Hae Anna.fi-sivustolta

SSRI-lääkkeet

Viestiketju osiossa 'Klinikalla' , käynnistäjänä Epäilevä..., 30.05.2008.

 1. SLPNGHT Vierailija

  ===================================

  Monia psykiatrisia lääkkeitä EI VOI LOPETTAA tai lopettaminen johtaa kuolemaan.

  Jos olet siinä kunnossa että jaksat tänne kirjoitella niin ÄLÄ ALOITA KÄYTTÖÄ.

  VAIHTOEHDOT:

  Terapia. 5-HTP, Tryptofaani, Liikunta kannattaa käydä ekana läpi. Serotoniini nosto vähentää dopamiinimääriä, joten noiden kanssa kannattaa käyttää keinoja, jotka nostaa dopamiini määriä: fava beans, banaani, ashwaganda.

  Lisäksi kannattaa mittauttaa kortisoli-tasot sylkitestillä päivän mittaan ja kilpirauhasarvot myös. Mieliala ongelmiin voi löytyä myös elimellinen syy, joka voidaan korjata.

  UUDESTAAN: SSRI ja muita psykiatrisia lääkkeitä EI PIDÄ ALOITTAA koska lopettaminen voi olla mahdotonta ja johtaa kuolemaan (keskushermosto ei lopettamista kestä). Tilanna on täysin sama kuin huumeiden kanssa.

  Jos sinua ei kärrätä osastolle tai et ole vakavasti suunnittelemassa itsemurhaa,
  EI PSYKIATRISIA LÄÄKKEITÄ PIDÄ ALKAA SYÖMÄÄN.

  Samoin kuin huumeisiin lääkkeisiin kuolee. Ilmeisesti lääkkeitä voi syödä jonkun max 10-20 vuotta max ja sitten on aivot hajonneet. Ja lääkkeillä ON paljon (sivu)vaikutuksia, ei niitä muuten määrättäisi.

  LISÄKSI: masennuslääkkeillä on monesti VAIN NOLLA-VAIKUTUS masennukseen. Yhtä suuri tai joskus jopa suurempi osa potilasta parantuu masennuksesta kun verrataan lääkettä ja ei-lääke hoitoa.

  KAIKKI masennuksen oireet EIVÄT johdu liian vähäisestä serotoniinista, ne voivat johtua myös dopamiinista, elimistön ongelmista JNE.

  JOS OLET TODELLA MIELISAIRAS NIIN AINOASTAAN SILLOIN KANNATTAA JOTAIN PSYKIATRISIA LÄÄKKEITÄ KÄYTTÄÄ.

  PIENIIN ONGELMIIN EI PSYKIATRISIA LÄÄKKEITÄ PIDÄ ALKAA KÄYTTÄMÄÄN.
   
 2. järkyttynyt Vierailija

  Tapailin miestä, jonka käytöksestä johtuen aloin epäillä, että hän joko syö rauhoittavia- tai masennuslääkkeitä, tai on lopettanut niiden käytön liian aikaisin.

  Mies, joka alussa oli aivan ihana alkoi yhtä-äkkiä saamaan pieniä raivokohtauksia ihan mitättömistä asioista. Lisäksi hän oli kosketusherkkä, iho oli tosi herkkä ja seksi ei aina sujunut, koska hän ei saanut helpolla orgasmia. Toki em. seikat saattavat johtua ihan muistakin syistä. Mies oli vähän kireä koko ajan, ei oikein pystynyt keskittymään mihinkään kunnolla ja sain koko ajan olla ikään kuin varpaillani hänen kanssaan. Muuten hän oli mielenkiintoinen ja ihana omalla tavallaan.

  Suhde loppui kun mies sai kamalan raivokohtauksen, enkä tänä päivänä tiedosta mistä moinen.
  Alkoi huutamaan naama valkoisena ja nimittelemään minua.

  Oli koko ajan sellainen fiilis, että jotain lääkkeitä syö. Onko kellään kokemuksia, minkälaisia oireita tulee jos lopettaa esim. masennuslääkkeiden käytön kesken hoidon tai syö esim. rauhoittavia. Mies oli ottanut pari lasia viiniä ennen tätä kohtausta, joten en usko tämän johtuvan alkoholin käytöstä. En siis tuomitse, haluaisin vaan saada kysymyyksiini vastauksen, koska asia jäi vaivaamaan minua.
   
 3. Hmmm (eik.) Vierailija

  Tällaisia asiantuntemattomia pelotteluja ei pitäisi kirjoittaa. Ylläolevassa mikään ei pidä paikkaansa.

  SSRI-lääkkeet eivät aiheuta mitään huumaavaa tms. tuntua. Niihin ei jää siten koukkuun kuin vaikkapa vahvoihin kipulääkkeisiin. Toki lopettaminen on tehtävä asteittain: itse ensin puolitin tabletin viikoksi pariksi, sitten neljäsosatabletilla jokunen viikko ja siinä se. Keskushermosto toki kestää heti lopettamisen, mutta silloin tuntuu ehkä viikon pari aivan kuin lieviä sähköiskuja aivoissa, koska serotiinitaso muuttuu.

  Todennäköisesti teidän kaikkien tuttavapiirissä on joku SSRI-lääkkeitä syövä tai syönyt. Ette huomaa mitään. Olen itse syönyt niitä vuoden aikoinaan, ja tuttavapiiristäni tiedän kolme muuta, jotka ovat syöneet niitä.

  SSRI-lääkkeillä tasataan eri alueita, eli jotkut niistä vaikuttavat serotoniinitasoon, jotkut dopamiinitasoon jne.
   
 4. Hmmmm Vierailija

  Noiden oireiden perusteella mies saattaisi käyttää puntinnostajien suosimia laittomia hormoneja ja steroideja. Etenkin nuo raivokohtaukset viittaisi siihen. Samaten seksiseisokin vaikeus. Harrastaako painonnostoa?

  Jos mies taas syö rauhoittavia (jotka ovat täysin eri lääke kuin SSRI-lääkkeet), hän olisi normaalia rauhallisempi, ehkä jopa unelias, eikä ehkä ajaisi autoa lainkaan.
   
 5. Möökö Vierailija

  Kyllä tuohon sopisi kuivilla ollut alkoholistikin diagnooksiksi. Keskittymis , ja seksivaivat sopii kanssa. Jos juo muutaman naukun pitkästä aikaan voi tehdä aggressiiviseksi, ja syyn tuhota suhde, että saa aloittaa juomaan uudestaan. Jos kyseisellä hepulla alkoi tosta heti deekkis, niin saattoi olla syy.... spekulointia vaan...
   
 6. järkkkyä Vierailija

  sekä jkkelan kauhajoe että hyvikää ampujat käyttivät tätä lääkeettä.ei hyvä.Jos syötte kyseistä lääkettä muut kuolee!
   
 7. terveyt Vierailija

  Kelan lääkekorvaustilaston mukaan 1 067 964 suomalaista käytti viime vuonna masennus-, psykoosi-, neuroosi- ja unilääkkeitä. Lasten ja nuorten psyykenlääkkeiden käyttö on kolminkertaistunut 2000-luvulla. 15–24-vuotiaista suomalaisnuorista yli 50 000 sai viime vuonna jotakin psyyken toimintaa säätelevää lääkettä.

  Selvästi käytetyimpiä ovat masennuslääkkeet. Niistä eniten kirjoitetaan SSRI-ryhmään kuuluvia selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjiä.

  – Uudemman polven masennuslääkkeet ovat suosittuja, koska välittömät ja näkyvät haitat ovat vähäisemmät kuin vanhemman polven lääkkeissä, kertoo kliinisen psykiatrian professori Jari Tiihonen Tukholman Karoliinisesta instituutista.

  Sosiologien mukaan erilaisten keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden käyttö on jo niin yleistä, että suomalainen hyvinvointivaltio on vääjäämättä muuttumassa psykofarmaseuttiseksi yhteiskunnaksi.

  Kehitys on huolestuttava. Samaan aikaan kun psyykenlääkkeiden käyttö on lisääntynyt, väkivallanteot ja verilöylyt ovat tulleet osaksi suomalaisten arkea.

  USA:ssa nuorten tekemien joukkosurmien taustalta on kaivettu esiin masennuslääkkeiden haittoja. Usean kouluampujan tiedetään käyttäneen masennuksen hoitoon tarkoitettuja SSRI-lääkkeitä.

  Kelan lääketilastojen mukaan alaikäisten psyyken lääkitseminen moninkertaistuu murrosiässä.

  – Murrosikää on ryhdytty hoitamaan masennuslääkkeillä, ilman että kenelläkään on täsmällistä tietoa lääkehoidon haitoista. Normaalin kasvuun ja kehitykseen liittyvän kipuilun näkeminen lääkehoitoa vaativana oireiluna tai sairautena on äärimmäisen huolestuttavaa, ärähtää sosiologian dosentti Ilpo Helén Helsingin yliopistosta.

  SSRI-ryhmän lääkkeiden haittavaikutuksista otsikoissa ovat olleet pääasiassa pysyvät seksuaalitoiminnan häiriöt. Vähemmän puhuttuja haittoja ovat itsetuhoisuus, impulsiivinen ja vastustava käyttäytyminen, yllättävät aggressiot sekä vihamielisyys.

  Yhdysvalloissa havaittin 2000-luvun alussa monen kouluampujan käyttävän tai käyttäneen SSRI-ryhmän masennuslääkkeitä.

  – Tällainen havainto on tehty, mutta vielä ei voi tehdä tieteellisesti luotettavaa johtopäätöstä siitä, että masennuslääkkeiden käyttö selittäisi elämää tuhoavan käyttäytymisen, toteaa professori Jari Tiihonen.

  Tiedeyhteisössä ei siis ole yksimielisyyttä masennuslääkkeiden ja joukkosurmien välisestä syy–seuraus-suhteesta.

  –Tiedetään teko ja lääkkeiden käyttö, mutta ei sitä, kuinka sama henkilö olisi toiminut ilman lääkkeitä kyseisessä tilanteessa. Satunnaistettu tutkimustilanne tuottaisi huomattavasti luotettavampaa tietoa, mutta sellaisen toteuttaminen on mahdotonta: pitäisi jättää osa nuorista masennuspotilaista lääkitsemättä, selvittää Tiihonen.

  Professori Jari Tiihosen mukaan luotettavinta tutkimustietoa on tällä hetkellä psykoosien, neuroosien ja unettomuuden hoidossa Suomessakin yleisesti käytettyjen bentsodiatsepiinien haitoista.

  – Tämän lääkeryhmän haittoja on tutkittu satunnaistetusti persoonallisuushäiriöstä kärsivillä potilailla. Tutkimuksissa käytön on todettu vähentävän impulssikontrollia ja lisäävän taipumusta aggressiivisuuteen.

  Tiihosen mukaan samassa potilasryhmässä toteutettu SSRI-lääketutkimus tuotti päinvastaista tutkimustietoa.

  –SSRI-lääkkeitä käyttäneet aikuiset persoonallisuushäiriöpotilaat käyttäytyivät vähemmän väkivaltaisesti kuin lumelääkettä saaneet.

  Vaikka SSRI-lääkkeiden ja surmatöiden välistä yhteyttä ei ole kyetty osoittamaan kiistattomasti, psyykenlääkkeiden valmistajat ovat varpaillaan.

  Yritykset säikähtivät mahdollista yhteyttä siinä määrin, että pakkausselostuksiin on 2000-luvulla ilmaantunut ohjeistus, jonka mukaan serotoniinin takaisinottajia ei suositella alle 18-vuotiaille. Näin lääkevalmistajat siirsivät vastuuta mahdollisista ja jopa todennäköisistä haitoista lääkkeitä määrääville lääkäreille.

  Käyttöohjeissa kerrotaan, että masennuslääkkeitä saaneilla lapsilla ja nuorilla on havaittu kliinisissä tutkimuksissa useammin itsetuhoisuutta kuten itsemurhayrityksiä ja -ajatuksia sekä vihamielisyyttä ja aggressioita kuin lumelääkettä saaneilla lapsilla ja nuorilla.

  Dosentti Ilpo Helénin mukaan SSRI- lääkkeiden käyttömäärissä näkyy selvästi voimakkaan ja taitavasti toteutetun lääkemarkkinoinnin vaikutus.

  – On korostettu hyötyjä ja vaiettu haitoista. Vasta aivan viime aikoina ääni kellossa on muuttunut: enää psykiatrien patenttiratkaisu ei löydy itsestäänselvästi SSRI-ryhmän lääkkeistä. Uskomme hypen hiljentyneen, koska patentit ovat rauenneet ja markkinointi vaimentunut sen myötä.
  http://www.apu.fi/artikkeli/laakehaitat-joukkosurmien-tausta lla  Lääkitty mieli
  Lääkkeet Masennus Unettomuus Ravitsemus
   
 8. kalaöljyä Vierailija

  Viimeisen 15 vuoden ajalta on lukemattomia esimerkkejä lääketutkimuksen korruptoituneisuudesta. Nyt uusimpana skandaalina masennuslääke paroksetiini.

  "Paroksetiini on sekä hyödytön että haitallinen lasten ja nuorten vakavan masennuksen hoidossa."

  "Tuoreen analyysin mukaan paroksetiini ja imipramiini eivät ole tehokkaampia kuin lumelääke. Niihin liittyy myös paljon haittoja, kuten itsetuhoisia ajatuksia ja käyttäytymistä. Alkuperäinen tutkimus esitti toisin."

  http://www.potilaanlaakarilehti.fi/...aan-tutkimusetiikka-on-pettanyt/#.VgQPLcvtmkp
   
 9. NL. Vierailija

  Ja pah, ei lopettaminen mihinkään kuolemaan johda. Toivottavasti kukaan ei usko tuollaista kukkua.
   
 10. NL. Vierailija

  Täytyy vielä lisätä että syön itsekin SSRI-lääkettä eikä luonteeni, käyttäytymiseni jne. ole muuttuneet lääkkeen käytön aikana. Paitsi että uskallan taas mennä ulos, toisin kuin ennen lääkkettä kun kärsin invalidisoivan rajuista paniikkihäiriökohtauksista.
   
 11. Escitlorapam Vierailija

  moi mulle tuli alussa tota haukottekua kanssa ihan sika ihan ittee k ja muijaa nauratti ku leuvat koko ajan auki ja vaikee saada sit ns tyydytystä että ny ei tavik haunotella hä is 2kk -3 kk päästä köytöstä jos ottk bissee tos 3kk kohdalla saatto tulla hetkensk takas enää ei ole . Nyt hikoilua sivulireena ja välillö vähön vainee saada naisen kaa mälli lentää. Pitää jyystää ja jyystää et tulee. Mut lääkeet on auttanu olisin varmasti tappanu itteni ilman noita lääkkeitä oli nii paha ahdistus. Diagnoosi yleinen ahdistuneusuus häiriö. Koko ajan tuli murehdittua kaikesta nyt ei enää voin elää normi elämää ja tunnen oleva itteni ei tarvii koko ajan miettiä mitäs jos tai mitäs jos köy nöin
   
 12. alkuuna Vierailija

  Höpöhöpö. Viiden keskenmenon, parisuhteen hajoamisen ja työpaikkaongelmien jälkeen on aika selvää että masennustani ei aiheuttanut aineenvaihduntahäiriö.

  Ravitsemuksella on kiistaton merkityksensä perusterveyteen ja hyvinvointiin, mutta todellisiin mielenterveyden ongelmiin se vaikuttaa ratkaisevasti vasta sitten kun ravintoarvot on täysin hunningolla, ja sellaista hunninkoa ei suomalaisen ruokavaliossa 2000 -luvulla ole kuin poikkeustapauksissa.
   
 13. alkuuna Vierailija

  Lainaus edeltä : "UUDESTAAN: SSRI ja muita psykiatrisia lääkkeitä EI PIDÄ ALOITTAA koska lopettaminen voi olla mahdotonta ja johtaa kuolemaan (keskushermosto ei lopettamista kestä). Tilanna on täysin sama kuin huumeiden kanssa. "

  Ja höpöhöpö sullekin. Keskushermostoni kesti lopettamisen oikein hyvin, en kuollut eikä kukaan ympärilläni kuollut. Tuttavieni keskushermostot kestivät lopettamisen oikein huvin eikä heidänkään ympäriltään kukaan kuollut.

  Yleisesti voi kyllä todeta että on niin hälmöjä ihmisiä täällä tallustelemassa että on ihme että suurin osa meistä selviää hengissä niinkin pitkään kuin selviää...
   
 14. vierailija Vierailija

 15. aanelonen Vierailija

  Hyviä linkkejä yllä.

  Lääkäri Antti Heikkilä kertoo tutkimustuloksia SSRI- ja muista psyykenlääkkeistä ylen Studio55-ohjelmassa. Ja miten masennuksesta ja ahdistuneisuudesta voi selviytyä:

   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti