Hae Anna.fi-sivustolta

Sterilisaatio lopulliseksi ehkäisyksi lapsettomana

Viestiketju osiossa 'Vapaaehtoinen lapsettomuus' , käynnistäjänä lapseton, 31.01.2014.

 1. loppu kaikelle Vierailija

  ihan sama.
  En aio ikinä naida vastakkaisen sukupuolen kanssa, joten eipä hetkauta mihinkään suuntaan.
   
 2. Marilee Vierailija

  Totta kai mä tajuan sen, miksen tajuaisi?

  Onko ehdotuksia, miten asia kaiken kaikkiaan ratkaistaisiin?

  Jos lapsen saatuaan havaitseekin, ettei vanhemmuus ollutkaan se oma juttu, niin minkäpä sille tekee? On vain elettävä sen toisen vaihtoehdon mukaan, koska tuli valinneeksi sen.

  Jos taas tekee sterin ja sitten haluaakin tulla raskaaksi ja saada oman lapsen, niin minkäpä sillekään tekee? Siinäkin tapauksessa on elettävä sen tekemänsä ratkaisun mukaan.

  Lisääntyminen steriäkin peruuttamattomampi ratkaisu? Ihanko totta, voiko sterilisaation jotenkin purkaa naisella? Kyllä se minusta on ihan yhtä peruuttamaton ratkaisu, mutta tästä nyt ei tarvitse kättä vääntää. En nyt lähde diipadaapaamaan adoptioista ja sijaisvanhemmuuksista ym, kun ajattelen tässä nyt ihan biologista vanhemmuutta kontra lapsettomuus.
   
 3. Unnu Vierailija

  No itse asiassa sterilisaation voi periaatteessa perua. Sitä paitsi on aika paljon pienempi vahinko kaikkien osapuolten kannalta jäädä lapsettomaksi kuin saada ei-toivottu lapsi.
   
 4. Marilee Vierailija

  No eihän se lapsi ole ei-toivottu, koska sitä on kuitenkin alun perin halunnut.

  Ketä tarkoitat kaikilla osapuolilla? Ei vanhemman ja lapsen suhde tarvitse kuitenkaan olla huono, eikä lapsen (eikä vanhemmankaan) osa mitenkään onneton, vaikka vanhempi - lapsen saatuaan - olisikin sitä mieltä, että ei olekaan äiti- tai isätyyppiä. Kyllä sitä lasta silti rakastetaan ja sille halutaan antaa hyvä koti, koska vanhemmaksi tultuaan YLEENSÄ ihminen myös siihen kasvaa ja tuntee halua hoitaa jälkeläisensä hyvin. Myös he rakastavat lastaan ihan aidosti.

  Korostin tuota "yleensä" -sanaa, ettei täällä nyt alettaisi velojen tapaisesti mällätä kaikilla lapsentappajilla ja muilla epätavallisilla tapauksilla, koska ne joka tapauksessa on marginaalisia asioita.

  Pitääkö vanhemman edes olla hirveän äitimäinen tai isällinen tyyppi, ollakseen ihan normaali vanhempi? Onko kaikilla ihan kohtuullisen hyvin menestyneillä ja tyytyväisillä ihmisillä ollut täydelliset vanhemmat? Ja mitä ne sellaiset täydelliset äiti- ja isätyypit edes ovat? Onko sellaisia elävässä elämässä edes olemassakaan?

  Kuvittelevatko velat, että ne vanhemmat, jotka eivät täydellisiä vanhempia sitten kuitenkaan olekaan, ovat hirrrrrveän onnettomia? Voi voi.

  Ja jos nyt ei kerta kaikkiaan kykene olemaan vanhempana, niin voihan siitä irrottautua. Lapsen voi luovuttaa poiskin. Vanhemmuus ei tietenkään mihinkään katoa, mutta jos ei sitä lasta halua pitää eikä sitä hoitaa, niin onhan mahdollisuuksia olemassa.

  Lapsettomaksi jääminen sen jälkeen, kun on antanut sterilisoida itsensä ja sitten haluaisikin saada lapsen, niin sille taas ei ole mitään vaihtoehtoa. Ja edelleen siis kyse on biologisesta lapsesta.
   
 5. Unnu Vierailija

  On aikamoinen riski tehdä lapsia varmuuden vuoksi siltä varalta että vanhana ehkä kaduttaa. Ja se ehkämahdollisesti seuraava katumus on pikku juttu verrattuna siihen, että päätyisi katumaan lapsen hankintaa. Sellaistakin tapahtuu, luultavasti vähintään yhtä paljon kuin lapsettomuuden katumista. Ja huom. lastaan voi rakastaa vaikka katuisikin vanhemmaksi ryhtymistä.
   
 6. Pööö Vierailija

  En kyllä tiedä yhtään tapausta, missä lapsia olisi tehty v a r m u u d e n v u o k s i siksi että jos vaikka vanhana kaduttaa!!!! Eiköhän tuo ole aika omituista spekulointia. Ei kukaan ryhdy niitä lapsia vastentahtoisesti vääntämään.
   
 7. huhuu Vierailija

  no sitten ne on varmaan aika urpoja jotka rohkaisee lasten hankintaan ölisemällä "hankkimatta jättämistä kadutaan mutta lasten hankintaa ei".
   
 8. DaiGaduu Vierailija

  Niinpä, siinähän kannustetaan tekemään lapset varmuuden vuoksi. Kaipa siihenkin ansaan joku on astunut.
   
 9. doh Vierailija

  Aika moni joka ei koe varsinaista vauvakuumetta tekee lapsia siksi, ettei ole varma pitäisikö niitä tehdä vai ei. Sehän on just sitä varmuuden vuoksi tekemistä.
   
 10. Nyt on aika kannattaa ja jakaa kansalaisaloitetta itsemääräämisoikeuden lisäämiseksi.
  "Steriloimislain ikäraja pohjoismaiseksi eli 25 vuotta ja lapsiluvuksi kaksi lasta"
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2401

  Suomessa steriloinnin ikäraja on 30-v.
  Sterin ikärajan lasku koskisi myös alle 30-v ikäisiä alle 3 lapsen vanhempia, eikä pelkästään vapaaehtoisesti lapsettomien vähemmistöä.
   
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti