Hae Anna.fi-sivustolta

Sikainfluenssarokote?

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä Kiitos Meksiko, 12.10.2009.

 1. Vantaalainen Vierailija


  Hei, mä voisin ottaa sun sijasta sen, kun kuulun riskiryhmään aikuinen työikäinen ja meillä Vantaalla ei ole resursseja, ainoastaan raskaana olevat, terveydenhoitohenkilökunta ja lapset 15 ikävuoteen saakka. Onkohan ainoa paikkakunta koko Suomessa. Kun työnantajakin odottaa että ollaan työelämässä.
   
 2. markus Vierailija

  Moi

  Ottakaa piikki (rokote) liikennekuoleman varalta, koska siihen menehtyminen on monin kertaisesti todennäköisempää. Ikäävää on se että siihen menehtyneistä (noin 400 vuodessa) kukaan ei ole huolissaan.
   
 3. nimetön.. Vierailija

  no jo on perkele jos ei astmapotilas saa rokotetta!!
  kahdella lapsellani (18 ja 22 v) on astma ja lääkitys päällä. kamala katsella kun ilman flunssaakin eivät saa happea. itsellä on lievempi astma, rasitus-, ja flunssaisena myös henki ei kulje.
  radiossa tänään sanottiin että ensi vuonna rokotetaan, ja toinen uutinen kertoi että tauti jyllää muutaman viikon päästä.
  pitääkö tulla lisää kuolleita? sitten vaan voivotellaan että näin nyt vaan pääsi käymään, muutaman oli 'pakko' kuolla.
   
 4. lasten asialla Vierailija

  Lasten vanhemmille: tee suunnitelma jo etukäteen, miten toimit, jos itse sairastut sika-influenssaan. Kuka voi auttaa lastenhoidossa ja arjen pyörittämisessä?

  Muistathan,että päiväkoti voi hoitaa vain terveitä lapsia, joten tarkkaile, ettet vie sairastunutta lasta päiväkotiin, vaikka oireet hänellä olisivat lieviä. Ei, vaikka saisit itse kotona levätä ja toipua omasta tartunnastasi. Tauti voi tarttua toisiin - lapsiin tai aikuisiin - ja aiheuttaa heille vakavammat oireet.

  Lapset eivät osaa itse ehkäistä taudin tartuttamista: päiväkodissa opettajat ja hoitajat tehostavat lasten ja omaa käsihygieniaa, mutta luonnollisesti lasten kädet käyvät suussa, nenässä, kosketaan leluihin ja aivastetaan päin toista.

  Ottamalla sika-influenssarokotteen - vaikka et kuuluisikaan riskiryhmään, eli ryhmään, jolle kyseisen taudin sairastaminen todennäköisesti koituu "kohtalokkaaksi" - voit kuitenkin välttää tartuttamasta sairautta muihin.
   
 5. hoitsu Vierailija

  Otin rokotteen toissa perjantaina. Lievää päänsärkyä ja käsi oli pari päivää kipeänä, siinä sivuvaikutukset. Eli huomattavasti vähemmällä pääsee kuin sairastamalla flunssaa. Jokainenhan tietysti itse päättää, ottaako rokotteen, väkisin ei ketään rokoteta. Siitä on turha täällä jeesustella!
   
 6. jepjep.. Vierailija

  Kyllä täällä länsisuomessa on ainakin ihan pienilläkin paikkakunnilla just se sama käytäntö, että rokotetaan vaan raskaana olevat ja lapset ja ns. riskiryhmään kuuluvat. Tai itseasiassa en tiedä rokotetaanko täällä edes vai pitääkö lähteä 60 kilometrin päähän lähimpään kaupunkiin, missä on ns. influenssa-klinikka.

  Mielestäni tuo rokote kuuluisi kaikille jotka sen haluavat ottaa. Juurihan se tuli todistettua, että yleiskunnoltaan tervekin voi tartunnan saatua siihen menehtyä.

  Minäkin asiakaspalvelutyössä päivittäin olen tekemisissä monenlaisten ja monien ihmisten kanssa, joten ei ole kumma jos tauti tarttuisi. Voi vaan luottaa ja toivoa, että yleensä mun niin hyvä vastustuskykyni pelaa tälläkin kerralla hyvin.
   
 7. """"Syyskuussa Torontossa oli D-vitamiinikokous. Uusi suositus on: 1000 IU = 25 mcg jokaista painopaunaa kohden. Kun paunan jakaa kahdella (1 lb. = 16 oz. = 453,59237 g.) niin saa karkeasti ottaen kilomäärän eli jokaista 12.5 kg:aa, tarkkaan laskien 11,339807 kg:aa, kohden tuo 1000 IU. Tällä annoksella jatketaan 3 kk jonka jälkeen S-D-25 testi. Pitoisuuden pitäisi olla yli 100 nmol/ l. Jos se on alle, niin annosta lisätään ja jos yli niin vasta 250 nmol/l ylittävillä annoksilla kannatta laskea D-vitamiinin määrää. Siis asia on selvä kuin pläkki, mutta sitten on se suuri Mutta. Useimmat terveyskeskukset kieltäytyvät mittaamasta D-vitamiinia! Miksiköhän? Se on sitä suomalaista lääketiedettä.""""

  1000 IU = 25µg

  http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=99&arkisto=1


  """Selitys piilee siinä, että D-vitamiini osallistuu yli 200 viruksia ja bakteereja torjuvan peptidin tuotantoon elimistössämme. Nämä peptidit (valkuaisaineet) ovat luonnon omia antibiootteja, jotka suojaavat meitä tartuntataudeilta. Kun D-vitamiinin saanti on liian niukkaa, alenee myös luonnollinen puolustuskyky."""

  Sikainfluenssa | D-vitamiini | Tohtori Tolonen

  A(H1N1)-influenssa ja D-vitamiini
  A(H1N1)-influenssa ja D-vitamiini - Terveesti

  D-vitamiinin puutos
  D-vitamiini
   
 8. tuma58 Vierailija

  Terveet aikuiset saavat myös rokotuksen mutta ovat viimisenä jonossa. Katso oman terveyskeskuksen tiedotukset netistä tai lehdestä tai mene käymään.

  Itselläni on 20 v hyväkuntoinen, perusterve (uimavalmennuksessa 8x/vko) tytär. Opiskelee Rovaniemellä eikä rokotukset olleet alkaneet siellä vielä hänen siihen sairastettuaan. Tauti alkoi pe iltapuolella kuumeella 39 C, kurkkukipu sitten ja melkoinen päänsärky ja nuha. Lauantai meni täysin vuoteessa ja sunnuntaina oireet helpottuivat. Ei nivel- eikä lihaskipuja. Yksi kuumeeton sairaspäivä ennen kouluunmenoa-hän meni keskiviikkona.
  Tavalliseen flunssaan verrattuna oli ero siinä että SIASSA PÄÄNSÄRKYÄ, tavallisessa flunssassa ei - hänellä.
  Oireethan ovat yksilökohtaisia ja ihmisten kipukynnys erilainen. Pelätä ei kannata-mieluummin rokote kun kova tauti...itse haluan rokotteen (astma). t. pysytään terveinä:)


   
 9. tittidii Vierailija

  Hä? Eikö sikainfluenssa keskusteluun saa muka lliittää uskoa?
  Sehän on yksi (monien ihmisten käyttämä) keino käsitellä taudin herättämää pelkoa, Jumalaan turvautuminen. Taatusti aika moni rukoilee jos/kun tauti iskee tai että varjeltus siltä.
  Kuoleman pelossahan tässä monet on ja Jumalalla on aika suuri merkitys siinä että mistä ihminen löytää ihtensä jos töppöset oikenee possutaudin takia.   
 10. minnukka_ Vierailija

  täällä toiset hehkutta kuinka rokotteesta ei tullut kuin vähän sivuoireita, mutta entä ne pidemmän aikaväli haitat?? Rokotteessa on aineosa joka saatta heikentää normaali immunologian toimintaa, hermosairautta yms yms. Joopa joo, jos pistoksen jälkeen on vähän pää ollut kipeä ja pistoskohta arka niin ymmärtäkää nyt hyvät ihmiset että se asiassa on ähän pidempiaikaisempia vaikutuksia, ehkä.
   
 11. meikkunen Vierailija

  On se ihanaa, että Jumalaan luottavaisia ihmisiä löytyy tältäkin palstalta. Kunniottakaamme Jumalaamme. Tästä rokotusasiasta on tehty vaikea. Kahdenlaista tietoa.
   
 12. Anni62 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 912
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minä ainakin annoin pojalleni luvan rokotukseen kun koulusta lappu tuli, hän 14-v perusterve.
  Tyttäreni aikoi ottaa itse ja molemmille lapsilleen. Nuorimman tyttäreni tyttö sai eilen rokotuksen kun kuuluu riskiryhmään, seuraavana täällä 0,6:kk - 35:kk ja sen jälkeen 3-v - 25-v terveet lapset ja nuoret.
  Itsekkin otan mikäli en satu sitä sairastamaan sitä ennen.
   
 13. Mariiah 75 Vierailija

  4-vuotias vaipui koomaan H1N1-rokotteesta | Ulkomaat | Iltalehti.fi

  4-vuotias vaipui koomaan sikainfluenssarokotteesta

  Maanantai 9.11.2009 klo 10.48
  Ruotsalaispoika vaipui koomaan kaksi päivää rokotuksen jälkeen.

  Nelivuotias Kevin istui isänsä kanssa kahvilassa viime perjantaina Upplannin Västbyn keskustassa, kun hän alkoi yhtäkkiä vapista ja kouristella.

  - Kevinin huulet olivat vitivalkoiset. En ole koskaan nähnyt ketään ihmistä niin valkoisena. Otin hänet syliini, hän oli täysin veltto. Ajattelin, että hän on kuollut, paikalle hälytetty Kevinin äiti Mia Brolin muistelee kauhunhetkiään.

  Kahvilassa oli onneksi kaksi sairaanhoitajaa, jotka neuvoivat äitiä antamaan lapselle tekohengitystä.

  - Hetken kuluttua Kevin huulet alkoivat hiukan punoittaa. Hän avasi silmänsä, äiti kertoo Aftonbladetissa.

  Poika kuljetettiin sairaalaan, jossa lääkärit sanoivat tajuttomuuden johtuneen rokotteesta. Lääkärien mukaan samanlaisia tapauksia oli sattunut aiemminkin. Kevin oli saanut sikainfluenssarokotteen viime keskiviikkona.

  Ruotsin lääkevirasto ei halunnut kommentoida asiaa vielä, vaan odottaa tarkempaa selvitystä tapauksesta.
   
 14. minerva Vierailija

  "Sikainfluenssa" todellakin! Olen alunperin ollut vastaan koko rokotetta. Ei näin pienessä ajassa voida sekä tutkia että valmistaa MILJOONIA rokotteita. Se on mahdotonta. Toinen asia mikä minusta on suorastaan epämiellyttävää on pandemialla pelottelu. Jos tällaisia rokotusoperaatiota järjestetään, niin silloin siihen pitäisi suhtautua asiallisesti ja antaa kaikki se EPÄVARMA tieto mikä siihen liittyy eli plussat ja miinukset. Jokainen voi sitten tykönänsä itse päättää haluaako tulla rokotetuksi vai ei. Jos haluaa rokotteen, niin silloin on myös jonkun pystyttävä ottamaan vastuu rokotteesta siinä tapauksessa että seuraukset ovat vakavia ja vaativat toimenpiteitä, sekä korvauksia. Periaatteessa rokotetta valmistava farmaseuttinen laboratorio on vastuussa, ja jollei ole, niin on hyvä kysyä miksi. Tässä yhteydessä ei sen paremmin valtio kuin kansainvälinen terveysjärjestökään pysty osoittamaan vastuukohdetta. Lääkäreiden kädet ovat useissa tapauksissa sidottuja lääketehtaisiin ja laitoksiin. Itselläni oli tämä kuuluisa sikaflunssa joka ei ollut sen kummempi kuin flunssa yleensä. Asperiinillä ja mustaviinimarjamehulla sekä inkivääriteellä pärjättiin hyvin. Pahin "virus" mitä kannatta välttää on pelko itse.
   
 15. äiti, ei rok. Vierailija

  Ja, lukekaapas paljon parjatun Antti Heikkilän sivuilta liittyen rokotteeseen ja esim. keskenmenoihin
  ja NANOrokotteeseen. Jos uskaltaa avata silmät, niin kunnon tietoakin kyllä saa virallisen tahon virallisterveellisen sikainfluenssarokote-nauhoitteen lisäksi.

  Tauti tuli, tauti meni.
   
 16. kalle Vierailija

  en varmasti ota!!! siihen on jo kuollut ihmisiä. rokotteeseen siis.!
   
 17. iäkäs elli Vierailija

  Sain eilen sikainfluenssarokotteen. Eilen tunsin koskettamalla pistoskohdan. Tänään ei edes pistokohta ole kosketusarka. Ei minkäänlaisia oireita. Kausi-influenssarokotteesta sentään tuli vähän kipua käteen ja väsymystä ja vilunväreitä pistospäivän iltana. Hoitaja kyllä varoitti, että käsi voi tulla kipeäksi, mutta ei tullut.

  Luulenpa, että itse sikainfluenssa on hankalampi juttu kuin käynti piikillä terveyskeskuksessa.
   
 18. Anni62 Uusi jäsen

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  2 912
  Saadut tykkäykset:
  1
  Poikani sai sen koulussa kolme viikkoa sitten ja käsi oli kippee kolme päivää muttei mitään muuta oireita tullut.
  Tyttäreni lapsille ei tullut yhtään mitään oireita rokotuksesta ja tytär menee ite ottamaan sen tänään.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti