Hae Anna.fi-sivustolta

Split

Viestiketju osiossa 'Kaupunkilomat' , käynnistäjänä Orkney, 23.05.2013.

 1. Orkney Vierailija

  Seuraavaksi toteutettavaksi lomakohteeksi on valikoitunut Kroatia, sinne siis mennään.

  Uskoisin, että Splitissä on ollut paljon suomalaisia kävijöitä, koska Norwegian lentää sinne usein.

  Kuinka on, onko Split sopiva tuollaiseksi tukikohdaksi, josta on sopiva tehdä pieniä irtiottoja muualle lähiseudulle vai onko joku muu kaupunki miellyttävämpi tai parempi tuollaiseen sukkulointiin?
   
 2. Orkney Vierailija

  Kun ei kukaan kommentoinut, vastaan reissun jälkeen itse: Erinomainen paikka lähialueen sukkulointiin. Hvar ja Trogir helposti saavutettavissa ilman vaivannäköä. Ihmiset olivat rehellisiä ja ystävällisiä turistia kohtaan.
  Majapaikaksi suosittelen vanhaa kaupunkia tai alle kilometri siitä. Turisti kuitenkin suuntaa kulkunsa Diocletianuksen palatsin liepeille päivittäin.

  Plussaa myös suorista ja huokeista lennoista.
   
 3. Miracle Vierailija

  Aika pitkään on ollut tällä palstalla hiljaista, mutta kun en vastauksia löydä muualta niin ajattelin kokeilla tätä kautta.

  Käytiin siis muutaman kaverin kanssa (kaikki nuoria naisia) Splitissä juuri ja meitä jäi kummastuttamaan hirveästi paikallisten käytös: meille naureskeltiin paljon ja meidän jalkojamme tuijotettiin kun kävelimme kaupungilla. Paheksuvasti katsovat ihmiset olivat kaiken ikäisiä miehiä ja naisia.
  Yritimme sitten päätellä, johtuiko se varpaat paljastavista sandaaleista, vai hameen tai shortsien paljaaksi jättämistä sääristä, mutta selkeään lopputulokseen emme viikon aikana päässeet.
  Huomioimme, että useimmat paikalliset naiset käyttivät shortsien ja hameiden alla sukkahousuja ja jaloissaan heillä oli umpinaiset kengät. Heillä ei kuitenkaan ollut vielä varsinaisesti kesä alkanut, vaikka meistä tuntuikin siltä. Eiköhän Splitissä käy sen verran turisteja, ettei meitä pitäisi pitää erikoisina?

  Olisi mukavaa, jos joku osaisi kertoa, mistä paheksunta johtui.
   
 4. vierailija Vierailija

  Olen vähän myöhässä edellisen kirjoittajan kommenttiin vastaamaan, mutta veikkaisin naureskelun ja tuijottelun syyksi juuri tuota vaatteiden kesäisyyttä. Todennäköisesti ihmettelivät miten turistit tarkenevat "alkukevään viileydessä" ;-) Omallakin Kroatian-reissulla vaikutti siltä, että pohjoisesta tulevien turistien shortsit ja aurinkorasvaostokset herättivät hilpeyttä, kun paikalliset käyttivät vielä pitkiä hihoja ja lahkeita, jotkut jopa kevyttä toppatakkia. Ilmeisesti sama asia jaksaa huvittaa ja hämmentää, vaikka turisteja on vuodesta toiseen paljon.

  Splitistä kuulisin mielelläni kokemuksia lähiaikoina käyneiltä. Onko kaupungissa itsessään nähtävää moneksi paikaksi, entä millaisia retkeilymahdollisuuksia lähimaastoissa?
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti