Hae Anna.fi-sivustolta

Skeptikoille mietittävää

Viestiketju osiossa 'Yliluonnolliset ilmiöt' , käynnistäjänä *Lucia*, 04.12.2009.

 1. *Lucia* All you need is love!

  liittynyt:
  04.12.2009
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jo viime vuosisadan alussa Albert Einstein todisti ajan ja avaruuden kietoutuneen yhteen, ja aikamatkailun olevan teoriassa mahdollista. Monen ihmisen mielestä aika näyttää kuitenkin kulkevan vain eteenpäin. Ihmiset vanhenevat ja tee jäähtyy kupissaan, jne. Fysiikan lakien mukaan ei kuitenkaan ole mitään estettä, että useimmat tapahtumat voisivat muuttaa suuntaa. Itse asiassa monissa tapahtumaketjuissa ei ajan kululla ole varsinkaan hiukkasten tasolla mitään selvää suuntaa. Tiedemiehet ovat selvittäneet, että avaruuden madonreiät ovat teoriassa yksi mahdollisuus aikamatkojen toteuttamiseen. Madonreikä on tunneli kahden aika-avaruuden alueen välillä. Aivan kuten mustassa aukossa, madonreiässä aika hidastuu, ja pysähtyy lopulta kokonaan. Meidän maailmankaikkeudessamme pätevät lait eivät ole siellä enää voimassa. Ja jos madonreikää voisi pitää auki kyllin kauan, olisi mahdollista poistua sieltä vahingoittumattomana.
  Ihmiset ovat siis saaneet kaiken tämän tiedon selville. Uskomatonta eikö totta? Tämä on tieteellistä kehitystä, joka oleellisesti vaikuttaa positiivisesti myös ihmiskunnan henkiseen kehitykseen. Kaikki ei olekaan enää niin yksinkertaisen ja ihanan helppoa ja mustavalkoista. Mitäköhän kaikkea ovatkaan saaneet selville muiden maailmankaikkeuksien asukkaat, jotka luultavasti ovat ehkä miljooniakin meidän mittaamiamme vuosia meidän älyllistä kehitystämme edellä?
  Meidän maailmankaikkeutemme on vain yksi monista kuplista maailmankaikkeuksien vaahdossa. Jotkin niistä eivät ole täyttyneet kaasulla, toiset taas ovat, ja joissain pätee aivan eri fysiikan lait ja mittasuhteet kuin omassa maailmankaikkeudessamme. Ja mitä sitten tapahtuu, jos meidän maailmankaikkeutemme luhistuu jonakin päivänä kasaan valtavaksi mustaksi aukoksi? Silloin syntyy toinen maailmankaikkeus. Toinen ulottuvuus. Ja niitä ulottuvuuksia on tälläkin hetkellä lukemattoman monia.
  Antakaa skeptikot siis ihmisten henkiselle kehittymiselle sijaa. Avartakaa myös omaa näkemystänne, sillä nyt on sen aika. Olemme nyt astumassa uuteen aikaan, viisauden, valon ja rauhan aikaan. Yhä useammat ihmiset ovat myös saamassa käyttöönsä kuudenneksi aistiksi kutsutun kyvyn. Mikä ei ole mitenkään yliluonnollista, vaan luonnollista. Evoluutiota. Evoluution tuloksena yhä useammat viestivät telepatialla. Yhä useammat ovat tehneet elämässään parannuksen, tai ovat juuri astuneet henkisen kehityksen tielle, niin kuin on tarkoituskin. Olemme muuttumassa, kehittymässä fyysisesti ja henkisesti, niin kuin olemme aina, aikojen alusta asti olleet. Ennen skeptikot väittivät maapallon olevan litteä, kunnes se todistettiin pyöreäksi. Nyt on kysymys vähän samasta asiasta. Todistamisen pitää tosin ensin lähteä omasta itsestä, omista ajatuksista. Omasta sydämestä. Älkää skeptikot pelätkö ymmärtämättömyyttänne, vaan avatkaa luottavaisin mielin porttinne henkisyydelle, niin maailmankaikkeus hoitaa loput.

  Pyyteettömällä Rakkaudella,
  Uusi nettilähettiläs, Lucia
   
 2. Neltsu Vierailija

  Kiitos Lucia. Todella vaikuttava teksti. Kirjoita lisää.
   
 3. vierailija Vierailija

  Todella kiinnostavaa! Itse en tajua kuitenkaan edes mustaa aukkoa. Voisitko kertoa siitä enemmän? Ja onko minulla mahdollisuus kehittyä henkisesti, vaikka olen ainakin tähän asti kokenut itseni skeptikoksi?
   
 4. vesinäkki Uusi jäsen

  liittynyt:
  01.03.2008
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiiä että kuinka moni tajuaa mustaa aukkoa kovin syvällisesti, mutta tässä Wikipediaa aiheesta:
  Musta aukko ? Wikipedia

  Ehkä ihmisen ongelmista yksi on tarve määritellä, ymmärtää ja hallita. Kuitenkin kapasiteettimme kaikin puolin on rajallinen.

  Kuinka paljon aikakäsityksemme on riippuvainen planeettamme kiertonopeudesta keskustähtemme ympäri? Mitä ajalle tapahtuu jos kiertonopeus jostakin syystä muuttuisi toiseksi?
   
 5. *Lucia* All you need is love!

  liittynyt:
  04.12.2009
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta kai sinulla on mahdollisuus kehittyä henkisesti. Henkinen kehitys kuuluu ihmiselämään myös yksilötasolla, ei pelkästään pitkän aikavälin evoluution tasolla. Yksilö voi kehittyä hyvinkin pitkälle. Huomaan viestistäsi, että olet nyt jo astumassa tälle kultaiselle tielle. Aloita vaikka selvittämällä, mitä tarkoittaa käsite "pyyteetön rakkaus", ja yritä noudattaa sen periaatteita mahdollisimman tarkasti niin olet jo edistynyt loistavasti. Pysy sillä tiellä, pysy aina valossa, äläkä koskaan luovuta. Etsivä löytää.

  Onnea ja kirkkainta voimaa tiellesi toivottaen,
  Lucia
   
  Last edited: 05.12.2009
 6. *wink* Vierailija

  Miksi tämä on osoitettu skeptikoille?

  Skeptikko ei kiellä, skeptikko epäilee ja kyseenalaistaa.

  Kannattaako kaikki uskoa mitä kuulee/näkee/lukee tutkimatta muita mahdollisuuksia? Se jos jokin on este oppimiselle, ymmärtämiselle ja kehittymiselle.

  Tämä palsta on loistava esimerkki; jokaiseen kysymykseen annetaan useita toisistaan poikkeavia vastauksia. Jokainen on asiantuntija perusteluinaan Minä tiedän, Minä olen kokenut, Minulle on sanottu... Siitä sitten vain valitsemaan se, joka parhaiten itselle sopii -ja se on ehdoton totuus.

  Mistä muuten olet saanut päähäsi, että juuri skeptikot väittivät Maata litteäksi...?
   
 7. *Lucia* All you need is love!

  liittynyt:
  04.12.2009
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Skeptikoille, nimenomaan juuri siksi mitä kirjoitit. Otsikko oli: Skeptikoille mietittävää. Missään nimessä ei kannata uskoa kaikkea mitä kuulee. Ymmärsitkö tarkoitukseni: Etsivä löytää!

  Kun ensimmäiset ihmiset alkoivat väittää maapallon olevan pyöreä, todisteiden puutteessa oli paljon kyseenalaistajia ja epäilijöitä, eli skeptikkoja. Ihania skeptikkoja.

  Pyyteettömällä rakkaudella, Lucia
   
  Last edited: 05.12.2009
 8. *Lucia* All you need is love!

  liittynyt:
  04.12.2009
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Myös jokaisella tähdellä on oma elämänsä ja "kuolemansa. Osa "kuolevista" tähdistä muuttuu erittäin tiheiksi neutronitähdiksi, ja osa luhistuu vieläkin pidemmälle. Jos tähden massa ydinreaktioiden päätyttyä on yli kolme kertaa auringon massa, painovoima puristaa materiaa murskaavasti kunnes tähti katoaa suunnattoman tiheään, mutta vailla ulkomittoja olevaan pisteeseen, jota täällä Maassa kutsutaan nimellä singulariteetti. Musta aukko on singulariteettiä ympäröivä avaruus. Mikään mikä putoaa sinne, ei voi liikkua kyllin nopeasti paetakseen sieltä -ei edes valo. Mustalla aukolla on vaikutus aikaan ja paikkaan. Kumpikin kaareutuu kohti aukkoa. Jos voisit nähdä jonkun putoavan kohti mustan aukon ulkoreunaa, tapahtumahorisonttia, näkisit hänen kellonsa käyvän yhä hitaammin. Samalla putoaja muuttuisi väriltään yhä punaisemmaksi, kunnes lakkaisi vähitellen näkymästä. Mieti mitä ulottuvuuksia löytyykään mustien aukkojen tuolta puolen..

  Rakasta, niin maailmankaikkeus rakastaa sinua.
  Lucia
   
  Last edited: 05.12.2009
 9. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Uskomatonta sikäli, että madonreiät ovat edelleen pelkkä teoria, jota ei toistaiseksi ole pystytty todistamaan. Eli mitään varsinaista tietoa ei asiasta ole.


  Olet näköjään lueskellut Wikipediaa. Multiversum on ihan mielenkiintoinen teoria, mutta kuuluu lähinnä tieteiskirjallisuuteen, koska teorian todistaminen on mahdotonta,

  Tämä viimeinen jo naurattaa. Aloitat viestisi vetoamalla tieteeseen ja tietoon. ylläolevassa lainauksessa tiede ja tieto ovatkin jo hävinneet. Edelleenkään mikään tieto tai teoria ei tue väitettäsi.
   
  Last edited: 05.12.2009
 10. vesinäkki Uusi jäsen

  liittynyt:
  01.03.2008
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me elämme joka tapauksessa pikkuruisella planeetalla erään galaksin reunoilla. Jossain käsittämättömän etäällä on lukemattomia galakseja. Sijaitsemme avaruudessa jonka koosta ja muista ulottuvuuksista meillä ei ole aavistustakaan.

  Todellisuus on joka tapauksessa ihmisen keinoin selittämättömissä luultavasti lopullisesti. Jos esi-isämme olisivat tyytyneet uskomaan vain sen minkä näkevät emme luultavasti olisi vieläkään laskeutuneet puista alas.

  Ihmisen kehittymisen kannalta tärkein ominaisuus on mielikuvitus, kyky kuvitella sellaisia asioita jotka ovat vasta ideoita, mielikuvitusrakennelmia. Kuinka pystyy tavoittelemaan mitään jos ei osaa kuvitella?
  Siinä mielessä jyrkästi kaikkea epäilevät toimivat taakkana ja lastina ihmislajin kehittyessä. Toisaalta heitä tarvitaan ongelmakohtien havaitsemiseen ja liian lennokkuuden hillitsemiseen.

  Lentäminen, puhelin- ja internetverkko ja sähkö ovat olleet joskus jonkun hourupään kylähullun mielikuvituksen tuotteita.
   
 11. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Mielikuvitusta on kahdenlaista. Rakentavaa, ja unelmoivaa. Rakentava mielikuvitus on realistista, maanpinnalla pysyvää. Unelmoiva mielikuvitus taas suuruudenhullua, kyvyttömyyttä erottaa toisistaan tarua ja todellisuutta.

  Tämän palstan ihmisistä suuren osan mielikuvitus on jälkimmäistä. Enkä, Ikimieli, tarkoita nyt sinua.
   

 12. Ai jaa, monet keksinnöt ovat tuntuneet suuruudenhulluita ennen kuin ne on todettu toimiviksi.
   
 13. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Ja esimerkkejä, kiitos.
   
 14. Todista ensi oma väitteesi

  "Unelmoiva mielikuvitus taas suuruudenhullua, kyvyttömyyttä erottaa toisistaan tarua ja todellisuutta."
   

 15. Nikola Tesla voisi olla yksi esimerkki.
   
 16. Tallipallo Vierailija

  Mielenkiintoinen aloitus Lucialta ja sitä voisi kommentoida niin pitkään, ettei kukaan jaksaisi lukea. Kun kaikella on alkunsa ja loppunsa, niin miksei pallollammekin. voi kysyä, että mitä mieltä on, tai mitä hyödyttää silloin ihmisen henkinen kehitys? Mielenkiintoinen aihe on myös Aika. Onhan tuttu sanonta esim. ajan pysähtymisestä ja olen itsekin kokenut että pystyin harkitsemaan ja arvioimaan tilannetta rauhallisesti ikuiselta tuntuvan ajan, vaikka kyseessä oli normaaliajassamme silmänräpäys. Olen lukenut artikkelin (C.G. Jung.seuran), jossa kaksi engl. opettajaa olivat pudonneet jonkinlaisen aikaverhon väliin ja heidän todettiin nähneen edellisen vuosisadan katunäkymiä, muistaakseni Ranskassa.
   
 17. toinen esimerkki Vierailija


  Isaac Newtonkin 1642-1727 joutui joskus "vääntämään rautalangasta" oivalluksiaan.
   
 18. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Halusin esimerkkejä suuruudenhulluista keksinnöistä, en keksijöistä.
   
 19. no käykö Vierailija

  Ilmalaiva Zeppelin, se keksintö ei tainnut osua ajan hermoon. Mihin sinä muuten tarvitset todisteita. Oivallus maapallon muodosta on ollut järisttävän hullu keksintö, myöhemmin tutkijat oivalsivat ettei se ihan suuruudenhulluutta ollut.
   
 20. ai jaa Vierailija

  Minä kun tyhmyydessäni luulin että keksinnöt syntyvät keksijien joskus suuruudenhulluista ajatuksista. Hyvä kun valistit tietämätöntä.
   
 21. Voitko todistaa keksityn mitään keksintöä niin ettei se liity keksijään.
   
 22. *wink* Vierailija

  -> Ensimmäinen ihminen, joka uskalsi laskeutua puusta, oli siis skeptikko :)

  Tai sitten joltain lipesi ote oksasta...  Skeptisyys ei tarkoita mielikuvituksen puutetta.
  Esitän vastaväitteen: Tarvitaan skeptinen mieli, jotta pystyy ajattelemaan valtavirran vastaisesti. Jos yleinen käsitys on, että Maapallo on litteä, vain skeptikko epäilee ja miettii "Entä jos se onkin pallo...?"

  Eiköhän sähkö ja lentäminen olleet olemassa jo kauan ennen kuin ihminen oli edes pilke Jumalan silmäkulmassa.

  Uskon, että kaikki keksinnöt ovat vain jo olemassaolevan kehittämistä ja valjastamista ihmisen käyttöön. Tämä on Sivaltajan mainitsemaa rakentavaa mielikuvitusta.

  "Unelmoiva, suuruudenhullu" mielikuvitus ajaa vain yksilön omaa etua. Eikä minulla ole mitään sitä vastaan.
   
 23. *Lucia* All you need is love!

  liittynyt:
  04.12.2009
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  [

  Se, että tietää jotain, ei tarkoita sitä, että tieto on hankittu Wikipediasta. Minä en käytä Wikipediaa, olen saanut tietoni ihan muualta.

  Ehkä jonain päivänä sinäkin ymmärrät enemmän.

  Onnea pitkälle tiellesi.
   
 24. Sivaltaja Uskonnoton

  liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  3 928
  Saadut tykkäykset:
  17
  Haistan pientä ylimielisyyttä viestissäsi. Kerro toki tietolähteesi meille muillekin, niin ehkä ymmärrämme enemmän.
   
 25. vesinäkki Uusi jäsen

  liittynyt:
  01.03.2008
  Viestejä:
  1 140
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäinen ihminen, joka uskalsi laskeutua puusta, oli siis skeptikko :)

  Luulen että epäilijät olivat niitä jotka roikkuivat oksissa viimeisinä.

  Esitän vastaväitteen: Tarvitaan skeptinen mieli, jotta pystyy ajattelemaan valtavirran vastaisesti. Jos yleinen käsitys on, että Maapallo on litteä, vain skeptikko epäilee ja miettii "Entä jos se onkin pallo...?"

  Hmmm- MInulla on kova mielikuvitus joka ei jaksa pitäytyä valtavirroissa. Mutta olenko minä skeptikko? Epäilen...  Eiköhän sähkö ja lentäminen olleet olemassa jo kauan ennen kuin ihminen oli edes pilke Jumalan silmäkulmassa.

  On paljon muutakin olemassa josta ihmisellä ei ole aavistustakaan. Vielä. Ennen kuin joku utelias hörhö lähtee sorkkimaan (sellaista mitä ei pitänyt olla).
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti