Hae Anna.fi-sivustolta

sosionomeista uutisissa

Viestiketju osiossa 'Opinnot ja kurssit' , käynnistäjänä sosionomi, 21.09.2006.

 1. Maisteri81 Vierailija

  Tulee myös muistaa että vaikka ylempikorkeakoulututkinto ja yliopistotutkinto rinnastetaan, ovat ne kaksi ihan erilaista koulutusta. Minusta on ihan älytöntä että ammattikorkeakoulu jatkuvasti pyrkii lähentymään yliopistoa, miksi se ei voi pysyä siinä tehtävässään mihin se on tarkoitettu? Kohta ei kukaan tiedä mihin on pätevä ja mitä kukin osaa, kun tittelit ja koulutukset menevät ihan sekaisin.
   
 2. Tiia- Vierailija

   
 3. sosionomiksi 2010 Vierailija

  sosionomi voi saada lastentarhanopettajan pätevyyden valitsemalla suuntautumisekseen lapsi- ja perhetyön SEKÄ tekemällä päättötyön varhaiskasvatuksesta.
   
 4. opiskelija minäkin Vierailija


  Lisäksi kaikki harjoittelut on suunnattava lapsiin.
   
 5. LauraJenna Vierailija

  Eipä tarvitse tehdä kaikkia harjoitteluja lapsiin. Riittää, että lapsiin tai sos.pedagogiikkaan liittyvät opintopisteet tulee täyteen, ja useissa AMK:ssa ne kyllä tulee ilman, että jokaisen harjoittelun on täytynyt olla lasten parissa!
   
 6. Pieni oikaisun tarve: Riippuen työyksiköstä, niin sairaanhoitajat tekevät myös lääkärille kuuluvia töitä ja tulevaisuudessa tämä suuntaus vain lisääntyy.
   
 7. Betty jpp Vierailija

  on, jos on suorittanut ko. opinnot.
   
 8. sossu Vierailija

  Sairasta? Siis sosionomina tällainen panettelu alkaa jo harmittamaan :/.

  Ensinnäkin joka sosiaalialle yleensäkin lähtee on yleisesti varmasti eettisesti ja moraalisesti ajatteleva yksilö joka on myös opiskellessaan sisäistänyt lait ja niiden lähtökohdat.

  Ei sosionomiksi kuka vaan pääse kyllä siellä ihan kirjalliset sekä psykologiset testi tehdään. Mutta mitenkäs se onkaan yliopistoissa?? Sinne tentitään eikä kukaan selvitä missään vaiheessa millainen on niiden opiskelijoiden luonteen laatu puhumattakaan että käytännön harjoittelut ovat minimaalisen lyhyet verrattuna AMK-opiskelijaan. Mielestäni se vasta outoa onkin.
  Ja onhan se täysi fakta että joka alalla on myös sinne luonteen puolesta sopivia ja vähemmän sopivia henkilöitä kuten esim kaupan kassa voi olla tosi töykeä tai hammaslääkäri liian kovakourainen jne.

  Nuo puheet on selvästi kateellisten panettelua ja katkeruutta ei mitään muuta.

  Tässä sen näkee kun kissatappelu saadaan käyntiin ettei haukkumisella ole loppua mutta loppujen lopuksi kustaan kaikkien housuihin. Mitä ulkopuolinen lukija ala-arvoisista kommenteista käsittää? Sen että kaikki ovat epäpäteviä ja vähintään pedofiileja jos ollaan sos. alalta. Huh huh sanon minä.
   
 9. ei sossu Vierailija


  Sosiaaalityöntekijän ei tarvitse suorittaa yliopistossa varsinaista sos.työn tutkintoa, vaan riittää kun yliopistotutkinnon, siis maisterintutkinnon minkä tahansa ohessa on arvosana kasvatusopissa.
   
 10. just joo Vierailija


  Eivät taatusti tee, eli älä viitsi valehdella. Ei kukaan sairaanhoitaja pääse tekemään sydämensiirtoleikkausta tai mitänä diagnoosia potilaaalle. Eihän ne pysty tekemänä mtiään itsenäisesti, aina täytyy olla työpari jonka kanssa kuljetaan pitkin käytäviä, uskaltavatko mennä edes kauppaan ilman kaveria!!! Varsinaisia rassukoita!
   
 11. höpöhöpö Vierailija

  Ei todellakaan pidä paikkaansa. Pääaineopinnot pitää olla tehtyinä sosiaalityöstä, eli melkein 2 tutkintoa jos aikoo valmistua siitä alkuperäisestä pääaineestaan myös.
   
 12. njaa Vierailija


  Sossu mikä sossu!
   
 13. tiedän Vierailija


  Ei pidä paikkaansa, vain kasvatusoppi on pakollinen. On esim. teol.maisteri tuossa työssä ja kelpaa ihan vakinaiseen virkaan.
   
 14. kysyjä1 Vierailija

  Onko sosionomin koulutukseen soveltuvuustestit pakolliset? Ettei olisi samoin kuin sair.hoitajiksi pyrkivillä ei ole pakollista soveltuvuustestiä ja sitten tilanne on mikä on eli sairaita henkilöitä on päässyt koulutukseen ja töihin. Valtiotieteelliseen pääsee noin vaan ja siellä suoritetaan määrätyt tentit. Mutta sos.työntekijähän lukee vain lain pykäliä... en millään tavalla halua arvostella sosionomeja, en tunne yhtään ammatin kautta enkä muuten. Jokainen tekee sitä työtä mihin on pätevyys, ei noiden kahden naisvaltaisen alan ihmisten kannata tapella keskenään. Ne jotka väheksyvät ovat kyllä yliopistotutkinnon suorittaneet.
   
 15. sossunomi Vierailija

  Sosionomeja valmistuu tosiaan aivan LIIKAA ja kilpailu työpaikoista, varsinkin vakiviroista on TODELLA kovaa!

  Miettikää nyt kun tänäkin keväänä jo pelkästään Hesassa on valmistunut varmaan satoja sosionomeja eri ammattikorkeakouluista ja katsoin juuri Helsingin kaupungin rekrysivuilta, että sosiaaliohjaajan paikkoja oli tällä hetkellä auki noin 10 kpl; 4 niistä oli vakivirkoja (joista yhtä olen itse hakenut) ja noin 5-6 kpl oli sijaisuuksia. Että onnea vaan. Itselläni on noin 2,5 vuotta työkokemusta aikuissosiaalityöstä ja silti moni vakivirka jota olen hakenut on mennyt jollekkin "muka pätevämmälle".

  Olen huomannut, että pääkaupunkiseudulla on sellainen ongelma, että kun on sellaiset ohjeet nykyään että paikat on "pakko laittaa yleiseen hakuun" vaikka niillä on jo talon sisältä hakija jonka ne tietää ottavansa! Multa on monta kertaa menny paikka tällaselle talon sisäselle työntekijälle, koska oon aina kysyny että kuka tehtävään valittiin ja että oliko talon sisällä töissä? Ei ne sitä nimittäin sano jos ei kysy!
   

Tilaa Annan uutiskirje!

Annan uutiskirje tuo sähköpostiisi uusimmat artikkelit, testit ja kilpailut.

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti