Hae Anna.fi-sivustolta

sopeutumisvalmennuskurssit & poissaolo töistä

Viestiketju osiossa 'Erityislapset' , käynnistäjänä Ellu, 05.11.2012.

 1. Ellu Vierailija

  Hei!

  Meillä on pieni kehitysvammainen lapsi. Olen selvitellyt mahdollisia sopeutumisvalmennuskursseja. En kuitenkaan löytänyt tietoa, millainen oikeus meillä vanhemmilla on olla poissa töistä kurssin aikana. Uskoisin, että työnantajani suhtautuu positiivisesti tällaiselle kurssille osallistumiseen. Minua kuitenkin kiinnostaa, osallistutaanko niille yleensä ihan omalla ajalla eli pitääkö käyttää vuosilomaa vai onko tavallista, että saa olla sopeutumisvalmennuskurssilla työajalla? Voiko työnantaja saada työntekijän poissaolosta jotain korvausta?

  En oikein löytänyt nopeasti googlettamalla tästä tietoa. Omat ja tuttujen kokemukset ja linkit asiaa sisältäville sivuille ovat tervetulleita!
   
 2. tässä tietoa Vierailija

  Viestisi on vanha, mutta toivottavasti ehdit hyödyntää sitä esimerkiksi ensi kesän kursseille. Voit saada lapsen kurssin ajalta Kelasta erityishoitorahaa, jos et saa palkkaa ja sopeutumisvalmennukseen/kuntoutukseen on lääkärin suositus (yleensähän kaikille kursseille tarvitaan lääkärinlausunto muutenkin).

  Työnantajalle tätä ei tietääkseni voida maksaa (ymmärsin Kelan sivuilta näin), vaan se korvaa nimenomaan saamatta jäänyttä palkkaa. Jos käyttää palkallista vuosilomaa kurssille osallistumiseen, silloin korvausta ei voi saada.

  Tässä linkki Kelan sivuille aiheesta:

  Kela - Erityishoitoraha

   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti