Hae Anna.fi-sivustolta

Solidaritet pandemin aikana

Viestiketju osiossa 'Ajankohtaista' , käynnistäjänä amanda, 02.07.2020.

 1. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
  Solidaritet pandemin aikana on ollut poissa aika paljon planeetaltamme.
  Jokainen valtio vahtii rajojaan ja ajattelee vain omaa parastaan.
  Corona-lääkkeetkin yksi valtio osti nyt itselleen ja muut saa tyytyä siihen vähään mitä heillä on.
  Puhumattakaan köyhistä valtioista missä kansa kärsii ja apua ei tule muualta.
  Avustus toimii jos on yksittäisistä tapauksista kysymys,
  Mutta kun on maailman laajuisesta paandemista kysymys, valtiot alkavat näyttää itsekkyyttään, kansainvälisyys häviää ja tilalle astuu nationalismi monessa eri muodossa.
  Naapurimaat riitelee rajoistaan , kuolleisuudesta ja tartunnan saaneista
  Pieni solidariteetti kuitenkin näkyy, pienen pieni, mutta mitä kauemmin pandemia on, sitä egoistisimmiksi eräät valtiot muuttuu.
  Miten käy vaccinin kanssa, se yksi valtio on jo varannut suuret annokse vaccinia kansalleen ja myös eräät Euroopan valtiot tehneet saman. Onhan se ok. ajatella kansaansa.
  Mutta jonkinlainen solidariteetti pitäisi kuitenkin olla kansojen välillä, elämme vuonna 2020 ja ihmiset olettaa olevansa erittäin kehittyneitä ja kansainvälisiä ihmisiä.
  MMutta pandemia näyttää nyt että vasta alussa on ihmisten kansainvälisyys. Etnisyys ja rajat on monille tärkeimpiä mitä kansainvälinen solidariteetti
  --------------------------------------------------
  Täällä Ruotsissa nyt puidaan ja etsitään syyllistä miksi asia on näin kuin se on, taii oikeastaan se on vain politiikot jotka etsii syyllistä, syntipukkia. Seuraavat vaalit lähestyy ja monilla politiikoilla suuri himo saada valta ja mahti ja he toivoo että nykyinen hallitus saisi niin nenilleen nyt jotta he itse pääsisi valtaan, he on sanonut tämän suoraan.
  Se että täällä kuoli paljon vanhainhoitopaikkojen vanhuksia, probleema alueilla asuvia ja jopa suomalaisia vanhuksia kuioli paljon.
  Nyt kysytään keillä oli vastuu että he ei olisi saanut tartuntaa.
  Minun mielipiteeni on että kaikilla on vastuu. Tämähän on vuosikymmenien tulos poliittisista päätöksistä jotka nyt tuli hyvin selvässti esille että täällä ei kaikilla ole asiat samalla tasolla, yhteiskunta ei ole yhtä hyvä paikka kaikille ihmisille.
  Solidariteetti kaukana tässäkin asiassa, jotta ei oikeastaa mikään ihme että kansainvälinen solidariteetti pandemian aikana on vähäistä.
  -
   
 2. vierailija Vierailija

  Etnisyys on tosiaan usassa nyt tärkeätä kun blm porukkaa tuhoaa usaa.
   
 3. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
  BLM tarkoitus on hyvä.
  Se että eräät, siis vain eräät on mukana riehumassa, ei huononna BLM tarkoitusta. Täytyy osata erottaa, eikä laittaa kaikkia samaan pussiin tai vetää kaikkia saman kamman läpi ajatellen kaikkien BLM kannattajien olevan roistoja.
  BLM ei pilaa USAta, BLM tulee tekemään sen että polisisysteemiä varmasti tullaan USAssa muuttamaan niin että poliisiväkivalta vähenee.
  USAssahan on vankila, vanki-systeemi jolla työstetään suuri osa kansasta, se on tuottava systeemi, sen takia etenkin mustat ihmiset jos he yhden kerran joutuu vankilaan niin monet jää kiinni siihen suysteemin lopun ikänsä, sillä kun systeemin tulewe mukaan, siitä on vaikea päästä eroon, systeemi jahtaa ja tsysteemillä on määräyksiä jotka tekee sen että systeemissä olevan on usein mahdotonta irtautua siitä, etenkin jos on musta kansalaine tai yleensä värillinen. Systeemi suosii värillisiä.
  Noin on kaikkialla USAssa, ollut jo hyvin hyvin kauan aikaa, sen takia USAn vankilat on täyteen värillisiä ihmisiä.
  MBL puhuttaa nyt kaikkialla maailmassa, se on hyvä asia.
  -
   
 4. vierailija Vierailija

  Asiaa (y)
   
 5. vierailija Vierailija

  Se taitaa olla harva joka on tietoinen usa vankilasysteemistä, sehän on kuin paraskin ammattiala. Vankilasysteemi tuottaa tavattoman paljo työpaikkoja ja ekonomia loistaa siinä koronasta huolimatta.
  Ulkopuoliset saa työpaikkoja, vangit ja vartijat tarvitsee koko ajan kaikenlaista elämässään. Ne tehdään vankiloitten ulkopuolella. Mitä enemmän vankeja, sitä enemmän työpaikkoja ja ekonomia toimii sillä alalla.
  Systeemiä ei ole haluttu muuttaa, sillä se on tuottava.
   
 6. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
 7. amanda Tunnettu jäsen

  liittynyt:
  21.02.2015
  Viestejä:
  6 400
  Saadut tykkäykset:
  305
  Avaukseniu aiheeseen palaten:
  Vaikka on pandemia ja paljon kuolee ihmisiä, silti rasismi ja poliisiväkivalta on herättänyt ihmiset kaikkialla maailmassa.
  Valitettavasti eräät raivoaa ja ovat itse väkivaltaisia ollessaan mukana MLM, mutta silto BLM aloittajat ja monnet osallistujat ajattelee solidaariseti että myös mustien elämää on rarannettava ja että myös mustilla on oltava oikeus yhteiskuntaan samalla tavalla kuin valkoisilla.
  USAAhab on aina ollut rasistinen ja Trumpin aikana se on vain pehentunut.
  On mukavaa nähdä että on paljon ihmisiä jotka on solidaarisia kaikkia ihmisiä kohtaan.
  Tähän asti mennä se vain näkysyt kuuluvasti kaikkialla kun maahanmuuttaja vastaiset huutaa ja vastustaa pakolaisia, eivät ole tippaakaan solidaarisia.
  Tuon takia se onkin mukavaa kun nyt toine puoli on äänessä maailman laajuisesti puolustaen mustia ihmisiä. Tämä on hyvä asia.
  Tiedää sitten paljonko sillä saavutetaan solidaarisuutta ja parannusta maailmaan, mutta USAhan sillä varmasti tulee olemaan suuri vaikutus, sillä sielt'hän se lähti liikeelle rasismin ja poliisiväkivallan takia mitä mustat on USAssa joutuneet aina kokemaan ilman että siihen on monikaan voinut puuttua millään tavalla.
  Kauan sitten oli The Black Panther USAssa, mutta he tgaisteli mustien puolesta väkivaltaisesti ja se oli se joka pilasi heidän idean.
  -
   
 8. vierailija Vierailija

  Taitaa osittain olla myös trendi-ilmiö kuten me tookin ja monet muut. Hetken on huipulla ja sitten asia pikku hiljaa vaimenee kunnes tulee uusi maailmaa säväyttävä juttu. Asioilla on paha taipumus valua takaisin uriinsa.
  Kun ihmisillä on paha olla niin pelkkä mielenosoittaminen tai myötätuntolakkoilu ei auta hädänalaisia, mutta onhan sekin tietenkin enemmän kun ei mitään.
   
 9. vierailija Vierailija

  Kaikissa tapahtuu ylilyöntejä, Meetoo sai aikaan itsemurhia ja miesten urat tuhottiin, koska joku oli joskus vaatinut naiselta enemmän, BLM mellakoissa on hakattu valkoisia lapsia ja vanhuksia, tuhottu kulttuurihistoriaa ja ihmisten elinkeinoja. Poliisia ei ole tuomittu, mutta EU:ta myöten ollaan jo tuomittu. Länsimaat siis liikkeen kiihottamana polkevat ihmisoikeuksia ja perusolettamia ihmisten syyttömyydestä kunnes nämä on tuomittu.
   
 10. vierailija Vierailija

  Eikö siinä maisteta vähän omaa lääkettä. Länsimaat ovat olleet sokeita omille virheilleen vuosikymmeniä. Tuskin sellaisen korjaaminen onnistuu kovin tyylikkäästi, vaikka kiva olisi.
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti