Hae Anna.fi-sivustolta

Sienisalaatti

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Apple Pie, 12.10.2009.

  1. Apple Pie Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.07.2008
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löysin tällaisen ohjeen elleistä (taitaa olla äippä66:n)

    -muutama desi metsäsientä hienonnettuna, jos suolattuja niin ne liotetaan
    -pieni sipuli hienonnettuna
    -purkki kermaviiliä
    -suolaa jos sieniä ei ole suolattu (pakastetut)
    -pikku ripaus mustapippuria (ei välttämätön)
    Sekoitetaan ja annetaan tekeytyä muutama tunti.



    Tyhmä kysymys:
    minulla on vain purkkisieniä kotona (suppiksia ja kanttarelleja), täytyykö niitä ensin paistaa tai muuten käsitellä vai voiko laittaa "raakana" salaattiin?
     
  2. no Uusi jäsen

    liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    2 428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Purkkisieniä? Miten niitä on käsitelty? En ole koskaan tavannut moisia, mutta jos ne on kaupasta ostettuja, niin ne kai on kuumennettu purkittamisen yhteydessä? Siinä tapauksessa ne käyvät sellaisenaan salaattiin.

    Mutta jos poimit metsästä suppiksia tai kanttarelleja, niin kyllä ne kannattaa pannulla kuumentaa, mutta salaattisieniä ei saa paistaa. Rouskut ryöpätään. pannulla kuumentaminen tarkoittaa sitä, että sienet laitetaan pannulle ja ne kuumenevat omassa liemessään, ts. vettä ei lisätä, vaan se irtoaa sienistä. Kiehutetaan hetki tai jopa niin kauan, että liemi haihtuu.

    Minä laitan ripauksen myös valkopippuria.
     
  3. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minä luulisin että purkkisienet on esikeitetty. Kannattaa ainakin huuhdella ne kunnolla. Niin, ja kermaviilistä kantsii poistaa ylimääräinen neste esim kahvin suodatinpussissa.
     
  4. Apple Pie Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.07.2008
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko säilykesieni sitten oikea termi? Kyseessä kuitenkin mm. tällaisissa purkeissa olevat sienet...

    http://www.pirkka.fi/files/pirkka.fi/image/ruoka/Pirkka-tuotteet/kantarelli_orig(1).jpg

    Kiitos vastauksista!
     
  5. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 059
    Saadut tykkäykset:
    17
    Säilykesienihän tuo on, kun on säilykepurkissa.
     
  6. Apple Pie Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.07.2008
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin ja sinun ohjeesi minulle oli...????
     
  7. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 059
    Saadut tykkäykset:
    17
    Vastasin kysymykseesi. Ohjetta ei ole, en syö sieniä.
     
  8. Apple Pie Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.07.2008
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    That's my point. Miksi koko ajan pitää olla "äänessä" vaikkei ole mitään sanottavaa. Et syö sieniä, joten et osaa minua neuvoa. Toinen viestini oli tarkoitettu henkilölle "no", koska hän ei ymmärtänyt termiäni purkkisieni.
     
  9. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 059
    Saadut tykkäykset:
    17
    Vai, että ihan koko ajan? Montakohan viestiä täällä on minun kirjoittamia tälle päivälle tai ylipäätään viime aikoina per päivä?
     
  10. Lok Uusi jäsen

    liittynyt:
    15.02.2007
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mun mielestä kanttarelleistä eikä suppilovahveroista voi tehdä sienisalaattia. Tai tietenkin voi, mutta ei niistä oikein tuu mitään makua salaattiin. Yleensä salaattiin laitetaan suolasieniä.
     
  11. Apple Pie Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.07.2008
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi harmi, onko näin? Valitettavasti näin ulkosuomalaisena minulla ei ole mitään mahiksia saada suolasieniä mistään. Purkkisieniä raahasin juuri ison kasan Suomesta. Kuivattuja sieniä kyllä löytyy kaupasta, olisikohan ne parempia salaattiin kuin nuo purkkiversiot? Taisivat olla porcini sieniä.
     
  12. äippä66 Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 817
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kokeile tehdä pieni erä sienisalaattia niistä purkkisienistä. Kyllä minä uskoisin että ihan hyvää tulee. Ei ihan niin paljoa makua varmaan tule kuin rouskuista. Katso purkkien tuoteseloste, onko niissä suolaa. Jos on, kannattaa vähän liottaa.
     
  13. Apple Pie Uusi jäsen

    liittynyt:
    18.07.2008
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos äippä66! Kokeilemallahan se selviää. ;)
     
  14. no Uusi jäsen

    liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    2 428
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei salaattisienet mitään suolasieniä tarvitse olla. Kaupan sienisalaatti on usein tehty herkkusienistä ja suolaa saa lisäämällä. Olen sienestäjä ja koskaan en ole tutustunut kaupan purkkisieniin, mutta aivan varmasti niistä saa salaatin. Voi olla jopa tosi hyvää. Yleensä vain kanttarellista ei tehdä salaattia, koska se mielletään liian arvokkaaksi siihen. Kerro miten onnistui, minua ainakin kiinnostaa tietää.
     
  15. Elli Vierailija


    Juuri tein suppilovahveroista sienisalaattia ja siitä tuli todella hyvää!
     
  16. iNdo bo$$

    liittynyt:
    04.12.2010
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vaikka kahdeksan vuotta aikaisemmin oli nimenomaan sanottu että niin EI voi tehdä?!

    [​IMG]
     
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti