Hae Anna.fi-sivustolta

Seksiriippuvuus ja perhe

Viestiketju osiossa 'Avioero' , käynnistäjänä Galatea, 24.02.2020.

 1. Galatea Vierailija

  Mitä liikkuu riippuvaisen mielessä eläessään salattua kaksoiselämää perheessä? Ajatteleeko riippuvainen miten toiminta vaikuttaa perheeseen? Mitä paljastumisesta seuraa? Kuinka se hajoittaa koko perheen sekä useiden ihmisten elämät? Miten paljastumisen ja valheiden jälkeen erotessa saadaan yhteinen vanhemmuus toimimaan edes jollain tapaa jos välit ovat jäätävät eikä riippuvaisella ole mitään kykyä tai motivaatiota käydä läpi aiheuttamaansa?

  Kiinnostaa sekä riippuvaisten että läheisten kokemukset.
   
 2. nunna luostarista Vierailija

  Kannattaisi nyt keskittyä itse ongelmaan eikä niinkään seurauksiin. Riippuvuuden sanotaan olevan sairaus, ainakin alkoholisteilla riippuvuus nimetään usein sairaudeksi. No kaikki tietävät, minkälaisia seurauksia siitä seuraa. Yleensä huonoja.
  En tiedä, minkälainen on seksiriippuvuus, mutta voin tietenkin kuvitella, ettei ainakaan mikään positiivinen asia? Jos sen takia pitää viettää kaksoiselämää ja pelätä paljastumista ja seurauksia koko ajan, niin onhan siinä jo strressiäkin haitaksi asti.
  Kannattaisi mennä vaikka seksuaaliterapeutille tai parisuhdeterapeutille, kyllä puhuminenkin auttaa. Niin, kertoisitko, minkälainen on seksiriippuvainen mies tai nainen? Kun on ollut vuosia ilman kumppania ja ilman seksiä, niin ei osaa edes enää kuvitellakaan mitään seksiä elämäänsä.
   
 3. vierailija Vierailija

  Jos kyseessä diagnosoitu riippuvuus niin terapiaa ja muita hoitoja. Ylensä mitä nuorempi sitä aktiivisempi ja kun ikää tulee muuttuu hormonitoiminta niin että kiinnostus laskee. Elämään tulee muutakin kun jatkuva seksi. Mietin että verhotaanko pettäminen sairauden piikkiin.
   
 4. Galatea Vierailija

  Oma käsitykseni suhteesta ennen paljastumista oli hyvä ja kohtalaisen onnellinen perhe-elämä. Vaikeuksien jälkeen pitkä hyvä vaihe. Seksiä, hellyyttä ja läheisyyttä oli. Mutta se salaisuuksien ja valheiden määrä mikä paljastui, täydellinen kaksoiselämä.. tiesin kyllä jo teinini parhaan kaverin äidin osuudesta. Mutten pakonomaisesta puhelinlinjoille soittelusta, tarpeesta viestitellä naisten kanssa, pyydellä kuvia ja käydä treffeillä, jne jne.. hakenut muualta "viattomia" asioita joita ei omalta suhteeltaan halunnut, eikä kyse nyt ole ollenkaan viehättävyydestäni tai estoistani, itse sensijaan jäin näistä paitsi. Joten kyllä loukkasi ja satutti. Syyksi kertonut lievittävän ahdistusta, jälkeenpäin ahdistuu ja tuntee häpeää, ja jälleen helpottaa ahdistustaan. Panoja ei meinaa myöntää millään, niistäkin vain ja ainoastaan ne jotka sain selville. Vähättelee koko tilannetta. Sama kuvio pilannut edellisenkin suhteen, joskaan edellinen ei näistä tiennyt ja osa kuvioissa olevista naisita näitä samoja.

  Ja tiedän mitä riippuvuus aiheuttaa. Yritän nähdä asian myös hänen kannaltaan. Mutten ole valmis hajoittamaan toisen takia itseäni enää yhtään enempää, lasteni vuoksi. Toista kertaa olen ihmisraunio näiden asioiden vuoksi.

  Suhde on ohi, luottamusta, arvostusta eikä kunnioitusta enää ole. Oliko aitoa rakkauttakaan? Mutta se suurin ongelma. Kuinka yhteinen vanhemmuus voisi toimia enää tämän jälkeen? Välit ovat tulehtuneet, minulla vihantunteet, suru ja pettymys, valehtelu ja salaisuudet satuttaa ja toinen on välinpitämätön, tuskin edes pahoillaan. Kuvittelee kuitenkin että perheenä voisimme viettää aikaa yhdessä ja kahvitella. Lapsi on päiväkoti-ikikäinen joten edessä vielä pitkä aika yhteistä vanhemmuutta. Haluaisi myös olla tekemisissä teiniini, jota siis myös loukannut säätämisillään. Itse en näe enää aiheelliseksi koska vältellyt keskustelua ja onko edes koskaan anteeksi pyytänyt suhdettaan kaverin äitiin.
   
 5. vierailija Vierailija

  Kakkua ei voi samalla kertaa säästää ja syödä!!
   
 6. vierailija Vierailija

  Kuka on määritellyt puolison seksiriippuvaisuuden? Puoliso itse vai hänen kumppaninsa? Miten seksiriippuvaisuus on määritelty: onko se oikeaa seksiriippuvaisuutta, joka esimerkiksi häiritsee työelämää vai onko määritelty seksiriippuvaisuudeksi se, että puoliso haluaisi seksiä edes kerran viikossa, mutta koska sitäkään ei kotoa saa, lähdetään hakemaan muualta?
   
 7. Galatea Vierailija

  "Addiktiiviseksi seksikäyttäytymiseksi voidaan määritellä sellainen seksiin liittyvä toiminta, joka on hallitsematonta ja pakonomaista sekä tuottaa ihmiselle itselleen ahdistusta, masennusta, stressiä tai muita haastavia tunteita ja tilanteita. Addiktiiviseen käyttäytymiseen liittyy usein, että henkilö on yrittänyt lopettaa toiminnan, mutta epäonnistuu siinä toistuvasti. Addiktoituneella on tunne, ettei toiminta ole enää hallinnassa eikä toiminnasta seuraa juurikaan mielihyvää tai mielihyvän kesto on hyvin lyhyt. Häpeän, syyllisyyden ja ahdistuksen tunteet ovat yleisiä. "

  Vaikutus näkyy töissä, parisuhteessa, muissa ihmissuhteissa, työelämässä. Kun mikä tahansa positiivinen tai negatiivinen asia voi olla laukaiseva tekijä. Kun mikään ei riitä ja toisaalta myös välttely. Meillä korkokenkiin ja alusasuhuin päti hyvin sanonta, "poissa silmistä, poissa mielestä".

  Parisuhde ja perhe-elämä olivat juuri sitä mihin toinen pyrki, muttei kyennyt.
   
 8. addikti Vierailija

  Mikäli addikti ei halua hoitaa itseään, sairaus yleensä pahenee ja saa uusia muotoja. Vaikuttaisi että exäsi elää vielä sairautensa kieltämisessä eikä ole halukas hakemaan apua ja hoitamaan itseään. Sinun kannattaa siis nyt ottaa faktat faktoina: addiktin varaan ei voi oikeastaan laskea mitään, joten turvaa oma selustasi, huolehdi jaksamisestasi, hanki tukea, apua, keskustelukumppaneita ja järjestä oma elämäsi itsellesi mieluisella tavalla. Addikti ei luultavasti tule kantamaan vastuutaan lapsen kanssa. Jos mitään ei odota, ei pety. Hoida tapaamisoikeudet ja elatustuet virallisen instanssin kautta.

  Toivotaan, että joku päivä exäsi herää ja tajuaa hakea apua. Siihen asti, priorisoi ja huolehdi ennen kaikkea itsestäsi sillä sinä olet se jonka hyvinvointi vaikuttaa myös lasten hyvinvointiin.
   
 9. addikti Vierailija

  Muista myös, että seksiaddiktiin voi luottaa yhtä paljon kuin pirinistiin ja tahdonvoima ei riitä parantumiseen vaan se on pitkä ja vaikea prosessi. Nämä ovat inhottavia ja vaikeita asioita kohdattavaksi, mutta totuuden päälle on hyvä rakentaa mieluummin kuin kuvitelmaan, että "kyllä se siitä muuttuu".
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti