Hae Anna.fi-sivustolta

sormus naarmuuntuu

Viestiketju osiossa 'Häähumua' , käynnistäjänä tiina, 06.01.2006.

 1. tiina Vierailija

  Kihlauduimme 3 kk sitten ja nyt surukseni totean kihlasormuksen olevan aivan naarmuilla. Kyseessä ei ole mitkään 10€ kihlat pakettitarjous vaan n. 100 €sormus Timanttisten omaa mallistoa. Miehen sormus on eri mallinen ja säilynyt aivan siistinä normaalia kulumista lukuunottamatta. Omani on aivan mattapintainen ja siinä erottuu aivan selviä naarmuja. Kynnellä kokeiltaessa on sormus aivan röpelöinen ja toki ne erottuu katsottaesakin.Syytä en kuitenkaan käytöstä keksi, sosiaalialan työ ei juurikaan sormusta kuluta enkä muutenkaan tee mitään sitä erityisesti kuluttavaa eli normaalia käyttöä. kuntosalillekin olen sormuksen ottanut pois kun huomasin sen naarmuherkkyyden. Lihanleikkaajana vuosikymmenet työskennelleen anoppinikin sormus on kiiltävämpi ja mieheni käytössä mokoman ymärtäisin ihan hyvin mutta hänellä senkun kimmeltää. Mietityttää vain miltä sormus näyttää vuosien päästä. Onko laaduissa niin paljon eroja (mielestäni ostin ihan laadukkaan sormuksen) vai kyse mahdollisesta tuotevirheestä?Marssisitko liikkeeseen reklamoimaan vai onko tällainen ihan normaalia?
   
 2. Apuja Vierailija

  Kyllä se sormuksen naarmuuntuminen on aivan normaalia käytöstä aiheutuvaa kulumista. Toisilla sormukset vaan kuluu nopeammin kuin toisilla. Muutamia kulumisen mahdollisia syitä, jotka eivät tule ihan heti välttämättä mieleen:

  Käsien/sormusten reunojen hieroskelu pöytiä ja pöydänreunoja vasten (jotkut tekevät tätä tiedostamattaan varsin paljon, kuten seuraavaakin:)

  Avainten, metallikuoristen kynien yms pyörittely käsissä

  Tiskaaminen sormus kädessä

  Urheilu (hyvä, ettet ainakaan salilla käytä, sitä ei kenenkään pitäisi tehdä!)

  Sormus on liian suuri, pääsee seilaamaan ja pyörimään sormessasi ja pistää sormesta esiin enemmän kuin napakasti istuva

  Sinulla on muita sormuksia, jotka kuluttavat kihlasormustasi. Kullan kanssa samassa kädessä pitäisi pitää vain kultaisia sormuksia, ei hopeisia eikä varsinkaan mitään kissankultia, jotka voivat olla paljon kovempaa ainetta

  Sormuksen muodolla ja materiaalilla on merkitystä: valkokulta menee keltakultaa nopeammin nuhraantuneen näköiseksi. Pyöreäprofiiliset sormukset naarmuuntuvat herkemmin kuin neliöprofiiliset hieman litteämmät.

  Lopuksi todettakoon, että kullasta voi teettää kultasepällä halvan ns. happotestin, josta selviää onko sormus kultainen. Jos tahtoo tarkan kultapitoisuuden selville, niin sormukset pitää tarkastuttaa Inspectalla, ja veloitus on yksittäisestä testistä muistaakseni 50 euron luokkaa. Joten ei varmaan hirveästi kannata.
   
 3. nainen81 Vierailija

  Hei, mun kaverilla kävi just samalla tavalla..että miehen sormus pysyi sileämpänä kuin oma. Heillä sormukset oli valkokultaa, ja niissä saatta olla jotenkin eri pitoisuuksia eri aineita ja siksi toiset sormukset saattavat kulua enemmän kuin toiset.

  Tosiaan, kyllähän ne kuluu aina..mutta jos esim. häihin haluaa kiiltävät sormukset, niin saahan niitä käydä hiotuttamassa, monesti saa ilmaseksikin sieltä, mistä ne on ostettu. Me saatiin sieltä, mistä hankittiin vihkisormus. Se oli ikävä kyllä Ruotsissa ja koska käytiin siellä 1kk ennen häitä, oltiin se kk ilman sormuksia, että oli sit vihkisormuksen kaa yhtä kiiltävät. :)

  Kannattaa käydä kysymässä jos vaikka menee liikkeen ohi..
   
 4. juha Vierailija

  Vaimoni Sormus on myös ihan naarmuilla ja epäilen sini mikrokuituliinaa, siivouksen jälkeen huomasimme sen kun hän oli pessyt lattia mikrokuituliinaa. sormus on Tillanterin hyvälaatuinen timantti/kultasormus Käyttääkö joku muu mikrokuituliinaa ja pesee sekä vääntää niitä kuivaksi, jos näin on niin siivous rätin valmistaja on vastuussa sormuksista naarmuntumisesta koska ei ole varoittanut tästä ongelmasta. Onko muita kun on tämän jälkeen käynyt näin. ????
   
 5. kantsuisko ottaa Vierailija

  se sormus pois kädestä siivotessa?
  Eiköhän sen sormuksen kulumisesta ole siivoaja itse vastuussa eikä rättivalmistaja.
  Vain hullu käyttää timanttisormusta siivotessa käsissään!!
  Muutenkin eihän kukaan siivoa paljain käsin kun erittäin hyviä hanskojakin on olemassa, jotka suojaavat käsiä pesuaineilta!
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti