Hae Anna.fi-sivustolta

Silittämällä pilattu mekko pelastettavissa?

Viestiketju osiossa 'Askartelu ja käsityöt' , käynnistäjänä Apuva, 06.08.2018.

 1. Apuva Vierailija

  Lontoosta ostettu mekko ei päässyt kertaakaan päälle, kun kaikessa kiiressä hölmöilin ja silitin siihen reikiä, pah!

  Onko kellään mitään kikka kuutosta siihen, olisiko tämä jotenkin pelastettavissa/fiksattavissa käyttökelpoiseksi? Mekon materiaali 60-prosenttisesti viskoosia ja 40-prosenttisesti polyesteria.

  [​IMG]
   
 2. Apuva Vierailija

 3. vierailija Vierailija

  Aika herkkä ja hienosti tehty jos silitit vaa, eikä ollu edes päällä. Mutta itteppä nyt möhlit joten se siinä. Ei voi mitään. En voi uudeksi muuttua vaikka haluaisim.
   
 4. Apuva Vierailija

  Hah, keskustelupalstojen aatelia vain mollata asiallista kysymystä esittänyttä. Toivottavasti sinulle tuli viestistäsi hyvä mieli. :D Ei haukku haavaa tee, mutta kovasti naurattaa.
   
 5. Nuorin sisar Vierailija

  Ovatko palaneet osat sellaisessa paikassa, että vaikka taskun ompelisit päälle? Voisit hameen nurjalle puolelle kiinnittää ohutta silitettävää tukikangasta (käytä silitysliinaa) ja jotakin puvun kankaan väreihin sopivaa kangasta sitten taskuiksi, tai jos löydät valmiita applikoitavia kukkia, lehtiä tai muuta sopivaa vaikka jostakin muusta kankaasta leikattavaksi - saat kyllä ihan pidettävän vaatteen, ei se niin pilalla ole. Vähän mielikuvitusta mukaan ja rohkeutta toteuttaa villimpiäkin ajatuksia. Eipä ainakaan heti tule samanlaista vastaan.

  Vastaisen varalle: tarkista uudesta vaatteesta aina pesu- ja silitysohjeet ja noudata niitä, vältyt monelta harmilta. Silityksessä kannattaa vähänkin arveluttavassa kankaassa käyttää silitysliinaa, voit sellaisen tehdä vaikka vanhasta lakanasta tai jos satut jostakin löytämään, vauvojen sideharsovaipat ovat oikein hyviä prässirättejä.
   
 6. Apuva Vierailija

  Kiitos vastauksesta, Nuorin sisar! Haaveri sattui mekon etupuolelle yläosaan, johon en osaa ajatella ihan taskua. Mutta nämä vinkit pistän korvan taakse.

  Yleensä olen tarkka silittäessä, mutta tämän kanssa keksin viime tingassa ennen juhliin lähtöä silittää mekon kuitenkin. Ei pitäisi hätiköidä, mutta ainakin vahingosta viisastuneena olen nykyisin tarkempi. :D
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti