Hae Anna.fi-sivustolta

Skiathos

Viestiketju osiossa 'Kreikka ja Kypros' , käynnistäjänä Odysseus, 28.02.2005.

 1. Odysseus Vierailija

  Olemme parinkymmenen vuoden aikana käyneet Kreikkaa saarineen ristiin rastiiin. Nyt menemme kesäkuussa tutustumaan uuteen tuttavuuteen, Skiathokseen. Löytyykö hyviä vinkkejä saaresta, hotellimme on Poseidon. Pääseenkö saarelta helposti omin päin mantereelle ja esimerkiksi Ateenaan?
  - harharetkiäkö-
   
 2. Eva Vierailija

  Kun olette jo paljon Kreikkaa nähneet, niin toivon ettette pety Skiathokseen. Rannat siellä ovat aivan upeat, mutta jos ette ole rantaihmisiä, niin saarella ei ole mitään erityistä näkemistä.
  Skopeloksella kannattaa poiketa. Pääkaupunki on kaunis ja siellä on kymmeniä pieniä kirkkoja.
  Mantereelle pääsee helposti kantosiipialuksella, joko Volokseen tai jos menette Ateenaan, niin Agios Konstantinokseen, josta täytyy jatkaa bussilla. Jos Ateena tuntuu olevan liian kaukana, niin Volos on aika suuri kaupunki siinä lähellä, jossa voi jo vähän shoppaillakin.
  Siellä suosittelisin käymään kaupungista ylöspäin vuoren rinteellä olevassa pienessä Makrinitsan kylässä, jonne on parikymmentä kilometriä kaupungista. Kylä on lähempänä, mutta kun tie on yhtä serpentiiniä. Sieltä on hienot näköalat alas kaupunkiin ja merelle.
  Jos olisin itse taas menossa sinnepäin, niin vuokraisin auton ja jatkaisin pitemmällekin Pelionin niemimaalle, joka on kaunista seutua.
   
 3. Maria Vierailija

  Olen myös lomaillut Kreikassa kaksikymmentä vuotta ja Skiathoksellakin. Totta, ettei Skiathoksella ole ns nähtävyyksiä. Mutta mutta lomapaikaksi se on mielestäni ihastuttava ja mikäli loman kesto on viikko-kaksi niin sopivan kokoinen rentoon lomailuun.
  Suosittelen myös Skopeloksella käyntiä: pieni pääkaupunki on hyvin pittoreski.
  Olimme perheen kanssa myös Poseidonissa ja olimme hyvin tyytyväisiä hotelliin.
   
 4. haku Vierailija

  Etsi haulla jo olemassa olevia kommentteja,samoihin kysymyksiin ei jaksa vastata enää..arkisto on käyttöä varten.
   
 5. Alonissos Vierailija

  Alonissos myös kannattaa katsastaa, nuo 2 eli Skopleos ja Alonissos viehättävät vielä enmmän kuin Skiathos..ainakin minua. Ja sitetn pelionin niemimaa, tottakai.Mutta viikossa ei ehdi kovin paljoa kuitenkaan.
   
 6. riitta Vierailija

  Ette ilmeisestikään ole aivan nuorisoa, koska olette jo kauan matkustelleet. Jos olette rantaihmisiä niin paikka on hyvä valinta. Ellette, niin... Silloin retket ovat teidän pelastuksenne ja Skiathokseltahan pääsee kyllä moniinkin paikkoihin. Toisille saarille, meriristeilyille, mantereelle.
  Jos olette käyneet Pargassa niin mielestäni Skiathoksen kaupunki jollain ihmeellisellä tavalla muistuttaa tätä.
   
 7. Vicky Vierailija

  Matkaoppaassa kehutaan hotelli Poseidonin pitäjää Vickyä. Kertokaapa hänestä: onko paikallisia, onko huumoria pelissä, jämäkkä, pikkutarkka, ehtiikö ottaa kupposen turistien kanssa???
   
 8. Odysseus Vierailija

  Sorry, jos ensikertalaisena en osaa käyttää kaikkia kikkoja ja mahdollisuuksia. tarkoitukseni ei ollut vaivata sinua. Arkistot ovat toki mukavia paikkoja, mutta nimensä mukaisesti pitävät sisällään paljon (vanhaa) tietoa, josta on vaikeaa löytää juuri sitä mitä etsii.
  Koetetaan kestää meitä vanhojakin, jotka emme hallitse kaikkea uutta. Ei vedetä heti herneitä nenään, se voi sattua.
   
 9. Odysseus Vierailija

  Kiitos kommenteista. Olemme tosiaan jo yhteensä satavuotias pari, jolla vielä mukanaan hännänhuippu poika 16 v. Tytär on jo paikkansa löytänyt eikä enää kulje kanssamme. Tarkennuksena kuvaukseen, matkaame Skiathokselle kesä-heinäkuun vaihteessa ja reissu on kahden viikon mittainen. Emme ole rantalöhöilijöitä. Reisuilla olemme aina retkeilleet paljon, aluksi järjestetyillä, sittemmin omin päin. Kaikki historialliset nähtävyydet on must. Kreikan mantereella emme ole paljoa vierailleet. Kreikan saarilla käynnit aloimme 1981 Kreetasta ja sen jälkeen on vuorossa olleet Samos, Kos (2x), Korfu, Santorini, Thassos ja Kreeta monta kertaa, viimeeksi viime vuonna Analipsi. Ateenassa käytiin 3 vrk Samokselta 1982 ja nyt olisi tarkoitus katsoa kaupunki uudestaan ja viedä poika Akropoliille. Muista saamistamme vinkeistä otamme myös vaarin ja niitä saa tulla lisääkin. Jos on muita samassa paikassa samaan aikaan, niin tavataan... Tai vaikkapa järkätään kimpparetki jonnekin.
   
 10. Odysseukselle Vierailija

  Kun arkisto alkaa vuodesta 2003 ei siellä mitään vanhaa tietoa (antiikkista,historiallista) voi olla. Skiathoksen saari ei ole muuttanut muotoaan sitten viime vuosien, tyyli on sama, eikä ole paljon mahiksiakaan, on se sen verran pieni saari. Mene vaan sinne arkistoon...
   
 11. ??? Vierailija

  Siis missä matkaoppaassa?
   
 12. Odysseus Vierailija

  Kiitos vinkistä. Eipä luonto tosiaan muutu, ihmiset, ravintolat, hotellit, aikataulut tms. sensijaan... vaikkei tosiaan ehkä vielä vuodessa kahdessa. Mutta siis koetin hakua. Mielestäni melkoisen hankala tapa. Saan listan kaikista keskusteluista, joissa sana Skiathos. Kun valitsen yhden, saan selata kaikki kommentit nähdäkseni, onko siellä jotain joka minulle sopisi. Ei ollut. Takaisin ja haku uudestaan, jne. Mikäli olen toiminut ymmärtämättömyyttäni väärin, mieluusti oikaise minua. Jotenkin kuitenkin koen helpompana, että saan vastaukset omaan kysymykseeni, vaikka olisikin toiston pelkoa.
   
 13. Vicky Vierailija

  Vastaan, jos ensin vastaat omaan kysymykseeni. Tv: Miss Etiquette. Nih!
   
 14. sivuilija Vierailija

  Aivan oikein, Odysseus!! Tuen ajatustasi: jos tätä nimimerkki Hakua ärsyttää vastata ""uudestaan"" johonkin, niin jättäkööt vastaamatta. Meillä käyttäjillä on oikeus kysyä samaa asiaa vaikka viikoittain, ja jos joku haluaa vastata, niin hyvä!
   
 15. sivuraidelaiselle Vierailija

  Joo kyllähän te kysytte kun mikään ei pysy sen harvan päänne sisällä. Eri asia vastaako joku ja miten vastaa.
  Haku on tarkoitettu käytettäväksi,ei tuo ""hae viestejä"" turhaa ole laitettu. Mutta jos ei pää toimi niin ei..
   
 16. Riitta Vierailija

  Kerroit, että historialliset nähtävyydet ovat must. Niitä ei Skiathoksella ole, vaan se on lähinnä tarkoitettu rantaihmisille. Retkeilemään pääset, niinkuin täällä on jo kerrottu, mutta mikäli aiotte koko kaksi viikkoa retkeillä niin suosittelisin sitä täysin omin päin. Matkanjärjestäjät ottavat aika isoja palkkioita ja kolmen henkilön retket tuntuvat jo kyllä kukkarossakin. Ihan omineenkin on helppo liikkua, ettekä myöskään ole ensikertalaisia.

  Mikäli historialliset nähtävyydet ohittavat rantalomailun tai saari-/manterehyppelyn niin suosittelisin kyllä vielä miettimään kohteen valintaa. Senhän voi veloituksetta vielä muuttaa. Esim. Loutraki mantereella olisi, nähtävyydet huomioon ottaen, hyvä valinta samoinkuin Kreeta, mutta siellähän olette jo käyneetkin.

  Täytyy myös sanoa, että Skiathos on Kreikan kalleimpia kohteita. Skiathoksen kaupunki on viehättävä, mutta pieni. Siinä ei kahdeksi viikoksi riitä nähtävää.

  Me olimme hotelli Noulassa, mutta tiedän kyllä Poseidonin sijainnin. Mäen kun jaksaa kiivetä niin maisema on upea.
   
 17. odysseus Vierailija

  Tarkoitin, että jos ympäristössä on hist. nähtävyyksiä, niillä on käytävä. Jos ei ole, ei se haittaa. Tarkoitus olisi kahdessa viikossa kiertää saari, yksi tai kaksi naapurisaarta, käydä mantereella ja ehkä Ateenassa. Olisinkin kiinnostunut kokemuksista käväistä Ateenassa, miten sinne matkaisi ja mistä tuon matkan hommaisi. Muutenkin erilaisten retkien hinta-laatusuhde verrattuna aivan omin päin kiertelyyn olisi hyödylline tieto.
  Yllätti mainintasi että Skiathos on Kreikan kalleimpia kohteita, en ole sitä muiden kommenteista huomannut. Santorinilla ollaan käyty ja ei kai Skiathos sen hintoihin yllä?
   
 18. odysseukselle Vierailija

  Tehkää retkiä mantereelle.Kallis ja kallis, kyllä hinnat ovat aika yhteneväisiä. Ne jotka hintoja vahtivat, väittävät varmaan jokaisen uuden paikan kohdalla että nyt tuli vastaan se kallein paikka. Hinnat nousevat pikkasen joka vuosi, niin se tuppaa olemaan meilläkin. Skiathos ei ole sen kalliimpi kuin muutkaan. Santorini ja osa Rodosta ovat kallishintaisia ja laatu on huono. Mnekää ihmeessä Skiathokselle nyt kun sinne vielä pääsee valmsimatkalle. Käykää Alonissoksella ja Skopleloksella, lukekaa jotain tietoja etukäteen. Pelionin seutu mantereella on tosi meilenkiintoista, mukavia aitoja kyliä, pääsee Skiathokselta kantosiipialuksella.
   
 19. JP Vierailija

  Ateenaan pääsee (meno-paluu) yhdistelmälipulla Flying Dolphin + bussi, jota muistaakseni voi ostaa miltei mistä tahansa rantakadun matkatoimistosta, jossa myydään lippuja Flying Dolphiniin. Kantosiipialus kulkee Agios Nikolaokseen ja bussi Ateenaan lähtee laiturin vierestä per heti, kun alus on tyhjentynyt. Matka Ateenaan kesti bussilla muistaakseni vajaat nelisen tuntia (yksi pysähdys matkalla). Päätepysäkki on Karaisgakis aukiolla Omonian suunnalla eli sieltä pääsee metrolla esim. Plakalle (Monastiraki) helpostikin. Takaisin sama juttu päinvastoin suoritettuna. Jos olette Skiathoksella kaksikin viikkoa ja haluatte käydä Ateenassa, niin suosittelen että viettäisitte Ateenassa muutaman yön (netistä voi varata hotellin etukäteen, jos tiedätte retkenne tarkan ajankohdan). Pääsette paremmin tunnelmaan eikä tule kiire juosta paikasta toiseen - nähtävää nimittäin riittää.
   
 20. Eva Vierailija

  Olin aikoinani NET-matkojen matkalla Skiathoksella ja siitähän on aikaa varmaan yli 15 vuotta, kun NET-matkat oli olemassa. Silloin kävimme matkanjärjestäjän päivän retkellä Ateenassa. Lähdinkin sinne sillä mielellä, että käyn katsomassa kannattaako Ateenaan mennä pelkästään. Ja olin myyty heti, vaikka oli elokuu ja kuumuus oli hirveä. Aikaa ei perillä monta tuntia ollut. Käytiin Akropolilla ja Plakassa vähän kierreltiin. Siitä matkan ainoasta pysähdyspaikasta ostin ensimmäisen kasettini ""oikeaa"" kreikkalaista musiikkia. Se oli vielä Marinellan kasetti. Ennestään oli vain niitä turistikaupoista ostettuja, joita ei ole enää jäljellä ainuttakaan. Mutta sen jälkeen olen Ateenassa käynyt noin joka toinen vuosi kahden viikon matkalla ja aina talvella. Aika tutuksi on tullut kaupunki.
  No tämä nyt oli tällainen oma muistelu, josta tuskin on hyötyä muille.
   
 21. Antti Vierailija

  Minäkin olen käynyt Net- matkojen matkalla Skiathoksella ja Skopeloksella ja tehnyt samaisen matkanjärjestäjän retken Ateenaan.Aika puuduttava reissu kun bussimatkaa oli Agios Konstantinoksesta muistaakseni 160 km sivu. Silloin Kreikassa oli lakko, sähköt katkeili aina iltaisin ja roskat oli keräämättä.Lakko loppui lomamme aikana ja hetkessä oli roskat kerätty ja sähköt ym. toimi moitteetta.
  Saaret on kauniita ja uimarannat hyviä.Mieleen on jäänyt erityisesti Skopeloksen hienot kujat joissa kreikkalaisittain maalatut valkoiset talot ja värikkäät ikkunapielet.Vanhemmat kreikkalaiset tervehtivät myös turisteja kohteliaasti.
  Siihen aikaan Skiathoksen kenttä oli niin pieni että kone ei voinut nousta täydessä polttoainelastissa vaan paluulennolla oli välilasku Thessalonikissa.
   
 22. Eva Vierailija

  Minustakin Skopeloksen pääkaupunki oli nätti paikka. Erikoiset pienet kirkot, joita siellä oli paljon, jäivät mieleen.
  Eräänkin seinään oli muurattu erilaisia posliinilautasia.
  Niin siitä välilaskusta tuli mieleen, että se oli ensin Thessalonikissa, mutta kesken kauden muutettiin Kefaloniaan, koska Thessalonikissa tankkaus kesti turhan kauan. Oli aika outoa, että lennettiin itä-länsisuunnassa toiselle puolelle Kreikkaa vain tankkaamaan.
  Eikös se suurehko hotelli siinä rannalla ollut Doryssa Bay. Olimme kerran siellä rannalla ja tuntui kuin laskeutuvat koneet tulisivat päälle. Lentokentälle taisi olla vain n. 3 km kaupungista.
   
 23. kysyjä Vierailija

  Onko Skiathoksellakin Dorissa Bay? onko se siis jonkinlainen ketju? Samoksella on myös samannniminen ja on iso hotelli.
   
 24. Antti Vierailija

  Skiathoksella ja Skopeloksella käynnistämme on niin pitkä aika etten muista yhtään hotellin nimeä, edes niitä joissa asuimme. Olimme sen lomakauden viimeisellä matkalla ja silloin välilasku oli Thessalonikissa eikä se kestänyt kauan ehkä puoili tuntia,koneestakaan ei poistuttu.Seuraavana keväänä olimme vielä Net-matkojen matkalla Tunisian Djerballa ja kohta sen reissun jälkeen Net-matkat lopetti toimintansa.
  Skopeloksella kirkoiksi oli laskettu kaikki postlaatikon kokoiset pienet ""pömpelitkin"" joissa oli risti katolla. En muista lukumäärää minkä opas mainitsi mutta varsinaisia kirkkoja ei niin monta ollut.
  Kenttä oli muistaakseni hyvin lähellä kaupunkia ja ainoa kiitorata päättyi suoraan mereen.
  Kunhan aikaa tulee täytynee käydä verestämässä muistoja.
   
 25. silja Vierailija

  Kyllä se Doryssa Bay on Samoksella lähes kiitotien jatkeella, ei Skiathoksella, jonka kiitotie on kyllä yhtä lähellä kaupunkia kuin Samoksella Pythagorionia
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti