Hae Anna.fi-sivustolta

Sri Lanka

Viestiketju osiossa 'Kaukomatkat' , käynnistäjänä Hippie, 31.03.2006.

 1. Hippie Vierailija

  Onko joku käynyt Sri Lankas? Oliko teidän hotellinne Bentotassa? Onko hotellinne ollut Ceysands? Me ollaan nimittäin menossa vuoden päästä sinne häämatkalle...

  Miltä kyseinen paikka vaikutti? Ja jos joku ei käynyt just kyseinen hotellis tai paikas, mutta käynyt Sri Lankas niin olisin kiitollinen, jos saisin vähän perusinfoa sieltä... Oliko rannat kivoja? Millainen ilma siellä on? Onko todella lämmintä 30 ja aurinko paistaa? Olemme lähdös helmikuun lopul tai maaliskuun alul... Olemme siellä viikon verran ja sen jlk menemme viikoksi Malediiveille... Malediiveista ollaan saatu aikamoisen kivoja infopaketteja, mut Sri Lankasta tuskin lainkaan... Olisi kiva saada tietoja.. Ruuat hyviä? Yms...
   
 2. sisa Vierailija

  Toivottavasti joku asiantuntevampi vastaa myös viestiisi, koska minulla on vain toisenkäden tietoa. Työkavarini kävi muutamavuosi sitten Sri Lankassa. He matkustavat yleensä ihan keskitason hotelleissa mutta kovasti ainakin kehui hotellia. Hän mainitsi hyvin negatiivisena puolena sen että kun poistui hotellialueelta ympärillä pyöri heti lauma ""oppaita"" joista ei meinannut päästä eroon millään ja sitä tapahtui aina kun lähti hotellilta. Lopulta kuulemma oppi olematta katsomaan kehenkään ja sai liikkua suhteellisen vapaasti. Lisänä perään kuitenkin asiaan kuuluvat huutelut.
   
 3. Sea Vierailija

  Hei Hippie.

  Käyty on ennen tsunamia Hikkaduwassa ym.
  Ceysands-hotelli on kylläkin ihan tuntematon.
  Mielestäni yhdistelmämatkalla
  Sri Lanka- Maleviidit, Ceylon parempi.

  Aurinko paistaa kummassakin ja rannat ok.
   
 4. eri maata Vierailija

  Niinhän se on, että mitä sitä matkaltaan hakee, on kokemukset erilaiset sen mukaan. Olin pari vuotta sitten mieheni kanssa (vajaat 30 vee pariskunta) Sri Lanka-Malediivit yhdistelmällä. Meille taas Sri Lanka tuotti pettymyksen. Esitteessä luvattua paratiisirantaa ei ainakaan meidän hotellin kohdalla ollut. Olimme Beruwelassa, Bentotan vieressä. Rannalla ei ollut aurinkotuoleja tai mitään palveluita, pari hattu- ja retkikauppiasta löytyi, hekin koko ajan kimpussa. Ranta oli likainen ja aallokko voimakas. Eli aurinkoa otettiin vain uima-altaalla, josta kipitettiin joskus mereen. Mutta sää oli kyllä hyvä, Sri Lankalla taisi tulla yksi iltapäiväkuuro, muuten oli kuumaa ja aurinkoa.

  Meille oli pettymys se, että kylillä ei ollut ruokapaikkoja, vaan syömiset piti hoitaa omalla tai jossain muussa hotellissa. Mitään illanviettopaikkoja ei kylällä ollut, joten illalla istuttiin drinksun kera oman hotellin baarissa. Ja kun päivällä lähti kylile kauppaan, oli siinä heti monta tyyppiä hihassa kiinni tarjoamassa vaikka mitä palveluksia. Omaa vikaahan tämä, koska olimme kuvitelleet, että kylä on saman tyylinen kuin esim. Phuketissa, että voit valita illalla itsellesi sopivan ravintolan ja istua jonnekin juomaan jälkkäridrinksun jne. .

  Mutta jos on kinnostunut retkitarjonnasta ja valmis istumaan autossa pitkiäkin aikoja, saa varmasti lomaltaan irti. Miutta meille matkan tarkoitus oli viettää aikaa yhdessä ja nauttia löhöilystä ja autingosta. Suosittelen muuten, että menette Colomboon ostoksille, siellä muutamia hyviä ostoskeskuksia, joista sai kassikaupalla tavaraa 100 eurolla.

  Meille siis Malediivit oli se sykähdyttävä paikka, jonne haluamme joskus uudelleen. Molemmissa paikoissa ruoka oli varsin riisipitoista ja ""tyypillistä"" aasialaista. Mutta kuten sanoin, nämä ovat jokaisen omia mielipiteitä omien odotusten ja kokemusten perusteella, joku muu nauttii siitä, mistä toinen ei pidä. Hyvää häämatkaa!
   
 5. ei tarvi mennä Vierailija

  Kiitos Sri Lankan kertomuksesta. Joskus olemme sitä harkinneet, mutta nyt olemme varmoja että se ei ole myöskään meidän paikka. Malediivit olisivat vallan ihanat..ehkä joskus..
   
 6. Voi hyvänen aika Vierailija

  Sri Lanka on muutakin kuin Beruwela ja Bentota. Olimme Negombossa 2 viikkoa ja erittäin tyytyväisiä. Kävimme Colombossa muutamia kertoja, Kandyssa, Gallessa. Voi sitä vihreyttä ja luonnon kauneutta ja erilaista maailmaa. Tuli paljon kivoja muistoja.
   
 7. ihastunut Vierailija

  Jos yksi ihminen on tyytymätön maahan ja muutenkin matkaansa, ei sen perustella kannata jättää sitä kaunista maata näkemättä. Meillä taas on ollut parhaimmasta päästä tuo Sri Lankan matka.Ihanat ihmiset ja heihin kannattaa myös tutustua,eikä ajaa pois kun tulevat kyselemään ja puhumaan ,kaunis maa,mutta todella,kannattaa mennä ja kiertää, eikä jäädä hotellille maleksiin.
  Olimme Kalutarassa 2 viikkoa, enkä sitä aikaa antaisi pois millään.
   
 8. hippie Vierailija

  Todella kiva kuulla! Mutta tahtoisin tietää myös ruokapuolia.. Olivatko hyviä? Mitä siellä tarjotaan yleisesti? Entä sää? Millainen ilma oli ollut? Satoiko vai paistoiko täydeltä taivaalta +30...?
   
 9. Raimo Vierailija

  Minun tietoni ovat tuolta runsaan 15 vuoden takaa, mutta tuskin siellä niin hirveästi on asiat muuttuneet.

  Sri Lankassa olen ollut sekä Hikkaduwassa että Beruwelassa. Beruwela on siinä Bentotan vieressä, samaa rantaa jonka Bentota joki jakaa kahtia. Beruwela on rantapaikka ja sieltä kylä, Bentota, oli muutaman kilometrin päässä mutta kuitenkin kävelemälläkin pääsi. Beruwelan kylä oli kauempana. Kerran menimme Bentotan kautta ja se oli lyhyempi kuin tietä pitkin. Beruwela on loistava paikka sellaiselle joka haluaa kävellä hienohiekkaisella rannalla ja nauttia auringosta. Muuta siellä ei oikeastaan olekaan.

  Hikkaduwa on ihan oikea kylä siinä aivan rannassa ja siellä on ihan oikeita srilankalaisia. Pidimme siitä enemmän juuri sen takia. Viimeksi kun kävin Hikkaduwassa oli siellä myös palveluja hotellien ulkopuolellakin, ensimmäisellä kerralla ei oikein vielä ollut. Rakennelmat olivat hyvin hataran näköisiä ja ranta oli matala. En tiedä miten paljon tsunami sitä vahingoitti ja kuinka hyvin kylä on palannut ennalleen. Minusta Hikkaduwa oli noista kahdesta parempi paikka.

  Kuten tuolla aikaisemmin on todettu niin paikalleen ei kannata jäädä. Sri Lankassa on paljon nähtävää noiden turistirantojen ulkopuolella. En tiedä mikä tilanne on nykyisin mutta silloin siellä oli sellaisia ""rantapoikia"" jotka kauppasivat lähes kaikkea ja järjestivät matkoja haluttuihin paikkoihin. Olimme kerran sellaisella matkalla ja kävimme Sigiriassa ja Kandyssä, jossa yövyimme. Oppaat varoittivat noista retkistä mutta ainakin silloin retki oli onnistunut, kuljettaja ja auto oli omasta hotellistamme ja ""rantapoika"" toimi oppaana. Hotelli Kandyssä oli hyvä, parempi kuin missä silloin asuimme Hikkaduwassa.

  Ruoka on tyypiltään intialaista. Makuasioista voi kiistellä loputtomiin mutta minä pidin siitä. Muutenkin pidän intialaisesta, ja muustakin maustetusta ruuasta. Tarjolla oli lihaa ja kalaa mutta myös kasvisruokia. Sri Lanka on niin lähellä päiväntasaajaa että lämpötila ei paljonkaan vaihtele. Joskus sataa enemmän kuin toisina aikoina. Muistaakseni sadekausi on länsirannikolla, missä turistikohteet ovat, kesällä. Olimme siellä talvella eikä silloin satanut häiritsevässä määrin. Iltapäivisin ennen pimeän tuloa satoi lähes joka päivä sellaisen n. 15 minuuttia oikein kunnolla ja sitten oli taas kuivaa. Lämpötila oli päivisin varmaankin runsaat 30 astetta ja merivesi hieman alle.

  Malediivit on aivan erilainen paikka. Siellä on yksi asia yhdellä saarella. Pääkaupunki Male on omalla saarellaan ja samoin lentokenttä omallaan. Jokainen hotelli on omalla saarellaan eikä sillä saarella ole muuta. Malediivit on erinomainen paikka lepolomaa hakeville. Hotellin oma tarjonta määrää sen kuinka aktiivista lomaa voi viettää. Sukellusmahdollisuudet ovat tietenkin erinomaiset jos sukellusta harrastaa tai suunnittelee sen aloittamista. Lähes kaikissa hotelleissa taitaa olla jonkinlainen sukelluskoulu. Olen sitä mieltä että jos Malediiveilla ei ""akku lataannu"" niin silloin on korvien välissä jotain pahasti vialla.

  Malediiveilla ei muistaakseni satanut kertaakaan koko kahden viikon aikana. Silloin oli vesi ongelma hotelleissa. Hotellin käyttövesi puhdistettiin merivedestä ja suihkusta tuleva vesi saattoi haista melkoisesti vaikka olikin puhdasta. Tilanne on varmaan nykyisin jo parempi.

  Ruoka Malediiveilla oli hyvää mutta ei niin intialaista kuin Sri Lankalla. Kuten arvata saattaa niin kaikki ruokailut olivat hotellin ravitolassa tai sen baareissa. Ainakin silloin oli hotellissa käytäntönä kuitata kaikki huoneen laskuun ja maksaa lasku viikon välein, joko käteisellä tai luottokortilla. Kaikki hinnat olivat US dollareissa.
   
 10. Sakke Vierailija

  Omat kokemukseni on parin vuoden takaa.

  Maa on mielenkiintoinen, erityisesti jos kiertää sisämaassa, esim. Kandy, Sigiriya, Dambulla, samoin etelässä Galle, joka tosin lienee kärsinyt tsunamista, mutta tässä ketjussa jo aikaisemminkin esiin tulleet varaukset pitävät paikkansa, joten suosittelen Sri Lankaa vain varauksin.

  Suurimmat ongelmat ovat, että useimmat hotellit ovat aika lailla eristyksissä, ""kaupungille"" ei voi lähteä kävelemään kun ei oikein ole kaupunkia, ei ole ravintoloita, vaan eläminen ja syöminen keskittyy hotelliin ja rantaan. Näin ainakin esim. Kalutarassa. Minua tällainen ""turistireservaatissa"" asuminen ei miellyttänyt, mutta makuja on monia. Ainoastaan Hikkaduwa on enemmän varsinainen matkailukeskus.

  Myös useimmat paikalliset, joihin hotelleissa ja niiden ympärillä törmää, ovat erilaisia onnenonkijoita, joiden kanssa kannattaa otta varovainen.

  En innostunut kovasti myöskään ruuasta, vaikka pidän kovasti intialaisesta ruuasta. Ruoka on intialaistyyppistä, mutta mielestäni Intiassa ja Nepalissa oli selvästi monipuolisemmat ja minulle miellyttävämmät maut. Sri Lankalainen on jotenkin pistävämpää (ei tulisempaa, mutta enemmän poltetun makuista).
   
 11. hippie Vierailija

  vau, juuri tuollaisia tietoja kaipasin eniten, hieman ""syvempi"" tietoa kaikesta... Mielenkiintoista tietää tarkemmin Sri Lankasta! Ei ole ihan Thaimaan veroinen paikka... Mut emme halunnetkaan Thaimaaseen, johon kaikki tuntuvat menevän sinne... Tää on on vain erilainen matkakohde! Kiitos Raimolle ja Sakelle tiedosta... Lisätietoja on aina tervetullutta...
   
 12. Paljon tietoa.. Vierailija

  Käypä katsomassa myös mitä Suomi24 keskustelupalstalla Sri Lankan matkailijat kirjoittavat. Siellä voit hakea mm. Sri Lanka hakusanalla niin löytyy todella paljon tietoa - kokemuksia.

  Todella paljon siellä kuleksineena 20 vuoden aikana pyydän vakavasti käymään em. sivuilla. Suosittelen Lentokentän lähellä olevaa Negombon aluetta. On todella hienoa aluetta, kun vertaa esim. Colombosta etelään mm. Beruwela, Bentota, Hikkaduwa jne. Näkemisen arvoisia paikkoja nämäkin mutta ei asuttavia pidempään ajatellen monestakin syystä..

  Asiat eivät ole muuttuneet parempaan sitten vuosien. Köyhyys ja kurjuus sen kun lisääntyy, sotaa käydään edelleen... tosin ei edellä mainituilla alueilla ole ollut koskaan itselläni mitään ongelmia sodasta.

  Koska lähes tulkoon kaikki niin hyvä ja kuin paha on lankasta kirjoitettuna po. sivuilla, niin en ala toistamaan mitään tässä.
  Pyydän tekemään ""matkan"" sinne..

  jk. Hotelli Ceysands on 60 km Colombosta etelään Aluthgamaan kaupungissa, Bentotan rannalla, johon kuljetaan ""vain"" veneellä Aluthgaman poliisiaseman kupeesta... Tunnen hotellin, rannan ja alueen hyvin ..

  http://keskustelu.suomi24.fi/

  Suomi24 > keskustelu > matkailu > aasia > SRI LANKA

   
 13. hippie Vierailija

  sri lankan ja malediivin yhdistelmämatkasta ei tullut mitään... joten emme menekään sinne...

  sen sijaan otimme kohteekseemme väli-amerikkaan... joten sinne siis suunnamme... eli matka on varattu jo... nyt odotellaan!!!
   
 14. matkailija Vierailija

  olemme ostaneet pelkät lentoliput sri langalle ja ottaisin mielellään vastaan vinkkejä kivoista paikoista,minne kannattaa mennä sri langalla.tykkäämme luonnosta,kulttuurista ja myös rannoista!
  ja elefanteista.mukana matkassa eri ikäisiä lapsista vaariin,lähdemme ennen joulua.Suosittele!!olis kiva saada vinkkejä myös suht koht edullisista hotelleista,mielellään uima-altaan kanssa kun mukana myös lapsia.Lonely planet -kirja matkassa mukana ,mut olis kiva kuulla omakohtasia kokemuksia.avoimin silmin ja iloisin mielin matkataaan!!
   
 15. srilankanraimo Vierailija


  Ihan hyvä valinta tuo ilm. omatoimimatka. Itse olen asunut talvet täällä Lankassa jo 18 vuotta, kokenut tsunamit, tiikerisodat, reissannut junalla jokametrin täkäläistä rautatietä, tavannut pari pressaa, monta ministeriä ja jopa kätellyt Vellupillai Brabhagaranin, ( LTTI´n Tamilitiikerien johtaja)
  Suosittelen Hikkaduwaa ja Unawatunaa. Aikoinaan asuin unawatunassa, mutta menetin huvilani Tsunamissa, nykyisin asun Hikkaduwassa. Kannattaa kuitenkin kierrellä täällä. Itse olen usein Itärannikolla Paasikudassa. Sietä voi juuri nyt ostaa tontteja sikahalvalla, alle tonnilla euroja rantatontti.
  Hotellin ( gesthouse) saa rannalta täällä 10-15 € vuorokausi aamiaisella, kalja kaupassa iso pullo alle euron Arrakkipullo 0,75 12 v. vanha n. 5 € jne.
  Tämä on myös eronneiden ja karanneiden paratiisi. Varsinaisia ilotaloja ei ole, mutta maa on täys nuoria leskiä, johtuen juuri päättyneestä sisällissodasta.
  Pääelinkeinot: Huijaus, tee, kaneli ja jalokivet tässä järjestyksessä.
   
 16. simo Vierailija

  Tietääkö joku millainen sää sri lankassa on tähän aikaan vuodesta? Tarkoitus olisi reissun tapaista suunnitella 3-4vk alkaen helmikuun puolesta välistä eteenpäin, mutta nyt mitä katsonut niin joka päivä sadetta??? Tarkoittaako tuo kuitenkin, että aurinkokin saattaa jopa pilkottaa, vai sataako pelkästään?
   
 17. ggggg Vierailija


  Sateet ovat aika kuuromaisia ja kestävät yleensä vain vähän aikaa.
   
 18. kiva kiiti! Vierailija

  Kahden viikon matka juuri maksettu, joten olisimme erittäin kiitollisia lukemaan enemmän Negomboa koskevista kuvauksista.

  Emme vielä ostaneet allinclusivea hotellista, koska matkojen yksi osa on kierrellä kulmakunnalla samalla etsien erilaisia ruokapaikkoja.

  Miköhän meitä vielä siellä odottaa???????;)
  Riemustuttava loma vai täys tylsistyminen.
   

 19. Pari ensimmäistä päivää olivat pilvisiä mutta lämpimiä. Sopi erittäin hyvin vaalealle iholle. Muutamana iltana tuli pieni sadekuuro ja oli tuulista. Muuten lomasäältä ei voisi parenpaa toivoa. Paikalliset kertoivat,ettei 10 vuoteen olisi ollut niin kylmä kun noina muutamana pilvisenä päivänä oli ja silloinkin lämpö riitti pohjoismaalaiselle.
   
 20. Tytteli Vierailija

  Mä olen lähdössä muutaman viikon päästä Beruwelaan. Lähden yksin ja vaikka tykkään matkustaa yksinl niin silti etukäteen ja vähän jännää, että kuinka uskallan lähteä liikkeelle. Haluaisin käydä Hikkaduwassa ja Unawatunassa, mutta en vielä tiedä, ennenkuin paikan päälle menen, että kuinka yksin matkustaminen siellä sujuu.. Mutta pääasiassa odotan lämmintä ja lomaa ja sitä, että saa vaan olla. Olen jouten olon mestari! Ja yhden ryhmäretken olen varannut Kandyyn, joten pääsen ainakin jossain määrin katsomaan muutakin kuin vain Beruwelan seutua.
   
 21. Mauri Vierailija

  Raimolle pieni kysely kyseisestä kylästä ja C&I Beach hotellista,olisko mitään tietoa?? Ollaan tulossa 07.02 sinne oleilemaan
   
 22. srilankanraimo Vierailija

  En nyt hoksaa, mitä paikkaa tarkoitat? Jos Hikkaduwaa, niin täällä satoja gesthouseja. Kyseistä "hotellia" en tunne: Voitko tarkentaa kiinnostustasi?
   
 23. nanna Vierailija


  Sri Lankan Raimolle : vuonna 2006 kerroit Lankan kokemustesi olevan 15 vuoden takaisia,
  v. 2010 kerrot viettäneesi talvet ko. maassa jo 18 vuoden ajan. Olen toki nähnyt sinut usein
  Hikkaduwassa, mutta taitaa muisti pettää jossain kohtaa .
   
 24. srilankanraimo Vierailija


  Oletkohan sekoittanut Raimoja keskenään? -96 asuin Unawatunassa, mutta menetin huvilani tsunamissa, senjälkeen olen muuttanut Hikkaduwaan. Olen asunut aikoinaan myös Mount Laviniassa, Panandurassa, Ratmalanassa ja lyhyempiä aikoja monessa muussa paikassa
   
 25. matkakuume Vierailija

  Leijona vuori kiinnostaa. Onko tietoa, järjestetäänkö Bentotasta retkiä vuorelle (luotettava retkien järjestäjä) ja onko paikkaan kuinka pitkä matka ja millainen matka on kiipeäminen vuorelle, miten pitää varustautua - vaatetus, kengät ym. Lukisin mielelläni kokemuksistanne.
  Lähdemme pian Bentotaan ja mietimme kivoja mielenkiintoisia retkiä matkallemme.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti