Hae Anna.fi-sivustolta

Siemennesteanalyysi

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä Lapsellinen lapseTON., 01.02.2011.

 1. Olemme siis kolmikymppinen lapseton pariskunta. Olen pitkään seurannut näitä sivuja, mutta nyt sitten uskaltaudun oikeasti kirjoittamaan. Minä olen käynyt eilen viimeiset tutkimukset ja kaikki on osaltani ilmeisen hyvin.¨
  Miehen simppatestien vastaukset saimme eilen ja tähän kaipaisin kokeneilta nyt kipeästi hiukan tulkkausta, kun ei tullut mitään luku ohjetta ja sen osaan katsoa, että viitearvoissa ei kaikki ole, jotain on pielessä, mutta kuinka pahasti pielessä??? :/

  Eli joku ihana, ihana, joka ymmärtää, selittäisikö tätä ja toivoisin kuulevani kokemuksia muutenkin onko millaisilla tuloksilla luomuja tullut? Lääkäri puhui, että voisimme inseminaatiohoitoihin hakeutua, kun on vuosi yritystä takana, mutta ei oikein mitenkään kommentoinut tuota ja näänhän minäkin, ettei se ok ole, mutta miten huonolla mallilla. Olin niin hämmentynyt, etten tajunnut kysyä, et onko se luomuvaavi edes mahdollinen ja mitä nuo ihan suomeksi tarkoittaa :'(..

  Tulokset oli tarkalleen ottaen tällaiset:

  Tilavuus: 1,6ml Ph:8

  Ulkonäkö: normaali Viskositeetti: normaali

  Pitoisuus: 180x10 (potenssiin6)

  Siittiöiden kokonaismäärä 288x10 (potenssiin 6)

  Liikkuvuus: A -%
  B 41&
  C 33%
  D 26%

  MAR-testi: negatiivinen

  Siittiöt: normaalimuotoisia 5%
  anomalioita 95%

  pää: 91% keskikappale: 3% häntä: 1%

  Leukosyytit: 6x10 potenssiin 6/ml

  Epäkypsät kivesperäiset solut: 3 x 10 potenssiin 6/ml

  kiitos <3
   
 2. Jotain tulkintaa Vierailija

  Voi että noi tulokset potenssiin jotain ovat hanurista, hieman helpompiakin ja vertailukelpoisia saisi labroista irti. Mutta kuitenkin, pyysit jotain tulkinta-apuja..

  Tilavuus 1,6 ml on liian pieni, määrän pitäisi olla vähintään yli 2 ml.

  Kokonaismäärästä en osaa sanoa, kun en tosiaan osaa tulkita noita potenssi-asioita.

  Muistelen myös tuon ph:n olevan hieman yläkanttiin, mutta saatan muistaa väärin. Minkälainen raja-arvo sille oli annettu tuloksissa?

  Liikkuvuus on myös hieman liian vähäinen. A+B pitäisi olla yhteensä vähintään yli 50%, nyt A:ta ei ole yhtään ja B:ssäkin liikaa heikkoa liikkuvuutta. Myös D:ssä eli paikallaan olevat/kuolleet on aika iso luku, 26%.

  Normaalimuotoisten määrä on myös aika heikko, 5%. RAjana pidetään yleensä 14% tai WHO:n raja-arvoissa jopa 30%, johon harva mies enää nykyaikana yltää. Muoto ei ole niin kriittinen kuin määrä ja liike, epämuodostuneetkin voivat hedelmöittää jos pääsevät perille. Tosin yleensä se vie enemmän aikaa. NKL:lla normaalimuotoisia pitää olla vähintään 4% että inseminaatioita yritetään, tuolloin tosin muiden arvojen on oltava hyvät.

  Yleensä yhden tuloksen perusteella ei tehdä vielä lopullista päätöstä hoidoista, koska laatu voi vaihdella suurestikin. Näin ollen pitäisi ottaa kuukauden tai parin päästä toinen näyte, se voi olla jonkin verran eri suuntainen. Itse en kyllä välttämättä lähtisi tuhlaamaan aikaa inseminaatioon noilla arvioilla, varsinkin kun tuo kokonaistilavuus ja liike ovat hieman heikkoja. Se on sitten eri homma, jos määrällisesti siittiöitä on paljon..

  Teillä on varmaan lääkärille soittoaika noista tuloksista? Epätoivoon ei kannata kuitenkaan vaipua, niin kauan on toivoa kun yksikin siittiö löytyy jostain. Siinä vain saattaa tarvita aikaa ja/tai apuja.
   

 3. Koko näytettä ei siis saatu otettua. Lääkärin kanssa asiasta jo keskustelin, mutta lääkärimme kovin vähäsanainen oli asiasta ja yritin kyllä kysyä, että mitä nämä tarkalleen ottaen tarkoittaa, niin en oikein vastausta saanut ja ihmettelinkin sitä, että suositteli tämän yhden näytteen, jota ei kokonaan saatu edes otettua, perusteella inseminaatiohoitoihin..? Raja-arvo ph:lla oli tuon mukaan 6-8, eli juurihan se ylärajalla on.

  Mietin sitäkin, että kuinka paljon A-liikkuvuuteen ja epämuodostuneisuuteen voi omilla elämäntavoilla vaikuttaa, onko tietoa?
  Eihän tuo analyysi kovin toivoa antava ole, muttei onneksi ihan toivotonkaan.. :/
   
 4. Jotain tulkintaa Vierailija

  Aa, no se selittää tuon määrän. Ihan näin maallikkonakin tuntuu, että olisi parasta ottaa toinen näyte jonka saisi kokonaan purkkiin, joskus muutaman kuukauden päästä.
  Ei tuo ihan toivoton ole, mutta aika monessa arvossa on pientä heittoa. Ja kun en esim. valkosolu-arvoista potenssi-lukuina ymmärrä niin en osaa sanoa voisiko kyseessä olla jotain tulehdusta?

  Elämäntavoilla (tupakka pois, muutoin ns. normaalit ja terveelliset elämäntavat) voi vaikuttaa määrään ja liikkuvuuteen jonkin verran, tosin muutos vaatii aikaa. Muotoon ei voi vaikuttaa oikeastaan mitenkään.

  Onko gynenne nimenomaan lapsettomuuteen erikoistunut? Tai yksityisen puolen? Itse en luottaisi ns. perusgynen arvioihin näissä asioissa, tuntuvat olevan aika pihalla valitettavan useasti.
   
 5. Mieheni on vasta vähän aikaa sitten lopettanut tupakoinnin, joten se ehkä vaikuttaa tulokseen. Sain tänään keskusteluajan lapsettomuuteen erikoistuneelle lääkärille, tosiaan omamme oli vain gyneen ja synnytykseen erikoistunut. Sain myös hyviä uutisia, hän sanoi että tämän tulokseen perusteella hedelmällisyys on laskenut jnk verran, mutta ei kohtuuttomasti ja osaltaan asia voi korjaantua tupakoinnin lopettamisen ansiosta. Sanoi myös että jos siittiöitä on noinkin paljon (180mlj/ml) ja kuitenkin 5% on hyviä siittiöitä, niin se tarkoittaa että tuosta luvusta 5% on täysin oikeanlaisia hedelmöittämään ja ne epämuodostuneet luetaan epämuodostuneiksi jos vaikka tyyliin "hännässä on patti", että niistäkin osa pääsee munasoluun. Ja että vaikka suoraan liikkuvia ei ole, niin kierrellen liikkuvia on 41% ja kun niiden yhteisarvon pitäisi olla väh. se 50% niin raskautumisen mahdollisuudet jopa ilman hoitoja on kohtuullisen hyvät. Hän suositteli odottamaan syksyyn ennen hoitoihin menemistä ja lupasi, että silloin pääsemme inseminaatioon ilman jonoja, jos raskautta ei ole siihen mennessä todettu. Lisäksi hän sanoi, että jos nainen on terve ja hedelmöittymiskykyinen, niin hän luulisi se onnistuvan kyllä ajan kans, mutta sanoi tietenkin, että eihän koskaan voi varmasti sanoa, kuka raskautuu ilman hoitoja, että tämä näin tuon tuloksen perusteella. Mutta enhän minä ole raskautunut, joten kyllä me sitten syyskuussa tietenkin mennään sinne. Inseminaatiota lääkäri suositteli kuitenkin, kun terveitä siittiöitä on niin paljon. :) Toivottavasti tästä mahdollisesti muillekkin apua ;)!
   
 6. Jotain tulkintaa Vierailija

  No niinpä tietysti, potenssiin 6 tarkoittaa tietysti 6 nollaa ;)
  Tuo määrä/ml on todella hyvä, 180 milj/ml. Reipas määrä varmasti korvaa hieman liikettä mutta voisihan se parempikin olla. Toivotaan, että kunhan aikaa kuluu niin tupakoinnin lopettamisen vaikutukset tulevat esille.

  Ja toivotaan, ettei syyskuussa tarvitse edetä hoitoihin vaan luonto hoitaa asian sitä ennen. Ikävä kuitenkin sanoa, että vaikka perustutkimukset kertoisivat kaiken olevan kunnossa, on olemassa paljon asioita, joita saadaan selville vasta ivf-hoidoissa (munasolujen huono laatu, hedelmöittyminen ei onnistu, monitumaisuus, kehittyminen pysähtyy liian aikaisin) tai sitten ei saada selvyyttä (kiinnittymisen ongelmat). Toivotaan, ettei teillä kuitenkaan ole kyse mistään noista. Viestistäsi ei käy ilmi kuinka pitkään olette yrittäneet.

  Tsemppiä!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti