Hae Anna.fi-sivustolta

Sattuma keskustan keittoon

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä Kompiainen., 15.08.2019.

 1. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Puolustusministeri Antti Kaikkonen tempaisi hihastaan ässäkortin, kun hän sanoi alkiolaiselle väelle Väyrysestä nasevan mietteen, joka on kuin lihapala armeijan hernekeitossa. Keskustapuolue jätti viime kaudella valtiomiehet syrjään, mistä vaaleissa tuli muistutus äänestäjiltä. Kaikkonen huitoo etelänmiehen malliin ja tarvitsee lappilaisten ääniä noustaakseen puheenjohtajaksi, joten Väyrysen vikittelylle on poliittinen tilaus olemassa. Lisäksi pienet omat virheet ikään kuin latistuvat, kun rinnalla on vahvoja tunteita herättävä valtiomies seurana.

  Väyrynen ei ole joukkuepelaaja, mutta hän seuraa niitä jalanjälkiä, joita moni alkiolaisuuteen taipuva pitää tärkeinä. Arvattavasti stadin mediat pitävät huolen siitä, ettei koko maan etua ajavia poliitikkoja osata arvostaa, vaikka tarvetta on. Sellainenkin huomio on hyvä tehdä, ettei tavallisen viljelijän tai tallaajan etuja hoida hän, joka ei osaa ottaa huomioon muun kuin eliitin toiveet. Eurooppa on käymistilassa, eikä brittien ero unionista ole millään tavoin pikku juttu. Moni maaseudulla joutuu tiukoille, kun saarivaltakunta hyvästelee mannermaan.

  Väyrynen on rohkeasti pyrkinyt ottamaan huomioon kaikki mahdollisuudet, joten hänen näkemyksiään kannattaa yhä kuunnella. Itänaapurikin on jo lähestynyt Suomen rantavesiä laillisin keinoin omalla kamarallaan, joten diplomatian keinoin kannattaa olla valveutunut kaikkiin suuntiin. Nöyristely erikseen, sillä sitä ei enää kaivata, muttei sitäkään, että esimerkkinä pidetään ulkopoliittisesti kovan linjan kannattajia, joita lienee kokoomuslaisissa ja ärkoopeessä enemmän kuin tarpeeksi.  https://www.suomenmaa.fi/uutiset/ka...ain-keskustaan-kuuluu34-6.3.529011.266090bd93
   
 2. vierailija Vierailija

  väyrynen on epärehellinen ja ajaa vain omaa etuaan, näkisin, että jos joku puolue pitää häntä hyvänä edustamaan tuota puoluetta, niin se kertoo siitä, että puolueella on samat arvot...
   
 3. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Väyrynen on rehti poliitikko, joka osaa pitää huolta omasta taloudestaan aivan samoin kuin ajaa muidenkin etua. Eikä ole samalla tavoin painostettavissa kuin muut, jotka toimivat vain eliitin eduksi. Kaikkeen kannattaa varautua, eikä hohkata samalla tavoin kuin intohimoisimmat vaativat.
   
 4. vierailija Vierailija

  Brittien ero tarkoittaa käytännössä sitä, että brittien ja usan suhde on tulevaisuudessa kiinteämpi myös kansainvälisten selkkausten suhteen. Kuninkaallisetkin hyväksyivät entisen risteilyemännän perheeseensä vain siksi, että tämä on usalainen. Outoa että kun puhutaan venäläisten vaikuttamisesta Usan vaaleihin niin kukaan ei tutki brexitiä. Sehän on yksinkertaisesti venäläisille suuri ja tuntematon. tuskin venäjän prioriteeteissa on euroopan nurkan usalaistuminen.
   
 5. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Yhdysvaltain ja Britannian suhteet ovat aina olleet läheiset sen jälkeen, kun vanha manner on hyväksynyt rapakontakaisten sotineen itselleen itsenäisyyden. Venäjä on hyötynyt suhteesta, sillä toisessa maailmansodassakin olivat liittoutuneita. Suomi oli akselivaltojen puolella, kuten on yhä, sillä saksalaisten kanssa tehdään yhteistyötä Euroopan unionissakin. Ruotsi samoin, mutta Norja on tyhmin, koska maksaa EU:lle maltaita, eikä saa virkamiehistöstä eliitilleen näkyvyyttä.

  Tällekin palstalle on nostettu Ilja Janitskinin nimi sen vuoksi, että halutaan mollata veteraanipoliitikko Paavo Väyrystä, joka toivoo suomalaisten saavan itse päättää maahanmuutosta. Oikein olla rehellisesti siinäkin asiassa joukkohysteriaa vastaan, sillä jopa perussuomalaiset hyväksyivät ruotsalaisten masinoiman muuton Tornioon. Halla-aho pysyi puolueessa, koska halusi käyttää silloista tilannetta omaksi hyödykseen.

  Brexit tarkoittaa sitä, että Suomen nettomaksut kasvavat, koska rahaa tarvitaan EU:n sotilaallisen siiven kustannuksiin niin paljon, että maataloustuetkin leikataan minimiin. Tarve on saada voimakas neuvottelija unionin sisään, jottei jälleen levitellä papereita, kuten silloin, kun Väyrysen tilalle valittiin heikohko ulkoministeri liittymisen ajaksi. Arvattavasti taas valitaan sellainen, joka puhuu kehnon sopimuksen hyväksi, kuten kokoomuslaiset ja demarit tapaavat tehdä, eivätkä kaikki keskustalaisetkaan ole samalla tavoin itsenäisiä kuin vanhan kaartin ydin.
  Tuossa yhdessä välikössä on tällainen lause:  Paavo Väyrynen hieroo vaaliyhteistyötä Ilja Janitskinin kanssa: "Meillä on samankaltaisia tavoitteita"
   
  Last edited: 16.08.2019
 6. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Euroopalla on omalla mantereella sotilaallista voimaa, jonka Ranskan presidentti Emmanuel Macron on viimein havainnut, sillä hän hieroo ystävyyssuhteita Venäjään ja Vladimir Putiniin. Ilmeisesti myös USA:n presidentti Donald Trump uskoo itänaapurin rauhantahtoon, koska hän hyväksyy Venäjän taas talousfoorumin kahdeksanneksi jäseneksi. Macronin mielestä EU voi rakentaa uuden turvallisuusasetelman, missä Venäjä ei ole vihollinen, vaan kumppani.

  Geopoliittiset kuviot voidaan pohtia pitkäaikaisesti, eikä lyhyen ajan tapahtumiin vedoten. Veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen on pohtinut juuri siten kuin Macron nykyään, vaikka hän jäi yksin ajatuksineen silloin, kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan verettömästi. Sekin lienee selviö jo venäläisille, että Ukrainan kriisiin on löydettävä pysyvä ratkaisu, jos aiotaan yhdistää sotilaallisetkin voimat EU:n turvallisuuden takaamiseen.

  On helppo ymmärtää balttien, Puolan ja osin Suomen ynnä Ruotsin vastahankaisuus kehittää Euroopasta yhtenäinen manner, jos tuijotetaan neuvostoajan edesottamuksia. Oli kylmä sota, jota varjostivat useat vallanvaihdokset entisissä itäblokin maissa. Baltia oli täysin ikeen alla, kuten itäinen osa Saksasta. Silti juuri saksalaiset ovat pyrkineet luomaan taloudellisia siteitä Venäjään yhä, jotta EU:n perimmäinen tarkoitus voi toteutua. Ajatus avoin sodan hulluuteen, ymmärrystä tuo rauhan kaipuuseen.

  Aiheen antoi:

  https://www.expressen.se/ledare/ylva-nilsson/putin-ar-pa-vag-in-i-varmen-tanker-lofven-agera/
   
 7. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Pitkän aikavälin geopoliittinen arviointi vaatii tietysti myös aiemman aikakauden ymmärtämistä, koska sitä ei voida siirtää nykyaikaan sinällään. Ruotsi oli aikanaan suurvalta sekin, eikä sumeillut käyttää suomalaisia sotilaina kaukana Euroopassa. Nykyään Suomi on eturintama jälleen, kun on solmittu uusia yhteistyökuvioita läntisten lähinaapureiden kanssa. Toki on tarpeen saada aikaan vastavoima, jonka kaikki joutuvat ottamaan huomioon, jos päättävät hyökätä.

  Viime päivinä on joutunut ihmettelemään median kirjoituksia pankkien miinuskoroista, mutta ruotsalaisissa julkaisuissa kerrotaan, että tarkoitus on saada aikaan rahaa puolustusta varten säätämällä pankkivero. Säästäväiset yksilöt asetetaan maksumiehiksi uusille aseille, jos Ruotsin vasemmistoväritteinen hallitus saa tahtonsa lävitse. Suomessa tilanne on samankaltainen kuin länsinaapurissa, sillä uudet asejärjestelmät ovat kalliita.

  Viime hallitus käytti karuja keinoja saadakseen rahaa valtion kirstuun, mutta nykyinen vaikuttaa toimivan työväestöäkin vastaan valtiollisen yrityksen kautta. Posti maksaa huimat summat jo nyt, mutta kykenee lisäämään osuuttaan, kun käyttää laissa olevia porsaanreikiä hyödyksi. Ehkäpä jokainen sentti on saatava pysymään valtiolla keinolla millä hyvänsä, sillä oma puolustus on kaikkein halvin vaihtoehto säilyttää kamara ja ilmatila merialueiden lisäksi länsimaiden katraassa.
   
  Last edited: 31.08.2019
 8. vierailija Vierailija

  Pankkivero tulee, lähinnä kai se taas koskee vanhuksia jotka makuuttaa satojatuhansia pankkitilillään kun eivät luota mihinkään..
   
 9. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tässä tämä uutinen pankkiverosta, josta Ruotsin hallitus on päässyt jo yksimielisyyteen. Tuskin pankit maksavat omasta pussistaan, vaan ottavat käyttöön miinusveron, jolla aseiden ostot rahoitetaan. Säästäväiset ihmiset joutuvat siis maksumiehiksi, sillä velkaa ottavien korkoja ei nosteta, koska kuluttajia pyritään hemmottelemaan aktivoimalla kysyntää.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/...varstillskottet-ska-finansieras-med-bankskatt
   
 10. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Pankkivero tarkoittaa sitä, että valtio ottaa osansa rahoituslaitosten voitoista korvamerkittynä itselleen puolustusvoimien käyttöön. Näin siis Ruotsissa, jos uutisiin on uskominen. Rahamaailman pohatat eivät luovu helpolla tuloistaan, joten he maksattavat veron asiakkailleen.

  Miinuskorkoiset säästötilit ovat pankin keino lisätä tuloja, jottei nykyisistä voitoista tarvitse maksaa valtion vaatimia puolustusrahoja. Isänmaallisiksi joutuvat siis säästäväiset ihmiset, joista osa on iäkkäitä ja osa ilmeisen nuoria, jotka säästävät alkupääomaa ensikodin ostoon.
   
 11. Kompiainen. Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  5 656
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ulkoministeri Pekka Haaviston näkemys Venäjän suhteista on kyllä vihreän puolueen uusi ulottovuus, josta kannattaa muidenkin ottaa oppia. Geopoliittisesti on otettava huomioon pitkän aikavälin jänne, joka osoittaa, ettei Venäjä ole ollut uhka länsimielisille. Georgiassa ja Ukrainassa ainoastaan itämieliset ovat venäläisten ystävinä.

  EU:n perimmäinen tahto on saada aikaan rauha mantereelle, eikä se ole mahdollinen, jos koko ajan hierotaan sotaisuuksia itänaapurin kanssa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron yrittää nyt saada aikaan ystävyyttä, joka perustuu kummankin osapuolen hyväksyntään. Eikä rauha ole mahdollinen, jollei Ukrainan osalta saada aikaan geopoliittinen ratkaisu, jonka kumpikin osapuoli voi hyväksyä.

  Aiheen antoi:

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006228285.html


  (Hyvä, että Ranskan aktiivisuus rauhan kysymyksissä saa myönteistä julkisuutta, vaikka balttien ja eräiden pohjoismaalaisten näkemykset ovat vastakkaisia.)
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti