Hae Anna.fi-sivustolta

 1. Anna.fi:n keskustelut siirtyvät Kaksplus.fi:n alle 1.12.2020.

  Tästä syystä käyttäjätunnukset lakkaavat toimimasta. Voit luoda uudet tunnukset Kaksplus.fissä osoitteessa keskustelu.kaksplus.fi/register

  Tervetuloa edelleen keskustelemaan kiinnostavista aiheista osoitteeseen keskustelu.kaksplus.fi

  Ystävällisin terveisin,

  Annan toimitus
  Dismiss Notice

SI-terapia ; hyvänlaatuinen asentohuimaus-terapia

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä Tietoa, 22.09.2006.

 1. Tietoa Vierailija

  Toisessa ketjussa mainittiin terapiamuotoina hyvänlaatuinen asentohuimaus ja SI-terapia. En ole koskaan kuullut kummastakaan.
  Luulisin olevan hyödyllistä jos vanhemmilla on mahdollista etsiä juuri oman lapsensa oireita helpottavaa toimintamuotoa jos tunnetuimmat eivät näytä tuovan helpotusta oireisiin tuovan.


  Voisiko joku asiasta tietävä kertoa mitä nämä ovat ja ovatko kelan korvauksen alaisia ja mihin auttavat?
  Ja millaisia kokemuksia vanhemmilla on.Millaisia muutoksia lapsessa on tapahtunut ja missä ajassa.

  Oma lapseni on murrosikäinen joten tieto siitäkin auttaako enää tässä iässä olisi mukava.
   
 2. SI-terapeutti Vierailija

  Tampereen yliopistollisen sairaalan dosentti Tapani Rahko on tutkinut hyvänlaatuista asentohuimausta ja kertoo saaneensa hoitonsa avulla hyviä tuloksia lukunopeuden paranemisessa ja visuaalisessa hahmottamisessa. Ilmeisesti tuloksellisuus perustuu vielä hänen omiin tilastoihinsa, mutta tietääkseni tutkimuksiakin on alettu tekemään. Siitä voi etsiä tietoa googlen avulla, esim. VEP:n sivuilta. Asentohuimauksen hoito on halpaa ja helppoa. Käyt kerran (?) siihen perehtyneellä ammattilaisella ja hän antaa sinulle liikkeet, joita kotona teet. Hyöty pitäisi näkyä nopeasti. Eräs asiakkaani kokeili sitä, mutta hänelle siitä ei ollut hyötyä, mutta jollekin toiselle taas voi olla.
  Olen itse SI-pätevyyden saanut toimintaterapeutti. SI-terapia eli sensorisen integraation terapia on yksi terveydenhoidon "hyväksymä" terapiamuoto, jonka KELAkin korvaa. Terapeutteja on ympäri Suomea. Terapia on tarkoitettu lapsilla, joilla on hankaluuksia oppimisessa (motorisessa oppimisessa sekä kognitiivisessa oppimisessa) sekä/tai käyttäytymisessä. Jotkut lapsista ovat kömpelöitä, joillakin voi olla epätavallista reagointia aisteille, esim. tuntoyliherkkiä.Terapiasta hyötyy myös esim. autistiset lapset, useat ADHD lapsen sekä jotkut kehitysvammaiset. Terapia on sensomotorista leikkiä ja se tapahtuu terapeutin luona. Murrosikäinen ei enää hyödy/kiinnostu perinteisestä SI-terapiasta. Lisää tietoa saa esim. sity ry:n nettisivuilta. Lisäksi on suomennettu kirja Tahatonta tohellusta.

  Käytännössä terapia kestää parista kymmenestä kerrasta pariin kolmeen vuoteen (30 - 45 kertaa vuodessa) riippuen lapsesta. Samaten hyöty vaihtelee riippuen lapsesta. Kokemuksista olisi kiva kuulla muilta, terapeuttina olen huomannut monella lapsella edistystä, joillakin vähäistä ja joillakin hyvin selvää.
   
 3. nosto* Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti