Hae Anna.fi-sivustolta

Se on sitten voi voi

Viestiketju osiossa 'Vapaaehtoinen lapsettomuus' , käynnistäjänä SinZin, 21.08.2008.

 1. toisen asunto Vierailija

  Aivan samaa mieltä, jotkut lapset käyttäytyvät näin. Siksi minä ja mieheni emme hankikaan lapsia. Mutta kasvatus tehoaa, terveet, norm., lapset eivät riehu. Ja annas olla, jos menisi sanomaan siitä vanhemmille..

  Viimeinen virkkeesi mietityttää, kerron esimerkin: miksi vanhemmat sitten vievät lapsen ravintolaan syömään, häihin pienenä, hautajaisiin, koulun päätösjuhlaan, oppimaan tapoja ihmisten keskelle, jos lasten äo ei kerran riitä siihen? Kaupat täynnä riehuvia ja kiljuvia muksuja, koska niille ei yksinkert. mahda mitään?

   
 2. SinZin Vierailija

  "Jos joku aikuinen ihminen ei ymmärrä mitä ongelmia liittyy siihen että maan kantaväestö korvataan kielitaidottomilla pakolaisilla tai muuten vaan täysin erilaiset arvot omaavilla maahanmuuttajilla niin eihän sitä hänelle pysty selittämäänkään. Kun ei mene jakeluun niin ei mene. Mikä muuten on logiikkasi siinä että muualla maailmassa ihmiset saavat rauhassa lisääntyä ja sitten tunkea pahan paikan tullen tänne, mutta suomalaisten pitää lakata lisääntymästä ja luovuttaa maansa muiden käyttöön? Todella älykästä. Mieluummin siis katselet täällä muslimeja jotka eivät saa rajoittaa syntyvyyttään kuin suomalaisia jotka jo rajoittavat sitä."

  Olipa tosi rasistinen kannanotto. Mikäköhän suomalaisista tekee niin upeita ihmisiä, että heitä pitäisi ihan rotuna suojella? Sitä paitsi syrjäyttiväthän erilaiset arvot ja eri kielen omaavat suomalaisetkin aikoinaan tänne saapuessaan maan kantaväestön lupia kyselemättä. Eikä siitä näytä olevan mitenkään pahoillaan muut kuin saamelaiset itse. Sama juttu intiaanien ja lukuisten muiden luonnonkansojen kohdalla, eikä heiltäkään kysytty halusivatko he uutta tilaa etsiviä erilaisia ihmisiä maittensa kamaralle. Ehkäpä nyt vain saadaan maistaa samaa lääkettä.

  Kyllä olen sitä mieltä, että lisääntymistä pitäisi rajoittaa erityisesti kehitysmaissa, mutta se ei silti oikeuta meitä lisääntymään täällä kuin pupulan jussit. Olettekos miettineet sitä, että jos meitä on täällä liikaa kuppaamassa köyhemmistä maista tuotavaa halpaa ruokaa ja hyödykkeitä, niin ehtyy sekin lähde jonain päivänä. Länsimainen hyvinvointimme on pitkälti rakennettu sen varaan, että joillain muilla menee jossain kaukana todella huonosti.

  Kirjoittajalle ei juolahda mieleen, että myös muualta tulijat integroituvat ajan kuluessa yhteiskuntaamme ja joutuvat opettelemaan sen tavoille. Jos ei tulija vielä opi täydellisesti suomenkieltä tai kulttuuria, niin seuraava sukupolvi ainakin. Oppivat todennäköisesti myös ehkäisyn ja perhepolitiikan alkeet, saavat koulutusta ja lisääntyvät paljon vähemmän maassa, jossa perhesuunnitteluun on sentään mahdollisuus. Kyllä se muutos tapahtuu hitaasti niinkin päin.

  Sivistystä on muuallakin kuin Suomessa, eikä muualta tule tänne pelkästään pohjasakkaa, (eikä myöskään pelkästään muslimeja) -jos niin väität niin olet kyllä kelpo arjalainen. On täällä nähty niitä työteliäitäkin maahanmuuttajia, jotka tekevät ne hommat, jotka eivät enää ylikoulutetulle ja itseään jotenkin parempina ihmisinä pitäville suomalaisille maistu. Keneltä esim. ostat pizzasi, kuka siivoaa toimistosi ja kuka ajaa työmatkabussiasi?

  Juttelin tuossa aikanaan pakolaisena suomeen tulleen, kotimaassaan menestyneen lakinaisen kanssa, joka oli Suomessa ottanut koulutustaan reippaasti alempaa työtä vain siksi, että hänellä vaikutti olevan kova työmoraali ja tahto vaikuttaa elämäänsä. Kuinkakohan moni suomalaisista lakimiehistä tekisi vastaavaa.
   
 3. toisen asunnolle Vierailija

  "Aivan samaa mieltä, jotkut lapset käyttäytyvät näin. Siksi minä ja mieheni emme hankikaan lapsia. Mutta kasvatus tehoaa, terveet, norm., lapset eivät riehu. Ja annas olla, jos menisi sanomaan siitä vanhemmille.. "

  Käsitit varmaan kirjoitukseni väärin sillä nimenomaan sanoin että terveet lapset nimenomaan "reihuvat", juoksevat ja leikkivät. Lapsesta kuuluu huolestua siinä vaiheessa kun tuo toiminta loppuu, silloin lapsi on sairas. Lapselta ei voi odottaa kärsivällisyyttä istua hiljaa paikallaan yhtä pitkään kuin aikuiselta. Mutta toki lapsia kuuluu komentaa ja heitä kuuluu kasvattaa. Tuntuu vaan että velat odottavat lapsilta samaa käytöstä kuin aikuisilta. Kasvatus tosiaan tehoaa. Kun lapselle opettaa käytöstapoja niin kyllä hän ne jo aika pienenä oppii. Kohtuuttomia vaatimuksia ei kuitenkaan kannata asettaa.

  "Viimeinen virkkeesi mietityttää, kerron esimerkin: miksi vanhemmat sitten vievät lapsen ravintolaan syömään, häihin pienenä, hautajaisiin, koulun päätösjuhlaan, oppimaan tapoja ihmisten keskelle, jos lasten äo ei kerran riitä siihen? Kaupat täynnä riehuvia ja kiljuvia muksuja, koska niille ei yksinkert. mahda mitään? "

  Miksikö? Koska vanhemmilla on oikeus osallistua kyseisiin tilaisuuksiin vaikka vanhempia ovatkin. Ja koska lapsille on aika vaikea opettaa ravintolassa käyttäytymistä jos sinne ravintolaan ei edes mennä. Ja kyllähän riehuvalle lapselle mahtaa jotakin jos haluaa. Lapsi ei silti välttämättä ymmärrä mitä teki väärin. En muuten tiedä missä sinä käyt kaupassa mutta ikinä en ole ollut yhdessäkään kaupassa joka on täynnä kiljuvia muksuja. Harvemmin sattuu edes pari samalle reissulle.


   
 4. SinZinille Vierailija


  "Olipa tosi rasistinen kannanotto. Mikäköhän suomalaisista tekee niin upeita ihmisiä, että heitä pitäisi ihan rotuna suojella? Sitä paitsi syrjäyttiväthän erilaiset arvot ja eri kielen omaavat suomalaisetkin aikoinaan tänne saapuessaan maan kantaväestön lupia kyselemättä. Eikä siitä näytä olevan mitenkään pahoillaan muut kuin saamelaiset itse. Sama juttu intiaanien ja lukuisten muiden luonnonkansojen kohdalla, eikä heiltäkään kysytty halusivatko he uutta tilaa etsiviä erilaisia ihmisiä maittensa kamaralle. Ehkäpä nyt vain saadaan maistaa samaa lääkettä."

  Tuo rasismikortti onkin näppärä vetää esiin silloinkin kun siitä ei ole kyse. Yhtä hyvin minä voisin sanoa sinua rasistiksi koska haluat estää suomalaisten lisääntymisen ja näin koko kansan. Ei suomalaisia pidä sen enempää suojella kuin ketään muutakaan mutta miksi suomalaisilla pitäisi olla pienempi oikeus elellä tällä pallolla kuin muillakaan? Ja se mitä suomalaiset tänne saapuessaan tuhansia vuosia sitten kenties tekivät tuskin oikeuttaa modernissa yhteiskunnassa samanlaiseen käytökseen. Kun muuten toivot tänne niitä ulkomailta tulevia pienen ekologisen jalanjäljen ihmisiä niin kuvitteletko että esim. somalialaisen maahanmuuttajan ekologinen jalanjälki suomessa on yhtä pieni kuin somaliassa. On aivan sama kuka tätä maata asuttaa, suomen elintaso takaa sen että oli ihmisen alkuperä mikä tahansa, ekologinen jalanjälki kyllä kasvaa länsimaiselle tasolle.

  "Kyllä olen sitä mieltä, että lisääntymistä pitäisi rajoittaa erityisesti kehitysmaissa, mutta se ei silti oikeuta meitä lisääntymään täällä kuin pupulan jussit. Olettekos miettineet sitä, että jos meitä on täällä liikaa kuppaamassa köyhemmistä maista tuotavaa halpaa ruokaa ja hyödykkeitä, niin ehtyy sekin lähde jonain päivänä. Länsimainen hyvinvointimme on pitkälti rakennettu sen varaan, että joillain muilla menee jossain kaukana todella huonosti."

  Et ilmeisesti sisäistänyt sitä faktaa että suomalaiset eivät todellakaan lisäänny kuin pupujussit vaan syntyvyys on ollut vuosikymmenten ajan laskussa ja laskee edelleen.
  Mitä tulee halvan ruuan kuppaamiseen niin nuo kyseiset luonnonvarat tuskin loppuvat muuten kuin jatkuvien luonnonkatastrofien seurauksena. Kasvit kasvavat kyllä joka vuosi uudelleen, kyse ei ole mistään öljystä. Ja tuohon muiden hyväksi käyttöön: Mikäli et halua kupata heikompiosaisten ruokaa, osta kotimaista tavaraa. Se on erittäin kannatettava tapa tukea suomen taloutta ja toteuttaa samalla sen ettei köyhempien maiden ruokaa kupata. Samalla säästät vähän maapalloa kun appelsiinejasi ei lennätetä suomeen (vaikka jokuhan niitä täällä kuitenkin syö.) Ei siis tarvitse lakata lisääntymästä jotta köyhempien maiden ruokavarojen käyttö loppuu. Oletko muuten ajatellut johtuuko köyhien maiden pahoinvointi siitä että sieltä tuodaan ruokaa tänne vai menisikö heillä vielä huonommin mikäli niitäkään vientituotteita ei olisi. Who knows. Mutta suomessa esim ollaan erittäin tyytyväisiä siihen että meillä on mahdollisuus viedä puuta ulkomaille eikä sitä pidetä riistona.

  "Kirjoittajalle ei juolahda mieleen, että myös muualta tulijat integroituvat ajan kuluessa yhteiskuntaamme ja joutuvat opettelemaan sen tavoille. Jos ei tulija vielä opi täydellisesti suomenkieltä tai kulttuuria, niin seuraava sukupolvi ainakin. Oppivat todennäköisesti myös ehkäisyn ja perhepolitiikan alkeet, saavat koulutusta ja lisääntyvät paljon vähemmän maassa, jossa perhesuunnitteluun on sentään mahdollisuus. Kyllä se muutos tapahtuu hitaasti niinkin päin."

  Haluat siis suomalaisten lopettavan lisääntymisen jotta suomeen voidaan tuoda ulkomailta ihmisiä jotka ehkä kahden-kolmen sukupolven kuluttua lisääntyvät yhtä vähän kuin suomalaiset nyt? Todella järkevää. Tiedätkö paljonko rahaa vie tuo ulkomaalaisten kotiuttaminen ennen kuin he ovat tuottavia veronmaksajia? Jonkun on täällä rahoitettava tuo toiminta (= suomalainen veronmaksaja, joita ei mallisi mukaan enää pidä tulla lisää). Kyse ei monien maahanmuuttajien kohdalla myöskään ole siitä etteivät oppisi perhesuunnittelua vaan siitä ettei se kulttuuri- tai uskontosyistä aina ole mahdollista toteuttaa. Maahanmuuttajien kyky sopeutua vallitsevaan kulttuuriin näkyy oikein hyvin esim siinä ettei kouluissa saisi enää viettää joulujuhlaa koska se ei muslimeille sovi. Hyvinpä ovat sopeutuneet. En ylipäätään ymmärrä miksi nuo maahanmuuttajat pitäisi tuoda tänne perhesuunnittelukoulutukseen. Eikö kaikkein järkevintä, taloudellisinta, inhimillisintä ja vähiten konflikteja aiheuttavaa olisi että ihmiset saisivat elää omissa yhteiskunnissaan ja valistusta vietäisiin sinne?

  "Sivistystä on muuallakin kuin Suomessa, eikä muualta tule tänne pelkästään pohjasakkaa, (eikä myöskään pelkästään muslimeja) -jos niin väität niin olet kyllä kelpo arjalainen. On täällä nähty niitä työteliäitäkin maahanmuuttajia, jotka tekevät ne hommat, jotka eivät enää ylikoulutetulle ja itseään jotenkin parempina ihmisinä pitäville suomalaisille maistu. Keneltä esim. ostat pizzasi, kuka siivoaa toimistosi ja kuka ajaa työmatkabussiasi?"

  Olet aivan oikeassa. Suomeen tulee myös paljon työteliästä väkeä (joista muuten suurin osa kuitenkin on muslimeja. Katsopa mistä maista tänne eniten muutetaan. Eikä muslimeissa ole mielestäni sen enempää vikaa kuin muissakaan joten unohda jo nuo rasismikommentit). Joka tapauksessa sen työteliäänkin maahanmuuttajan kotouttamiseen kuluu rahaa ja aikaa. Olen myös melko varma että jokainen heistä asuisi mieluummin omassa kotimaassaan mikäli se olisi mahdollista ja siksi en ymmärräkään miksi on mielestäsi hyvä vaihtoehto että ihmiset joutuvat muuttamaan maapallon toiselle puolelle.

  "Juttelin tuossa aikanaan pakolaisena suomeen tulleen, kotimaassaan menestyneen lakinaisen kanssa, joka oli Suomessa ottanut koulutustaan reippaasti alempaa työtä vain siksi, että hänellä vaikutti olevan kova työmoraali ja tahto vaikuttaa elämäänsä. Kuinkakohan moni suomalaisista lakimiehistä tekisi vastaavaa. "

  Ei varmasti yksikään. Mutta aika moni suomalainen lakimies ottaisi mitä tahansa työtä vastaan jos olisivat samanlaisessa asemassa kuin tuo pakolainen. Siksi mielestäni olisi tehtävä kaikki mahdollinen jotta ihmiset eivät joutuisi muuttamaan ties mihin ja ottamaan vastaa työtä jota eivät halua. Paljon parempi vaihtoehto kaikille on että ihmiset saavat asua omassa ympäristössään eikä heitä raahata suomeen paikkaamaan sukupuuttoon kuolleita suomalaisia tai perhepolitiikkaa oppimaan.

  Kun muuten paasaat suomalaisen (lapsiperheen) ekologisesta jalanjäljestä niin kaiketi unohdat että asumme maassa jossa suurimman osan vuodesta tarvitaan lämmitystä. On helppo pitää ekoloinen jalanjälki pienenä kun ilmasto on ympäri vuoden lämmin. Aihetta käsiteltiin viimeksi tänään nelosen uutisissa. Eniten päästöjä aiheutti lämmitys, sen jälkeen ruokaostokset ja kolmanneksi autot. Eli 2/3 on täysin lapsista riippumattomia päästöjä. Samat päästöt nousisivat ilmaan ilman lapsiakin.
   
 5. SinZin Vierailija

  "Miksi on mielestäsi hyvä vaihtoehto että ihmiset joutuvat muuttamaan maapallon toiselle puolelle."

  Ei se ole mikään hyvä vaihtoehto, herran jestas sentään. Monelle tulijalle se on viimeinen pakko. Ei pakolaisia huvin vuoksi tai väkisin raahata tänne, vaan heitä otetaan vastaan siksi, että he ovat jo olemassa olevia, eläviä ihmisiä, joilla on vaikeuksia selvitä hengissä kotimaassaan.

  Täällä ei ole vielä liikaa väkeä ja on siten mahdollista antaa esim. velan tyhjäksi jättämä jälkeläisen jalansija muista maista tuleville hädänalaisille. Pakolaisten ottamista voi perustella jo silläkin, että sodan jaloista lähti aikoinaan suomalaisiakin ulkomaille pakoon ja humaaniuden nimissä heitäkin autettiin.

  Suomalaisen rodun säilyttäminen on joka tapauksessa surkea tekosyy sille, miksi niitä jälkeläisiä on välttämättä hankittava. En ole edelleenkään estämässä kenenkään hankkiutumista raskaaksi (paitsi itseni), mutta pidän ihmisten ajattelematonta "mulla on kuule oikeus lisääntyä ihan just niin paljon kun mua huvittaa" -asennetta typeränä, itsekkäänä ja lyhytnäköisenä rodusta, asuinpaikasta ja kansallisuudesta riippumata.
   
 6. SinZin Vierailija

  "Eli 2/3 on täysin lapsista riippumattomia päästöjä. Samat päästöt nousisivat ilmaan ilman lapsiakin."

  Eli sinun mielestäsi lapset eivät kasva koskaan aikuisiksi? No sinun kohdallasi se näyttäisi ainakin noiden kommenttien lapsellisuuden perusteella toteutuneen.
   
 7. toisen asunto Vierailija

  "Käsitit varmaan kirjoitukseni väärin sillä nimenomaan sanoin että terveet lapset nimenomaan "reihuvat", juoksevat ja leikkivät. Lapsesta kuuluu huolestua siinä vaiheessa kun tuo toiminta loppuu, silloin lapsi on sairas. Lapselta ei voi odottaa kärsivällisyyttä istua hiljaa paikallaan yhtä pitkään kuin aikuiselta. Mutta toki lapsia kuuluu komentaa ja heitä kuuluu kasvattaa. Tuntuu vaan että velat odottavat lapsilta samaa käytöstä kuin aikuisilta. Kasvatus tosiaan tehoaa. Kun lapselle opettaa käytöstapoja niin kyllä hän ne jo aika pienenä oppii. Kohtuuttomia vaatimuksia ei kuitenkaan kannata asettaa. "

  "Miksikö? Koska vanhemmilla on oikeus osallistua kyseisiin tilaisuuksiin vaikka vanhempia ovatkin. Ja koska lapsille on aika vaikea opettaa ravintolassa käyttäytymistä jos sinne ravintolaan ei edes mennä. Ja kyllähän riehuvalle lapselle mahtaa jotakin jos haluaa. Lapsi ei silti välttämättä ymmärrä mitä teki väärin. En muuten tiedä missä sinä käyt kaupassa mutta ikinä en ole ollut yhdessäkään kaupassa joka on täynnä kiljuvia muksuja. Harvemmin sattuu edes pari samalle reissulle. "


  [/quote]

  Sinun mielestäsi terve lapsi riehuu, juoksee ja leikkii, eli hän saa siis niin tehdä, koska lapselta ei voi kehitystasonsa mukaan aina odottaa hyvää käytöstä? Minusta lapsi taa voi olla terve, ja silti tämä voi noudattaa käytöstapoja. Mikä on kohtuuton vaatimus lapselle?

  Vanehmmilla on oikeus mennä juhliin, vaikka lapsi ei osaisi käyttäytyä? Lapsi ei opi ravintolan käytöstapoja, jollei mene ravintolaan, entä ne muut asiakkaat, heidän oikeutensa?
   
 8. diidaaduu Vierailija

  Niin, vanhemmilla on aina oikeus tehdä ihan mitä ja missä vaan, koska heillä on se oikeus. Lasten hankinta (joojoo, lapsia saadaan, nehän tupsahtaa ihan tyhjästä, toiko kenties haikara?) on kuitenkin valintakysymys ja tietyillä valinnoilla on tietynlaisia seuraamuksia. Totta helkkarissa lapsia voi viedä terrorisoimaan ihan minne vain, mutta turha on kyyneliä tihrustaa jos muita paikalla olevia ei nämä pienet kullannuppuiset ihastuta ihmeemmin. Katsos kun muillakin ihmisillä on niitä oikeuksia, kamala juttu eikö?
   
 9. SinZinille Vierailija

  Unohdat nyt sen että suomessa (ja ylipäätään länsimaissa) lisääntyminen on hallittua toisin kuin esim. Afrikassa ja harvat länsimaiset ihmiset ajattelevat että lisäännympä tässä nyt niin paljon kuin huvittaa ja hankkii 10 lasta.

  Pakolaisten ottamista en missään nimessä vastusta, MUTTA mielestäni on typerää vaatia suomalaisia lopettamaan lasten teko sen syyn varjolla että pakolaisia mahtuisi tänne enemmän. Siinähän tavallaan siirretään kurjuus yhdestä paikasta toiseen. Pakolaisten olot kyllä paranevat mutta toisaalta iso osa suomalaisista ei saisi enää toteuttaa halujaan elämässä. Kaikki ihmiset eivät saa nautintoa esim. töistä, jotkut saavat sen perheestä ja mielestäni ihmisellä tulee silloin olla oikeus myös hankkia perhe.
   
 10. SinZinille Vierailija

  En ole väittänyt noin, joten kannattaa ehkä jättää nuo lapsellisuuskommentit johonkin toiseen yhteyteen. Mutta kun keskustelu usein syyllistää lapset saatuttamisesta niin asiahan ei ole aivan niin vaan vastuu päästöjen suuruudesta kyllä on aikuisten käsissä.
  Ja koska suomessa syntyvyys on kuitenkin laskussa ja jokainen syntyvä sukupolvi on pienempi kuin esim. nykyisten 70-vuotiaiden ikäluokat niin suomen väkiluku (ja sitä kautta päästöt) pienenevät kyllä koko ajan. Kun vanhoja (suurempia sukupolvia) kuolee pois saatuttamasta ja tilalle tulee lukumääräisesti vähemmän lapsia niin kulutushan ei silloin ainakaan nouse mikäli nykyiset aikuiset kasvattavat lapsensa ekologisiin periaatteisiin. (Ja viime aikaisista uutisista päätellen haluavat kasvattaa.)
   
 11. Lapsenvihaajille Vierailija

  Sinun mielestäsi terve lapsi riehuu, juoksee ja leikkii, eli hän saa siis niin tehdä, koska lapselta ei voi kehitystasonsa mukaan aina odottaa hyvää käytöstä? Minusta lapsi taa voi olla terve, ja silti tämä voi noudattaa käytöstapoja. Mikä on kohtuuton vaatimus lapselle?

  Vanehmmilla on oikeus mennä juhliin, vaikka lapsi ei osaisi käyttäytyä? Lapsi ei opi ravintolan käytöstapoja, jollei mene ravintolaan, entä ne muut asiakkaat, heidän oikeutensa? [/quote]

  Ymmärryskykysi ei näköjään suuriin riitä. Sanoin että terve lapsi leikkii, juoksuu ja riehuu, MUTTA hänet saa myös kuriin. En sanonut että hänellä on oikeus tehdä mitä vaan. Sen jätit tajuamatta kun riitaa on taas pakko jostain saada aikaiseksi.

  Jos kutsussa lukee että lapset on kutsuttu niin totta mooses vanhemmilla on oikeus mennä ja ottaa lapset mukaan. Kutsujahan on silloin tehnyt valinnan että lapset saavat tulla. Mikäli kutsussa lukee pelkkien vanhempien nimi, niin lapset jäävät kotiin.
  Jos sinä et kestä lapsia niin en näe mitään syytä siihen että lapset pitäisi sulkea sisälle kunnes ovat aikuisia. Sinä voit silloin päättää olla menemättä ravintolaan tai mennä sellaiseen ravintolaan joka ei ole lapsiperheiden suosiossa. Minuakin nyppivät juopot mutten silti kuvittele että minun hyvinvointini takia he eivät saisi liikkua missään missä minä liikun.
   
 12. Kuka on kyynelehtinyt siksi etteivät kaikki pidä lapsista? Käsittääkseni on ihan sama pitävätkö kaikki lapsista. Kyse on siitä onko ihmisillä kuitenkin oikeus tehdä lapsia siitäkin huolimatta että kaikki ihmiset eivät niistä pidä. Ihan kuin maailman pitäisi pyöriä velojen tahdon ympärillä ja muiden pitäisi luopua lapsihaaveistaan kun velat niin kärsivät lapsista. (Tosin kuten on huomattu niin löytyy niitä hiukan fiksumpiakin veloja jotka eivät lapsista häiriinnyt.)

  Ja muuten: vanhemmilla tosiaan on ihan yhtäläinen oikeus tehdä ihan mitä haluavat kuin sinullakin. Sinulla on oikeus olla tekemättä lapsia (siitäkin huolimatta että päättäjät mielellään näkisivät sinun niitä tekevän) ja muilla on oikeus tehdä lapsia.
   
 13. niin varmaan Vierailija

  "Tosin kuten on huomattu niin löytyy niitä hiukan fiksumpiakin veloja jotka eivät lapsista häiriinny."

  Äläpäs nyt sekoita asioita keskenään. Se, että ei häiriinny lasten mellastamisesta ei todellakaan ole fiksuudesta kiinni. Vaan joko siitä, että sietää tavallista paremmin melua ja riehuntaa tai siitä että ei syystä tai toisesta ilkeä näyttää olevansa siitä häiriintynyt.

  Melunsietokyky ei ole sama asia kuin älykkyys, vaikka äidit niin mieluusti ajattelevatkin.
   
 14. diidaaduu Vierailija

  Jep jep, kuurothan ne vasta mensaa kansoittavat. Ehkä tästä myös juontaa iän tuoma viisaus kun kuulo on alentunut! ;-)

  Totta helkkarissa minulla on oikeus olla vela, mitä ihmeessä sitä ihmeemmin erikseen sanomaan. Samalla on oikeus muiden lisääntyä niinkuin lystäävät, mutta ihan vain näiden ihmisten kannalta olisi hyvä ymmärtää että sillä valinnalla on jotain seuraamuksia. Otetaan vaikka esimerkiksi häät: alle kouluikäiset lapset saattavat herkästi turhautua papin puhuessa saati sitten että vauvalle iskee nälkä. Velana, kas kummaa minulla ei ole ongelmaa siitä miten pidetään jälkikasvu (jota ei tietenkään ole) hiljaisena ja rauhallisena. Sen sijaan kunnan tonttijonoihin minun on turha edes ajatella menevänsä (toisaalta en haluaisi asua liian tiivisti rakennetussa lapsiperhehelvetissä, ellen sitten kunta tarjoa kuulosuojaimia kaupan päälle).

  Ihmisillä on ylipäätään oikeus tuntea ja ajatella miten haluavat, miellytti se mammoja tai ei. Jos vaikka siellä häissä koko pesue huutaa ja kirmaa kilpaa niin on oikeutettua että vaikka morsian ei ihan onnesta soikeana ihastele ei-toivottua sirkusnumeroa. Eikä se tee morsiamesta kamalaa ja pahaa lastenvihaajaa tai ihan hirrrveetä äärivelaa.

  Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Erilaisuus on rikkautta, eikö, mammat?
   
 15. Daadaa.. Vierailija

  Vai että mammat. Ensinnäkin minä olen lapseton. Ja toisekseenkin minusta keskustelun ongelma ei ole ollut etteivät äidit sallisi velojen olla veloja vaan se että velat kiusaantuvat niin valtavasti siitä että jotkut hankkivat lapsia. Ihan käsittämätöntä miten paljon se voi joitakin häiritä. Mielestäni missään vaiheessa kukaan ei tässäkään ketjussa ole vaatinut että kaikkien pitäisi ihestella lasta jos se huutaa raivokohtauksen kourissa. Mutta onhan se vähän kummallista että eräskin täällä kommentoi että on törkeää miten äidit vaunuineen poistuvat bussista ensimmäisenä. Kuka edes kiinnittää huomiota tuollaiseen?

  En tiedä miten paljon liioittelette kun kirjoitatte näitä kommentteja mutta minä en ole ollut yhdessäkään kaupassa/ravintolassa/häissä/missään muuallakaan jossa lapsilauma juoksisi täysin holtittomasti ympäriinsä ilman että vanhemmat edes yrittävät saada lastaan kuriin. Olen kyllä huomannut että yksi tai kaksi lasta saattaa pitää ääntä, ehkä itkeä nälkäänsä ja että vanhemmat sitten (kiusaantuneena) yrittävät rauhoittaa lastansa jonka jälkeen useimmat lähtevät esim kirkoska hetkeksi ulos sen lapsen kanssa. Ehkä teille sitten vain on sattunut todella huono tuuri mutta minä en ole huomannut lapsia suureksi ongelmaksi missään. Paljon kiusallisempaa ja häiritsevämpää minusta on esim se että lähes joka häissä osa porukasta on niin tuhannen kännissä että meno käy todella villiksi. Mieluummin melkein lasta katselen.

  Että nimenomaan, annetaan kaikkien kukkien todellakin kukkia ja niiden tehdä lapsia jotka niitä haluavat. Ja ollaan itse rauhassa veloja ja yritetään kiinnittää vähän vähemmän huomiota muiden elämäntapaan.
   
 16. toisen asunto Vierailija


  Nimmari Lapsenvihaajille

  "Ymmärryskykysi ei näköjään suuriin riitä. Sanoin että terve lapsi leikkii, juoksuu ja riehuu, MUTTA hänet saa myös kuriin. En sanonut että hänellä on oikeus tehdä mitä vaan. Sen jätit tajuamatta kun riitaa on taas pakko jostain saada aikaiseksi.

  Jos kutsussa lukee että lapset on kutsuttu niin totta mooses vanhemmilla on oikeus mennä ja ottaa lapset mukaan. Kutsujahan on silloin tehnyt valinnan että lapset saavat tulla. Mikäli kutsussa lukee pelkkien vanhempien nimi, niin lapset jäävät kotiin.
  Jos sinä et kestä lapsia niin en näe mitään syytä siihen että lapset pitäisi sulkea sisälle kunnes ovat aikuisia. Sinä voit silloin päättää olla menemättä ravintolaan tai mennä sellaiseen ravintolaan joka ei ole lapsiperheiden suosiossa. Minuakin nyppivät juopot mutten silti kuvittele että minun hyvinvointini takia he eivät saisi liikkua missään missä minä liikun. "

  /quote]

  Kumma, että Minun ei ole tarvinnut kommentoida aikuisten ihmisten äota ja ymmärryskykyä tällä palstalla. Kommentoin lapsen äota, jonka sinä muuten nostit esille, ja myös sitä sanomaasi seikkaa, että Lapsilta ei voi vaatia samoja käytöstapoja kuin aikuiselta. Se, etten ole samaa mieltä kanssasi näistä, ei ole riidan haastamista.

  Jos lapset kutsutaan juhlaan, on kutsujalla myös oikeus odottaa, että lapset osaavat jo käyttäytyä, eivätkä tule juhlaan harjoittelemaan. Monta kertaa olen lukenut esim. häähumua-palstalla, että vanhemmat eivät mene ollenkaan, jos muksujakaan ei ole kutsuttu, tekosyynä mm. lapsenvahtiongelma.

  Kyllä niitä pöytätapoja voi opetella myös kotona, haarukoita, veitsiä, lautasia on jokaisen kotona, ja pöytäliinankin voi heittää, jos on tarvis. Ravintolaan ei mennä harjoittelemaan, varmaan jokainen opettaa kotonakin ennen ekaa koulupäivää edes jotain aakkosia. Miksi minun pitäisi pysyä poissa ravintolassa, koska minä osaan ne pöytätavatkin? Kuka on sanonut, minäkö, että lasten pitäisi pysyä sisällä, kunnes ovat aikuisia?   
 17. diidaaduu Vierailija

  Kyllä kotona pitäisi ensiksi ne tavat oppia, eikä niitä nosteta esille vasta julksilla paikoilla. Hyvin opetetuilla tavoilla pötkii todella pitkälle esimerkiksi ravintolassa, häissä tai kaupassa. Eräänlainen lapsen kasvattamatta jättäminen on verrattavissa kaltoin kohteluun - sillähän ihan tarkoituksella annetaan lapselle hyvin laihat eväät elämäntaivalta varten.

  daadaa: vai että minä olen kirjoitellut niin että muut eivät saisi lisääntyä ja että minua häiritsee kaikki kakarat. Suosittelen lämpimästi koulunpenkkiä, sillä veikkaan että rouva-velan lukutaidossa on jotain vikaa. Ekalla luokalla on sitä ehanaa elämänmakuista menoa ja niitä pilttejä on mukavasti ympärillä, niistähän sinä tykkäät niin kovin. Mikset samantien omaa hanki? ;-)
   
 18. lapsen vihaajille Vierailija

  "Jos lapset kutsutaan juhlaan, on kutsujalla myös oikeus odottaa, että lapset osaavat jo käyttäytyä, eivätkä tule juhlaan harjoittelemaan. Monta kertaa olen lukenut esim. häähumua-palstalla, että vanhemmat eivät mene ollenkaan, jos muksujakaan ei ole kutsuttu, tekosyynä mm. lapsenvahtiongelma."

  Jos lapset kutsutaan juhliin niin kutsujalle on varmasti täysin selvillä että esim. neljävuotias lapsi ei käyttäydy kuin aikuinen. Jokaiselle kypsälle aikuiselle on varmasti selvää miten lapsi missäkin iässä käyttäytyy. Kaikkia vain ei satu häiritsemään jos lapsi päästään inahduksen. Mistä päättelet että kyse on tekosyystä jos pari vetoaa lapsenvahtiongelmiin? Itsehän olet eri ketjuissa jankuttanut ettei kukaan halua vahtia sukulaislapsiaan. Sinun jos kenen siis pitäis ymmärtää ettei lapsenvahteja saa kun sinun käsityksesi mukaan edes isovanhemmat eivät halua lapsiaan hoitaa.

  "Kyllä niitä pöytätapoja voi opetella myös kotona, haarukoita, veitsiä, lautasia on jokaisen kotona, ja pöytäliinankin voi heittää, jos on tarvis. Ravintolaan ei mennä harjoittelemaan, varmaan jokainen opettaa kotonakin ennen ekaa koulupäivää edes jotain aakkosia. Miksi minun pitäisi pysyä poissa ravintolassa, koska minä osaan ne pöytätavatkin? Kuka on sanonut, minäkö, että lasten pitäisi pysyä sisällä, kunnes ovat aikuisia?"

  Pöytätapoja voi kyllä opettaa kotona, mutta julkisilla paikoilla käyttäytymistä ei voi. Eiköhän jokaisessa perheessä syömistä opetella mutta jos lapsi ei ikinä pääse ravintolaan niin millä ihmeellä hän voi edes tietää mikä ravintola on, saati miten sielä käyttäydytään. Ei sinun tarvitsekaan pysyä kotona, mutta eipä tarvitse lastenkaan. Kunhan totesin että jos et kestä muita ihmisiä ympärilläsi niin älä liiku ulkona.   
 19. daadaa.. Vierailija

  Voidaan varmaan mennä yhdessä sinne koulunpenkille. Missä kohtaa olen väittänyt sinun sanoneen että muut eivät saa lisääntyä tai että kaikki lapset häiritsevät sinua?
  En muuten hanki omaa lasta koska en halua lasta. Se ei silti tarkoita etteikö välillä hävettäisi suunnattomasti joidenkin velojen tarve lakaista kaikki lapsiin liittyvä maan päältä. Naurettavaa.
   
 20. Gingermint Vierailija

  Se, että vaaditaan lapsilta käyttäytymistä, tarkoittaa siis sitä että halutaan lakaista kaikki heihin löytyvä pois maan päältä. Johan on loogista...
   
 21. toisen asunto Vierailija

  Lapset eivät vain inahtele, ja usein, on sitten missä juhlassa tahansa, ne lapset varastavat sen shown, juoksentelevat, ja isäntä/emäntä saa olla vahtimassa, ja vieraat, etteivät nämä lapset kaada tarjoiluvateja. Minusta lapsia ei aina tarvitse ymmärtää, vain sillä perusteella, että ovat lapsia, pojat ovat poikia jne.

  Olen kritsoinut sitä, että vanhemmat olettavat ystävien sun muiden vahtivan jälkikasvuaan ihan innoissaan. Häähumua-palstalla mielestäni useampi kuin yksi käytti lapsenvahtiongelmaa syynä, etteivät tulleet, vaikka oikea syy oli, ja sanoivat sen palstalla, että pöyristyivät kutsumatta jättämistä.

  Ei sitä käyttäytymistä aleta opettelemaan vasta ravintolassa, perusasiat oltava tiedossa jo ennen, ravintolakeikka tekee kahdelta noin. 50-80 riippuen laadusta, ei siinä ainakaan kiitellä, jos saa väistellä lapsia. Lapsiperhe tuo aina hulinan tullessaan. Aina.

  Ja taas sensuuripyyntö minulle. "älä kirjoita täällä, jos et tiedä tarkkaan lapsiperheiden asioita, pysy sisätiloissa"....

   
 22. diidaaduu Vierailija

  No, sinähän olet yksin uljaana puhtaan valkoisena vastaan meitä kamalia pahoja veloja. Minä en ole kirjoittanut mitään että inahduskin häiritsee, vaan kyllä minulla kulkee suht samoissa rajoissa ärsytyskynnys kuin muilla ihmisillä - niin lapsettomilla kuin lapsekkailla. Ei katsos kaikki äiditkään (sinähän et ollut sellainen, vai mistäs moinen perseen nuolenta?) ihan onnesta pakahdu jos joku lapsukainen tapakasvatuksen puutteessa käyttäytyy epäsopivasti.

  Ihmettelen yhä edelleen: jos lapsi on saanut kunnon tapakasvatuksen vaikka pöytätavoissa niin ravintolassa käyntihän pitäisi sujua moitteettomasti! Ja siis silloinkin vaikka kyseessä olisi se ensimmäinen kerta ravintolassa.
   
 23. Alotta Fagina Vierailija

  Hehe, mietin hetken että oonkos mä käyny itse tänne kirjoittelemassa, mutta sitten tajusin että en, koska miehelläni ei ole vauvakuume. Vielä. Muuten kyllä voisi olla kuin minun kynästäni. :)

  Vaikkei miehelläni olekaan vauvakuumetta vielä, hän on kuitenkin sanonut että lapsia olisi kiva joskus saada, siitäkin huolimatta että itse olen ollut alusta saakka sitä vastaan. Asia on puhuttu niin pitkälle, että olen sanonut että se on joko minä tai lapset, ja jos lapset alkaa kiinnostaa liikaa niin joudut etsimään uuden vaimon. Meillä on pitkälti sama tilanne, mies ei hirveästi ole muiden lapsista kiinnostunut, käymme paljon keikoilla, ravintoloissa, matkustellaan, järjestetään kutsuja jne. Olen sanonut että tästä kaikesta pitäisi luopua ainakin pariksi vuodeksi jos meillä olisi lapsia. Ei olisi siistiä kotia, ei olisi energiaa istua iltaa viinipullon ääressä ja jutella. Elämä pyörisi sen lapsen ympärillä täysin. Mies sanoo hiffaavansa sen, ja välillä sanookin että on se hyvä ettei meillä ole lapsia. Ainakaan vielä.

  Puuh, miehet..

  No anyways, sitä vaan mietin kun sanoit, että miehesti haluaa päätäntävaltaa elämässään. Niin nythän miehelläsi ei tosiaan ole yhtään päätäntävaltaa. Silloin kun toinen haluaa lapsen ja toinen ei, mitään kompromisseja ei voi tehdä. Et voi sanoa miehellesi että no tehdään vähän lasta, et voi antaa hieman periksi. Ymmärrän siis kyllä että miehen mielestä tilanne on epätasa-arvoinen ja väärä, koska nythän parisuhteen toinen osapuoli määrää asiasta TÄYSIN. En missään nimessä sano että tämä olisi sellainen asia, mistä miehen pitäisi saada päättää, tai että naisen pitäisi tässä tilanteessa vaan alistua ja tehdä lapsi. Mutta kässään kyllä että miehellä voi olla tässä tilanteessa aikamoinen sopeutumisen paikka, varsinkin silloin jos parisuhteessa vallitsee muuten keskinäinen tasa-arvo, ja asioista ollaan aina päätetty yhdessä. Tällainen tietynlainen itsemääräämisoikeuden puuttuminen ei ole helppo pala nieltäväksi kenellekään.

  No juu, itse vaan odottelen että päivät kuluu ja vuodet vierii.. Eiköhän jossain vaiheessa tule eteen se tilanne, että mieheni osaa päättää haluaako hän edelleen minut, vai lapset.

   
 24. SinZin Uusi jäsen

  liittynyt:
  14.09.2008
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sattuipa viikonloppuna hauska pieni erävoitto tässä aiheessa, joka vielä kaupan päälle nauratti meitä kumpaakin. Että ei tämä erimielisyys nyt sentään kuolemanvakavaa ole, muuta kuin lasten hankintaa kannattavien mielestä.

  Loiottikin miehen kanssa nenäkkäin punkassa ja en muista mitä keskuteltiin, mutta yhtäkkiä mies tokaisi huolestuneen näköisenä, että "kyllä ne lapset taitavat oikeastaan olla aika hankalia".

  Ja minulta irtosi kerrankin kuin stand up -koomikolta, että "no shit Sherlock!"

  Sitten nauraa räkätettiin ihan hervottomasti.
   
 25. diidaaduu Vierailija

  Tuosta Alotta Faginan kirjoituksesta tuli mieleen se eräs ketju missä homma meni toisinpäin ja nainen ylläripylläri vaan jätti pillerit syömättä ja lopputulos olikin sitten arvattavissa. Eipä mammat vääntäneet siitä itse petoksesta mitään kauheaa porua vaan miehestä leivottiin syyllinen. No, nyt tässä on kauhea poru kun ei sinzin vaan suostu miehellensä lasta tekemään.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti