Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

Sekavihannekset

Viestiketju osiossa 'Keventäjän ruokavinkit' , käynnistäjänä nieW, 12.08.2012.

 1. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Minullekin tuo viilentävä ilmastointi kerrostalossa ja vieläpä Suomessa on ihan uutta ja ensimmäisen kerran sellaisesta kuulin, kun täältä luin.
   
 2. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mistä olet saanut sellaisen käsityksen, että asuisin Pihlajamäessä? En asu siellä päinkään. En myöskään asu Jakomäessä enkä sielläkään suunnalla.
   
 3. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Joku koneellinen juttu tässäkin talossa on, mutta se ei ole päällä 24/7 eli ei esim ole päällä öisin eikä ihan aikaisin aamulla. Se ei vaikuta mitenkään huoneiston ilman lämpötilaan. Lämmitys ei ole päällä kesäisin, mutta aurinko lämmittää asuntoa niin, että alle 24 ei sisäsämpötila kesällä laske ja vain alkusyksystä laskee tuon alle eli talvellakin saattaa tuo lämpötila olla, kun lämmitys on päällä, mutta vähintään 23.
   
 4. Freya Vierailija

  Viilentävän ilmastoinnin vaikutus kerrostalossa syötäviin sekavihanneksiin on päivän ykkösjuttu.
   
 5. tuulettimet Vierailija


  Jos ilmastointi ei toimi, kannattaa hankkia tuulettimia tai sellainen jäähdyttävä pieni laite. Ei maksa paljon ja toimii hienosti. Talvella toki voi säätää pattereita pienemmälle, vai väitätkö, ettei teillä ole säätömahdollisuutta lainkaan? Sellaisiin pattereihin en ole koskaan törmännyt.

  Mitä tulee viilentävään ilmastointiin, niitä on viimeisen kymmenen vuoden aikana laitettu ainakin meidän kaupungissamme kaikkiin ns. parempiin kerrostaloihin. Vuokrataloista en tiedä.
   
 6. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  En minäkään vuorataloista tiedä, kun sellaisessa viimeksi -80 luvulla asunut. Pattereitani ei ole tarpeen pienentää talvella, kun jos vähänkin pienentää niin menevät kohta ihan kylmäksi. Niissä on siis termostaatti. En halua talvellakaan pitää sisällä pitkähihaisia vaatteita, joten pidän patterit täysillä. Jos lämpötila laskee alle 23 talvella sisällä niin silloin täällä jo palelee.
   
 7. tuulettimet Vierailija


  Taidat olla palelevaa sorttia. Minusta 23 sisälämpötilana on liikaa. Meillä pidetään makuuhuoneessa noin 18-19 asteessa ja muualla noin 20-21 asteessa. Minäkään en pitkähihaisia pidä sisätiloissa.
   
 8. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  En tosiaankaan tarkene tuollaisessa lämpötilassa talvella sisällä. Pitäisi vähinäänkin takki päällä olla, jos noin kylmää olisi. Ei kiitos. Tällä hetkellä keittiössä, jonka lähellä on parvekkeen ovi raollaan 23,5 C ja tässä " konehuoneessa" ikkunan lähellä olevassa mittarissa on 27 C. Ulkona pilvistä ja kohta varmaankin sataa. Tämän "konehuoneen" lämpötila saisi olla alhaisempi, mutta tämä on aamuaurinkoon päin ja näin lämmin vaikka on pilvistä. Lämmitys ei tietenkään ole päällä täällä kerrostalossa tähän vuodenaikaan.
   
 9. Keittiöhenki -90 Vierailija


  Tuollainen luonnoton kylmänarkuus voi olla merkki jostain sairaudesta. Onko ääreisverenkierto kunnossa? Kuinka paljon tupakoit? Oletko käynyt diabeteskokeessa?
   
 10. kilpirauhanen Vierailija


  Kuljetko sinä sitten kesätkin takki päällä ulkonakin? Suomen kesässäkin enimmäkseen on lämpötila alle 21 asteen. Kannattaa käydä kilpirauhaskokeessa, jos noin kylmänarka on. Jos on kilpirauhasen vajaatoimintaa, palelee ja se hidastaa myös ajatustoimintaa.
   
 11. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Enpä ole vielä tähän ikään mennessä tupakkaa maistanut.
   
 12. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ei ole kilpirauhasessani mitään vikaa. Toki kesällä saisi sisällä olla vähän viileämpää kuin mitä täällä nyt on, mutta asialle ei voi tehdä mitään. Vedosta en pidä ja siksi en ole tuuletinta ostanut. Parvekkeen ovi on raollaan aina, kun olen kotona. Nyt on onneksi asteella laskenut tämän "konehuoneen" lämpötila aamusta. Kyllä riittäisi kesällä makkareiden lämpötilaksi 23, mutta eipä vain ole kun ovat aamuaurinkoon. Keittiön lämpötilakin nousee aika paljon, kun ruokaa laittaa, kun tuli lämmittää aika paljon keittiötä eli enemmän kuin sähköllä kokatessa tekisi. Onneksi parvekkeen ovi on lähellä keittiötä ja se auttaa. Täällä on oikeasti lähes aina kesällä liian kuuma, mutta talvella hyvin harvoin ja alkusyksystä täällä on jopa kylmää ennen kuin taloyhtiö laittaa lämmityksen päälle.
   
 13. Kylmäpihlaja Vierailija


  18 astetta makuuhuoneessa antaa parhaimmat yöunet. Oletko pohtinut sitä, johtuisiko ainainen kiukkuisuutesi ja epäsosiaalisuuteesi liian korkeasta makuuhuoneen lämpötilasta?
   
 14. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Makkarini on aamuaurinkoon ja vain kesällä siellä on liian kuuma. Epäsosiaaliseksi ei ole minua vielä kukaan sanonut. Tuttavani eivät minua sellaisena pidä eivätkä myöskään kiukkuisena.
   
 15. Talvetar Vierailija

  Talviöisinkinkö se aamuaurinko makuuhuonettasi lämmittää?

  Tuttavat eivät uskalla kertoa sinulle totuutta. Eihän se sitä paitsi olisi kovin kohteliastakaan.
   
 16. Elmo49 Vierailija

  Siis mitä jonkun nimimerkin asunnon lämpötila liittyy sekavihanneksiin ??
   
 17. Olmi94 Vierailija

  Jos asunnossa on liian kuuma, pakastevihannekset saattavat sulaa.
   
 18. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  No ei se yöllä lämmitä eikä varsinkaan talvella. Kyllä tuttavat uskaltavat sanoa suoraan, jos sanottavaa on. Jos olisin epäsosiaalinen en olisi eilen ollut siellä missä olin.
   
 19. niin miten on? Vierailija


  No, kovin sosiaalinenkaan et ole, kun sinulla on vain yksi autollinen ystävä. Luullakseni kuitenkin stadissakin aika suurella osaa ihmisistä on auto käytössä, joten kumma, ettei sinun laajaan tuttavapiiriisi ole osunut kuin yksi.
   
 20. Jx Aktiivinen jäsen

  liittynyt:
  03.07.2006
  Viestejä:
  21 111
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ystäviä en valitse sen mukaan onko heillä auto vai ei eli se ei ole ystävyyden kriteeri.
   
 21. Lukija Vierailija

  Joko et lue kunnolla, tai ymmärsit tahallasi väärin. Osunut, ei tarkoita valintaa tai valintakriteeriä.
   
 22. Sivuraiteilla... Vierailija

  ...koko keskustelu jo, mutta minä nukun huonosti, jos makuuhuoneessa on yli 20 C. Niinpä näin kesällä sängyn vieressä on jatkuvasti tuuletin päällä (syö sähköä, kyllä, mutta parantaa unen laatua) ja peittoa en käytä ollenkaan.
  Eikä meillä kyllä asuinhuoneissakaan yli 20 C talvellakaan ole ja lyhythihaisessa paidassa tarkenee mainiosti. Sen sijaan joskus vieraillessani ystävien luona, jotka eivät ehkä saa kerrostalohuoneistoissaan lämpötilaa säädettyä, on melkein tuskanhiki päällä, koska on niin kuumaa. Korkea lämpötila tekee myös sisäilman jotenkin tunkkaiseksi.

  Ja sitten asiaan: Ihan turhaan täällä hehkutetaan tuoreiden vihannesten paremmuutta. Tutkimusten mukaan pakastevihannekset ovat vähintään yhtä terveelllisiä sekä vitamiini- että kivennäisainepitoisuuksiltaan, joskus jopa parempia. Poikkeuksen tekee foolihappo, jota tuoreessa parsassa on enemmän ja tuore pinaatti, jossa on kaikkea enemmän kuin pakastetussa.

  Tässä lyhyt yhteenveto vertailusta:

  -Pakastevihannesten ravinnemäärät ovat tasaisempia kuin tuoreilla
  -Tuorevihannesten C-vitamiinipitoisuus laskee merkittävästi pitkän varastoinnin aikana
  -Pakastetuissa vihreissä pavuissa on 12-kertainen määrä C-vitamiinia tuoreisiin verrattuna
  -Pakastettu parsakaali sisältää 3½ kertaa enemmän C-vitamiinia kuin tuore
  -E- ja A-vitamiinien määrä on suurinpiirtein sama sekä pakaste- että tuorevihanneksissa
  -Pakastevihannesten E-vitamiinipitoisuus on aiemmin ilmoitettuja arvoja suurempi
  -Pakaste- ja tuorevihannesten kivennäisainepitoisuudet ovat yhtäsuuria lukuunottamatta tuorepinaattia, jossa on runsaammin kaikkia kivennäisaineita, etenkin rautaa
  -Huomattava määrä kivennäisaineita huuhtoutuu pois tuoreiden vihannesten valmistuksen yhteydessä
   
 23. nieW Uusi jäsen

  liittynyt:
  26.06.2011
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan, aika sivuraiteilla ollaan, mutta mitäpä tuosta. Voi olla että osa pakestetuista kasviksista saattaa olla kelvollisiakin, esim. vaikka kukkakaali, parsakaali ja pinaatti, mutta näistä tehdäänkin yleensä jotain muuta ruokaa, sen sijaan että ne lätkäistäisiin sellaisenaan lämmitettynä pöytään. Mutta kuten sanottu, varsinaiset sekavihannekset ovat minusta aivan hirveää mössöä. Vaikka niissä jotain vitamiineja olisikin, on minulle myös ruoan maku aika tärkeä asia. Onneksi nykyään kasvisruokakin on useimmiten oikeaa ruokaa, sen sijaan että saisi eteensä lautasellisen hernemaissipaprikaa!

  Varsinkin näin pääasiallisesti kasviksia syövänä henkilönä (kalaa menee joskus, joten en voi nimittää itseäni oikeaksi kasvissyöjäksi) syön kaikenlaisia kasvikunnan tuotteita; linssejä, papuja, tuorevihanneksia, juureksia, pähkinöitä jne. eri muodoissaan. Kimmoke ketjun aloittamiseen lähti lähinnä siitä äitini lausahduksesta, että kasvissyöjänä olisi jotenkin pakko syödä noita pakastettuja vihanneksia. Halusin vain uteliaisuuttani tietää, vannooko joku muukin niin kovasti sekavihannesten nimeen, niitä kun on aina äitini luona tarjolla, mutta meillä ei koskaan.
   
 24. Voi pitää hyvinkin paikkansa, mutta minä en pidä pakastevihannesten koostumuksesta, eivät ole, vaikka miten valmistaisi, koskaan yhtä maukkaita/rapeita kuin tuoreet. Itse en ole huolissani
  vitamiini- tai kivennäisainepitoisuuksista, koska syömme niin paljon kasvikunnantuotteita päivittäin, varmasti tulee kiintiöt täyteen. Kesällä ja syksyllä ostan tuotteet useimmiten suoraan ns. farmers market -kojuista jolloin tuotteet on poimittu saman päivän aikana. Kyllähän se totta on, että vihannekset ovat parhaimmillaan juuri poimittuna, mutta valitettavasti pakastaminen pilaa, minun mielestäni, tuotteiden koostumuksen. Makuasia tämäkin.

  Ja ilmalämpöpumpuista vastanneille kiitos, googlasin myös suomeksi, ja sehän on tosiaan näppärä laite, jos se tosiaan viilentää kunnolla. En myöskään ajatellut itse sitä asentaa, jos sellaisen tarvitsemme, vaan tietysti tilaan asennuksella : ). Tarkoitin lähinnä sitä, että pitääkö koko taloyhtiön hyväksyä asennus, vai onko se enemmänkin ilmoitusasia isännöitsijälle. Liian kuumassa nukkuminen on minulle kauhistus, talvella laitan lämmön yöksi kokonaan pois ja 16 -asteinen makuuhuone on aivan ihanan viileä. Kesällä en raaski ihan niin kylmäksi viilentää. Peittona pelkkä lakana kesäaikaan, se auttaa.
   
 25. Zilari Vierailija

  "Uuden asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkeenomistajan on ilmoitettava kunnossapitotyöstä ja muutostyöstä* etukäteen kirjallisesti hallitukselle tai isännöitsijälle, jos muutostyö voi vaikuttaa yhtiön tai toisen osakkeenomistajan vastuulla olevaan kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osaan taikka yhtiön tai toisen osakkeenomistajan osakehuoneiston käyttämiseen."
   

Tilaa Ruoka.fi-uutiskirje!

Ruoka.fi-uutiskirje tuo sähköpostiisi usimmat artikkelit, ruokablogit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti