen heinäkuussa senaatintorilla' mielleyhtymä.

  Sateita tulee ja sateita menee,,, yleensä sateet kestää tunnin tai pari. Eivät haittaa koska raikastavat ilman eikä sitä täyttä porotusta ja + 35 koko päivää jaksa kukaan ;)

  Kierrelkää ihmeessä muuallakin ja nauttikaa olostanne:

  http://www.ichotelsgroup.com/h/d/hi/1/en/hd/dmbmy?irs=null

  http://www.sarawaktourism.com/
   
 4. manner Vierailija

  ,,, niin taitaa tuolla Damain alueella se Santubong vuori vai mikä lie. Mikä kasaa niitä pilviä / sateita siihen hotelli alueelle.

  Jos arveluttaa niin vaihtakaa muutama yö Kutchingin keskustassa sijaitsevaan Holiday inniin niin voitte katsastaa kaupungin myös illalla.
   
 5. M.D. Vierailija

  Kiitos erinomaisesta vastauksesta!

  Muistatko yhtään, minkä hintaisia ne hotellista järjestetyt snorkalusretket olivat? Taidamme joka tapauksessa majailla Damailla koko viikon, sillä edellisen viikon olemme Kuala Lumpurissa.

  Sellaista piti vielä kysymäni, että käsittääkseni hotellin lähellä vuoren rinteellä on erilaisia kävelyreittejä. Ovatko nämä vapaasti käytettävissä vai pitääkö niille mennä aina ostetulle retkelle oppaan kanssa. Netistä ainakin löytyy sivusto, jossa on mainittu erilaisia reittivaihtoehtoja. Tämä Bakon kansallispuisto on kuitenkin eri asia?

  Eikö hotellien lähellä ole tosiaan edes yhtään pientä ruokakauppaa? Entä oletko käynyt lähialueen kalastajakylissä (Buntal ja Santubong)? Onko siellä jotain nähtävää tai tekemistä?
  Kyllähän tässä on jo ruokapaikkavaihtoehtojakin riittävästi kun on hotellien ravintolat, mainitsemasi kahvila, näköalaravintola, pikkukylien paikat sekä kaikki Kuchingin ravitolat...

  Kiitos!
   
 6. Manner Vierailija

  En muista hintoja,,, snorklaus on kiinni merivirroista (nousu ja laskuvedestä). Retkikohteet ovat kauempana eli hinta varmaan 500 - 1000 mr (kylmä arvaus).

  Voit laittaa asiasta sähköpostilla kyselyä hotelliin. Vastaavat viesteihin yleensä aika ripeästi (hotelleissa on erillinen retkijärjestäjän toimisto mistä voi ostaa retkiä ja matkoja).
  Damain alue ei valitettavasti taida oikein tuota snorklausta tarjota,,,

  Santubong vuorelle on muutama kävelyreitti. Reitti on ihan mukava ja tarjoaa näkymää sademetsään. Toinen reitti kiertää vuoren rinnettä, reitin kesto 1,5 - 2,5 h ja toinen reitti menee vuoren päälle. Siellä pitäisi olla hieno näköalatasanne ? ? ? josta ei kokemusta.

  Opasta ei tarvitse, sellaisen kyllä hotellilta saat, reitti muutoin ilmainen. Hotellin viihdepisteistä saat kartan kävelyreitistä. Vihjeenä sanottakoon että reitit kannattaa alottaa Jungle cafen luota.
  Hyvät tukevat lenkkarit riittää ja shortseilla pärjää. Polku on osin aikamoista juurrakkoa, mutta vaikeissa paikoissa on siltaa ja lankkua.

  Ainakaan meidän hotellissa ei ollut kuin matkamuisto krääsää myyvä putiikka. Saattoi siellä suklaata ja karkkia olla, mutta ei tullut käytyä. Muita kioskejä kauppoja ei tarttunut minun silmään. Noissa kalastajakylissä ei käyty, kierrettiin Kutchingia sekin aika.

  jos viikon olette niin suosittelen joitain kokopäiväretkiä!
  Olette sentään menossa BORNEOLLE! Eli siihen mahtavaan luontoon kannattaa kyllä tutustua,,, Bako hyvä vaihtoehto.


   
 7. M.D. Vierailija

  Kiitosket vielä vastauksesta! Tuntuvat olevan harvassa nuo Sarawakissa käyneet... Kysäisin vielä hotellista ja snorkalusretki maksaa 160 myr kahdelta hengeltä eli varsin kohtuuhintainen! Et saatumalta tietäisi onko netissä jotain toimivaa keskustelupalstaa Kuala Lumpuriin tai Borneoon liittyen? Karibian suunnaltahan noita on vaikka kuinka paljon. EIvät vaan jenkit taida kovin paljon kauko-idässä päin liikkua. Ei ollut Trip Advisorissakaan yhtään kertomusta!
   
 8. Manner Vierailija

  Joitain olen joskus löytänyt. Muistaakseni aktiivinen oli ainakin virtual touristin foorumi:

  http://www.virtualtourist.com/vt/3/

  ja malesia//haluttu kohde,,,
   
 9. sanna Vierailija

  Onnittelut loistavasta matkakohdevalinnasta!
  Olimme samaisessa Damai Lagoon hotellissa toukokuussa. Kaksi viikkoa nautimme Damain upeista maisemista altaan reunalla ja tietenkin retkillä.

  Suosittelisin teille lämpimästi Bakon kansallispuistoa ja Lemanak river safaria, joka vie teidät Iban-heimon luokse. Olimme heimon vieraina yhden yön ja voin sanoa, että kokemus oli mieletön! Bakossa pääsette varmasti näkemään monenlaisia eläimiä nenäapinoista käärmeisiin.

  Myös Semengok wildlife rehabilitation centre on näkemisen arvoinen paikka. Tai tarkemmin sanottuna ne luonnossa elävät orangit, jotka tulevat ruokailemaan pari kertaa päivässä. Meillä kävi hyvä tuuri kun menimme aamuruokailua seuraamaan ja näimme kymmenen orangia ja muutamia poikasia. Melkoisen liikuttavaa...

  Snorklaus-mahdollisuudet oli melko vähäiset, mutta kävimme kuitenkin Satang Islandin päiväretkellä. Näkyvyys oli huono, mutta saaren koskematon kauneus sokaisi! Saimme päästää viisi vuorokautta sitten kuoriutuneet merikilpikonnan poikaset mereen...

  Ostimme kaikki retkemme hotellin matkatoimistosta. Mielestämme hinta-laatusuhde oli kohdallaan.

  Ruokapaikkoja Damain alueella on kävelymatkan päässä kaksi ruokapaikkaa. Toinen aivan hotellin vieressä, vuoren juurella. Pääsette sinne rantaa pitkin. Suosittelen paikkaa auringonlaskun aikaan :) Toinen ruokapaikka sijaitsee Kuchingiin johtavan tien varrella. Molemmissa ravintoloissa hyvät ruoat ja mukavat hinnat.

  Hotelli on mielestäni upea!!! Nautimme suunnattomasti siellä vallitsevasta rauhasta. Altaalla aamupäivää meidän kanssa vietti tavallisesti viisi muuta pariskuntaa! Ja koko kahden ja puolen viikon aikana tapasimme vain yhden suomalaisen pariskunnan. Kuchingin kaduilla kulkiessamme saimme melkoisesti huomioita osaksemme.

  Kuching on kivan kokoinen, siisti kaupunki, jonka jaksaa kävellen kulkea ympäri muutamassa päivässä. Ostimme kaupungista tarpeelliset syömiset ja juomiset, koska hotellin hinnat on pilvissä.

  Tässä ehkä tärkeimmät...

  Mukavaa lomaa teille!
   
 10. aaa Vierailija

  niin just... tätä ketjua varmaan meinasit.. :) jouduttiin holiday inniin damai beachille kun lagoon on rempassa kuulemma.. selvisi vasta varauksen jälkeen.. no ei kai siinä suurta eroa ole, paikka sama kuitenkin.. ilmeisesti sadekausi on vasta aluillaan joten toivon mukaan nyt ainakin jonkin verran aurinko paistaa.. voi laittaa m.d:lle lisää viestiä marraskuun alussa.. silloin ollaan taas vähän viisaampia.
  jännittää vaan jo niin pirusti kun ei tarkkaan tiedä mihin on menossa...
   
 11. M.D. Vierailija

  Juu. Eipä niissä Damain hotelleissa esitietojen perusteella paljon eroa taida olla. Samantasoisia (taisi tuo Beach olla Arealla *****) taitavat olla ja sijaitsevat vierekkäin. Kerro ihmeessä enemmän kun palaat reissusta! Hyvää matkaa!
   
 12. M.D. Vierailija

  Nyt kun on Malesian reissu tehty niin kerroppa aaa millainen matka oli!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti