Hae Anna.fi-sivustolta

Sekundäärinen lapsettomuus - milloin tutkimuksiin?

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä Ehkä joskus kahden äiti, 28.04.2011.

 1. Meillä on jo yksi lapsi, joka syntyi yli vuoden yrittämisen jälkeen - eli jo ensimmäisen kanssa oli lapsettomuusongelma, joka tosin ratkesi ihan luonnostaan. Jotain tutkimuksia oli jo ehditty tehdä, ja niistä ei löytynyt mitään. Kuukautiskiertoni on säännöllinen, olen normaalipainoinen ja perusterve ihminen. Mitään syytä ei löytynyt ensimmäisen raskautumisen viivästymiselle. Nyt, kun aloimme yrittää toista, muistui mieleen aiemmat jatkuvat pettymykset, ja mietinkin, että jos TAAS kestää, niin missä vaiheessa kannattaa hakeutua hoitoon? Julkiselle puolelle ollaan menossa, jos tarve ilmenee, mutta ottaako ne sinne ennen kuin on vuosi täynnä? Ollaan yli 30-vuotiaita, joten kauheasti en haluaisi odotella.

  Kannattaako taas lähteä puhtaalta pöydältä ja yrittää se vuosi, vai kannattaisiko hoitoihin hakeutua jo aiemmin?
   
 2. Hmm.. Vierailija

  Kyllä julkinen on aika ehdoton vuodesta mutta itsellä on sellainen käsitys - korjatkaa jos olen väärässä - että julkisella puolella ei taideta ainakaan hoitoja tehdä jos yksi lapsi, etenkin luomu, on jo olemassa.

  Yksityisellehän voi mennä heti tutkimuksiin, jos haluaa selvittää asioita enemmän. Tosin eihän kaikki aina ilmene tutkimuksista ja joskus se vaan ottaa aikaa vaikka kaikki oli kunnossa.
   
 3. Lei Vierailija


  kokeilisitte maca-jauhetta kolmen kuukauden ajan - molemmat.

  Se on ihan ihmelääke oman kokemuksen perusteella ja pitäisi vaikuttaa nimenomaan hormonitoimintaan vahvistavasti ja tasapainottaen.

  Sekoita jogurtin tms. joukkoon ruokalusikallinen aamuin illoin. Ensimmäisen viikon aikana teelusikallinen / henk riittää varmaan sitten, sitten sen mukaan lisäys miltä tuntuu ja maistuu. Minusta se on hyvää, sekoitan aamuisin soseutettuun avocadonpuolikkaaseen ruokalusikallisen ja lisään joukkoon vielä luomu kananmunankeltuaisen (ei niit kalvoja) varovasti mukaan sekoittaen.
  Toisinaan sekoittelen smoothien eri hadelmistä ja pakastemarjoista ja lisään sitten maca-jauhetta ja chia-siemeniä.

  Voisin vaikka vannoa,että näillä resepteillä on kaksoset tulossa puolen vuoden sisään.

  Kokeilkaa vaikka eri valmistajien macaa, niissä tuntuu olevan eroja
  Navitas Naturals, Maca Powder, Gelatinized Maca Powder, 16 oz (454 g) - iHerb.com, tästä Navitaksen luomu-macasta saa viiden dollarin alennuksen ensitilauksesta
  on ollut hyvää ja tuoretta .
   
 4. Minttis Vierailija

  Mutta miten sitten voi olla mahdollista, että johonkin perheeseen on tehty lapsettomuushoidoilla useampi kuin yksi lapsi?
   
 5. Hmm.. Vierailija

  Kuten kirjoitin niin olettamukseni saattaa olla väärä. Ja tuskin julkisellakaan mikään on kiveen kirjoitettu, jos esim tilanne on luomu-lapsen jälkeen muuttunut radikaalisti (sairaus tsm). Toisaalta voihan mainitsemissasi tapauksissa olla kyseessä että jo eka lapsi on hoidoilla tehty. Ehkä toinen on saanut alkunsa ekan hoidon pakastetuista alkioista. Sen tiedän että julkinen toimii näin mutta esim uusi hoito voi olla kiven alla.
   
 6. Boogie74 Uusi jäsen

  liittynyt:
  27.09.2007
  Viestejä:
  56
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Kannattaa tarkistaa ettei kärsi oireettomasta kilpirauhasen vajaatoiminnasta.
  Terveyskeskuksen labrasta se selviää verikokeella. Näkisin arvokkaaksi tarkistaa kilpirauhasarvot, jotka vaikuttavat raskaaksitulemiseen, ja hoitamattomana myös tulee helpommin keskenmenoja. Itse yritimme ensimmäistä reilun vuoden verran, ja tärpääsi vasta kolmannella raskaudella kun ekat kaksi päättyivät alkuvaiheen keskenmenoon. Esikoisen syntymän jälkeen halusimme uudelleen raskaaksi heti kun imetys lopahti kahden kuukauden jälkeen, ja kun tosiaan vuoteen ei tapahtunut mitään, marsimme terveyskeskukseen, ja ilmeni että kärsin oireettomasta kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Eli että tästä näkökulmasta koin vähän turhaksi tuon toisenkin vuoden mittaisen yrittämisen, koska arvot olisi voinut korjata Thyroxin lääkityksellä muutamassa kuukaudessa...jos olisin tiennyt että semmoinen on osunut kohdalle. Yksityisillä gyneillä kun puhui keskenmenoista, niin kenellekään gynelle ei tullut mieleen ohjata kilpirauhastestiin... eli että kyllä otti vähän pannuun jälkikäteen. Nyt olen lukenut lehdistä että aiheesta on keskustelua, pitäisikö kilpirauhasarvot tarkistuttaa jo raskautta suunnittelevilta, ja eritoteen aiemmin kuin vasta kolmen peräkkäisen keskenmenon jälkeen.. (haloo, niin tietenkin pitäisi, mutta yhteiskunta haluaa säästää rahaa, ja sitten edes yksityiset gynet eivät osaa valistaa kansalaisia vaikka varta vasten kysyy)

  Hyvää vappua!
   
 7. vapputoive06 Vierailija


  Vuosi on tosiaan yritettävä, ennenkun mitään suostutaan tekeen. Ja eihän vuosi vielä oo aika eikä mikään ja lopputulos vielä luomuraskaus.. tilanne ei kuulosta mitenkään toivottomalta. Ainoastaan jos ikää on yli 35 tai joku hedelmällisyyteen vaikuttava sairaus on todettu, kuten endo, niin voi hakeutua jo puolen vuoden jälkeen.
  Julkisella kai yleisesti "sallitaan" maksimina kaksi yhteistä lasta. Tietysti enemmänkin voi parhaalla tuurilla saada jos ivf-hoidoista on jäänyt paljon alkioita pakkaseen. Ne tietysti saa kaikki siirtoon, oli miten monta aiempaa onnistumista tahansa.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti