Hae Anna.fi-sivustolta

sithi meissä vai tie elämään?

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä deebsteri, 11.06.2014.

 1. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 024
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Minulla nämä oobe:t on tulleet ihan itsestään yrittämättä, pyytämättä ja yllättäen jo vuosikausia.
   
 2. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  20
  Vastaten sinun sanoin että vetelitkö taas älyttömiä yleistyksiä mitä naisista ja miehistä on kirjoitettu. Et ollut oikein mukana taas. :))


  Paasaa sinä vain mutta harjoituksia jatketaan. :)
   
 3. Sem Voima kanssamme

  liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  23 334
  Saadut tykkäykset:
  20
  Vanhemmat ovat suurin vaikuttaja kuinka kasvaa ihmisenä niin hyvässä kuin huonossa. Niin lukemattomia kokemuksia näistä on käytännössä että kirjallisuudessa ja toistemme opetuksissa. Sieluryhmiä jotka ovat tehneet sopimuksen kantaa plussat ja miinukset. :))
   
 4. deebsteri Vierailija

  Ei ole yksyhteen ihan. Mutta kyllä moskaa on sanoa, että huono itsetunto on huono homma. Sehän on helvetin hieno homma.
   
 5. deebsteri Vierailija

  Joo, on mullekin sleep paralysisin muodossa tullut, mutta en juuri harrastele niitä.
   
 6. Lukija Vierailija

  en ole kai mistään muusta samaa mieltä vaikka jotain ymmärtäisinkin :D muusta kuin tästä. Ihmisiä syntyy sekä huonolla että hyvällä itsetunnolla varustettuna. Sen muuttamiseksi on keinot, mutta ne pitää tietää. Jos ei tiedä niin on hyvä kasvattaa lapsensa hyväksymään itsensä sellaisena kuin on ja opettaa pärjäämään sillä.
   
 7. oho Vierailija

  jospa sulla sitten on luonnostaan erityisen korkealle tasolle laajentunut tietoisuus ;)

   
 8. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 024
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Mä en ole sanonut miehistä halaistua sanaa. Paitsi tuolla puolustin normaaleja sosiaalisia miehiä kun deebsteri kokee heidätkin kaikki joiksikin uhkiksi. Luulen että sinäkin olet semmonen mies jonka deebsteri kokee uhkaksi eli normaali hyväitsetuntoinen mies joka tulee hyvin sosiaaliesti juttuun toisten kanssa. Naisista deebsterillä kyllä tuntuu olevan aika yksipuolinen kuva. Että jos joku yleisti jotain naisista niin hän.
   
 9. nyt on taas Vierailija

  pakko kysyä että millä perustelet(te) tuon että itsetunto olisi synnynnäinen ominaisuus?

   
 10. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 024
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  No eipä taida olla.
   
 11. Lukija Vierailija


  Olisi perustelutkin mutta en perustele täällä hourulassa enää mitään :D. Totesin vain.
   
 12. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 024
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Minä en tarkoittanut tuota. Kuten sanoin en harrastele mitään kun ei ole minun hallinassa. Tai on se nyt niin että kyllä sen yleensä estää voin, mutta jos en estä terve menoa. Ja se lähtö tulee ihan itestään ilman mitään yrityksiä. Yrityksiä pitää olla siinä ettei lähde.
   
 13. [:] Vierailija

  Olenko ymmärtänyt oikein, jos sanon, että olet kiinnostunut kehittymään fyysisen kivun avulla?
  Myös psyykkisen kivun avulla voi kehittyä ihmisenä, mm. hankkia paremman itsetuntemuksen.

  On ihmisiä, joilla on niin huono itsetuntemus, että he ovat täysin vieraita itselleen. Itsensä tuntemaan oppiminen on kipeää tekevä ja monesti raskas tie, siksi kai moni ei tuolle tielle lähde, vaan tyytyy idealisoituun minäkuvaan. Ihminen on aika laiska ja mukavuudenhaluinen ja pyrkii yleensä välttämään kaikenlaista kipua, varsinkin psyykistä.

  Joidenkin minäkuva perustuu siihen, että tunnistaa itsessään puolia ja asioita, jotka ovat kaikille näkyvissä. Ehkä katsellaan vain pinnallisia asioita.

  Joku toinen on saavuttanut tason, jossa jo aletaan tunnistaa itsessä negatiivisiä puolia, joita oli aavistnut omaavansa.

  Seuraava vaihe itsetuntemuksessa saavutetaan, kun aletaan nähdä itsessä negatiivisiä asioita ja puolia, joita ei edes aavistanut omaavansa. Tässä vaiheessa joku alkaa jo tuntea epämiellyttävyyden tunnetta, jolloin hän palaa takaisin edelliseen vaiheeseen.

  Todellinen järkytys tulee, kun huomaa olevansa jotain, mitä ei missään tapauksessa halunnut olla. Kun huomaa olevansa itsensä pahin painajaisuni, niin silloin ollaan jo niin syvällä itsetuntemuksessa, että tuonne ei moni pääse. Tää vaihe ei ole mitään masokistin pohjamudissa kierimistä ja itsensä tahallista kiduttamista, vaan että todella järkyttyneenä huomaa olevansa jotain, mitä ei todellakaan halunnut olla. Ehkä huomaa olevansa sellainen henkilö, jota on aina inhonnut. Tämä on kivulias kokemus, mutta hyvä tapa, jos haluaa kasvaa ja muuttaa itseään. Kun on tarpeeksi pohjalla itsensä kanssa käynyt, niin sieltä johtaa vain yksi tie ja se on ylöspäin.
   
 14. jep Vierailija

  koettu on :/ kysymys kuuluu miten se muutetaan jos ympäristö pysyy samanlaisena?

   
 15. deebsteri Vierailija

  Asiaa kannattaisi tutkia analyyttisesti. En ole demonisoinut miehiä, enkä naisia, vaan esittänyt teorian sosiaalisesta kamppailusta.

  Olen nähnyt paljon naisen menkkavaivoista naisen seksuaalisuuteen ja sellaisiin KÄYTÄNNÖN puoliin, mitä rivinaiset eivät yleensä suostu ilmentämään. Se, että kuvani naisista tai naiseudesta olisi tämän vuoksi yksipiippuinen, on ihan hölynpölyä. Useimmat miehetjän ottavat naisen, eivätkä sitten lähde tutkimusretkelle, vaan hyveelliseen elämään, jossa nainen on joku taivaanlahja köyhälle miehelle. Se mitä itse olen naisten kanssa päässyt jakamaan, on monille ihan kertakaikkisen käsittämätöntä, koska naiset ei yleensä ole valmiit sellaiseen vaihdantaan.
   
 16. älä yritä Vierailija

  kokemukset ovat yhteydessä tietoisuuden tasoon ja sehän on fakta koska joku on täällä niin sanonut...

   
 17. deebsteri Vierailija

  Sitä ei voi muuttaa.
   
 18. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 024
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Juu mutta kun sun teksteisnäs on aina tuo "naiset ei, naiset ei.." Niinku kaikki vika olis vain naisis. Kun oikeasti sekä miehet että naiset on yhtä viallisia tai viattomia.
  Mun mielestä ihmisellä joka näkee vikoja vain toisessa sukupuolessa oli se sitten mies tai nainen, on joku trauma kyseistä sukupuolta kohtaan.
   
 19. Lukija Vierailija  Tarkoitatko itsetuntoa vai itseluottamusta? Tarkoitatko itsetuntoa/itseluottamusta seuraavissa merkityksissä?

  on hyvä tietää itsetunnon ja itseluottamuksen ero:
  Itsetunto = oleminen
  Itseluottamus = tekeminen

  Itseluottamus on yhteydessä tiettyyn taitoon – tiedät, että olet hyvä jossakin. Uskot itseesi. Sinulla on ehkä hyvä itseluottamus tanssiessasi, mutta huonompi korkeutta hypätessäsi, sillä et ole siinä yhtä hyvä. Itseluottamus voi vaihdella päivästä päivään ja sitä voi pönkittää ulkopuolisilla kehuilla tai tilapäisesti esimerkiksi alkoholin vaikutuksenalaisena. Itseluottamusta voi myös nopeasti harjoittaa.

  Itsetunto taasen on pohjimmiltaan sitä, että ihminen tietää sisimmässään olevansa arvokas. Että hän tietää oman arvonsa ja tietää olevansa riittävä ja tärkeä juuri sellaisena kun hän on, huolimatta siitä, kuinka hyvin hän esim. suoriutuu jostain asiasta. Itsetuntoon lasketaan yleensä myös se, että ihminen tietää kuka on - eli itsetuntemus ja tietynlainen käsitys omasta itsestään.
  Itsetunto ja itseluottamus Decibel.fi

  "Hyvä itsetunto tarkoittaa myönteistä realismia omista mahdollisuuksista ja rajoitteista. Se ei tarkoita itsensä näkemistä yltiöpositiivisessa valossa, tai itsensä korottamista muiden yläpuolelle. Se on myönteinen, mutta samalla totuudenmukainen arvio itsestä"
  Itsetunto - Suomen Mielenterveysseura  vai jossain muussa merkityksessä? Millaisessa? Kysyn että pysyisin jyvällä, edes joten kuten :)
   
 20. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 024
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Jos mä sanon että mä en ole samaa mieltä niin onko tääkin nyt fakta että asia ei olekkaan näin kun sen on joku täällä sanonut (minä)? :D Sitte on kyl vähä ongelma kun kaksi vastakkaista asiaa ei voi olla fakta. :D
   
 21. :D Vierailija

  you've got it *taputtaa karvaisia käsiään*

   
 22. aha Vierailija

  kommentoin tätä kunhan määrittelet ensin mitä itsetunto on.

   
 23. Vesimies -70 Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  05.07.2006
  Viestejä:
  29 024
  Saadut tykkäykset:
  1 917
  Se mikä mulle on noussu täälä jo monesti mieleen on se, että ois kiva kun ihmiset keskustelis ilman klikkejä. Ei oltaisi vain jotain mieltä tai jotain toista vastaan sen takia kun klikki vaatii. Eli että kun klikin jäsen on eri mieltä nimmari X kanssa niin koko klikki lyttää nimmarin X. Tai että vaikka klikin jäsen käyttäytyis typerästi niin klikki on sitä mieltä että "ei mitään vikaa käytöksessä".


  Musta tuo ei ole edes kovin henkisesti tasokasta tuo klikkiytyminen. Antaa negatiivisen kuvan henkilöistä.
   
 24. Eno putos Vierailija

  Miksi henkinen? Olet sanonut ettet ole sitä. Pitäiskö muiden olla?
   
 25. deebsteri Vierailija

  Kipu ilmenee ihmisillä seksuaalisessa elämässä ja seksuaalisissa tavoitteissa negaatioina. Ja on muutakin kipua, esimerkiksi yleistä vallanhalua tai liikunnan aiheuttamaa rasituskipua. Kipu on usein fyysistä. Valta ja kuri taas on lähinnä henkisen puolen ilmentymiä ja nekin kuuluvat kivun generoimisen alueelle. Se, mitä ei meinata ymmärtää on, että ihmisen tarve lyödä toistaan on kirjoitettu elämän perustuslakiin. Ainoa tie valoon on uudelleen generoida tämä tarve, jolloin iskujen motiivi ei ole enää parasiittien hallinnassa.

  Kirjoitin myös henkisen puolen harjoituksista kivun generointi-artikkelissa. Mutta huomauttaisin sinulle,
  että kivun generointi ei tarkoita kärsimyksestä oppimista, vaan kärsimyksen luonteen oppimista ja sen kääntämistä valoksi. Voi sanoa, että ihmiskunta elää psyykkisen kärsimyksen ja sen tuottamisen alla evolutionäärisistä syistä, mutta se ei ole kuitenkaan spiritualistisesti kehittävää, eikä se ole kivun UUDELLEEN generointia, vaan kipu(energian) käyttämistä negatiivisiin tarkoituksiin. Voisi hyvin sanoa, että ihmiset ovat kivun suhteen vielä mustia maagikoita. Sen takia maailmamme muistuttaa laajentunutta kiputilaa, johon kuuluu pieniä, jatkuvia helpotuksia.

  Kivun generoinnissa selvitetään kärsimyksen luonnetta, esimerkiksi mikä estää kehittymästä tai olemasta muiden kanssa. Ei kyse ole siis kärsimyksen hyväksymisestä sellaisenaan, vaan sen selvittämisestä miten kipua voi käyttää hyviin tarkoituksiin. Ihmisten vinoilut toisilleen eivät selvitä kunnolla kivun luonnetta, vaan ne ovat universaalia haaskaa. Laiskuuden kukistamiseksi tarvitaan tietoa nimenomaan kivun luonteesta, eikä negatiivista tai kaksiteräistä kärsimystä. Kun oppii asioita oikeasti silloin pitää asioista, myös kivusta.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti