Hae Anna.fi-sivustolta

sperma

Viestiketju osiossa 'Lapsettomuus' , käynnistäjänä luovutettu, 29.06.2005.

 1. luovutettu Vierailija

  Tietäisikö kukaan, millä perusteella voi käyttää luovutettua spermaa?

  Meillä on se tilanne, että lasta on toivottu jo kolme vuotta. Minä olen käynyt tutkimuksissa, ja kaikki ok. Mies on kohta vuoden tuskaillut spermanäytteenviennin kanssa, eikä homma vain onnistu. Näytettä on yritetty ottaa yhdessä ja erikseen, kaikenlaisia virikkeitä on kokeiltu. Homma ei kuitenkaan luonnistu, ja näyte siis edelleen viemättä. Tiedämme, että näytteen voi ottaa lääkärillä myös suoraan kiveksistä, mutta tässäkin tulee mutta vastaan kun miehelläni on pahanlaatuinen fobia neulojen kanssa (siis ihan oikea fobia, eikä mikään ""pelkää vähän"" juttu).

  Nyt olemme siis miettineet, että voisimmeko yrittää hoitoja luovutetulla spermalla. Asia tietysti selviää jos soitan johonkin klinikalle, mutta ajattelin ensin kysellä täältä kanssasisarien aatteita.
   
 2. shh Vierailija

  Onko siis niin, että miehesi ei laukea lainkaan? Jos ei ihan sellaisesta ole kyse, niin oletteko koittaneet ns. sperman keräys kondomia? En ihan tarkkaan tiedä miten toimii, mutta joissain ketjuissa täällä on ollut puhetta asiasta.

  Olisko jollain muulla muita konsteja mielessä? Olishan se hyvin tärkeää, että näytteen saisitte tutkittavaksi. Onhan eri asia saada ihan täysin oma lapsi kuin nimettömän luovuttajan.

  Luovutus asioista en valitettavasti tiedä. Jos olisin sinä, niin soittaisin lähimmän sairaalan lapsettomuus- ja hormonipolille ja kysyisin sieltä. Ovat tosin kesälomilla, mutta elokuulla onnistuu. Tai laita säköpostia jollekin yksityiselle klinikalle.
   
 3. ap Vierailija

  Ongelma on siis just se, että kun sperma pitäisi saada purkkiin, niin touhusta ei tule yhtikäs mitään. Näytteenottokondomiakin on kokeiltu useammat kerrat, mutta miehen jännitys on niin paha, ettei yleensä ole päästy edes siihen asti että kondomia voisi käyttää..:((

  Me olemme jo sinut sen kanssa, että lapsi ei olisi biologisesti meidän. Olemme harkinneet myös adoptiota, ja oikeastaan vasta nyt tajusimme että ehkä luovutettu sperma olisi myös mahdollista.
   
 4. shh Vierailija

  En tarkoita ärsyttävyyteen asti mennä näillä (hyväntahtoisilla) kommenteillani, mutta sellainen vielä, että olisko mahdollisesti alkoholista apua rentouttamaan? En tarkoita kännäämistä, vaan sen verran, että alkaisi hormooni hyrräämään ja jännitys unohtuisi, edes vähän.

  Hyvä, että teille ei ole tullut tästä ylipääsemätöntä ongelmaa, siis, että muutkin vaihtoehdot ovat teille todellisia. :)
   
 5. ap Vierailija

  Voi et ärsytä lainkaan, älä siitä huolehdi :)) Alkoholiakin on jo kokeiltu :)) Tässä on nyt käynyt niinkin, että kun asiaa on vatvottu vuosi, niin paineet on tietysti kasvaneet hirveisiin mittasuhteisiin. Vaikka aina välillä on asia tarkoituksella unohdettu muutamaksi kuukaudeksi. Taidan soitella jollekin klinikalle ja kysyä asiasta. Pelkään vaan, että eivät osa tosissaan kun selittää että ei onnistu ja kammoaa neuloja. Täytyy toivoa, että pätevä henkilökunta ymmärtää, että kaikenlaiset fobiat eivät ole leikin asia, vaan ne ovat joillekin ihmisille lähes ylipääsemättömiä.

  Hyvää kesän jatkoa sinulle!
   
 6. .. Vierailija

  Enpä osaa alkuperäisen kysymykseen vastata mutta jos näytteen antamisesta ei tule mitään ja hoitoja tarvittaisiin (esim. inssi tai ivf) niin samanlainen näyte niissäkin annetaan. Kyllä siitä jännityksestä pitäisi jotenkin päästä eroon hoitojen tullessa kyseeseen, sillä ei auta jos nainen on piikitellyt itseään vaikka kuinka mutat mies ei pystykään antamaan näytettä.
  Toivottavasti homma ratkeaa suuntaan tai toiseen. Jos ei omilla onnistu niin luovutetuilla sitten.
   
 7. Polgara Vierailija

  Teinä kyllä harkitsisin vielä tuota näytteen ottamita neulalla suoraan kiveksistä.

  Neulafobian ymmärrän hyvin, muutta kyllähän miehellesi voisi antaa (ja varmaan annetaisiinkin) saman tyyppinen rentoutus/kipulääketujaus kun mitä naisillekin annetaan punktion yhteydessä. Voin kertoa kokemuksesta että siinä leijailee niin nuppi sekaisin vähän aikaa että ei varmasti tunnu missään.

  Esim. Väestöliitossa Helsingissä saa tarvittaessa myös nukutuslääkärin paikalle (hinta oli jotain 150 eur), jos etukäteen annetut rauhoittavat lääkeet + tuo em. lääkityksen kanssa silti tuntuisi vielä ylitsepääsemättömältä.
   
 8. Mie vaan Vierailija

  Oletteko ajatelleet, että voisitte kokeilla Viagraa tai Chialista? Erektiota parantavista lääkkeistä voisi löytyä apua.

   
 9. eliit Vierailija

 10. Jorma Vierailija

 11. Jimmy Vierailija

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti