Hae Anna.fi-sivustolta

Sokerimuurahaisten karkoitus

Viestiketju osiossa 'Niksit ja vinkit' , käynnistäjänä keit, 17.05.2007.

 1. keit Vierailija

  Olisiko niksejä/vinkkejä siihen kuinka karkoittaa mustat sokerimuurahaiset keittiöstä?

   
 2. sama ongelma Vierailija

  Juu, meilläkin juoksevat iloisesti ja voi että kuinka niitä vihaan. Menee ruokahalu, kun murkut kävelevät pöydän jalkoja pitkin ja pöydillä.

  Mielestäni pistin lattiarempan yhteydessä muurahaissirotinta, jonka piti pitää murkut pois, ja kettua kans. Siel ne taaksin pitää bailujaan...

  Millä ihmeen ilveellä löytäisi niiden kulkureitin ja pääsisi pössäyttämään ne taivaan tuliin...
   
 3. tämä toimii Vierailija

  Teksti lainattu kodinhoito-palstalta:

  Jos taloudessa ei ole pikkulapsia tai eläimiä, niin Baygon muurahaissirote on hyvä. Sirotetta laitetaan muurahaisten kulkuaukoille, aine kulkeutuu muurahaisten mukana pesään ja pesäkin tuhoutuu.
   
 4. sokerimurkku Vierailija

  Itsekin kärsin pari kesää sitten muurahaisista. Niitä oli joka huoneessa satoja. Myrkytin ne Baygon sirotteella. Sinne hävisivät. Kokeilin myös niitä Baygon-muurahaisloukkuja(?). Ei tarpeeksi tehokkaita sellaiselle muurahaismäärälle.
  Työtoverini kertoi, että keväällä ja syksyllä tekee vesi-Baygon liemen kastelukannuun ja kastelee kivijalan ulkopinnat sillä. Kokeilin ja kyllä hävisivät. Ei vielä yhden yhtä murkkua ole tänä kevänä näkynyt. Suosittelen.
   
 5. Kahden äiti Vierailija

  Löytyisiköhän mitään vinkkiä jättimäisten muurahaisten karkottamiseen pikkulapsiperheelle??
   
 6. lapsiperhe Vierailija

  Laitoin illalla Baygonin sirotettavaa myrkkyä muurahaiseten kulkureiteille (jalkalistan viereen) taaperon mentyä nukkumaan, aamulla imuroin myrkyn pois ja toistin saman taas illalla.
  Eli kahden myrkytysillan jälkeen muurahaiset katosivat:)
   
 7. konstit on monet Vierailija

  Laita paljon kanelia sinne, mistä muurahaisten kulkureitit menevät. Ts. bongaa reitti sisään ja laita sisääntuloaukon "tukkeeksi" kanelia. Muurahaiset eivät voi jostain syystä sietää sitä, joten jos saat kaikki reitit kaneliin, niin pitäisi tehota. Sitten kun muurahaisia alkaa taas näkyä, niin kanelia vaan lisää. Meillä ainakin tuppaa tuuli ja kulkeminen viemään sitä kanelia pois, kun murkut tulevat oven tiivisteen raosta.

  Meillä on myös alle 2-vuotias, joten mitään myrkytystä ei voi ajatellakaan.
   
 8. Iäkäs elli Vierailija

  Meillä myös kaneli auttoi. Muurahaiset tulivat yhdestä ainoasta reiästä ikkunan pielestä kesäpaikassa. Laitoin reilusti, lusikallisen, kanelia reiän suulle ja siihen loppui sen reitin käyttö eivätkä ole tulleet muuta kautta sen jälkeen.
   
 9. tuijaR Vierailija

  Tavallinen suola toimii myös ja on myrkytöntä.
   
 10. Suola ja kaneli eivät tapa, vaikuttavat siten, että murkut siirtävät pesänsä vain toiseen paikkaan. Minä tahtoisin tuhota ne.
   
 11. Jos saat murkut häädettyä suolalla, kanelilla tai kahvimuruilla pois lasten ulottuvilta, niin toivottavasti saat ne paikkaan, jossa voi käyttää myrkkyä.
   
 12. Buni Vierailija

  Luin niksikirjasta että väkiviinaetikkaa suihkepulloon ja sitä suihkuttamaan muurahaisten reiteille niin muuttavat muualle. En vielä kokeillut.
   
 13. siirisiili Vierailija

  Jostakin syystä meillä muurahaiset näyttävät tulevan makuuhuoneen puolelta.
  Aamulla kotoa lähtiessä suihkutettiin lattialistat Baygon-sumutteella (ei ole niin sottaista kuin jauhe), joka oli sitten hälventynyt kotia tultaessa. Seuraavana päivänä alkoi löytyä muurahaisenraatoja vähän joka puolelta. Toistetaan tarvittaessa. Lattialla on myös pari Baygon-muurahaisrasiaa. Meillä tämä on jokakeväinen ongelma, joka ratkeaa nopeasti tällä keinolla.
   
 14. jinna Vierailija


  Oon ite kokeillu ja kyllä se toimii. Muurahaiset ei tykkää etikan hajusta muuttavat kulkureitin muualle.
   
 15. Murjaani Vierailija

  Booraksi + tomusokekeri listii / karkottaa ne.
   
 16. mullkku Vierailija

  Etikka haistuu nopeasti, kokeile booraksia (apteekista) booraksia+sokeria 1:1 ei ole kovin myrkyllistä!
   
 17. nuijjjjjja Vierailija

  pitää pestä händyt sumutuksen jälkeen.

  Kastele sumutteella kaiki paikat mistä tullaan.
   
 18. MOSKU Vierailija

  Kloriitilla! Pese lattiat ja komerot superkriitilla ja kaada kastelukannulla ainetta myös rakennuksen kivijaloille ja reiteille joita murkut käyttää. Homma hoituu muutamassa hetkessä. Säilytä syötävät tiiviissä suljetuissa pakkauksissa. Kyllä se siitä.
   
 19. MOSKU Vierailija

  Tai sitten osta huoltsikalta auton pakkasnestettä ja laita sekaan hienoa sokeria runsaasti, sitä sitten laakealle lautaselle johon murkut pääsevät helposti. Sitä kun syöttävät toukille ja kuningattarelleen, niin jopa kuolee koko poppoo. Muurahaissirote on muuten hyvä, mutta kotieläimet voivat sitä syödä myös ja tulla kipeiksi. Sitä voi myös levitä huoneilmaan pölynä ja ei se varmaan ihmisellekään ole tervellistä hengitettynä?
   
 20. MOSKU Vierailija


  Muurahaiset merkkaavat käyttämänsä reitin pissallaan, joka siis on muurahaishappoa. Happoa voi neutralisoida emäksellä. Etikka on emäksistä, mutta haisee ikävälle kun sitä suihkii ympäri huonetta. Sama tulos tulee puuntuhkavedellä, joka ei haise millekään. Valmistusohje: ota vanhat sukkahousut, miel. ehjät. Laita puuntuhkaa sukkiin ja solmi. kuumenna vettä isossa kattilassa ja liota sukkapusseja kuin teepussia ikään puolisen tuntia. ota tuhkapussit pois ja anna jäätyä nesteen jolloin sen värikin muuttuu sakan laskeuduttua pohjalle. Kaada varovasti kirkas neste toiseen astiaan. Huom EI saaa käyttää alumiinikattilaa, sillä aine syövyttää alumiinia tehokkaasti muodostaen samalla räjähtävää vetykaasua. Rosterikattila on hyvä. Nyt sitten vaan sitä kirkasta hieman kellertävää nestettä suihkepulloon ja muurahaisten koloihin. PS. jos jollakulla perheenjäsenellä on voimakas jalkahien eritys, niin aine tehoaa myös siihen: Pese jalat normaalisti saippualla ja vedellä, sitten liota jalkoja lämpimässä vedessä johon on tätä liuosta lisätty niin että sormien välissä kokeiltaessa tuntuu liukkaalta. Pari käsittelyä kuukaudessa puolen vuoden ajan ja jalkahiki on historiaa pitkiksi ajoiksi. Myös sukat ja kengät voi käsitellä jolloin homma tehostuu. Muista huuhdella jalat huolellisesti! Tämähän siis on lipeää joten ole varovainen ettei joudu silmiin tai suuhun. Tosin jos on happovaivoja niin aineella nekin hoituu, silloin laitetaan teelusikallinen ainetta puoleen litraan vettä joka juodaan.. Lue lisää kirjasta "näin luonto lääkitsee" Lipeästä on moneksi, kannattaa kokeilla!
   
 21. murkku Vierailija


  Minä ostin Baygonin muurahais rasioita ja laitoin ne sisälle kulkureitille. Kivijalan viereen, ympäri taloa ripottelin suolaa ja puutuhkaa. Eipä ole muurahaisia näkynyt sen jälkeen.
   
 22. *kokemusta Vierailija

  Minä olen käyttänyt tavallista suolaa, ripotellut lattialistan väliin ja kaikille mahdollisille muurahaisten kulkureiteille. Hävinneet ovat. Asun vanhassa omakotitalossa ja aiempina vuosina muurahaiset olivat riesana; suolankäytön jälkeen ei enää. Eräs tuttuni oli Kreikassa töissä viime kesänä kuukauden ja hänen asuntoonsa tunki muurahaisia, mutta suolalla hän pääsi niistä. Siellä olivat kuulemma naapuritkin kokeilleet suolaa ja kiitelleet hyvästä neuvosta.
   
 23. eeeeedddd Vierailija


  Pyyhi mehuun kostutetulla paprulla tai rätillä lattian seinän vierut ja tasot (missä murkut nyt liikkuukaan). Toimii taatusti. Parin päivän välein tehty pyyhintäkerta pitäisi tehota sokerimuurahaisiin.
   
 24. minni Vierailija


  Älkää missään nimessä käyttäkö pakkasnestettä lemmikkitaloudessa muurahaisten karkotukseen, sillä useimmmat pakkasnesteet ovat tosi myrkyllisiä lemmikeille. Ne voivat jo pieninä annoksina tappaa tai aiheuttaa munuaisvaurion. Itse tukin muurahaisten sisääntulo-
  aukon käyttämättömällä kuivalla kahvijauheella, ei tullut siitä kohtaa kahvijauhekasan läpi enää ainuttakaan muurahaista! Suosin muutenkin myrkyttömiä/vähemmän myrkyllisiä keinoja, en osta esim. viemärinavaus myrkkyjä, vaan poistan tukoksen mekaanisesti: esim. karhupumpulla. Lukkosulaakaan en tarvitse, riittää kun laitaa esim. polkupyörän lukkoon aseöljyä kerran talvessa, ennen lukon jäätymistä.
   
 25. Marttiov Vierailija

  Sokerimuurahaiset inhoavat kanelia. Sirottele sitä kulkureiteille. esim. kaapien ja keittiökalusteiden taakse. MOV
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti