Hae Anna.fi-sivustolta

Solariumin kautta Thaimaaseen?

Viestiketju osiossa 'Thaimaa' , käynnistäjänä Jaana69, 02.11.2008.

 1. Jaana69 Vierailija

  Ekaa kertaa tammikuussa lähdetään Phukettiin ja
  tuli mieleen olisiko mitään hyötyä ottaa pohjaväriä
  solariumissa ennen matkaa?
  Itse helposti palavana ja huonosti ruskettuvana tästä
  voisi olla apua...onko kellään kokemuksia?
  Tiestysti paikanpäällä täytyy aloittaa kunnon
  suojavoiteilla mutta vosi sitä kokeilla.
   
 2. øsdljgfdsj Vierailija

  Solarium ei siis todellakaan suojaa palamiselta vaikka 15 kertaa ottaisit. Kunnon suojavoiteet kehiin ja varovaisus ennen kaikkea.
   
 3. pbl Vierailija

  Oletko käynyt aiemmin Thaimaassa? Olen nimittäin itsekin huonosti ruskettuva ja hyvin heloposti palava, mutta Thaimaassa sitä kyllä silti ruskettuu. Itse lisäilin jatkuvasti suuri suojakertoimista aurinkorasvaa, mutta siitä huolimatta rusketuin. Mutta myös paloin, esim. jalkapöydiltä ja kainaloista, joten kannattaa levitellä rasva tarkkaan:)
   
 4. ei hyötyä. Vierailija


  Solarium ei lisää ihon uv kestävyyttä kuten aurinko eikä suojaa sitä mitenkään. Vaikuttaa muistaakseni ihon eri kerrokseen.Sen käyttö ennen lomaa on hyödytöntä. Jotkut mainostaa sitä edelleen käytettäväksi ennen aurinkolomia, mutta onhan sen oletettu hyödyllisyys kumottu jo aikoja sitten. Haulla voit löytää tietoa asiasta.

  Jos menet solariumiin niin ole varovainen. Palat tosi helposti. Kipu ja punoitus tulee vasta viiveellä. Jos rusketut huonosti niin sama koskee solariumiakin. Itse kävin vasta. Olin täydet 20 minuuttia kolmannella solariumkerralla. Koko selkä paloi, samaten olkapäät ja vatsa. Olin hirveän näköinen ja palaminen on terveysriski. Lisäksi kutina ja polte on kauhen tuntoista. Aloita viidellä minuutilla, jos haluat käydä pelkän rusketuksen vuoksi. Siinä tosiaan palaa uskomattoman herkästi.
  Salariumia saa ottaa suomalaisen suosituksen mukaan 10 kertaa, mutta jos aloittaa pienillä määrillä voi ottaa enemmän. Kertahan on 20 min.
   
 5. monoi Vierailija

  Kohta starttaa kahdeksas kerta Thaimaahan (jippii, viikon päästä ollaan jo perillä!) enkä ole koskaan käynyt etukäteen solkussa, vaikka tyypillinen vaaleahipiäinen olenkin. Rauhassa kun aloittelee auringonoton ja rasvailee, niin ongelmia ei ole ollut. Ekoina päivinä ollaan pääasiassa kävelty rannalla ja meriretket ja sukeltelut on suosiolla jätetty toiselle viikolle. Jotkuthan syövät etukäteen esim. VividaSun kapseleita nostamaan ihon auringonsietokykyä. Niitä syömällä rusketuksen pitäisi myös säilyä pitempään.
   
 6. Aasdfasdkah Vierailija

  Solariumista on esteettistä hyötyä, eli et näytä ihan kalkkunalta kun kävelet siellä ekoina päivinä jos olet ollut solariumissa / käyttänyt itseruskettavaa. Ja tietty riippuen paikasta missä on, kaikki räätälit sun muut krääsämyyjät eivät ole niin pahasti kimpussa jos olet jo vähän ruskettunut. Ne metsästää juurikin näitä juuri koneesta tulleita kalkkunoita. Mutta palamiselta se ei tosiaan suojaa. Suosittelen että syöt betakaroteenitabletteja ennen reissua, ja ihan reilusti. Se suojaa jonkin verran.

  Rasvauksessa pitää olla tarkkana. Tuo jalkapöytien palaminen on todella yleistä, koin sen ite ekalla reissulla ja sen jälkeen ei ole päässyt palamaan. Varsinkin ihmiset jotka käyttävät sellaisia sporttisempia sandaaleja saavat yleensä jalkapöytänsä sinipunaiseksi kun eivät jotenkin tajua, että osittain jalan peittävä sandaali ei kuitenkaan kata ja suojele koko jalkapöytää.
   
 7. iiina Vierailija


  THAIMAA_HAN_
   
 8. raikulipoika Vierailija

  Hienoa, että noinkin kaukaa(-08 vuodelta) löysit meitä kaikkia ilahduttavan asian ;)
  Erittäin tärkeää tuo oikeinkirjoitus täällä, olemmehan lähes pyhässä aiheessa!
   
 9. luomimies Vierailija

  Kävin solariumissa ennen ekaa parin viikon tropiikin matkaa useamman kerran, annoin vähän "palaa"kin että on ainakin rusketus kunnossa kun menen "viidakkoon", ei siis rantalomalle. Takaisin tultua muutaman viikon jälkeen aloin ihmettelemään mites luomet on alkanut lisääntymään, jopa kasvoissa. Menin lääkäriin koska vuosia aiemmin toinen lääkäri kehoitti seuraamaan runsaita luomia selässä sanoin "ei ne syöpää ole, mutta...".
  Nyt siis aattelin että olipa kallis kokemus ja kerroin reissustani lääkärille, joka matkakertomukseni kuultuaan kysyi olinko käynyt SOLAriumissa! Kuulema solarium ei todellakaan ole auringon valoa, vaan jotain joka lääkärin mielestä pitäisi lailla kieltää koska vain tuhoaa ihoa!

  Eli ei solariumiin!
   
 10. vierailija Vierailija

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti