Hae Anna.fi-sivustolta

Sokerittomat muffinit

Viestiketju osiossa 'Erityisruokavaliot' , käynnistäjänä miss muffinsi, 31.08.2008.

  1. miss muffinsi Vierailija

    Olisiko kenelläkään antaa sokerittoman muffinsitaikinan ohjetta?

    Yritin eilen kikkailla suoraan vaihtamalla sokerin tilalle makeutusainetta taikinaa tehdessä mutta lopputulos oli karsea, muffinsit olivat ihan kumisia..

    Luulin että sokerin voisi suoraan korvata makeutusaineella muttei sitten vissiin...Vai?
    Mitenkäs kakkupohjassa..?
     
  2. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Mitä makeutusainetta laitoit? Hermesetasjauheella onnistuu. 1 dl sokeria = 1 dl hermesetasjauhetta.
     
  3. miss muffinssi Vierailija

  4. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Canderel ei ollut paiston/kuumennuksen kestävää ainakaan muutama vuosi sitten. Onko sitä kenties muutettu kuumennuksen kestäväksi?
     
  5. Tyhmä kysymys Vierailija

    Vanhempani alkoivat tässä muutama vuosi sitten laihdutusintoilun ja he siirtyivät käyttämään Hermesetasta, yleensä sitä nestemäistä vielä.

    Tässä yksi ohje www.hermesetas.fi-sivustolta:

    Kahden suklaan muffinit
    Kahden suklaan muffinit

    [edellinen resepti] [uusi Haku] [seuraava resepti]
    Ainekset

    8 isoa, 12 pientä

    2 ½ dl (150 g) vehnä-jauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    3 rkl (24 g) kaakao-jauhetta
    6 rkl Hermesetas Makeutusjauhetta
    ½ dl (55 g) rypsiöljyä
    1 (55 g) kananmuna
    1 ½ dl kevytmaitoa
    50 g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus% 65–70
    Valmistusohje

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane paperiset muffinivuoat (muffini)pellille.

    Yhdistä kuivat aineet. Sekoita öljy, kananmuna ja maito ja lisää seos ja suklaarouhe kuivien aineiden joukkoon nopeasti sekoittaen.

    Jaa taikina muffinivuokiin.

    Paista uunissa: pieniä noin 10 minuuttia, isoja noin 12 minuuttia. Muffinit ovat parhaimmillaan jäähdytettyinä ja vastaleivottuina.

    MUTTA nyt siihen tyhmään kysymykseen: syötkö todellakin niin paljon makeita leivonnaisia, että sinun kannattaa korvata sokeri esim. Hermesetaksella? Vanhempani laihdutus"intoilussaan" eivät ottaneet huomioon ollenkaan sitä, että jos he kerran, pari vuodessa leipoivat jotakin makeaa, siinä tuli niin vähän sokeria per nenä, että siitä laihdutuksen onnistumisen kannalta olisi ollut mitään haittaa...
     
  6. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Edelliselle tiedoksi: Ihmisillä on muitakin syitä välttää sokerin käyttöä kuin laihdutus.
     
  7. Tyhmä kysymys Vierailija

    Jx, sen olen kuullut, että jos on hiivasyndrooma, silloin ei saisi syödä sokeria, mutta normaalit jauhotkaan eivät taida silloin olla suositeltavia. Tosin lääkärit edelleen kiistelevät, että onko kyseistä vaivaa olemassa. Jos taas pelkää hampaiden rikkotumista, silloin taitaa tehokkaampaa olla harjaus ja säännölliset hammastarkastukset. Muita syitä ei sitten taida ollakaan.
     
  8. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    On muitakin. Hermesetas ei nosta verensokeria samalla tavalla kuin tavallinen sokeri. Tässä vain yksi asia, jota et ole ottanut huomioon. Esimerkiksi minä makeutan puolukkasurvoksen tuon syyn vuoksi hermesetaksella ja syön vain sellaisia maku viipalekurkkuja, joihin ei ole lisätty oikeaa sokeria.
     
  9. Tyhmä kysymys Vierailija

    Syötkö niin paljon kerralla esim. puolukkahilloa tai viipalekurkkuja, että niiden syöminen aiheuttaa verensokerin heittelyä? Eli tuletko ns. sokerihumalaan tai jotain?

    Verensokerin heittelyä kannattaa ehkäistä sillä, että syö säännöllisesti, oman yksilöllisen ateriarytminsä mukaan normaalia ja terveellistä ruokaa. Enkä usko, että terveen ihmisen tarvitsee edes tuon verensokerin heittelyn ehkäisemiseksi syödä niin orjallisen säännöllisesti, tuo säännöllisesti syöminen - joka varmasti ei tee pahaa terveillekään - on lähinnä meitä diabeetikkoja varten oleva "ohje", eikä liity mitenkään siihen, pitäisikö jotkut kurkkuviipaleet makeuttaa hermesetaksella...
     
  10. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    En mutta minulle on terveellisempää vaihtaa sokeri hermesetakseksi noissa kohdin. Verensokerini ei onneksi heittelehdi tietääkseni. Leivonnassa olen kokeillut hermesetasta, mutta juuri tällä hetkellä en leivo hermesetaksella. Tänä syksynä olisi tarkoitus taas kokeilla muutamaa reseptiä hermesetasta käyttäen.
     
  11. Tyhmä kysymys Vierailija

    Omasta mielestäni hermesetaksella tai millään keinotekoisella makeutusaineella ei saa yhtä hyvää kuin sokerilla tehden, mutta jos sen mausta pitää, niin totta kai sitä saa käyttää. Onhan siinä 90 prosenttia vähemmän kaloreita kuin sokerissa.

    Ajattelin, että ethän sinä Jx (tai aloittaja) luule vielä, että diabeetikkoja varten tarvitsisi jotakin sokeritonta tarjottavaa tehdä : ) Yllättävän moni kun tuntuu edelleen olevan tässä vanhassa uskossa ja sen vuoksi tyrkyttää esim. hermesetaksella tehtyjä ruokia tai pahoittelevat, että voi voi kun tässä pullassa on sokeria, mutta otapa tuosta tuollainen rahkavoitaikinapiirakka ; ) Totta kai sen yhden rahkavoitaikanapiirakankin VOI syödä, kun ei niitä ylettömästi mässää, mutta se tavallinen peruspullataikinapulla olisi tässä kohden paljon sopivampi vaihtoehto.
     
  12. Tuossa ketjussa on erilaisia "suolaisten" muffinien ohjeita. Eli eihän niitä makeuteta millään, unohda sokerit JA muut!

    http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ideakeittio/keskustelu/t1680663
     
  13. Twia Uusi jäsen

    liittynyt:
    17.12.2008
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testatkaa murentaa taikinan sekaan vielä sokeritonta leivontasuklaata reiluna rouheena! Saa www.sokeriton.fi -palvelusta - on ihan tajuttoman hyvää, tuovat Espanjasta sitä nykyään Suomeen...
     
  14. Jx Aktiivinen jäsen

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    21 084
    Saadut tykkäykset:
    17
    Linkkisi ei toimi.
     
  15. ...sillä siitä puuttuu edestä protokolla.

    http://www.sokeriton.fi
     
  16. jjkjjjsipaahh Vierailija

    Toimiihan:p
     
  17. Jos käyttää paljon keinotekoisia sokeria, niin riski kasvaa, luin jutun äskettäin tutkimuksesta.
     
  18. Minä Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti